ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:396/767)

Quesadilla-Tortilla pszenna wykonana własnoręcznie 167

szczypiorek pęczek ogórek świeży    Krok 1 Mąkę pszenną,sól i proszek do pieczenia przesiewam i wsypuje do miski. Krok 2 Mleko podgrzewam w mikrofali , ma być gorące lecz nie wrzątek, wlewam je do składników sypkich, na końcu dodaje olej. Krok 3 Ciasto wyrabiam koło 7 minut( powinno być elastyczne) Krok 4 Ciasto podzieliłam na 5 części średnica

Różowa kuchnia
Jabłka w cieście 204

łyżeczka Cynamon Cukier puder Olej Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, mlekiem i mąką oraz proszkiem, na koniec dodać   ubite białka na sztywno i delikatnie połączyć. Jabłka umyć, obrać , wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na 1 cm plastry. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Po wyjęciu osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem

Camilla w kuchni
Babeczki czekoladowe z bananami. 204

dekoracji  Wykonanie: W jednej misce mieszamy dokładnie przesianą mąkę z kakao, proszkiem, sodą, solą i cukrem.  W drugiej misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, olejem. Banana kroimy np w kostkę.  Składniki suche wsypujemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy banana. Następnie ciasto przekładamy do blaszki z wyłożonymi foremkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok 180 stopni

Malinowe Pocałunki
Gofry z bitą śmietaną i malinami 175

ramach akcji na fb.  SKŁADNIKI Gofry: 1 szklanka mąki  1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietany 30 % 1,5 łyżki cukru pudru Dodatkowo: maliny (lub inne owoce) Składniki ciasta miksujemy razem,a następnie wylewamy niewielkie porcje na rozgrzaną płytkę gofrownicy (możecie wylewać regularne kwadraty

Czary - gary w kuchni
Chrupiące ciasteczka jaglano-orzechowe 161

soli 3 łyżki ekspandowanej kaszy jaglanej Olej kokosowy (najlepiej w postaci płynnej) wymieszać z mlekiem i syropem klonowym, dodać masło orzechowe. Zmielone orzechy włoskie, płatki jaglane, mąkę, proszek do pieczenia, sól i ekspandowaną kaszę jaglaną wymieszać w osobnej misce. Płynne składniki połączyć z sypkimi. Odstawić ciasto na około 5 minut. Po tym czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć

FitKot
Oponki serowe 134

posypane cukrem pudrem. Składniki: 3,5 szklanki mąki pszennej 225 g twarogu 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 cukier wanilinowy 1 łyżka wódki szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Wszystkie podane składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Możemy pomóc sobie malakserem z nożami do siekania a następnie chwilę zagnieść ciasto rękoma

Na Ciasteczkowych Papierach
Placuszki z płatków quinoa :) 139

małego banan 1 kiwi syrop z agawy (Bazarek Smakoszy) Przygotowanie: Płatki quinoa, mleko, jajko, syrop z agawy oraz proszek do pieczenia połącz ze sobą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut.  Na patelni rozgrzej masło ghee. Następnie zmniejsz ogień i zacznij nakładaj "kleksy" ciasta na rozgrzaną patelnie Smaż z każdej strony po ok. 3 minuty.  Podawaj z ulubionymi

Zdrowie na języku :P
Orzechowa pychotka 635

żółtka 15 dkg cukru 20 dkg margaryny 2-3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki amoniaku dodatkowo: 2 szkl. orzechów powidła (śliwkowe,lub z czarnej porzeczki) 4 białka(pozostałe z ciasta) i 10 łyżek cukru na masę: 0,5 l mleka 3/4 szkl. cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka margaryny PRZYGOTOWANIE

Swojskie jedzonko
Babka dwukolorowa 143

wbijamy jaja , miksujemy je z ksylitolem na puch . Do ubitych jaj dodajemy letnie mleko i olej nadal miksujemy już na mniejszych obrotach . Dodajemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia, miksujemy nadal na mniejszych obrotach. Na końcu dodajemy parę kropel olejku waniliowych . Połowę ciasta przelewam do formy silikonowej . Do drugiej polowy dodaje błonnik kakaowy i mieszam . Przelewam

Różowa kuchnia
Muffinki kajmakowe 138

dodatkowo: 200g kajmaku z puszki 100ml kremówki Przygotowanie: Wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia) przesiać do dużej miski. W drugiej miseczce roztrzepać jajko z mlekiem, dolać oliwę, wymieszać. Mieszaninę wlać do suchych składników, króciutko zmiksować. Do foremek muffinkowych nakładać po 1 łyżce ciasta, następnie 1 łyżeczkę kajmaku i 1 łyżkę ciasta na wierzch. Piec w 180 stopniach

Cakes By Kejt
Śniadaniowy torcik naleśnikowy czekoladowo- malinowy 209

Pancakes: 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można

Chocolate Muffin Blog
RAZOWY PLACEK MARCHEWKOWO-CYNAMONOWY 148

wersję! <3) lub masło orzechowe, cokolwiek chcecie! :) Do miski wsypać mąkę, dodać proszek, sodę, cynamon i (opcjonalnie) jakieś słodzidło. Dolać mleka i wbić jajko, wszystko razem wymieszać, na koniec dodać startą marchew. Rozgrzać patelnie (moja ma ok. 20cm średnicy) i wylać na nią ciasto. Smażyć po kilka minut z każdej strony, placek będzie gruby (chyba że użyjecie większej patelni

chili & sugar
OTRĘBOWE GOFRY 160

żeby rano szybciej móc zjeść gofry lepiej zmielić je wieczorem :) W misce wymieszać: otręby, proszek do pieczenia, stewię / cukier i mąkę. W drugiej misce wymieszać: mleko, jajko i ekstrakt waniliowy, dodać mokre składniki do suchych. Odstawić na około 5 min. Rozgrzać gofrownicę i wylewać porcje ciasta. Piec ok. 7-10 min w zależności od mocy gofrownicy. Przełożyć na chwilę

chili & sugar
Sernik z jabłkami karmelizowanymi w pomarańczach 196

margaryny 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki cukru do wypieków 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika Masa: 1 kg twarogu 6 jaj 1 szklanka cukru olejek pomarańczowy do ciasta 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka 3,2% 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki kaszy manny Jabłka karmelizowane: 3 duże

Wanilia i Kardamon
Ciastka digestive 128

mąki pszennej 50 g zmielonych płatków owsianych pół łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła lub margaryny 3 łyżki brązowego cukru (można dodać więcej) 60 ml mleka Płatki owsiane zmielić na drobną mąkę. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść nie klejące ciasto. Wałkować je na grubość około 4 -6 mm (najlepiej nie podsypując mąką, lub minimalnie). Wycinać ciastka

My simple kitchen