ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:417/767)

QUICHE Z POMIDORAMI I CEBULKĄ! 216

SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 150 g mąki - 75 g masła - 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 żółtko - sól - 3 łyżki lodowatej wody Szybko zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce. NADZIENIE: - 3 cebule czerwone - 1 cukinia - 3 pomidory - 2 ząbki czosnku - 4 jajka - 200 ml śmietanki 12% - 100 ml mleka - sól, chili czerwone - posiekana bazylia Cebulę, cukinię i pomidory kroimy na cienkie

SMYKWKUCHNI
CHRUPIĄCY DORSZ W SŁODKIM SOSIE CHILI 301

łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: RYBA: Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia, robimy dołek, wbijamy żółtko i wlewamy łyżkę oleju oraz mleko. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 15 minut, a następnie dodajemy ubite na sztywno białko. Oczyszczoną i pokrojoną na kawałki rybę zanurzamy w cieście, smażymy w woku na bardzo mocno rozgrzanym oleju ( do miękkości ). SŁODKI SOS CHILI

Ostra na Słodko
Jaglane placuszki, KONKURS! 197

mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) ulubione mleko – około 1,5 szklanki 4 łyżki oleju Najpierw wymieszaj w misce wszystkie suche składniki. Następnie dodaj mleko i olej i wszystko dokładnie wymieszaj (ma wyjść dość gęste ciasto). Smaż placki na patelni bez tłuszczu, kładąc 1 łyżkę ciasta

Qlinarnie i Qlinarnie
Orkiszowe placuszki z chrupkami kukurydzianymi twarożkiem, melonem i żurawiną 196

chrupek kukurydzianych 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo :  jogurt naturalny twarożek kawałki melona suszona żurawina Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa

Chocolate Muffin Blog
Owsiane ciastka z dziurką 215

orzechów - 100 g miękkiego masła - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki mleka - 3 łyżki miodu - 0,5 łyżeczki cynamonu - 30 gorzkiej czekolady - cukier Płatki owsiane z migdałami zmiksować w blenderze (nie na mąkę). Dodać pozostałe składniki (bez cukru), posiekaną czekoladę i wyrobić ciasto. Ciasto nie powinno kleić się bardzo do rąk.  Ciasto wyłożyć

CookYourself
Mufiny z jagodami 161

borówek amerykańskich Przygotować dwie miski. Do jednej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier i cukier waniliowy,wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko, rozkłócić w nim jajka i dodać masło. Mieszając wlewać składniki mokre do suchych. Na koniec wrzucić jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na mufinki wyłożonej papilotkami. Piec w 180 ° C przez około

Pełny talerz
Babeczki fistaszkowe z czekoladą i karmelem 213

cukrem, zbierając kilkakrotnie masę ze ścianek miski. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Jaja roztrzepać z ekstraktem waniliowym, dodać do masła, zmiksować. Następnie cały czas mieszając dodać mąkę i mleko w dwóch porcjach. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić mniej więcej do połowy ciastem. Piec w 180°C przez 20-22 minuty. Odstawić do ostudzenia. Masa

Pełny talerz
"Słodkie środy" - ciasto z malinami i brzoskwiniami 154

ciasto z nimi jest kolorowe i co najważniejsze pyszne.   Ciasto z malinami i brzoskwiniami Składniki: 500 g malin 1 puszka brzoskwiń lub 3 brzoskwinie świeże 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1 łyżka cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 200 g masła cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: W małym rondelku roztapiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto Bounty- smak raju 453

święta powstało wiele ciast, każde doskonałe  w swoim rodzaju. Jedno z nich to Bounty. PolecamSKŁADNIKINa biszkopt:7 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej  4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:3 szklanki mleka  ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 35 dag wiórków kokosowych budyń śmietankowy 250 g masłaWYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
Pierniczki błyskawiczne - na ostatnią chwilę 251

Zrobiliście już pierniczki na święta. Jeżeli tak to jestem ciekawa, czy zrobione wcześniej przetrwały do dzisiaj ? Czy trzeba sięgnąć po przepis i zrobić dodatkowe, jeszcze przed

Moje pyszne gotowanie
Kruche ciasteczka 200

ępnie dodajemy śmietanę, jajka i rozpuszczony w 1 łyżce przygotowanej wody proszek do pieczenia.Zagniatamy ciasto tak, aby powstała jednolita masa i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie wyciskamy ciastka przez maszynkę lub rozwałkowujemy ciasto i tak jak u mnie wycinamy foremką kształty.Ciastka posmarować mlekiem i obsypać cukrem.Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w 180st.C

charlotte gotuje
Rajskie muffiny z wiśniami 167

czekolady Piękne marmurowe patery znajdziecie nahttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24804096Najpierw mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz kakao przesiewamy do dużej miski. Dodajemy posiekaną drobno czekoladę, cukier, szklankę mleka, jajko oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Gdy powstanie w miarę jednolita masa dodajemy owoce.Dajemy do foremek trochę ciasta na spód. Układamy 2 wiśnie, znów dajemy ciasto i znów wiśnie. Całość

Apetyczna babeczka
Babeczki według Nigelii 145

gram mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 gram miękkiego masła 125 gram cukru 2 jajka kilka łyżek mleka Przygotowanie ;      1.Nagrzać piekarnik do 200 stopni C      2.Wszystkie składniki prócz mleka zmiksować doskonale      3.Wlać mleko i nadal miksować do otrzymania gładkiego ciasta      4.Ciasto nałożyć do papierowych

Proste Potrawy
Muffiny Czekoladowo – Kokosowe 240

solą. Stopniowo dodajemy jajka, ciągle ucierając. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciągle ucierając wlewamy mleko kokosowe. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i pokrojone na grubsze kawałki batoniki Bounty. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę na muffiny wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości lub odrobinę wyżej. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut

Made By Mom And Son
Racuchy z jabłkami 335

Ilość porcji: 2-3 osoby Składniki: Szklanka mąki Szklanka mleka Łyżeczka proszku do pieczenia Łyżeczka cukru waniliowego 3-4 jabłka Olej do smażenia Cukier puder do posypania racuchów Suche składniki wraz z mlekiem mieszamy przy pomocy miksera. Powstaje nam masa, która konsystencją powinna być nieco gęstsza od ciasta naleśnikowego. Jeżeli tak nie jest to dolewamy mleka jeśli jest zbyt gęsta

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania