Babka z przepisu Dziadka

Babka z przepisu Dziadka

Babka z przepisu Dziadka

Babki to ciasta, które darzę wielkim sentymentem. Piekła je moja Babcia, piecze je moja Mama, piekę i ja. Ucierane, zaparzane, puszyste, pachnące aromatem migdałów… i nie tylko. Jeszcze lekko ciepły kawałek babki z kubkiem mleka, kawy, herbaty, czy też jogurtu. Tylko zatopić się w fotelu i dać ponieść wspomnieniom. Tytułowy Dziadek – nie jest mój, przepis również, ale moja – Babka z przepisu Dziadka. Składniki na formę o pojemności 2,3 litra: - 4 duże jajka - ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków - ½ szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.