ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:403/767)

Ciasto cynamonowe z gruszką 127

Każdego dnia muszę wymyślać ciasta dla dzieci, które piekę z przyjemnością, ponieważ przygotowanie trwa dosłownie chwilkę.    Dzisiaj zapraszam Was na ciasto cynamonowe z gruszkami. Przygotuj pół kilograma mąki tortowej, dwa jajka, 3 łyżeczki cynamonu, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki drobnego cukru, dwie średnie gruszki, 3/4 margaryny lub masła, pół szklanki mleka, kilka kropel olejku pomarańczowego, cukier

Kurnikowo
Serowe cappucino bez pieczenia 340

kawowe co raz znajduję okazję na wypróbowanie nowego przepisu na ciasto o tym smaku. To ciasto jest wprost rewelacyjne, nietrudne a smak nieziemski. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. Pychotka Składniki: 2 opakowania okrągłych biszkoptów 200g masła 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru2 szklanki mleka w proszku 500g sera białego wiaderkowego 3 łyżki żelatyny 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Cukiernia Pychotki
Bezglutenowe wegańskie ciasteczka digestive 178

mąki gryczanej 80 g cukru 100 ml oleju roślinnego 100 ml mleka roślinnego szczypta soli pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (ja pominiecie, to nic się nie stanie) Przygotowanie: Zblenduj płatki owsiane (ale nie na mąkę), umieść wszystkie składniki w misce i zagnieć ciasto. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, odmierzaj porcje ciasta małą łyżeczką, formuj kulki i rozpłaszczaj, tak żeby

greenscarf
Muffinki jagodowe 151

naszej wersji! Składniki suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia Składniki mokre: 2 żółtka 1 szklanka  domowego mleka kokosowego   1/2 szklanki oleju  garść czarnych jagód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszać składniki suche, a następnie mokre. Połączyć je niezbyt dokładnie. Wlać ciasto do foremki na muffiny do 3/4 wysokości, każdą muffinkę posypać czarnymi jagodami

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka marmurkowa 668

mieć temperaturę pokojową. Czekoladę pokruszyć, rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiem, odstawić. Masło z cukrem zmiksować, do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawać jajka, miksując po każdym dodaniu. Dodać wanilie i sól, zmiksować. Na koniec dodać mąkę i mleko, wymieszać rózgą kuchenną. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać czekoladę, wymieszać. Keksówke o wymiarach 11x31

kulinarnyswiatdomi
Owsiane pancake, bezglutenowe, z bananem 113

pieczenia - cynamon - woda lub mleko (może być roślinne) Płatki owsiane zalać wodą lub mlekiem do wysokości płatków. Ostawić do napęcznienia (ok 10 min). Dodać jajko lub zamiennik , banana, proszek do pieczenia i cynamon (ilość wg uznania). Masę zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylewać porcję ciasta na dobrze rozgrzaną patelnię (jeśli jest konieczność to wysmarować tłuszczem). Smażyć na średnim ogniu

CookYourself
Scones z rodzynkami i kandyzowanymi wiśniami. 108

około 200ml) Sposób przygotowania: ► Nagrzać piekarnik do 200 º C. ► Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. ► Dodać masło i wcierać je w mąkę aż do uzyskania konsystencji kruszonki. ► Następnie dodać cukier, rodzynki oraz kandyzowane wiśnie przecięte na pół. ► Dodać mleko i ugnieść ciasto do połączenia się składników ► Rozgnieść ciasto palcami (nie trzeba wałkować) na grubość

wysmienity
CHRUPIĄCE GOFRY 129

pieczenia 1 płaska łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli Mleko,olej,mąkę,żółtka,proszek do pieczenia,cukier puder,cukier waniliowy oraz sól dokładnie łączymy za pomocą miksera na jednolitą masę.Białka ubijamy na sztywną pianę,następnie delikatnie łączymy z masą. Gotowe ciasto nakładamy chochelką na dobrze nagrzaną gofrownicę,rozprowadzamy po całej powierzchni bardzo dokładnie i pieczemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Muffinki z czekoladą 176

pieczenia 100 g czekolady ( u mnie gorzka ze skórką pomarańczy)  Mleko, olej i dwa jajka, mieszam dokładnie w misce.  Do drugiej miski przesiewam mąkę i proszek do pieczenia, łączę z cukrem.  Mokre składniki mieszam ze suchymi, dodaje posiekaną czekoladę i mieszam całość. Ciasto nakładam do foremek silikonowych. Piekę muffinki w nagrzanym piekarniku, 200 st. C 20 minut

Takie tam pichcenie
Muffinki z płatkami owsianymi, miodem i miechunką peruwiańską 109

miechunki peruwiańskiej (*)   W pierwszej misce wymieszać mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól, w drugiej - jajko, olej, mleko oraz miód. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać owoce miechunki.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości

Di gotuje
Ciasto buraczane z brązowym... prosem! 112

CIASTO BURCZANO-JAGLANE /przepis autorski/ Składniki: 150 g ugotowanych buraków jajko 4 łyżki dowolnej mąki łyżka  mielonego brązowego prosa bio (Regenbogenkreis) łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka szczypta soli kilka kropli aromatu migdałowego + do dekoracji: garść prażonych płatków kokosa. Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany). Jeśli będzie

Poranek na słodko
Placuszki z płatków teff (miłki abisyńskiej). 147

wrzątkiem około 0,5 cm ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, słodzidło i wymieszać.  Na koniec dodać jajko i krem czekoladowy. Porządnie zmiksować i odstawić na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli będzie bardzo gęste, dodać odrobinę mleka. Smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni ok. 3 minut z każdej strony na małym

Poranek na słodko
Muffinki ze śliwkami i czekoladą 130

każdy kawałek wielkością przypominał drobne owoce. W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i posiekaną czekoladę, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do ciasta wmieszać śliwki (w razie potrzeby odciśnięte z nadmiaru soku).  Formę do muffinek wyłożyć

Di gotuje
PLACUSZKI NA JOGURCIE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ! 136

stopionego masła - 2 dojrzałe banany - 50 g posiekanej gorzkiej czekolady - ewentualnie 3 łyżki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego Ja placuszków nie dosładzam, dla mnie są wystarczającą słodkie od banana, sprawdź czy Tobie też ta słodkość odpowiada, jeśli nie dosłodź ciasto 2 łyżkami cukru.  Wszystkie składniki umieść w misce i trzepaczką wymieszaj na jednolitą

SMYKWKUCHNI
Racuszki z jagodami i papierówką. 135

oczkach.Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel następnie wlewamy mleko i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Na samym końcu dodajemy starte jabłka i jagody, delikatnie mieszamy łyżką.Na patelni rozgrzewamy około 1/2 szklanki oleju lub oleju kokosowego, nakładamy łyżką porcje ciasta, smażymy z obydwu stron na złoty kolor.Usmażone racuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Sama słodycz i szczypta chili