ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:392/767)

Ciasto z jagodami na oleju 195

delikatnie wilgotne. Ładnie i apetycznie wygląda w jagodowe kropeczki. Ciasto pieczemy w dużej blaszce, więc nie jest wysokie i za dużo nie rośnie. Wspaniałe do szklanki mleka, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo .     Składniki: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 140g cukru 3 duże jajka – osobno żółtka(...)białka 1/2 szklanki oleju 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 300g umytych, dobrze osączonych jagód + 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki cukru wanilinowego   1. Mąkę przesiać (250g) i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół. 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta

Mała Cukierenka
Ciasto z jagodami na oleju 369

delikatnie wilgotne. Ładnie i apetycznie wygląda w jagodowe kropeczki. Ciasto pieczemy w dużej blaszce, więc nie jest wysokie i za dużo nie rośnie. Wspaniałe do szklanki mleka, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo .     Składniki: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 140g cukru 3 duże jajka – osobno żółtka(...)białka 1/2 szklanki oleju 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 300g umytych, dobrze osączonych jagód + 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki cukru wanilinowego   1. Mąkę przesiać (250g) i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół. 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta

Mała Cukierenka
Szafranowe love – ciasto z szafranem 256

Szafranowe ciasto z szafranową pomadą jest pyszne. Upiekłam je na maśle ale smakuje równie dobrze upieczone na kokosowym oleju. Zdecydowanie odradzam pieczenie na margarynie! Szafranowe love Składniki: Forma prostokątna 15 cm x 25 cm 150 g masła lub kokosowego oleju 2 jajka 150 ml mleka 0,5 g szafranu 225 g cukru 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)termoobieg (bez termoobiegu 175ºC).Rozpuść masło lub kokosowy olej. Dodaj mleko. Mieszanka powinna być lekko ciepła. Teraz dodaj szafran i lekko zamieszaj. Im dłużej szafran stoi w płynie tym bardziej nabiera intensywniejszego koloru. Zmiksuj jajka z cukrem na puszysto. Dodaj rozpuszczone szafranowe masło Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy, delikatnie mieszając szpatułką. Wyłóż foremkę papierem

codojedzenia
Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym 373

Całą słodycz łamię malinowa konfitura. Ciasto idealne do kawy! Ciasto podałam na zestawie  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 3 jajka Szczypta soli 3/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 5 łyżek wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej(...)resztę mleka, żółtka oraz mąki. Gdy mleko w garnku wrze wlewamy masę żółtkową. Energicznie mieszamy do powstania budyniu. Przykrywamy folią spożywczą (zapobiegawczo powstaniu kożuszka), studzimy. Po wystudzeniu margarynę (miękką i w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy po łyżce budyniu. Miksujemy do powstania gładkiego kremu.  Kajmak w temperaturze pokojowej mieszamy z ryżem preparowanym. Złożenie ciasta: W blaszce

VioletoweKucharzenie
Ciasto kajmakowe 504

Pyszności. Idealne ciasto na Święta, przyjęcia lub niedzielny deser do kawy. Czas wykonania: 2 h 30 min (w tym 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 25 kawałków (forma 30 cm x 40 cm) Składniki: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ¼ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 3 szklanki mleka(...)grudek. Gdy mleko będzie się gotować wlać delikatnie budyń i cały czas mieszając doprowadzić do ponownego zagotowania. Budyń gotować przez 5 minut. Wystudzić. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier, zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia

KuchniaWeDwoje.pl
Jesienny jabłecznik. 114

dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (należy je przesiać przez sitko), kaszę manną, orzechy, dżem, kakao i miksujemy, aż składniki się połączą. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy całość do nagrzanego do 160-170 stopni C piekarnika. Pieczemy do zarumienienia, przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto się upiekło, studzimy(...)czasie wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę (jeśli używamy gotowego przecieru to zagotowujemy mus, wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę) dokładnie mieszamy, wykładamy na ciasto, studzimy.      Krem. Odlewamy niepełną szklankę mleka do miseczki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy

Rozpustne gotowanie
Babka wielkanocna marmurkowa z polewą czekoladową 162

porcjami na przemian,wymieszane składniki wcześniej (mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól) z mlekiem. Miksujemy na małych obrotach. Dzielimy masę na dwie części. Do drugiej części dodajemy kakao oraz mleko. Mieszamy. Wysmarować foremkę okrągłą masłem/ olejem i oprószyć mąką/bułką tartą. Włożyć do piekarnika na około 70 minut. Sprawdzamy ciasto drewnianym patyczkiem. Wykładamy po upieczeniu. W rondelku zagotowujemy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
ciasto Stefanka o smaku cappuccino bez pieczenia 448

składniki: ok. 270 g herbatników 140 g kaszy manny 80 g cukru 80 g cappuccino w proszku (dowolny smak) 150 g masła 750 ml mleka wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem oraz masłem. Zmniejszamy ogień, dodajemy cappuccino i dokładnie mieszamy, aż cappuccino się rozpuści. Następnie dodajemy kaszę mannę, cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Całość gotujemy na małym ogniu(...)lodówce (najlepiej przez całą noc). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki z bananami 167

takie ciasta i ciasteczka chyba najlepiej mi podchodzą. Chociaż co ja mówię, ja uwielbiam wszystko co jest słodkie ! Przepis znalazłam u jednej z dziewczyn, a dokładnie  na blogu tastefully, od siebie dodałam dodatkowo czekoladę, także przepis jest delikatnie urozmaicony, aaa i wyszło mi 27 babeczek - było się czym rozkoszować !  ;)Składniki :350 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1(...)proszek do pieczenia przesiewamy do miski.Dodajemy do tego 1 szklankę mleka, 1 szklankę cukru, cukier waniliowy i całe jajko. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.Gdy wszystkie składniki będą już dokładnie ze sobą połączone, dodajemy olej i ponownie dokładnie miksujemy.Czekoladę i banany kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy, całość mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.Gotowe ciasto nakładamy

charlotte gotuje
Ciasto "cycki murzynki" 333

oblewając ciasto polewą czekoladową albo...  teściowej polewając je tężejąca galaretką galaretką :D   Składniki (duża blaszka):  Biszkopt: 150 g mąki  100 g cukru  4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Biszkopt makowo-kokosowy:  200 g cukru  3/4 szklanki maku  100 g wiórek kokosowych  6 białek  Krem: 350 ml mleka(...)proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec w 150*C ok. 25-30 minut. Biszkopt makowo-kokosowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Do ubitej piany dodać  wiórki i mak, delikatnie wymieszać.  Piec w 170*C około 30-35 minut.  Krem: Połowę mleka wymieszać z żółtkami, budyniem, cukrem i mąką.  Resztę mleka zagotować

Malinowo w kuchni
Korzenne ciasto z batatów z kremem bezowym 195

kremem różanym.Połączyć suche składniki ciasta: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, goździki i sól.Olej kokosowy lekko podgrzać do roztopienia, zimny utrzeć z cukrem pudrem. Dodać stopniowo po jednym jaju, cały czas ucierając masę. Zmniejszyć obroty, stopniowo dodawać po łyżce suche składniki, na przemian z mlekiem kokosowym i puree z batatów.Masę(...)piekarnika z termo obiegiem nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut, piec do suchego patyczka, wystudzić. Przy pomocy rękawa cukierniczego (końcówka gwiazdka) nałożyć krem na upieczone ciasto, wstawić do piekarnika pod nagrzany grill na kilka minut.Krem bezowy:Białka wymieszać z cukrem i wanilią w żaroodpornej misce. Miskę postawić na rondlu z gotującą się wodą (dno miski nie może

SzczyptaSmaQ
Gofry 156

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier waniliowy, mleko, olej i roztrzepać nieco, po czym stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszać do połączenia składników. Do białek dodać szczyptę soli i ubijać mikserem stopniowo dodając cukier. Ubite białka połączyć delikatnie z pierwszą masą. Do nagrzanej gofrownicy nakładać ciasto i piec przez 4-5 minut (czas zależy

Passions hobbies life
Murzynek 166

polecam Murzynka, ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Nawet nie pobrudzisz sobie rączek. :) Aromat migdałów i smak piernika sprawia, że na pewno nie oprzesz się kolejnemu kawałkowi.  Pyszności :) Przepis: Składniki: (tortownica średnica 23 cm) 350 g mąki (2 szklanki) 200 g masła 300 g cukru brązowego  (1,5 szklanki) 125 ml mleka (0,5 szklanki(...)łyżeczka aromatu migdałowego 4 żółtka 4 białka płatki migdałów do dekoracji Wykonanie: 1. Mleko, cukier, kakao, aromat migdałowy i masło zagotować w rondelku do całkowitego połączenia się składników.  Odlać około 0,5 szklanki polewy (to będzie nasza polewa) Polewę czekoladową odstawić do wystygnięcia. 2. Mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika przesiać do miski dodać żółtka całość wymieszać

Mój pomysł na
Ciasto Pszczółka Maja 509

jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 65 g zimnego masła 1/4 szkl cukru   Pralina słonecznikowa: 200 g łuskanego słonecznika 1/2 szkl cukru 2 łyżki miodu 80 g masła Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego dwukrotnie 250 g śmietanki kremówki 36% 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki żelatyny w proszku (raczej płaskie(...)górką) 5 łyżek zimnej wody Na wierzch: 1 galaretka pomarańczowa 400 ml gorącej wody Przygotowanie: Ciasto miodowe: Wszystkie składniki zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Od razu wykleić do blaszki o wymiarach 30x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki. Pralina słonecznikowa:  Słonecznik umieścić w malakserze i krótko zmiksować, by uzyskać drobne okruszki

Nastoletnie Wypiekanie
Pączki ptysiowe, hiszpańskie, wiedeńskie, parzone, czyli pączki z dziurką :)) 145

margaryny ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki mleka ½ szklanki wody ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru 4 jajka Smalec lub olej do smażenia Papier pergamin Cukier puder do posypania Mleko, wodę, cukier, sól i margarynę zagotowujemy. Gdy całość nam zewrze dodajemy mąkę, mieszamy jeszcze chwilę, aby powstała nam gładka i jednolita masa. Garnek zdejmujemy z ognia i ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Zimne ciasto

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania