ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:518/767)

Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie 252

Post Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Tort z malinami i lukrową kokardą 162

proszkiem do pieczenia dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 18cm. Piec ok. 30-35minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na trzy równe części. Krem:  200g masła,  175g margaryny,  2 żółtka,  cukier waniliowy,  6 łyżek drobnego cukru do wypieków,  250g malin, budyń waniliowy,  500ml mleka

Z miłości do słodkości
BABECZKI CYTRYNOWE. 240

łyżeczka z czubkiem proszku do pieczenia sok z 1/2 cytryny Jajka ucieram z cukrem na puszystą, gładką masę. Przesiewam mąkę  z proszkę, dodaję do utartych jajek i miksuję. Następnie wlewam mleko, miksuję, sok z cytryny - miksuję, a na końcu olej cienkim strumieniem,  miksując bez przerwy na małych obrotach. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Wypełniam ciastem do 2/3 papilotki

W kuchni Karmel-itki
Szarlotkowe muffinki ze słonecznikową kruszonką-pyszne i wilgotne 251

zapach czuć w całym domu :) SKŁADNIKI *z przepisu wyszło mi 17 muffinek -1 jajko -125 ml mleka -125 ml oleju  -125 ml wody -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml) -0,5 szklanki cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody -2 łyżeczki cukru waniliowego -szczypta soli -2 małe jabłka -1 łyżeczka cynamonu -2 łyżeczki cukru(...)masła -mąka -łyżka cukru -garść ziaren słonecznika Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich cukier trzcinowy oraz cynamon i dokładnie mieszamy.  CIASTO NA MUFFINKI W jednej misce mieszamy składniki mokre w drugiej suche. Do suchych dajemy mokre i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Do ciasta dodajemy jabłka (jeśli są soczyste i puściły sok należy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cytrynowy puch 4182

pianką, warstwą galaretki oraz bitą śmietaną. Ciasto jest proste do wykonania i bardzo ładnie się prezentuje, choć u mnie nie obyło się bez potknięć – warstwa galaretki powinna być nieco większa, jednak mi część spłynęła na dno blaszki:) Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru drobnego 4 łyżki mąki 1,5 łyżki proszku budyniowego, waniliowego lub śmietankowego 2 łyżki cukru(...)waniliowego skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli Pianka cytrynowa: 2 op. Śnieżki 2 szkl. mleka 3,2% 2 galaretki cytrynowe Warstwa śmietanowa: 700 ml śmietany 30% lub 36% 6 łyżek cukru pudru 1 pełna łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe Cytrynę szorujemy, przelewamy wrzątkiem i ścieramy skórkę. Całe jajka miksujemy razem z cukrem oraz cukrem waniliowym aż do uzyskania

Smaki Na Talerzu
Fiona 152

Świetne ciasto na moje imieniny. Przygotowanie tego ciasta jest banalnie proste, mimo że składa się z kilku warstw. Ja przygotowałam aż dwie blaszki i powiem, że znikało to ciacho bardzo szybko. Nie należy o najsłodszych, ale w taki upał sprawdziło się idealnie.  Składniki : Biszkopt : * 4 jajka * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić(...)wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego malinowego bądź truskawkowego * 3 budynie malinowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje malinowe - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie

Magiczne Życie Marty
Kostka chałwowo czekoladowa 187

kiedy zapas chałwy chce się przeterminować? Oczywiście, że ciasto :D zapraszam na kolejnego smakowitego przekładańca z kremem chałwowym i bezikami. Delikatny biszkopt, dwa doskonale komponujące się kremy i bezy - po prostu bajka :) Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia. szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek(...)się rozpuści. Następnie dodajemy kolejno żółtka, a na koniec mąki, kakao i proszek i tylko delikatnie mieszamy całość. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23.5x35 cm) i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C Masa: 2 budynie śmietankowe ok 900 ml mleka 30 dag chałwy 20 dag bezów 1 gorzka czekolada 1 kostka masła pół szklanki herbaty

Cynamonowe szczęście
Hawanka wg Aleex 124

Przygotować poncz: ostudzoną kawę wymieszać z alkoholem. Odstawić. 6. Przygotować krem czekoladowy: 1 i 1/3 szklanki mleka zagotować. 7. W 2/3 szklanki mleka rozmieszać żółtka, cukier i oba rodzaje mąki. 8. Mieszaninę wlać na gotujące się mleko, cały czas mieszając, ugotować budyń. Uwaga: gdy budyń zacznie gęstnieć, może nam się wydawać, że masa nie jest jednolita i tworzą się(...)Herbatniki skropić 2-3 łyżkami alkoholu. 19. Przygotować masę śmietanową: w ¼ szklanki gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Ostudzić. 20. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywną, puszystą masę. 21. Dodać rozpuszczoną w mleku żelatynę, zmiksować. 22. Masę śmietanową nakładać do dekoratora, ozdobić różyczkami wierzch ciasta. 23. Posypać przez sitko kakao. 24. Ciasto schłodzić przez noc w lodówce. 25. Podawać

W mojej kuchni
Tort orzechowy z kawą 935

śmietanki kremówki 30% POLEWA: 2 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki kakao 1 szklanka mleka 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody Zmielone orzechy wymieszać z mąką pszenną, kaszą i proszkiem do pieczenia. Oddzielić białka od żółtek i wszystkie białka ze szczyptą soli ubić mikserem. Jak piana zacznie sztywnieć, zwiększyć obroty miksera i dodawać porcjami cukier. Kiedy cukier się rozpuści dodać(...)formy ∅ 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia tylko na dnie. Piec w 170*C przez ok 40 min. Po wystudzeniu przekroić na trzy blaty. Pół szklanki mleka rozmącić z budyniem i żółtkami. Resztę mleka przelać do garnka, wsypać kawę i cukier. Kiedy się zagotuje wlać rozmieszane budynie i ugotować. Przykryć folią spożywczą, tak aby była przyklejona na powierzchni i odstawić

https:KKuchniaMniam
Muffinki czekoladowe z orzechami i żurawiną 179

Muffinki są bardzo szybkie i łatwe do zrobienia, a do tego zadowolą niejednego amatora czekoladowych wypieków. Składniki: 2 szklanki cukru 250 g masła 1/2 szklanki mleka

IMPRESJA SMAKU
Miodowy blok czekoladowy 150

Moje smaki z dzieciństwa, dzisiaj w odmienionym wydaniu, bo zamiast cukru użyłam podkarpackiego miodu spadziowego, a do tego wspaniałe orzechy laskowe z ekologicznych sadów.   

Apetyczna babeczka
Dietetyczne placuszki owsiane. 1628

Każde śniadanie powinno zaczynać się od takich placuszków. Składniki: 1 jajko 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki mąki z płatków

Kuchnia Łukasza
Najprostsze wegańskie naleśniki 170

Naleśniki to takie niby proste danie, ale często zdarza się, że nie wychodzą.  Jeszcze przed weganizmem ciasto na naleśniki nigdy mi nie wychodziło mimo, że robiłam wszystko zgodnie z przepisem. Zawsze musiałam prosić moją mamę o ich przygotowanie. Dlatego naleśniki jadłam dość rzadko. Teraz kiedy opracowałam najłatwiejszy przepis na wegańskie naleśniki(...)razem i nie potrzeba do nich ani mleka roślinnego ani bananów czy innych zastępników jajka.   Najprostsze wegańskie naleśniki  Składniki (na ok. 10 naleśników o średnicy 20 cm): 500 ml wody 200 g mąki tortowej 1 łyżeczka  cukru 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia  szczypta soli  Przygotowanie

wegujemy
Torcik z kremem bez pieczenia 149

się nie zmieściła, niewątpliwie odrobinę wpłynęło to na ostateczny wygląd ciasta. Składniki: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) 150 g herbatników maślanych (około 17 sztuk)  200 g podłużnych biszkoptów  Krem budyniowy:  2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru  750 ml mleka  200 g masła  4 łyżki cukru  Mus truskawkowy(...)torcik z kremem bez pieczenia? Spód foremki wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia i na dno położyć jeden obok drugiego herbatniki.  W 100 ml zimnego mleka rozmieszać budynie, a pozostałe mleko zagotować z dodatkiem cukru. Po zagotowaniu zdjąć garnek z palnika wlać budynie dokładnie wymieszać i ciągle mieszając ponownie zagotować, aż powstanie gęsty budyń. Ugotowany budyń wystudzić

Kuchcik gotuje
Racuchy drożdżowe 128

mleka 1 jajko 50 g świeżych drożdży (proszę, nie używajcie tych w proszku) szczypta soli opcjonalnie 2 jabłka cukier puder wg uznania ulubione konfitury olej do smażenia ciepła woda Wykonanie: Przesianą mąkę wsypać do naczynia razem z solą, zrobić w niej „dołeczek”. 125 ml mleka podgrzać, żeby było ciepłe (nie gorące!!!). Wkruszyć drożdże, rozmieszać drewnianą szpatułką. Dodać cukier(...)przykryć ściereczką – do wyrośnięcia. Gotowy zaczyn drożdżowy dodajemy do mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia, na około 30-40 minut (przykryć wilgotną ściereczką, postawić w ciepłym miejscu). Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Jeśli robicie racuchy z jabłkami, w czasie gdy ciasto rośnie, obrać jabłka i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Gdy ciasto wyrośnie dodać

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania