ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:384/767)

Makowiec z masą kajmakową 204

stworzyłam swój własny przepis na smaczne świąteczne ciasto. Nie ukrywam, że byłam bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się,  że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 3 łyżki skórki pomarańczowej(...)dodajemy wymieszaną w mleku mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.  Cały czas miksując dodajemy budynie i bakalie. Chwilkę wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka i łyżką łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce (28*21) wyłożonej papierem do pieczenia w  temperaturze około 175 stopni przez 50 - 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika, kiedy ciasto przestygnie, nakładamy warstwę

Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik Snickers 551

gotowy ser do serników) 250g serka mascarpone 5 jajek 4 batony Snickers 2/3 szklanki cukru pudru 100g orzeszków ziemnych 2 łyżki nutelli 1/2 szklanki śmietany 30% 1/2 szklanki mleka w proszku puszka kajmaku Sernik Snickers- przepis: Masło rozpuszczamy w rondelku. Herbatniki mielimy w blenderze na drobny pył. A następnie łączymy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą wylepiamy dno tortownicy(...)przy pomocy miksera. Do masy dodajemy mleko w proszku, pokrojone w drobne kawałki orzechy oraz 2 łyżki nutelli. Dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy śmietanę. Całość miksujemy na wolnych obrotach. Po wymieszaniu dodajemy drobno pokrojone batony Snickers (3 batony) i całość mieszamy już łyżką. Przygotowaną masę przelewamy do tortownicy. Następnie robimy w cieście "kleksy" z kajmaku. Ciasto pieczemy przez pierwsze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brazylianka 1937

proszku do pieczenia20 dkg cukru pudru ( w książce 30 dkg)3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany ( w książce 10 łyżek)Krem:1 szkl mleka80 g cukru ( w książce 100 g) 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa1 łyżka mąki ziemniaczanej150 g margaryny lub masłaMasa jabłkowa:1 kg jabłek (po obraniu)1 galaretka pomarańczowaPrzygotowanie:Ciasto:Wszystkie(...)miksować aż uzyskamy miękkie ale nie rzadkie ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 22*33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować część ciasta, pomagając sobie łyżką maczaną w zimnej wodzie. Piec 20 minut w 200 stopniach. W taki sam sposób upiec trzy placki.Krem:W pół szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną, resztę mleka zagotować

Ala piecze i gotuje
Sernik „mandarynkowy łaciatek” 184

mąki pszennej 6 dag  masła 2 łyżki cukru 1 żółtko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: ½ kg półtłustego twarogu ½ szklanki mleka 2% ½ szklanki cukru 2 łyżki  cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 1 puszka mandarynek -300 ml  ½ szklanki mleka w proszku 1 budyń  śmietankowy Dr.Oetker 4 jajka 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Pomarańczowa polewa czekoladowa(...)zwykła  Dowolna posypka do dekoracji Sposób wykonania: Spód: Do miski wsypać suche składniki, dodać masło, żółtko i zagnieść jednolite ciasto, wyłożyć na spód natłuszczonej keksówki o wym 12/35 cm, wyrównać. Masa: Pokruszony twaróg i pozostałe składniki w tym puszkę mandarynek razem z sokiem   umieścić w głębokiej misce, zmiksować blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek , ¾ masy serowej wylać

Wanilia i Kardamon
melba malinowa 142

brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny.  Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak ser, z którego powstało przełożenie robimy sami na bazie mleka, śmietany i jajek. Jest obłędnie delikatny, a w połączeniu z masłem i cukrem pudrem naprawdę rozpływa się w ustach. Tego smaku nie da się do niczego porównać, po prostu trzeba(...)ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać je w lodówce ale przed podaniem wyjąć godzinę wcześniej, lepiej smakuje trochę odgrzane.  *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 litr mleka 1/2 litra gęstej kwaśnej śmietany 18% 4 jajka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z budyniem i rabarbarem 219

Składniki na kruche ciasto:450 g mąki pszennej230 g masła1 szklanka cukru pudru1 jajko2 żółtka2 łyżki gęstej śmietany1 łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo:1 kg rabarbaru + 3-4 łyżki cukru2 budynie waniliowe bez cukru (na pół litra mleka) + 4 łyżki cukru750 ml mlekacukier puder - do posypania kilka łyżek bułki tartejŚmiało można powiedzieć, że w tym roku ze względu(...)uśmiechnęły się do mnie ze stoisk targowych, czerwone truskawki, piękne łodygi rabarbaru, granatowe buźki borówek - i od razu zrobiło mi się lepiej  :)Na początek listy pomysłów na sezonowe ciasta - padło na ciasto z budyniem i rabarbarem, który znalazłam na bardzo ciekawym portalu, pełnym pomysłów stylowi.pl.Najpierw zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki zagnieść tak, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto

Świat Ciasta
Kurczak w cieście kokosowym 523

smażenia sólSposób przygotowania: W  misce mieszamy mąkę pszenną,  mleko,  jajka,  proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie  dodajemy  wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Pokrojonego w grubą kostkę kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki lub cedzaka wrzucamy na głęboki tłuszcz

Fabryka pomysłów
Lekka piankowo-biszkoptowa przyjemność;) 135

idealnie;) nie mam pomysłu na nazwę dla tego przepisu, może macie jakieś propozycję?;) Składniki (na małą okrągłą lub prostokątną blaszkę): Biszkopt (spód): 3 jajka 1 łyżka odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do p. 3 łyżki otrębów (ja użyłam otrębów firmy Kupiec) około 15 rozkruszonych tabletek STEWI  Czekoladowa pianka serowa: 1 łyżeczka odtłuszczonego kakao  500g sera białego(...)mało słodkie  2-3 łyżeczki żelatyny  Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli miksując na najmniejszych obrotach dodajemy po kolei pozostałe składnik na biszkopt przekładamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia kiedy ciasto wystygnie, odklejamy je od papieru, formę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Murzynek z malinami na oleju 365

Na murzynka czyli ciasto kakaowe chyba nie trzeba chyba nikogo namawiać…? Na murzynka z malinami tym bardziej pewnie nie… Ten przepis różni się jednak

UgotujmyTo.pl
Makowiec japoński. 255

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość.  Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła w temperaturze(...)sparzy, a mleko odparuje. Następnie dodajemy bakalie, mieszamy, studzimy.      Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po 1 żółtku, cały czas miksując. Do puszystej masy dodajemy zimny mak, jabłka i kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy do połączenia. Tak przygotowane ciasto przekładamy

Rozpustne gotowanie
Muffinki czekoladowe- przepis podstawowy. 117

piekarnik do temperatury 175 stopni C. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Jeśli mamy ochotę dodajemy rodzynki

Rozpustne gotowanie
pancakes 245

szkl. mleka 100 g roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki soli PRZYGOTOWANIE Suche składniki wymieszać w misce. Osobno wymieszać mokre. Mokre dodać do suchych i dokładnie wymieszać mikserem. Smażyć na patelni z powłoką nieprzywierającą (ja dodatkowo przecieram ją papierem zwilżonym olejem). Wylać na patelnię ciasto o grubości

zabawa smakiem
Kremowy sernik z pianką owocową 64

Sernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać!       Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych owoców(...)odkładamy na później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez

Blog z Apetytem
Sernik dyniowy 117

wanilią 1/4 szkl. mleka 2 jajka 2 budynie śmietankowe ponadto: 4 kostki czekolady deserowej Białka ubić na sztywną pianę,miksując dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąkę,kakao i proszek wymieszać razem,przesiać przez sito i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Okrągłą tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć (tylko dno) papierem do pieczenia,przelać ciasto,włożyć do piekarnika nagrzanego(...)ułożyć biszkopt. W garnku roztopić masło i cukier,podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści,dodać twaróg i puree,wymieszać dokładnie i zagotować. W miseczce  zmieszać  mleko z jajkami i budyniem,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa serowa będzie

Kolorowa kuchnia Elki
Muffinki z kawałkami czekolady 173

ciasto wykonamy przy użyciu miski, szklanki i łyżeczki. Kilka składników, wymieszać, przelać do formy i piec zaledwie 20 min naprawdę wielka filozofia ;D Tu wyglądają jak Pieguski ;D I oczywiście musiałam spróbować zanim zrobiłam zdjęcie ;)    Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka(...)kostkę (0,5 x 0,5 cm) czekoladę. Znów mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlewamy po 1,5 łyżki ciasta. Pieczemy ok. 20 min. Po upieczeniu zostawiamy je w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a gdy wyjmiemy je z formy możemy ułożyć do góry nogami żeby spód szybciej ostygł

W kuchni bez szafek

Proponowane wyszukiwania