Jest sobota, są placuszki :) Ostatnio zaopatrzyłam się w spore ilości mąki owsianej i orkiszowej, dlatego na blogu znajdziecie dużo przepisów z ich wykorzystaniem. Dzisiejsze placuszki są puszyste, miękkie i bardzo aromatyczne, dzięki dodatkowi cynamonu. Polecam podać je z wiejskim twarożkiem i soczystą gruszką :) Smacznego! Składniki : 3 łyżki mąki owsianej 2 łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo: twarożek wiejski pokrojona gruszka ... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)