ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:417/767)

Kilka przepisów na udane gofry 122

szklanki mąki, 3 szklanki mleka, 3 jajka, 2 – 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, szczypta soli, 2 – 3 łyżki cukru, 1/ 4 – 1/2 szklanki oleju. Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Na końcu dodać pianę z białek. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piec(...)jajka, 200 g mąki, 120 g cukru, 40 ml mleka. Przygotowanie: Masło, jajka, mielone orzechy i mąkę ubić na gładką masę. Rozgrzać gofrownicę. Piec na złotobrązowy kolor. Przepis V. GOFRY Z MIODEM Składniki: 150 g miękkiego masła,3 jajka, 270 g mąki, 200 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/4 l mleka, 6 łyżek miodu, szczypta soli Przygotowanie: Masło

kulinarnajamka.blogspot.com
Pyszne CIASTO kokosowe z kremem ananasowym 187

Pyszne CIASTO kokosowe z kremem ananasowym – Zapraszam na pyszne ciasto ananasowo – kokosowe. Jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, kremowe z soczystymi kawałkami ananasa. Z wierzchu jest troszkę chrupiąca, smakowita, kokosowa beza. Wszystkie smaki wspaniale się łączą i ciasto wygląda bardzo apetycznie. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony przyślijprzepis ). Polecam Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne CIASTO kokosowe z kremem ananasowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 puszka ananasa w zalewie (puszka 565g) 250ml mleka 1 łyżka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru

Mała Cukierenka
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 275

suche składniki ciasta przesiewając przez sito mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę (ok. 4 minuty przy pomocy miksera). Dodać nasiona wanilii i stopniowo po jednym jaju, cały czas ucierając masę. Zmniejszyć obroty, stopniowo dodawać po łyżce suche składniki, na przemian z mlekiem kokosowym i puree z batatów(...)termo obiegiem nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, piec do suchego patyczka, wystudzić. Jeśli piekarnik nie ma funkcji termo obiegu, lub jeśli macie tylko jedną formę ciasto trzeba podzielić na dwie równe porcje i upiec oddzielnie, jedna po drugiej. Konfiturę z czeremchy wymieszać z Cassisem. Blaty wyjąć z form, każdy przekroić na dwa cieńsze krążki

SzczyptaSmaQ
Pyszny sernik 282

jednolitą kulę. Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. Składniki na masę serową: 1,25 kg białego sera; 7 jaj; 85g masła lub margaryny; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy (dodałam od siebie); 1 budyń śmietankowy lub waniliowy w proszku (u mnie ten na 1/2 l mleka); bakalie (rodzynki, skórka pomarańczowa); Wykonanie: Rodzynki(...)dodawać ser i miękkie masło lub margarynę. Następnie dodać budyń w proszku i miksować dość długo, aż masa będzie gładka. Dodać bakalie i lekko zamieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką do momentu połączenia się składników. 3/4 ciasta rozwałkować na spód formy wyłożonej pergaminem (ciasto ma być cieniutko rozwałkowane

In my kitchen
Duńskie bułki z parówką 176

Dzisiaj mam dla Was nietypowe bułeczki, bo z parówką. W dzisiejszym świecie, gdzie połowa ludzkości ogarnięta jest manią zdrowego żywienia, parówki często określane są mianem zła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pyszny waniliowy keks z żurawiną i pomarańczową skórką 139

Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 100 g margaryny 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 1/4 szklanki mleka + 1 łyżka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ponadto 2 czubate łyżki skórki pomarańczowej Helio 100 g suszonej żurawiny Helio 1 łyżka mąki(...)żółtek dodajemy cukier i margarynę. Całość dokładnie miksujemy. Następnie dolewamy mleko, dalej miksując. Po czy powoli dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Pod koniec dodajemy ubitą pianę z białek, miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia. Następnie dodajemy mieszankę żurawiny ze skórką pomarańczową. Łączymy przy pomocy łyżki z ciastem. Gęste ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką małej

Słodkie okruszki
Jagodowa rozkosz 372

Czyż sama nazwa nie brzmi już zachęcająco? Ja skusiłam się na to ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa(...)zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia!) w kuchence mikrofalowej. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Do jednolitej masy dodajemy mus jagodowy, miksujemy do połączenia. Jedną/dwie łyżki masy łączymy z żelatyną (w razie gdyby po dodaniu utworzyły się „grudki” należy ponownie krótko

Smaki Na Talerzu
Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 267

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Inspiracja z: klik . Zdrowe i smaczne ciasto? Tak, właśnie te! Szarlotka jest pyszna i idealnie nadaje się dla osób będących na diecie, ograniczających cukier lub unikających glutenu. Kusi cynamonowo-orzechowym aromatem i doskonale się kroi - nie kruszy. Dzięki jabłkom - zachowuje swą wilgotność i do jej wypieku nie potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym(...)typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru cynamonowego (może być 1 łyżeczka cynamonu) 5 łyżek cukru brzozowego/ksylitolu ( Brzozowy Cukier ; można użyć zwykłego lub brązowego)   2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo (opcjonalnie): 1/3 szklanki orzechów włoskich   Umyte jabłka zetrzeć na tarce - o grubych oczkach. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać (łyżką lub mikserem). Na końcu

Di gotuje
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 152

proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą. Masło rozpuścić i przestudzić. W osobnym naczyniu wymieszać ze sobą roztopione masło, jajko, syrop klonowy, jogurt grecki, mleko i ekstrakt z wanilii. Stopniowo, niewielkimi porcjami dodawać zawartość miseczki z mąką i mieszać, do czasu aż nie będzie grudek. Na koniec wsypać ulubione dodatki i delikatnie przemieszać. Wyłożone papilotkami foremki do muffinek napełniać ciastem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Amerykańskie naleśniki ze świeżym musem jabłkowo-cynamonowym 208

mleka (temperatura pokojowa) - 1,5 szklanki mąki pszennej - szczypta sody oczyszczonej - 2 szczypty soli - olej lub masło klarowane do smażenia naleśników - gorzka czekolada do dekoracji Składniki na mus jabłkowy: - 5 jabłek - duża łyżka masła - sok z połowy cytryny - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka cynamonu Ciasto: Żółtka ucieramy/miksujemy z cukrem i dodajemy aromat wanilinowy, następnie dodajemy roztopione masło, mąkę, proszek(...)Podsmażamy na rozgrzanej masłem patelni. Dodajemy cukier, sok z cytryny oraz cynamon, dusimy 10 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy udekorowane startą gorzką czekoladą. Ja uwielbiam z zimnym mlekiem

upichcona
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 138

miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao, przyprawami, proszkiem do pieczenia i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć formę. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu(...)miąższ pomarańczy, smażyć ok 10-15 minut, następnie dodać dynię. Smażyć, cały czas mieszając, przez kilkanaście minut. Dynia powinna zmięknąć wtedy należy ją rozdusić durszlakiem. W tym czasie doprowadzić mleko do wrzenia i gorące pomału ciągle mieszając wlać do dyni. Mleko odparować, cały czas mieszając, po czym wsypać ksylitol i smażyć dalej, nieustannie mieszając, aż dynia zacznie gęstnieć

CoolinarniePL
Sernik z jagodami na kruchym spodzie 117

kruche ciasto: - 12 dag zimnego masła - 20 dag mąki - 4 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajo 1. Składniki szybko i energicznie zagnieść, podzielić na 2/3  i 1/3, odłożyć do lodówki na pół godziny. Masa serowa: - 80 dag sera białego - 2 łyżeczki esencji waniliowej - 1 jajo - 3/4 szklanki cukru - budyń śmietankowy - cukier waniliowy - 1/2 szklanka mleka Dodatkowo(...)mielimy. Jajo ubijamy z cukrem na kogel mogel. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, miksujemy na gładką masę. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy większą połowę ciasta, przelewamy masę serową, następnie wysypujemy jagody.  Drugą część ciasta w małych kawałkach układamy na jagodach. Czas pieczenia 60 minut w 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu wierzch można oprószyć cukrem

Apetyczna babeczka
Eklerki- bułeczki ptysiowe z kremem malinowym 135

szklanka wody ½ kostki masła 1 ¾ szklanki mąki 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól do smaku papier do pieczenia Składniki na krem malinowy: śmietanka w proszku  „śnieżka” 200 ml mleka 20 dag malin 2 łyżeczki żelatyny 15 dag cukru pudru 1 białko jaja Wykonanie kremu malinowego: Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, a śnieżkę ubić według opisu(...)Zagotować w garnku wodę ze szczyptą soli i masłem. Następnie wsypać na wrzątek mąkę i mieszać energicznie (aby nie było grudek) około 10 minut na bardzo małym ogniu. Schłodzone ciasto utrzeć z jajkami, solą do smaku na puch. Układać łyżką w formie wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 210 stopni na 25 minut. Po upieczeniu bułeczki

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową! 151

dzięki marchewce jest niepowtarzalny. To ciasto wpisuje do mojej listy TOP 10! Koniecznie zróbcie w weekend ;-) SKŁADNIKI: - 120 ml mleka 3,2% tłuszczu - 120 ml oleju kokosowego podgrzanego do temp około 40 stopni C - 3 jajka rozmiar L - 2 łyżki syropu pierniczkowego (ewentualnie utarte przyprawy korzenne) - 6 płaskich łyżek cukru - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody(...)syrop pierniczkowy i mleko dobrze rozmieszaj mikserem na idealną masę - marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij sok - to bardzo ważne aby nie była zbyt mokra - białka ubij na sztywno dodaj cukier i dalej ubijaj, piana musi być bardzo dobrze ubita - do miski wlej masę z olejem, dodaj mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia i sodę

SMYKWKUCHNI
Kostka orzechowa przekładana nutellą 142

jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt orzechowy: – 4 białka – 4 łyżki cukru – 3 łyżki mąki pszennej – 80 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych (według uznania) – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: – 350 ml mleka – 2 żółtka(...)kremu. W tym celu połowę mleka wlałam do garnuszka i wsypałam do niego cukier, a do drugiej połowy dałam mąki z żółtkami i dokładnie wymieszałam aby nie było grudek. Mleko z cukrem zagotowałam i do gotującego sie dolałam pozostałe z mąkami. Gotowałam na małym ogniu, aż budyń zgęstniał. Oczywiście należy go co jakiś czas mieszać żeby sie nie przypalił. Budyń

Relaxtime