ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:524/767)

Owsiane placki z czereśniami - bezglutenowe :) 123

mleka kokosowego  1 płaska łyżka erytrolu (Vivio) 1 łyżeczka nasion chia (Vivio)  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia garstka wypestkowanych czereśni (u mnie mrożone) Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki (oprócz czereśni) do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.  Teraz dodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą.  Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż

Zdrowie na języku :P
łabędzi puch – ciasto na przyjęcie komunijne 329

mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę z bułkami: 2 bułeczki kajzerki 500 ml mleka 16 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowe babeczki z rodzynkami i żurawiną 163

proszkiem do pieczenia.   Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka, wanilię (laski wanilii naciąć wzdłuż i wyskrobać miąższ) oraz szczyptę soli. Na końcu wlać mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z rodzynkami i żurawiną.   (Miksować do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek (*) wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości

Di gotuje
Różane ciasto ucierane z żurawiną 82

przepisie nie ma mleka, surowe ciasto jest gęste, dość ciężko je rozsmarować, ale za to po upieczeniu wszystko wynagradza. Przepis na domowy cukier różany znajdziecie TUTAJ. Do dzieła! Przepis na małą blaszkę, 28x9cm mierząc po dnie formy: Składniki: 120g masła 4 łyżki cukru różanego 3 duże jajka 340g mąki pszennej 1/2 szklanki gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Wrzosowa Polana
racuchy z gruszkami 120

proszek do pieczenia,  następnie dodajemy zsiadłe mleko, oraz jajka, całość mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na kilka minut. Gruszki dzielimy na pół, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy  je w cienkie plastry. Rozgrzewamy  patelnię ( najlepiej teflonową), dodajemy na nią odrobinę oleju, a następnie przecieramy ją papierowym ręcznikiem. Kawałki gruszek dodajemy do ciasta i mieszamy, jeżeli

Miód i pieprz
Tarta z kalafiorem i oscypkiem 144

masła sól szczypta proszku do pieczenia sos pomidorowy; pół puszki pomidorów w zalewie pół cebuli szczypta bazylii pieprz 2 ząbki czosnku łyżeczka tłuszczu do smażenia nadzienie; pół kalafiora 150 g oscypka białego (nie wędzonego) pół szkl mleka 1 jajko szczypta suszonych pomidorów sól pieprz pieprz ziołowy szczypta oregano łyżka żółtego sera startego Z podanych składników zagnieść ciasto i wylepić formę

Gotowanie jest łatwe
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 112

smak przełamuje słodycz ciasta i kruszonki, która kojarzy się głównie z wypiekami drożdżowymi a ja uwielbiam ją również w muffinkach. Babeczki są delikatne, wilgotne, rozpływają się w ustach a zrobienie ich zajmuje dosłownie kilka chwil. 1 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 duże jajko 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju

Szefowa kuchni
30 minutowe babeczki jogurtowo-chałwowe 95

jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300g mąki 130g jogurtu 40g oleju 200 g chałwy ( u mnie jak zawsze waniliowa- Odra ) 50 ml mleka 125g deserku sojowego-można zastąpić gęstym budyniem (u mnie Alpro - waniliowy) konfitura wiśniowa  Sposób przygotowania: Nic prostszego mieszamy łyżką wszystkie składniki poza chałwą( kroimy ją na kawałki i wtykamy w surowe ciasto).Chałwa wpadnie

Wielki apetyt
łatwy tort biszkoptowy 259

mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia i kroimy na 2 części. składniki na masę budyniową: 1000 g mleka 240 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
ciasto czekoladowe z suszonymi śliwkami 345

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy np. drewnianą łyżką. Masę przekładamy do blaszki (21 x 30 cm) wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia i przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 200 g suszonych śliwek 100 ml spirytusu 3 żółtka 375 ml mleka 50 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z gruszkami, Folk dookoła świata 137

jabłkowy) 1 łyżka proszku do pieczenia kilka kropli migdałowego zapachu 4-5 twardych gruszek olej do natłuszczenia formy Nagrzej piekarnik do 180°C-190°C. W misce wymieszaj mleko z octem. Dodaj pozostałe mokre składniki. W drugiej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Wlej mokre do suchych, dodaj obrane i drobno pokrojone gruszki i dokładnie wymieszaj. Wlej ciasto do wysmarowanej olejem

Qlinarnie i Qlinarnie
Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 200

ółtkami, cukrem pudrem,  mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać nasiona  chia  i wymieszać na masę o konsystencji gęstej śmietany.   Oddzielnie ubić b iałka  z solą.    Nasiona  chia  zaczną pęcznieć więc trzeba sprawdzić gę stość masy i  ewentualnie dodać  mleka  lub wody .     Do masy dodać(...)ubite białka i  delikatnie wymieszać ruchami od dołu.   Na patelni rozgrzać masło, łyżką nakładać ciasto, smażyć placuszki na średnim ogniu rumieniąc na złoto z obydwu stron.   W między czasie przygotować sos. Maliny zalać wodą i  Malibu , dodać przyprawy, gotować bez przykrycia na małym ogniu do czasu,  aż maliny zaczną się rozpadać. Gorące maliny  przetrzeć

SzczyptaSmaQ
Trójplacek 363

białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy. Na sam koniec dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy łyżką do ich połączenia. Formę o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto orzechowe, wyrównujemy. Pieczemy około 20-25 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 5 żółtek 500 ml mleka 125 g cukru

Made By Mom And Son
Puszysty snikers 408

sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystko miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać olej i znów zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i dodać delikatnie do ciasta. Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż Krem budyniowy: - 3/4 l mleka - 2 budynie śmietankowe

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania