ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:510/767)

Babka mocno czekoladowa 146

dodać jajka i ucierać do czasu połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy. Wymieszać mleko z jogurtem. Przesiać mąkę z proszkiem i sodą, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Do masy z masła i jajek dodawać partiami na przemian mleko z jogurtem i sypkie składniki, mieszać delikatnie łyżką, tylko do połączenia się składników. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej odrobiną(...)piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Po 50 minutach sprawdzić środek drewnianym patyczkiem, jeśli na patyczku nie ma przyklejonego surowego ciasta, babka jest upieczona. Babkę wyjąć z piekarnika i przed wyjęciem z formy odczekać około 10 minut, aby lekko wystygła. Wystudzoną babkę obsypać cukrem pudrem, polać lukrem lub czekoladą. Wspaniale smakuje

Kuchcik gotuje
Cappuccino 273

ubijamy do uzyskania gładkiej, gęstej piany. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy, a potem ostrożnie wsypujemy mąkę, proszek i kakao i wszystko mieszamy. Biszkopt pieczemy ok 25 minut w 180 st. C i studzimy. Krem: 1,5 kostki masła 1,5 szklanki mleka w proszku 3 jaja 1 szklanka cukru 3 serki homogenizowane(...)waniliowe. Jajka ubijamy z cukrem na parze, do momentu uzyskania gęstej piany. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dalej miksując dodajemy na zmianę masę jajeczną i mleko w proszku. Na koniec dodajemy serki homogenizowane, ja zawsze dodaję po łyżce i obserwuję, czy masa się nie waży i nie jest zbyt rzadka, jeśli coś jest nie tak to przestaję

Cynamonowe szczęście
Tarta z rabarbarem i masą budyniową 131

masy: Do rondelka wlewamy większość mleka (pozostawimy pół szklanki), dodajemy do niego cukier i gotujemy. Do reszty mleka dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy, by nie było grudek. Gdy mleko zacznie się gotować dodajemy do niego zawartość szklanki (budyń w proszku z mąką i połową szklanki mleka). Mieszamy szybko tak by nie było grudek. Chwilę gotujemy i odstawiamy(...)rabarbar będzie miękki to odsączamy go i studzimy. Rabarbarową wodę, która zostanie z gotowania można zlać z patelni i rozcieńczyć wodą. Otrzymamy w ten sposób napój rabarbarowy. Wykonanie ciasta: Na wychłodzony spód do tarty wykładamy krem budyniowy, a na nim odsączony i zimny rabarbar. Ciasto chłodzimy w lodówce. Proporcje są podane na tartę o średnicy 28cm i 3 tartaletki

Mania Wypiekania
Czekoladowo-orzechowy torcik z mikrofalówki (babeczka z kubeczka) 123

ulubionym kremem lub bitą śmietaną - pycha! Polecam! (Filiżanka/kubeczek/kokilka o pojemności minimum 300 ml) (*) 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (użyłam Zentis )   2 łyżki cukru   4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich(...)Targroch ) Dodatkowo:  krem/bita śmietana do przełożenia (**)  Jajko wbić do miseczki i roztrzepać za pomocą widelca.  Dodać olej z mlekiem - całość dokładnie połączyć.  Następnie energicznie wmieszać krem czekoladowo-orzechowy.   Później należy wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia i kakao, a na końcu orzechy.  Wszystko porządnie wymieszać i przełożyć do filiżanki/kubeczka/kokilki nadającej się do użytku

Di gotuje
O marcowej pogodzie i czekoladowym chlebku bananowym słów kilka 187

bananowy z orzeszkami i krówkami Składniki: (na keksówkę 30x10 cm) 300 g mąki pszennej 25 g kakao 120 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 115 g masła 2 jajka 100 ml mleka 2 banany 80 g krówek 50 g solonych orzeszków ziemnych(...)ciemnej czekolady (70%) dodatkowo: 30 g solonych orzeszków ziemnych Masło rozpuścić, przestudzić. Krówki, czekoladę i orzeszki posiekać. Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z cukrem, proszkiem i sodą. Jajka roztrzepać. Dodać przestudzone masło i mleko, wymieszać. Banany rozgnieść widelcem, dodać do mokrych składników, połączyć. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia. Dodać posiekane krówki, orzechy i czekoladę, połączyć. Masę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche miodowe ciasteczka 176

Mikołaja ze szklanką mleka jako poczęstunek, a na pewno będzie więcej prezentów pod choinką. :) To taka anegdota z amerykańskich filmów, kiedy zostawiamy ciasteczka na kominku. Kto wie może rzeczywiście Mikołaj się częstuje.  Porcja na 40-50 ciasteczek (zależy od wielkości foremek) Składniki: 450 g mąki 2 żółtka 250 g masła 250 g miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ostygnięcia.  Na stolnicy łączymy przesianą mąkę, sól, masło i 2/3 wystudzonego miodu. Wszystkie składniki szybko zagniatamy, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na ok 1 h.  Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wyciskamy foremką dowolne kształty. Ciasteczka układamy na papierze pergaminowym, smarujemy je resztą miodu i posypujemy migdałami. Ciasteczka pieczemy w 180 C przez

Niezły Młynek
Mug cake czyli ciasto w filiżance w 4 minuty (bez glutenu) 192

Dzisiaj zaplanowałem zupełnie coś innego, ale okazało się, że zdjęcia ciasta ze śliwkami i kruszonką gdzieś przepadły!! Po prostu nie ma, znikły, zapadły się pod ziemię, diabeł ogonem nakrył… a tak naprawdę to karta w aparacie została sformatowana przed zrzuceniem zdjęć… Nie pozostało mi nic innego jak zrobić coś na szybko, w końcu poniedziałek i na blogu powinny pojawić(...)można dodać sezonowe owoce. Brzmi całkiem spoko, co? Składniki 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżka mąki kasztanowej 1 jajko 1-2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego ¼ szklanki mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia garść jagód/borówek szczypta soli Przygotowanie: W misce mieszamy: jajko, mleko oraz olej kokosowy. Do drugiej miski wsypujemy mąki, sól, ksylolit i proszek do pieczenia. Wlewamy

PaleoLife
Czekoladowe ciasteczka owsiane z siemieniem i słonecznikiem 226

Kolejna wersja czekoladowych ciasteczek. Tym bardziej bardziej sycąco i zdrowo, bo z dodatkiem różnych nasion. Składniki: 120 g mąki, 100 g margaryny roślinnej, 80 g cukru

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasto Tropikana bez pieczenia / No Bake Tropicana Cake 119

Ciasto Tropikana bez pieczenia  Ciasto Tropikana to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia z galaretką, ananasem z puszki i budyniem na herbatnikach . Ten łatwy przepis to świetny wybór dla początkujących, zawsze się udaje i zawsze dobrze smakuje. Zobaczcie, jak przygotować pyszne ciasto bez włączania piekarnika na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Tropikana z galaretką(...)galaretki z użyciem gorącego soku ananasowego zamiast wody - wtedy nasze ciasto będzie naprawdę owocowe. Jeśli nie przepadacie za ananasem, możecie zamiast niego wykorzystać inne owoce. Z  kremem kokosowym dobrze skomponują się maliny lub brzoskwinie - nasze ciasto bez pieczenia na szybko jest bardzo uniwersalne, wykorzystajcie to, co najbardziej lubicie. Ciasto Tropikana z ananasem i kokosem  to świetny przepis

Lekcje w kuchni
Muffinki graham z żółtymi śliwkami renklodami 138

cynamonowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej - 3 jaja - 1 szklanka mleka - 3/4 szklanki oleju słonecznikowego - 5 mocno dojrzałych żółtych śliwek W jednej misce łączę wszystkie suche składniki, w drugiej mieszam ze sobą olej, jaja i mleko, następnie całość łączę dokładnie ze sobą. Do papierowych foremek wykładam po pełnej łyżce ciasta

Wielopokoleniowo
MUFFINY Z MARMOLADĄ 88

cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: - 1 szkl. mleka - 1/2 szkl. oleju - 1 jajko DODATKI: -marmolada WYKONANIE: W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej natomiast składniki mokre. Zawartość obydwu misek należy połączyć razem. Z racji ze nie posiadam formy do muffinek użyłam samych papilotek. Papilotki napełniamy około 1/4 ciasta , na to delikatnie łyżeczką nakładamy

Dziś Ja gotuje
Przekładaniec Agi 413

lekka pianka śmietankowa. Dekoracja ciasta wykonania jest z kakao. Polecam kochani! Składniki: (na blaszkę 25x35 cm) Biszkopt ciemny: 4 jajka 1/2 szkl cukru 3 kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki naturalnego kakao Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 4 łyżki cukru 500 ml mleka 200 g kostka masła Masa

Nastoletnie Wypiekanie
Karpatka 204

ciasta dodać sól i proszek do pieczenia. Stopniowo dodawać jajka, miksując, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Formę o wymiarach 35 x 25 cm natłuścić. Rozsmarować w niej łyżką połowę ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor. Wystudzić. Drugi placek upiec w ten sam sposób.  Krem budyniowo-maślany: 750 ml mleka

Domowa cukiernia Ewy
Krokiety z pieczarkami i fetą 199

mleka lub 300 ml mleka + 300 ml wody gazowanej 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia farsz: 800 g pieczarek 1 cebula 1 opakowanie sera feta 1 łyżka masła  sól, pieprz, czosnek do smaku dodatkowo: 2 jajka bułka tarta sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Składniki na naleśniki przekładamy do miski - miksujemy. Ciasto uzyskujemy konsystencji śmietany

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki