ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:420/767)

Sernik gotowany z jagodami 145

Kruche ciasto, ser, jagody.... Uhm... Palce lizać! Spróbujcie sami! Składniki: Ciasto kruche: (forma 25 cm x 23 cm) 20 dag mąki pszennej 1/3 kostki margaryny Kasia 2 żółtka 1 łyżka śmietany 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagniatamy i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik gotowany: 1 kg sera mielonego (z wiaderka(...)cukier wanilinowy Do sera dodajemy cukier, cukier wanilinowy, margarynę i jajka.  Wszystko ucieramy i zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku  i cienkim strumieniem wlewamy do gorącego sera. Lekko przestudzoną masę serową wylewamy na upieczone wcześniej ciasto. Dodatkowo: 1 litr jagód 2 galaretki malinowe Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Na ser wysypujemy jagody i zalewamy tężejącą

Pyszności Słodkości
Babeczki z truskawkami i ziarnami kakao 121

jednej misce musimy połączyć mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, ekstrakt z wanilii, jogurt, mleko i rozpuszczony olej. Mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej do połączenia składników. Dodajemy przesiane suche składniki i mieszamy chwilę drewnianą łyżką do ponownego połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto, powinno wyjść 12 dużych babeczek

Życie zaczyna się w kuchni
Malinojeżyny w cieście 178

dodajemy jajka oraz mleko. Ubijamy rózgą chwilę, do rozbicia jajek i połączenia składników. Do drugiej miski wsypujemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką a na koniec wsypujemy borówkę. Teraz musimy bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Nakładamy porcje ciasta do papilotek

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5225

cukru (proszek) Wszystkie składniki miksujemy dokładnie do momentu ich połączenia. Przelewamy na kruchy spód i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po całkowitym ostudzeniu szykujemy polewę. Dodatkowo : – 100 g czekolady – 45 g masła – 15 ml mleka – około 250 g malin Maliny myjemy i odstawiamy do odsączenia. Do rondelka z grubym dnem dajemy połamaną czekoladę, mleko(...)masło. Po podgrzaniu dokładnie mieszamy, aż masa będzie jednolita. Czekoladę przelewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki. Po 10 minutach układamy na cieście maliny lekko je wciskając w czekoladę, która nie będzie już całkiem płynna, ale jeszcze nie zastygnie i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki. Mi z podanej porcji wyszło za dużo masy jogurtowej. Mam w domu malutką keksówkę

Relaxtime
Wielkanocny keks 117

suszone 10 szt skórka pomarańczowa, cytrynowa  kandyzowana na udekorowanie Polewa: biała czekolada 150 g mleko 2-3 łyżki   Krok 1 Do misy wlewamy białka( temp pokojowa), dodajemy cukier brzozowy( ksylitol) i miksujemy do potrojenia masy. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych białek z cukrem, delikatnie mieszamy. Wlewamy olej, nadal mieszamy. Krok(...)miseczki wsypujemy żurawinę, rodzynki, skórkę kandyzowana i morele drobno pokrojone. Zasypujemy dwiema lub trzema łyżkami mąki. Przygotowany miks bakaliowy dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy i przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę w 170 stopniach. Krok 3 Keks nam się upiekł i ostygł. Rozpuszczamy czekoladę z mlekiem,polewamy keks, dekorujemy miksem skórek kandyzowanych. Tak podany prezentuje się

Różowa kuchnia
Naleśniki dyniowe 136

Oczywiście możemy również zajadać je z dżemem czy twarożkiem. Składniki: 2 szkl mleka 3/4 puree z dyni 1 szkl mąki 3 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki na naleśniki wkładamy do miski i miksujemy dokładnie aby nie było grudek. Odstawiamy ciasto na 30 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki na złoty

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Strucla z serem 172

jajek -6 dkg masła -300 ml ciepłego mleka -25 dkg twarogu -2 łyżki proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej -szczypta soli -wanilia Drożdże, łyżkę cukru i połowę mleka mieszamy. Dodajemy ok. 6 dkg mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem,  dodajemy jajko, cukier do smaku, łyżkę stopionego masła, proszek budyniowy i mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy(...)dosypać wiórki kokosowe. Do rozczynu dodajemy pozostały cukier, wanilię, mleko, szczyptę soli, 2 żółtka i jedno całe jajko, mieszamy,  stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy do momentu jego wchłonięcia. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wykładamy na stolnicę. Wałkujemy na grubość ok. 1/2 cm. Nakładamy masę twarogową. Zwijamy. Delikatnie spłaszczamy. Przecinamy na 3 części. Szybkimi

Maminek kulinarny
NALEŚNIKI Z PIECZONYMI JABŁKAMI, ŻURAWINĄ I SOSEM WANILIOWYM 133

ciepło, podpieczone na maśle, z owocami i cukrem pudrem.  SKŁADNIKI :   500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia(...)DODATKOWO : 4 jabłka garść suszonej żurawiny 2 duże łyżki brązowego cukru 1-2 łyżki masła naturalnego 1 laska wanilii 200 ml mleka 1 łyżka cukru

Kulinarne Fantazje Marioli
Amerykańskie pancakes w wersji kakaowej 92

szczypta soli  Sposób przygotowania:  Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , szczyptą soli, kakao i cukrem. Do drugiej miski wlewamy mleko, rozpuszczone masło  i jajka. Następnie przesypujemy suche składniki do mokrych i krótko mieszamy. Nakładamy na rozgrzana patelnię po 2-3 łyżki ciasta i smażymy pulchne placuszki. Smażymy do czasu jak ładnie podrosną w górę

Różne smaki w kuchni
Ciasto kokosowo - chałwowe i Światowy Dzień Pieczenia z Kasią 351

sztywną pianę, dodajemy cukier cały czas miksując. Wiórka kokosowe mieszamy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, dodajemy do białek, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, masę przekładamy na papier. Pieczemy w 180 stopniach do momentu, aż ciasto ładnie nam się zarumieni. Krem: 500 ml mleka 2% 5 dużych żółtek  1 1/2 łyżki maki ziemniaczanej

kruche babeczki
Porzeczkowiec całkiem inny. 145

Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę z proszkiem, wymieszać na najniższych obrotach miksera. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni 20 -25 minut. Składniki na masę budyniową: 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru 700 ml mleka 100 g masła Budynie wymieszać w 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować

Agusiowe smakołyki
Ciasto Kubanka 922

biszkoptem, który zawsze mi wychodzi oraz dokonałam drobnej zmiany w masie budyniowej. Ciasto jest bardzo smaczne, polecam. KUBANKA Składniki: biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao krem: 0,75 l mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki Nutelli lub innego kremu czekoladowego

Bon appetit mon amie
Sernik Milky Way 127

Masę wystudzić przez około 10 minut, a następnie stopniowo dodawać do niej mleko w proszku (jeśli są w nim grudki, należy je przesiać). Energicznie mieszać do powstania gładkiej polewy i odstawić całość do ostudzenia na kolejne 20 minut, aż masa nieco zgęstnieje. Rozsmarować ją na ostudzonym cieście i udekorować kawałkami Milky Way’a. źródło: klik - dziękuję, sernik pycha

Słodkie inspiracje
Lane faworki 126

Składniki: 3/4 szklanki mleka + 2 łyżki 1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 jajko szczypta soli 0,75 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub wódki) Wszystkie składniki miksujemy do połączenia. Gotowe ciasto przelewamy do butelki z "dziubkiem" (np. Kubuś Play ). Dodatkowe składniki: olej do smażenia cukier puder butelka do wylewania ciasta Do małej patelni

Słodkości na talerzu
MUFFINKI ODŚWIĘTNE Z MARCEPAMEM 172

granatów Do przybrania orzechy macadami lub inne bakalie ******************************************************* Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Przesiać do miski.Dodać cukier oraz sól.Wbić jajka ,mleko ,likier i olej.Skladniki zmiksować. Marcepan pokroić na kawałki w kostkę.Cukier puder utrzeć z odrobiną syropy na lukier. Porcje ciasta nakładać do 3/4 wysokości papilotki.Włozyć w sam środek kawałek marcepanu i przykryć odrobiną

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania