ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:508/767)

Muffiny czekoladowe z serem pleśniowym 195

mąkę, cukier, kakao, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. W rondelku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego masła wrzucamy pokruszoną czekoladę i mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Do masy czekoladowej dodajemy jajka i śmietanę. Mieszamy i przelewamy całość do miski z suchymi składnikami. Ciasto mieszamy, aby nie było grudek. Jeśli jest zbyt gęste dolewamy odrobinę mleka. Ciasto powinno być na tyle

Jacob Tastes
Placuszki owsiane z wiśniową konfiturą 169

wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia mąkę z płatków owsianych wymieszaj z żółtkami i mlekiem. Dodaj mleka tyle, by konsystencja była raczej gęsta odziel białka od żółtek. W odzielnej miseczce ubij białka na sztywną pianę połącz masę z białkami. Jeśli masa wydaje Ci się za gęsta, dolej jeszcze trochę mleka. Po wyłożeniu na patelnię ciasto powinno się rozpływać wykładaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffiny musztardowe z cebulą i żółtym serem 128

pierwszej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy.  W drugiej zmiksować jajko, musztardę, olej i mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z posiekaną cebulę i żółtym serem - pokrojonym w kostkę. (Masę należy mieszać ręcznie i do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek

Di gotuje
blueberry crisp sky 196

maki migdałowej 100 g margaryny bez laktozy borówki lub inne leśne świerze owoce 50 g cukru brązowego 1 jajko w proszku (1 łyżeczka proszku na 2 łyżeczki wody) powidła śliwkowe 1/2 słoika Potrzebne: Forma okrągła - ok 15 - 20 cm srednicy  wałek stolnica miska Składniki suche(...)kawałki. Ugniatamy w misce całość składników aż masa będzie zwarta i gładka. Jeśli ciasto się kruszy - warto dodać troszkę mleka np. migdałowego.   3/4 Ciasta przekładamy na lekko posypaną mąką stolnicę, i rozwałkujemy na ok 0,4 mm. Nie za cienkie

Lajtkraft food intolerance
Czekoladowe gofry 190

czekoladowe gofry. Składniki 2 szklanki mleka 5 łyżek cukru (lub według własnych smaków) 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka z górką proszku do pieczenia 2 jajka 1/4 szklanki wody 1 łyżka startej czekolady Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać trzepaczką (rózgą). Bardzo dokładnie tak, aby było jednolite ciasto. Gofrownicę rozgrzać i wlewać ciasto

O kuchni z uczuciem
Świąteczny czekoladowiec z kumkwatami 101

ciasto zrobi furorę na świątecznym stole. Mocno czekoladowe, przełamane gorzko - słodką nutą kumkwata podbije niejedno podniebienie.  Składniki 300 g mąki pełnoziarnistej lub gofio  400 ml mleka  15 szt. kumkwata  35 g kakao  50 g amarantusa  5 łyżek płatków czekoladowych  6 łyżek ksylitolu  1 jajko  1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka proszku pieczenia

My Chcemy Jeść
Naleśniki dyniowe 141

sztuk) 3 jajka 1 szkl mleka 3/4 szkl puree z dyni, np. domowej roboty 150 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju szczypta soli 2-3 łyżki cukru (pomijamy, jeśli chcemy naleśniki na wytrawnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować mikserem do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany

Nastoletnie Wypiekanie
Racuszki bananowe . 143

mleka  6 łyżek kopiastych mąki 1 cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  4,5 łyżek cukru    Olej kokosowy ja użyłam od Skworcu     cukier puder do posypania  2, 3 banany  Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , następnie dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowe muffinki z dżemem wiśniowym 138

opak kakao gorzkie, 2 łyżki proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki mleko, 1 szkl olej, 1/3 szkl jajka, 2 szt dżem wiśniowy, 12 łyżeczek Przygotowanie W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce

Gotowanie moimi oczami
Piernik mojej mamy 153

Kolejne ciasto mojej mamy, tym razem piernik. Zapach cynamonu i świąt. Piernik ten robi się bardzo szybko. Kilka minut przygotowań i do piekarnika. Mi najlepiej smakuje piernik następnego dnia. A Wam? Składniki: 200g masła 1.5 szklanki cukru 1.5 szklanki mleka 4 szklanki mąki 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 jaja 3 łyżki

Apetyt na Zielone
Muffinki bananowe z masłem orzechowym 276

bananami, a także z mlekiem, ekstraktem waniliowym i cukrem. W sporej misce umieszczamy mąkę oraz proszek do pieczenia i dodajemy do nich mieszaninę z rondelka. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Z białek ubijamy pianę. Przelewamy żółtka i ubite białka do reszty masy. Delikatnie mieszamy, żeby zachować magiczne zdolności białkowej piany do unoszenia ciasta. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy

Życie zamknięte w smaku
Muffinki z morelami i Prince Polo 97

Olej mieszam z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu mieszam mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. 2.  Do masy płynnej stopniowo wsypuję składniki suche. Dokładnie wszystko razem miksuję. 3.  Wafelki Prince Polo kroję w małą kostkę. Z moreli usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Wafelki i morele dodaję do ciasta. Mieszam. 4.  Ciasto przekładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowe mini-muffinki z wiśniami 135

wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier i cukier wanilinowy. W dużej misce roztrzepać widelcem jajka, następnie dodać resztę składników mokrych: olej i mleko. Wymieszać. Do miski ze składnikami mokrymi dosypać te suche. Zamieszać lekko łyżką - mieszać tylko na tyle aby wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, tym babeczki będą wilgotniejsze

Grunt to przepis!
Muffiny z mozzarellą i suszonymi pomidorami 132

łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego kilka suszonych pomidorów 2 łyżki tartej mozzarelli szczypta słodkiej papryki Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Wszystkie składniki (poza serem, pomidorami i papryką) umieść w misie miksera i zmiksuj. Dodaj ser i suszone pomidory- wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do papilotek umieszczonych w foremce.Z

Wielki apetyt
delikatne ciasto trociniak – idealne na przyjęcie komunijne 16010

łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 g mleka 120 g cukru 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania