Beztłuszczowe, bezglutenowe ciasto czekoladowe z fasoli.

Beztłuszczowe, bezglutenowe ciasto czekoladowe z fasoli.

Beztłuszczowe, bezglutenowe ciasto czekoladowe z fasoli.

Na początku miało być tylko beztłuszczowe a dopiero później zorientowałam się, że jest również bezglutenowe. Bardzo wilgotny, czekoladowy biszkopt, przełożony dżemem żurawinowym. Czyli połączenie słodkiego z kwaśnym. Bardzo pocieszające w chłodne jesienne dni:-) Składniki na małą blaszkę: 400g czerwonej fasoli 5 czubatych łyżek kakao pół szklanki cukru 3 jajka łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka proszku do pieczenia 50ml mleka 200g dżemu żurawinowego garść suszonej żurawiny Sposób przygotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.