ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:515/767)

Kokosowe babeczki z budyniem i malinowym kremem 133

wanilii ) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  Krem malinowy: 250 g malin, świeżych lub mrożonych około 5 łyżek cukru ( lub więcej, do smaku ) 1,5 łyżeczki żelatyny ( 6 g ) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone Ponadto: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy, na 500 ml mleka Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy frużelinę malinową(...)przecież nie problem ;) Babeczki : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz z wiórkami kokosowymi. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę ( jak w przypadku wszystkich ciast ucieranych, czynność tę należy wykonać bardzo starannie, niezwykle istotne jest bowiem odpowiednie napowietrzenie masła, należy więc ucierać minimum 10 minut ). Po dokładnym

Opowieści z piekarnika
Kostka śliwkowo - czekoladowa 135

świeże owoce, więc póki trwa jeszcze sezon na śliwki, zachęcam do upieczenia tego ciasta :) Biszkopt kakaowy: 6 dużych jajek 150 g mąki pszennej tortowej ( 1 szklanka minus 2 łyżki ) 30 g kakao ( 3 łyżki z lekką górką ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10% 100 gorzkiej czekolady, startej na grubych oczkach tarki Krem(...)Złożenie ciasta: Jeden z blatów biszkoptowych nasączyć połową mieszanki likieru i wody. Następnie wyłożyć cały śliwkowy krem i wyrównać. Przykryć drugim kakaowym blatem i nasączyć drugą połową ponczu. Wierzch polać polewą i posypać płatkami migdałów. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.   Polewa: W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier puder i mleko, mieszać

Opowieści z piekarnika
Królewicz 154

placki w dużej blaszce. Ciasto rozgniatamy palcami w blaszce, bardzo źle się wałkuje. Piec 15-20 minut (max 30 min) w temperaturze ok.180 stopni.BISZKOPT Z 4 JAJEK: 4 jaja szczypta soli 1/2 łyżeczki octu 1/2 szklanki i łyżeczka cukru 4/5 szklanki mąki pszennej (w tej ilości ma być 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 białka(...)cukier i ubić. Dalej miksując dodać żółtka. Na końcu przesiać mąki i proszek do pieczenia i wymieszać szpatułką w taki sposób, aby napowietrzyć masę. Należy masę wymieszać szybko i energicznie. Piec w temperaturze 150-180 stopni, 25 minut (max. 30). KREM: 20 dag cukru 0,5 l mleka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 cukry

Blondynka Gotuje
Murzynek z wiśniami 120

Murzynek z wiśniami to pomysł na szybkie, proste i nieskomplikowane ciasto. Wbrew pozorom w poniższym przepisie nie znajdziecie czekolady ani trudno dostępnych składników. Do murzynka dodałam mrożone wiśnie. Jeżeli takich nie macie, to wykorzystajcie wiśnie w syropie lub w ogóle je pomińcie :) Poniższy murzynek jest puszysty, miękki i lekko wilgotny. Idealny wypiek do kawy. Składniki na formę keksową(...)szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 szklanki zwykłego cukru 4 duże jajka 1 kostka margaryny (250 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki gorzkiego kakao 4 łyżki mleka Margarynę rozpuścić w rondelku. Następnie wsypać zwykły cukier i wlać mleko. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Cukier musi rozpuścić się w margarynie. Na sam koniec rondelek zdjąć

Ugotować
Piernik z powidłami 217

pachnącego ciasta. Miałam kiedyś jeden falstart ale piernik, dzięki podpowiedziom męża wyszedł taki jak powinien. Baaardzo smaczny. Bez zakalca i nie spalony. Pierwszy punkt zrealizowany. Jeszcze tylko 49 . Składniki: 2 szklanki mąki pszennej szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 płaskie łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody szczypta soli 2 łyżki miodu 3/4 szklanki oleju szklanka letniego mleka(...)orzechów włoskich (mogą też być rodzynki albo żurawina) dla początkujących szczypta proszku do pieczenia Wykonanie:   1. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Dwie małe formy keksowe posmarować tłuszczem i wysypać otrębami, płatkami owsianymi lub bułką tartą. 2. W małym garnku podgrzać lekko mleko, dodać cukier i miód i wymieszać do rozpuszczenia. 3. Do dużego

Mama z miasta
Ciasto Metrowiec 119

czas jaki trzeba poświęcić na przygotowanie tego pysznego ciasta. Ciasto: 8 jajek 400 g cukru pudru 400 g mąki pszennej 20 łyżek oleju 10 łyżek ciepłej wody 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego Żółtka utrzeć z cukrem ,dodać ciepłą wodę i olej-wymieszać.Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito i zmiksować z masą(...)białek ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z ciastem.Podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao.Do przygotowanych keksówek przełożyć ciasta i piec w temperaturze 180 º C przez ok.40 minut. Krem: 4 szklanki mleka 1,5 szklanki cukry laska wanilii  3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 375 g margaryny KASIA extra maślany smak

Anielskie wypieki
Ciasto śmietankowe ze śliwkami 506

Zapraszam na ciasto z sezonowymi owocami o wyraźnym, śmietankowym posmaku:). Nie wyrasta wysokie, ale jest naprawdę smaczne. Owoce, w moim przypadku śliwki, to nie tylko akcent, czuć je bardzo wyraźnie.  2 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej  200g margaryny lub masła 2 jajka L 1/2 szklanki mleka 1 szklanka kwaśnej śmietany

Szefowa kuchni
Ciasto z chałwą 186

mąkę, kakao i proszek do pieczenia, mieszamy delikatnie. Wykładamy ciasto na dużą płaską formę  (u mnie 28 x 42 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC.   Masa chałwowa: 330 ml śmietany kremówki 30% 100 g białej czekolady 250 g chałwy 3 łyżeczki żelatyny g żelatyny 1/4 szklanki mleka 150 ml śmietany

Cynamonowe szczęście
Muffinki jak murzynek 164

margaryny W garnuszku roztopić mleko, kakao, cukier i margarynę. Chwilę podgrzewać razem na niedużym ogniu. Dokładnie wymieszać, a potem odstawić do przestudzenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka przełożyć do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać również mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Następnie delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Ciasto przełożyć do papilotek

Ewusiowe Smaki
Ciasto z kremem cappuccino 1351

smakoszy kawowych wypieków. Ciasto z pysznym kremem cappuccino i bitą śmietaną. Można zmieniać smak kremu używając różnych smaków cappuccino. Jednak nam najbardziej smakuje ze śmietankowy lub waniliowym. Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem cappuccino: 250 g masła 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej

Ala piecze i gotuje
Pączki pieczone 171

pączków: Budyń ( proszek ) mieszamy w szklance, w 100ml mleka. Resztę mleka gotujemy, a kiedy zacznie wrzeć, wlewamy rozrobiony budyń ze szklanki, energicznie mieszając, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do ostygnięcia. Mleko podgrzewamy z cukrem. Do ciepłego mleka wkruszamy drożdże, mieszamy. Do misy robota wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, dodajemy jajko i masło. Mieszamy za pomocą haków, do uzyskania gładkiego ciasta. Z ciasta

NiePieprz.pl
Waniliowe babeczki z czekoladą 142

cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanka oleju 1 jajko 12 kawałków czekolady Sposób wykonania: 1. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. 2. Składniki (poza czekoladą) podzielić na dwie grupy: suche i mokre. Wymieszać je w osobnych miskach. 3. Mokre składniki przełożyć do suchych, wymieszać łyżką tyle, aby się połączyły. 4. Ciasto przełożyć do foremek, zostawiamy

Kuchnia domowa Ani
Pełnoziarniste Babeczki Z Bananami, Płatkami Owsianymi I Nasionkami Chia 170

łyżki mleka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sok i skórka z 1/3 cytryny 1. W jednej misce łączymy suche składnik w drugiej mokre (banany rozgniatamy, a jajka roztrzepujemy) 2. Teraz do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy całość do połączenia się.  3. Blaszkę wykładamy papierowymi papilotkami i wykładamy do nich ciasto tak do 3/4 ich wysokości. Pieczemy

Gotowanie...to proste !
Mleczny Placek Gotowany Z Mrożonymi Owocami 165

Ciasto jest pyszne, mięciutkie i wilgotne. Co najważniejsze możemy wrzucić do niego owoce prosto z zamrażalnika :) Składniki na małą blaszkę 25 x 16 cm Jeśli chcemy na większa blaszkę wystarczy podwoić składniki 125 gr masła / margaryny 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mleka 1 i 1/3 szkl mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka garść truskawek

Gotowanie...to proste !
Muffinki z marcepanem 85

połącz dokładnie z mlekiem, aromatem migdałowym i olejem bądź wystudzonym masłem. Masę marcepanową zetrzyj na tarce lub pokrój w drobną kostkę.* W drugiej misce połącz „suche” składniki: masę marcepanową, mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier. Na końcu połącz ze sobą składniki „suche” i „mokre”. Blachę do pieczenia muffinek wyłóż papilotkami. Papierowe foremki napełnij ciastem do ¾ wysokości. Wierzch babeczek posyp

blog.moje-pasje.info

Proponowane wyszukiwania