ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:406/767)

Blok 148

utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę,dodać kakao i ponownie utrzeć. Dodać mleko w proszku i ucierać aby nie było grudek. Herbatniki pokruszyć, wsypać do masy i mieszać, aż ciastka będą dokładnie pokryte masą. W razie konieczności dodać tyle śmietanki by można było uformować ciasto. Całość przełożyć do formy do keksu i schłodzić w lodówce

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto ,,Piegusek". 148

jego wygląd jest jeszcze lepszy. Ciasto smakuje najlepiej podane z dżemem malinowym. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 100 g masła 4 jaja Szklanka cukru Łyżeczka cukru wanilinowego Szklanka mleka 6 kopiastych łyżek maku 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie:  Roztopione masło

Kuchnia Łukasza
Wytrawny chlebek na bazie siemienia lnianego 151

wymiarach 20 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. W  misce wymieszaj mleko sojowe z octem, tak aby się zsiadło i powstała maślanka. W osobnej większej misce wymieszaj mąkę, siemię lniane, sól i proszek do pieczenia. Przelej mokre składniki do suchych i wymieszaj. Przełóż ciasto do przygotowanej formy. Wierzch możesz udekorować płatkami migdałów lub pestkami. Wstaw do piekarnika

Roślinna - blog wegański
Włoskie faworki cytrynowe 255

litra oleju np. słonecznikowy) Cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól razem mieszamy w misie. Następnie dodajemy mleko, jajka, olej, aromat cytrynowy, wódkę i skórkę otartą z cytryny. Wszystkie składniki dobrze mieszamy drewnianą łyżką lub widelcem na jednolite ciasto i pozostawiamy na około godzinę przykryte ściereczką. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wykrawamy radełkiem lub nożem

Smakowy Raj
Słodkie środy - Muffiny z rabarbarem i cukrem pudrem 122

pęd) cukier puder do dekoracji   PRZYGOTOWANIE: Do miski przesypujemy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy, studzimy, mieszamy z jajkami i mlekiem. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy.  Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Przekładamy ciasto do papilotek na muffiny - około 3/4 wysokości.  Pieczmy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffiny z truskawkami 125

dużych truskawek Sposób przygotowania: 1. Do pierwszej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier. Wymieszać. 2. W drugiej misce połączyć mleko, olej oraz jajka. 3. Suche składniki połączyć z mokrymi. 4. W blaszce do muffin wyłożyć papilotki. 5. Do papilotek nałożyć ciasto. Do każdej dodać po 1 umytej i oddzielonej od szypułki truskawce. 6. Piec w temperaturze

A Ty Smakuj Mnie
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i cynamonową kruszonką 130

mąki 25 g masła lub margaryny 30 g cukru 1 łyżeczka cynamonu w proszku Dodatkowo: 30 dag świeżych lub mrożonych owoców. ( u mnie śliwki i maliny ) 1 rozmącone jajko Łyżka mleka Sposób wykonania: Mąkę przesiać, dodać do niej pozostałe składniki i dokładnie wyrobić. Z wyrobionego ciasta  uformować kulę i pozostawić w ciepłym miejscu w głębokiej misce pod przykryciem . Pozostawić

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto z kremem budyniowo-cytrynowym 238

ciasto dostałam od mamy i na dobre już zagościł w naszej rodzinie. Ciasto znika w mgnieniu oka:-) Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe na 3/4 mleka 1 litr wody 1 szkl. cukru sok z 3 cytryn (jeżeli cytryny są małe

IMPRESJA SMAKU
Lżejszy aniołek 306

porządnie zmiksować, tak by powstała puszysta masa. Margarynę zetrzeć na tarku, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do mąki z margaryną dodać zmiksowaną masę, zarobić ciasto. Podzielić na 3 części.Krem:3 jajka3 łyżki mąki ziemniaczanej2 cukry waniliowe1 szkl. jogurtu naturalnego3 szkl. mleka roślinnego (u mnie ryżowe)1 szkl. cukru brązowego1 kostka margaryny PALMA firmy BielmarWiórka kokosoweZagotować mleko, cukier

Czarnawisienka
Gofry cynamonowe 142

cukrem.  Dodać mleko i ostudzone masło. Połączyć z mąką, proszkiem, solą i przyprawami (robiłam to robotem).  Białka ubić na sztywno.  Dodać powoli do pozostałych składników i delikatnie wymieszać.  Ewentualnie dodać odrobinę mleka.  Gofrownicę rozgrzać i smarować tłuszczem przed każdą kolejną porcją ciasta.  Należy uważać, ponieważ ze względy na dodatek przypraw gofry mogą się wydawać

Sto kolorów kuchni
Pierniczki? Ciasteczka miodowe 146

C. zawsze mnie budzi przed wyjściem do pracy. Nie, nie robi tego celowo - zachowuje się cichutko, nie zapala światła w pokoju, w którym śpię, daje mi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto jabłkowo - budyniowe 411

Wielkość formy :  Ciasto:4 szkl mąki1/2 szkl cukru2 jajka2 łyżki budyniu śmietankowego2 łyżeczki amoniaku2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szkl śmietany1/2 margaryny1 cukier waniliowyMargarynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , podzielić na 4 części. Czwarta część malutka na pokruszenie.Masa budyniowa:2 szklanki mleka 3/4 margaryny3/4 szklanki cukruWszystkie składniki zagotować2 jajka3/4 szkl śmietany2 budynie śmietankowe1 cukier waniliowyWszystkie składniki połączyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Mega babeczki ze snikersem, bitą śmietaną i karmelem. 249

powinny być w temperaturze pokojowej. Do naczynia przesiać mąkę wymieszaną z cukrem, proszkiem i solą. Odłożyć. W drugim naczyniu roztrzepać  jajko z mlekiem, olejem i zapachem. Połączyć  oba naczynia, wymieszać widelcem tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wyłożyć do nich ciasto do połowy wysokości papilotek i wpychać kawałki snikersów.* Piec w temperaturze 190ºC przez

Malinowe Pocałunki
Placuszki jogurtowe z borówką amerykańską 150

naturalnego 2 jajka 60 ml oleju 1 szklanka borówki   Wykonanie: Mąkę, proszek, sodę i cukier wymieszać w misce.  W drugiej wymieszać jogurt, jajka i olej.  Połączyć zawartość obu misek i wymieszać.  Jeżeli ciasto jest zbyt gęste (zależy od rodzaju jogurtu) można dodać odrobinę mleka, jeżeli zbyt rzadkie łyżkę lub dwie mąki.  Dodać borówkę i delikatnie

Sto kolorów kuchni
Racuchy z gruszką i imbirem 153

imbiru cukier puder do posypania Mąkę przesiać do miski, dokładnie wymieszać z jogurtem, mlekiem i jajkami. Dodać cukier, proszek do pieczenia i sól. Ponownie wymieszać i odstawić na 10 minut, aby zgęstniało. Gruszkę obrać i pokroić w małą kostkę i dodać razem z imbirem do ciasta. Wymieszać i smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą rumiane

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania