ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:413/767)

Muffiny z oreo 129

razem padło na oreo. Ciasteczka pokroiliśmy na drobniejsze kawałki i dodaliśmy do ciasta. Babeczki wyszły fajne i smaczne :)) Pozdrawiam :)) Składniki: 250 g mąki pszennej 125 ml oleju 100 ml mleka 1 większe opakowanie ciasteczek Oreo 1 łyżka miodu 2 jajka 70 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Składniki suche mieszamy w jednej misce, składniki mokre

kruche babeczki
Babka cytrynowa 183

mieć świeże ciasto dla niespodziewanego gościa. A że dostałam kiedyś kilka opakowań ciast w proszku firmy Gellwe postanowiłam wypróbować jedną z nich. Padło na babkę cytrynową. Z czystym sumieniem mogę ją Wam polecić, bo była bardzo smaczna :) Do proszku mącznego jaki był w opakowaniu dodałam jedynie mleko, jajka i masło oraz rodzynki

Proste Potrawy
KREM BUDYNIOWY 161

jest też często kremem karpatkowym. Przygotowuje się go do przełożenia tortów, ciast między innymi karpatki czy eklerków.  Składniki: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500ml mleka * 6 łyżek cukru * 250g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń i ciągle mieszać

Zrób to smacznie
Ciasto z kremem pomarańczowo-adwokatowym 154

masy maślano-jajecznej dodać sok i ekstrakt pomarańczowy, wymieszać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Formę o wymiarach 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut. Wystudzić. Krem pomarańczowy: 375 ml mleka 400 ml soku pomarańczowego 125 g cukru 1 cukier wanilinowy Delecta 3 żółtka

Domowa cukiernia Ewy
Żytnie ciasteczka z orzechami i skórką pomarańczową 121

polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 1 łyżka śmietany Przygotowanie: Mąkę żytnią łączymy z proszkiem do pieczenia i cukrem.Dodajemy pokrojone masło oraz posiekane orzechy nerkowca lub pistacje i skórkę z 1/2 pomarańczy. W szklance mieszamy mleko , ekstrakt waniliowy i syrop klonowy i dodajemy do suchych składników. Wyrabiamy ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy wycinamy

Bon appetit mon amie
Muffinki z makiem i lukrem pomarańczowym 119

cukru pudru Wykonanie: W dużej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i mak. W drugiej misce wymieszać resztę składników: olej, mleko, jajko, skórka i sok z pomarańczy. Do miski z suchymi składnikami wlać pozostałe składniki i lekko wymieszać widelcem. Ciasto nie musi być dokładnie wymieszane. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do ¾ ich wysokości. Piec

Mama Gotuje
Muffiny z rabarbarem 127

ok.60 g), - 2 łodygi rabarbaru (ok. 140g). Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. 2. Mieszamy jajko, mleko, olej . 3. Łączymy składniki suche z mokrymi. 4. Masę łączymy z pokrojonym w kostkę rabarbarem. 5. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy do nich ciasta do ¾ wysokości foremki. 6.   Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Twarogowe muffiny z jabłkiem, migdałami i rodzynkami 137

obrać, wypestkować i pokroić na małe kawałki. Ser rozgnieść widelcem i wymieszać z mlekiem, olejem, jajkami i cukrami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Dodać jabłka i rodzynki i jeszcze raz wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie wyłożyć ciasto. Wierzch posypać brązowym cukrem i płatkami migdałów. Piec około 25-30 minut

Czerwień i błękit
Muffinki piernikowe z czekoladą 106

Dziś – miffiny piernikowe z czekoladą Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka

Gotowanie-uk
Bułki z sezamem do hamburgerów 149

świeżych drożdży - 10 g soli Mąkę wsypać do miski , mleko w proszku rozpuścić w wodzie, drożdże ,cukier i cześć mleka z wodą rozrobić na rozczyn i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia , po tym czasie wymieszać wszystkie składniki ,robotem 10 minut ,ręcznie trochę dłużej . Ciasto powinno być elastyczne i nie lepić się do rąk. posypać delikatnie mąką ,przykryć i odstawić

Wypieki Rene
CIASTO PIASKOWE 173

dżemem. Chrupiąca skórka i sypki środek, zapach wanilii i cytryny ;-) Do tego kubek mleka i zanim się obejrzycie ... ciasta już nie będzie. Składniki: 100 g mąki pszennej 200 g mąki ziemniaczanej 4 jajka 150 g masła lub margaryny 200 g cukru 100 ml wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 torebka cukru wanilinowego otarta skórka z jednej cytryny 2 łyżeczki

potrawyregionalne
ciasto piernikowe z mikrofali 117

minut i zrobimy je ze składników, które zawsze mamy w domu. Uwaga: ciasta nie należy piec za długo, bo będzie twarde dla dwóch osób: Składniki: 1 jajko 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1,5 łyżki kakao 3 łyżki oleju 5 łyżek mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika dodatkowo: 2 łyżki konfitury łyżka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik bananowy na murzynku 159

sernik: 750 g twarogu z kostki 3 banany 4 jajka 1/2 szklanki mleka (pominąć jeśli używamy sera z wiaderka) 3/4 szklanki cukru na ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1/4 kostki margaryny 2 jajka 2 łyżki kakao 3 łyżki dżemu lub powideł 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser zmielić w maszynce do mięsa dwukrotnie. Banany zmiksować blenderem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ekspresowe ciasto jabłkowe na oleju 126

chrupiące przypieczone boki. Zjedliśmy je na kolację zamiast drożdżówek, ze szklaneczką zimnego mleka.   *foremka 23*23 cm lub tortownica Składniki: na ciasto: 260 g mąki 4 jajka 55 g mąki ziemniaczanej torebka budyniu waniliowego 130 g cukru pudru szklanka oleju łyżeczka cynamonu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 4 jabłka 100 g rodzynek łyżeczka cynamonu Piekarnik nagrzać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
jagodowe muffiny 151

cukru 1 płaska łyżeczka żelatyny Sposób przygotowania Do misy wsypujemy mąkę, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sodę i wszystkie składniki mieszamy. Do drugiej misy wbijamy jajko i mieszając widelcem dodajemy do niego mleko, stopione masło oraz jagody. Mieszamy ze sobą zawartość obu mis, nie wyrabiając ciasta zbyt długo(w tym przypadku im krócej tym lepiej), a następnie napełniamy masą

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania