ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:386/767)

Kakaowy wulkan z nadzieniem serowym 76

ucieramy mikserem. Dodajemy cały twaróg, proszek budyniowy i miksujemy do dokładnego połączenia. Tak przygotowaną masę serową wylewamy dokładnie,  powoli, cienkim strumieniem na środek masy czekoladowej. W czasie pieczenia zatopi się i wyrośnie razem z ciastem  ( wyrasta dość wysokie ). Po wyjęciu z piekarnika zapadnie się troszeczkę, tworząc krater wulkanu. Przygotowane do pieczenia ciasto wkładamy do piekarnika  nagrzanego(...)stopni i pieczemy około 60 minut. Gdy serowy środek wyrośnie równo z ciastem i lekko pęknie - gotowe.  Wyłączamy piekarnik, a po 5 - ciu minutach wyciągamy ciasto  do przestudzenia. Czekoladę łamiemy na kosteczki i roztapiamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, z łyżką słodkiej śmietanki lub mleka. Czekoladowymi strugami polewamy kakaowe brzegi. Idealne ciasto na wieczór, po mroźnym, wietrznym dniu

Kronika Piekarnika
Orkiszowa babka z bananami 128

roku piekę je po raz pierwszy. Nie powiem, nie były to łatwe momenty mojego życia. Użerałam się z licznymi zakalcami, niewyrośniętymi babami, jak i suchymi jak wiór ciastami. Te wszystkie przepisy poszły w zapomnienie a ja dalej piekłam, próbowałam i uczyłam się ich. Trudnych bab. W końcu pojawiła się pierwsza udana, za nią kolejna a ta.. trzecia... jest cudowna(...)jajko szczypta soli lukier: 1 szklanka cukru pudru + 2-3 łyżki mleka Banany rozgniatam widelcem na papkę. Mieszam z olejem, cukrem pudrem i jajkiem krótko i energicznie. Do drugiej miski przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia. Do składników mokrych dodaję suche i mieszam dokładnie jedynie do połączenia składników. Ciasto przekładam do formy na babkę wysmarowanej olejem. Formę umieszczam w piekarniku

Mango Papaja
Babeczki kokosowe z mąki ryżowej 210

kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i wiórkami kokosowymi. W drugim naczyniu lekko ubić jajka i połączyć je z mlekiem, olejem i ekstraktem z wanilii. Mokre składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić je ciastem do 3/4 wysokości. Po wierzchu można posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić

kuchnia doski
ZEBRA 149

Ciasto lubiane przez dzieci i dorosłych - lekkie,puszyste,ponadczasowe. Idealne do kawy,herbaty a nawet kubka gorącego mleka.     Upiekłam dla męża,niech chociaż On ma coś z życia. Składniki:   5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka oranżady bądź wody mineralnej gazowanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 1/2 szklanki mąki  3 łyżki(...)Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej, na przemian mąka i olej z wodą. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać kakao,do drugiej mąkę - wymieszać dokładnie. Do natłuszczonej tortownicy wlać

Niespełnione zdolności kulinarne
Muffinki majonezowe z kiwi 147

ciast. Babki majonezowe piekę regularnie , wychodzą rewelacyjne, czemuż by więc nie użyć majonezu w muffinkach? Eksperyment udał się znakomicie! Majonez nadał babeczkom dużej wilgotności i puszystości - nawet po kilku dniach nadal zachowują świeżość. Polecam! :) Składniki na 12 sztuk - piekłam w blasze na muffinki : SKŁADNIKI SUCHE: 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku(...)suche składniki: mąkę, sodę, proszek, cukier i sól. W drugim naczyniu rozmieszać dokładnie składniki mokre: mleko, majonez , aromat waniliowy i jajko. Dosypać szczyptę zielonego barwnika spożywczego i dokładnie rozmieszać do jednolitego koloru. Przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać łyżką - niezbyt długo i niekoniecznie dokładnie, tylko aby mniej więcej się połączyły - krócej mieszane ciasto na muffinki skutkuje wilgotniejszymi

Grunt to przepis!
Tort CAPPUCCINO,  moja wersja... na czwarte urodziny bloga 174

krem: 450 g serka homogenizowanego waniliowego 70 g kawy cappuccino 250 g kremówki (30%) 3 łyżki cukru pudru 2   łyżeczki żelatyny ¼ szklanki zimnej wody 2 szklanki mleka w proszku Do nasączenia: 3 łyżki kawy cappuccino ¾ szklanki gorącej wody Do dekoracji: 250 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru płatki białej czekolady Wykonanie biszkoptu: Białka ubiłam z dodatkiem soli(...)pół   płynną konsystencję. Kremówkę ubiłam w mikserze dosypując pod koniec ubijania cukier.   Małym strumieniem wlewałam do niej przestudzoną żelatynę. Serki zmiksowałam razem z kawą cappuccino i mlekiem w proszku. Do tej masy przełożyłam ubitą kremówkę. Wszystko wymieszałam. Przygotowałam poncz do nasączenia tortu. Kawę zalałam gorącą, ale nie wrzącą wodą. Wymieszałam i odstawiłam do wystudzenia. Biszkopt przecięłam

Kuchnia u Krysi
Babka kawowo - pomarańczowa z jogurtem 144

kawy i wanilii. Ciasto jest bardzo wilgotne i puszyste. 150 g margaryny ¾ szklanki cukru 1 ekstraktu waniliowego 4 małe jajka Skórka z 2 pomarańczy 2,5 szklanki mąki pszennej (tortowej) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki sody 1 łyżka kawy rozpuszczalnej lub Inki 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki mleka 100 g czekolady(...)pomarańczy ścieramy na najmniejszych oczkach. Dokładamy do masy.  Zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy połowę mąki. Wlewamy jogurt i powoli dosypujemy resztę mąki. Na końcu dolewamy mleko i miksujemy całość na gładkie ciasto. Masę przelewamy do formy silikonowej na babkę (2 litry). Wygładzamy górę. Pieczemy w nagrzanym do 170*C piekarniku przez 50-55 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika

VioletoweKucharzenie
Sernik z mlekiem 145

łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. Spód: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Następnie dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Na koniec dodać olej i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przełożyć na blaszkę 22 x 37 cm wyłożona papierem do pieczenia i posypać delikatnie kakao (kakao można dodać także do ciasta i otrzymamy dwukolorowy sernik(...)Masa serowa: Rodzynki sparzyć i ostudzić. 4 białka ubić na sztywno. 2 jajka i 4 żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodać ser, olej, mleko, budynie i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać łopatką. Masę przelać na ciasto w blaszce. Po wierzchu rozsypać rodzynki i delikatnie zatopić w masie serowej. Piec

Na Ciasteczkowych Papierach
Czekoladowe ciasto z kremem adwokatowym 159

Pyszne ciasto z kremem budyniowym z dodatkiem likieru adwokat Dalkowski , idealne na deser do kawy. Również polecam na przyjęcia rodzinne. Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem: 0,5 litra mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Cukier waniliowy 2 łyżki cukru(...)kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Formę (25x25 cm.) wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy masę, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzony biszkopt kroimy na pół. Szklankę mleka przelewamy do rondla, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, zagotowujemy, w pozostałym mleku rozrabiamy obydwie mąki oraz żółtka. Wlewamy do gotującego się mleka, gotujemy budyń, odstawiamy

Bajeczna Kuchnia
Babeczki kakaowe z jagodami i olejem rzepakowym 133

jajka 15 dag jagód W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli to możliwe można przesiać je przez sito. Dodać także kakao. Olej wymieszać z mlekiem i dodać do sypkich składników. Zmiksować. Pod koniec dodać cukier i jajka. Całość dokładnie wymieszać. Do papilotek przełożyć po łyżce ciasta, następnie wsypać po kilka jagód i przykryć łyżką masy. Piec

Gotuję Testuję
Orzechowiec z gruszkami 140

proszku - 1 łyżeczka startego świeżego imbiru - 50 g drobno posiekanych orzechów włoskich - 3 gruszki Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej jajka, miksujemy a następnie wsypujemy wszystkie suche składniki na przemian z mlekiem. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie, podłużne plastry. Ciasto przekładamy

Zainspirowana w kuchni
Ciastka z kremem cappuccino i orzeszkami / Cookies with cappuccino cream and nuts 79

mleka 125 g. cukru 30 g. proszku cappuccino śmietankowego Mokate 17 g. mąki ziemniaczanej 3 żółtka 12 g. żelatyny 3 łyżki zimnej wody 85 g. masła Oraz: 70 g. łuskanych orzechów włoskich 3-4 łyżki mąki do podsypywania Orzechy posiekaj na drobne kawałeczki. Makę posiekaj razem z masłem na blacie, dodaj śmietane i zagnieć ciasto rękami. Owiń folią spożywczą(...)włóż do lodówki na 3 godziny. W tym czasie przygotuj krem. Mleko zagotuj z 100 g. cukru i kawą cappuccino. Odstaw. Żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną i pozostałym cukrem. Żelatynę załej zimną wodą i wymieszaj do nasiąknięcia.  Do mleka z kawą wlej żółtka cały czas mieszając trzepaczką. Postaw garnek na ogniu, podgrzewaj i cały czas mieszaj, aż do zagotowania

Delicious Place
Murzynek z bakaliami i kokosem 231

mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Dodajemy ubitą piane z białek .Masa gotowa.Bakalie obsypujemy mąką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i i przelewamy większą połowę masy i nasze bakalie .Ubitą piane z kokosem kadzimy na ciasto i wykładamy pozostałą część ciasta która została.Pieczemy w 170 stopniach koło godziny.Ciasto wyszło pyszne :) Po ostudzeniu rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i polewamy ciasto. Kokos

Różowa kuchnia
Pudding z rabarbarem i sosem karmelowym 186

najlepiej smakował jeszcze gorący wyjadany łyżeczką prosto z formy! Składniki: 5 jabłek 5 łodyg rabarbaru 2 jajka 1/2 szklanki brązowego cukru 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml mleka 150 g masła SOS KARMELOWY: 100 g brązowego cukru 50 g miodu 2 łyżki melasy (z cukru trzcinowego) Dodatki: cukier puder, jogurt lub lody waniliowe Wykonanie: Formę(...)przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia, następnie wlać mleko i roztopione masło. Zmiksować na jednolitą masę, wyłożyć na owoce i rozsmarować po całej powierzchni. Sos karmelowy: Do rondelka wlać 100 ml wody, dodać cukier, miód i melasę. Mieszać podgrzewając aż cukier się rozpuści, zmniejszyć ogień i zagotować. Wylać (najlepiej po jednej łyżce) na ciasto (na całą powierzchnię) i wstawić

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania