ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:403/767)

Miodownik owocowy 213

łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: kandyzowany kolorowy ananas do posypania Przygotowanie: Blaty miodowe: Wszystkie składniki zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta. Ciasto podzielić na dwie równe części. Pierwszą część wykleić na dno blaszki o wymiarach 24x24(...)piany razem z proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników. Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tę samą, w której piekliśmy miodowe blaty). Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w rozgrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok. 20 minut do zarumienienia (warto zrobić test patyczkiem- jeśli wbity do ciasta będzie suchy, oznacza

Nastoletnie Wypiekanie
Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute 159

stykało się bezpośrednio z wrzątkiem w garnuszku. Do całkowicie rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko, całość jeszcze w kąpieli wodnej mieszamy trzepaczką balonową do dokładnego połączenia. Ściągamy miskę z rondelka i do masy dodajemy masło orzechowe. Ponownie mieszamy masę do dokładnego połączenia. Szybko rozlewamy polewę po cieście, bo naprawdę migiem gęstnieje i robi się ciągliwa. Dekorujemy, wciskając w szczyt przecięte czekoladki(...)odpadnie. Wygląda super. W smaku – cudnie wilgotna, odczuwalnie rumowa. Czekolada do kwadratu – i w środku w cieście, i na nim. Na przełamanie – kwaśne owoce żurawiny. Nikomu nie musicie się przyznawać że ciacho jest z paczki ;) SKŁADNIKI 335g ciasta czekoladowego w proszku ( użyłam pół opakowania XXL Dr Oetkera) 2 jajka M 100g masła 50ml rumu ½ tabliczki czekolady w kostkach – u mnie

Karo in the Kitchen
BABKA Z COLĄ I KOKOSEM 157

pyszna, puszysta babka dzięki dodaniu coca coli, do popołudniowej kawy idealna SKŁADNIKI Składniki mokre: 200 g masła ¾ szkl. Coca coli ½ szkl. mleka 2 jajka Składniki suche: 250 g mąki pszennej 250 g cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli 3 łyżki wiórek kokosowych Polewa: 3 łyżki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki(...)smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy resztę mokrych składników. W drugiej misce łączymy suche składniki, dodajemy do mokrych i mieszamy łyżką. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodajemy więcej coli. Pieczemy ok. 50 min.w 180 stopniach Po wystudzeniu polewamy polewą: rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy kakao, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Zdejmujemy z gazu

słodki bratek
Ciasto Shrek 150

przygotować też w wersji dziewczęcej-różowej, wtedy nazywane jest ciastem Fiona. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklankki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia zielona masa budyniowa 1 l zielonego soku typu "kubuś" 3 budynie śmietankowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 łyżki cukru oraz 350 ml śmietanki 30 % 2 opakowania(...)budynie w proszku. Pozostały sok zagotować z cukrem. Gdy sok się zagotuje wlewać powoli rozmieszane w soku budynie, energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudy. Zieloną masę trochę przestudzić i wylać na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Gdy przestygnie i będzie letnia ułożyć na niej ciastka delicje lekko wciskając w masę, ciastka układamy warstwą czekolady do góry. Ciasto odstawić

Monia miesza i gotuje
Muffiny kokosowe 259

czekolady;1 łyżka mleka;Wiórki kokosowe.Sposób przygotowania:Żółtka jaj oddzielić od białek.Żółtka wraz z cukrem utrzeć na puszystą masę.Mąkę przesiać. Dodać do niej proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.Do ubitych żółtek z cukrem, stale miksując, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, jogurt grecki. Miksować, aż do całkowitego połączenia się skałdników.Do ciasta dodać wiórki kokosowe

Gospodyni Miejska
Babeczki z twarożkiem i jagodami leśnymi 61

nadzieniem twarogowym z dodatkiem jagód leśnych. Miękkie, wilgotne, przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO NA BABECZKI 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki gorzkiego kakao z wiatrakiem 1 tabliczka gorzkiej czekolady Milka Dark (85 g) 150 g zwykłego cukru 250 ml mleka 120 ml oleju rzepakowego 2 jajka swojskie NADZIENIE SEROWO – OWOCOWE 250 g twarogu

ProstePesto.pl
Ciasto cynamonowe z gruszką 121

Każdego dnia muszę wymyślać ciasta dla dzieci, które piekę z przyjemnością, ponieważ przygotowanie trwa dosłownie chwilkę.    Dzisiaj zapraszam Was na ciasto cynamonowe z gruszkami. Przygotuj pół kilograma mąki tortowej, dwa jajka, 3 łyżeczki cynamonu, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki drobnego cukru, dwie średnie gruszki, 3/4 margaryny lub masła, pół szklanki mleka, kilka kropel olejku pomarańczowego, cukier

Kurnikowo
Serowe cappucino bez pieczenia 335

kawowe co raz znajduję okazję na wypróbowanie nowego przepisu na ciasto o tym smaku. To ciasto jest wprost rewelacyjne, nietrudne a smak nieziemski. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. Pychotka Składniki: 2 opakowania okrągłych biszkoptów 200g masła 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru2 szklanki mleka w proszku 500g sera białego wiaderkowego 3 łyżki żelatyny 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Cukiernia Pychotki
Bezglutenowe wegańskie ciasteczka digestive 174

mąki gryczanej 80 g cukru 100 ml oleju roślinnego 100 ml mleka roślinnego szczypta soli pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (ja pominiecie, to nic się nie stanie) Przygotowanie: Zblenduj płatki owsiane (ale nie na mąkę), umieść wszystkie składniki w misce i zagnieć ciasto. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, odmierzaj porcje ciasta małą łyżeczką, formuj kulki i rozpłaszczaj, tak żeby

greenscarf
Muffinki jagodowe 146

naszej wersji! Składniki suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia Składniki mokre: 2 żółtka 1 szklanka  domowego mleka kokosowego   1/2 szklanki oleju  garść czarnych jagód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszać składniki suche, a następnie mokre. Połączyć je niezbyt dokładnie. Wlać ciasto do foremki na muffiny do 3/4 wysokości, każdą muffinkę posypać czarnymi jagodami

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka marmurkowa 661

mieć temperaturę pokojową. Czekoladę pokruszyć, rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiem, odstawić. Masło z cukrem zmiksować, do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawać jajka, miksując po każdym dodaniu. Dodać wanilie i sól, zmiksować. Na koniec dodać mąkę i mleko, wymieszać rózgą kuchenną. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać czekoladę, wymieszać. Keksówke o wymiarach 11x31

kulinarnyswiatdomi
Owsiane pancake, bezglutenowe, z bananem 105

pieczenia - cynamon - woda lub mleko (może być roślinne) Płatki owsiane zalać wodą lub mlekiem do wysokości płatków. Ostawić do napęcznienia (ok 10 min). Dodać jajko lub zamiennik , banana, proszek do pieczenia i cynamon (ilość wg uznania). Masę zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylewać porcję ciasta na dobrze rozgrzaną patelnię (jeśli jest konieczność to wysmarować tłuszczem). Smażyć na średnim ogniu

CookYourself
Scones z rodzynkami i kandyzowanymi wiśniami. 105

około 200ml) Sposób przygotowania: ► Nagrzać piekarnik do 200 º C. ► Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. ► Dodać masło i wcierać je w mąkę aż do uzyskania konsystencji kruszonki. ► Następnie dodać cukier, rodzynki oraz kandyzowane wiśnie przecięte na pół. ► Dodać mleko i ugnieść ciasto do połączenia się składników ► Rozgnieść ciasto palcami (nie trzeba wałkować) na grubość

wysmienity
CHRUPIĄCE GOFRY 124

pieczenia 1 płaska łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli Mleko,olej,mąkę,żółtka,proszek do pieczenia,cukier puder,cukier waniliowy oraz sól dokładnie łączymy za pomocą miksera na jednolitą masę.Białka ubijamy na sztywną pianę,następnie delikatnie łączymy z masą. Gotowe ciasto nakładamy chochelką na dobrze nagrzaną gofrownicę,rozprowadzamy po całej powierzchni bardzo dokładnie i pieczemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Muffinki z czekoladą 171

pieczenia 100 g czekolady ( u mnie gorzka ze skórką pomarańczy)  Mleko, olej i dwa jajka, mieszam dokładnie w misce.  Do drugiej miski przesiewam mąkę i proszek do pieczenia, łączę z cukrem.  Mokre składniki mieszam ze suchymi, dodaje posiekaną czekoladę i mieszam całość. Ciasto nakładam do foremek silikonowych. Piekę muffinki w nagrzanym piekarniku, 200 st. C 20 minut

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania