ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:410/767)

Mini ciasta czekoladowe ze słodką niespodzianką 138

zależności od użytej kokilki – u mnie 8,5 cm) 2 łyżki masła 2 czubate łyżki nutelli 1/4 szklanki cukru 1 jajko M 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 2 czubate łyżeczki dżemu ananas z marakują Stovit bita śmietana i kakao do dekoracji Przygotowanie: W garnuszku rozpuszczamy masło z nutellą, mieszając. Studzimy, dolewamy(...)mleko, mieszamy dokładnie. Następnie wbijamy całe jajko, dokładnie mieszamy. Dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do kokilek (do około 1/2 wysokości). Następnie na masę wykładamy 1 czubatą łyżeczkę dżemu, całość przykrywamy resztą masy (kokilki nie powinny być zapełnione w pełni – najlepiej do około 3/4 wysokości). Tak przygotowane mini ciasta

Słodkie okruszki
Rzeszowiak Siostry Anastazji 194

naprawię swój błąd.  Oczywiście przepis zaczerpnięty z nieograniczonych zasobów Siostry Anastazji i jak zwykle rewelacyjne ciasto Składniki: 25 dag maki pszennej 15 dag masła 10 dag cukru pudru 2 żółtka 3-4 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: 25 dag maku 0,5 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżka masła(...)łyżka miodu olejek migdałowy Masa orzechowa: 35 dag orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka 2 białka Masa serowa: 1/2 kg białego sera 20 dag masła 6 jajek 40 dag cukru pudru 10 dag rodzynek 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej Wykonanie: Ze składników zagnieść kruche ciasto. Mak sparzyć

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka mocno kakaowe z malinami i orzechami nerkowca 105

jajko 2-3 łyżki mleka 180g mąki pszennej 30g kakao (ciemnego, bez cukru; u mnie z eSłoneczko )   1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 szczypta soli Dodatkowo: 25g orzechów nerkowca 10g suszonych malin (mogą być świeże) Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Nadal miksując - połączyć z jajkiem, a następnie z mąką, kakao raz proszkiem do pieczenia. (Można też wszystkie(...)składniki szybko zagnieść - ciastka będą mniej lżejsze.) Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka malin i połówek orzechów. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 17 minut w 170-180 stopniach. Po wyjęciu z piecyka - chwilę odczekać

Di gotuje
Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 174

Ciasto buraczane bardzo wytrawne 3 jajka   ½ szklanki  ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 ml oleju słonecznikowego 1  szklanka puree z gotowanego/pieczonego buraka  około 2 szklanek  mąki pszennej 3 łyżki  gorzkiego kakao 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  Masa daktylowa 250 g daktyli 1 szklanka wody  (lub mleka(...)puree.  Do jednej miski przesiej suche składniki. Do drugiej wbij jajka, dodaj ekstrakt waniliowy, starte buraki  i olej - wymieszaj je. Połącz składniki suche z mokrymi - wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne dosyp odrobinę mąki. W przeciwnym wypadku dodaj odrobinę wody. Trudno określić dokładną ilość mąki, gdyż zawartosć soku w buraczkach  gotowanych  jest inna,  a inna

Gotuj Sam!
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 111

czas temu upieczone ciasto, znalazłam przeglądając pliki w laptopie i postanowiłam szybciutko się nim z Wami podzielić. Jeszcze można kupić węgierki, więc na pewno zdążycie je upiec :) Źródło: tutaj SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej 1 niepełna szklanka drobnego cukru 25 dag masła 4 jajka rozmiar M szczypta soli 1/3 szklanki mleka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki(...)przesiać z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 34x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni (u mnie 155-160 z termo obiegiem). Całe jajka ubić ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas miksując dodać cienką strużką stopione i schłodzone masło. Zmniejszyć obroty, dodać partiami przesianą mąkę, a na samym końcu mleko. Masę przełożyć

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto trociniak 237

wiórki kokosowe :)  Ciasto łatwe do przygotowania i bardzo smaczne :) Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 35/40 cm: biszkopt 4 duże jajka 4 płaskie łyżki mąki pszennej 4 łyżki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego szczypta soli krem budyniowy 3 szklanki zimnego mleka (750 ml) 1 duży(...)opakowanie wiórek kokosowych (100 g) 15 g masła  3 łyżeczki zwykłego cukru Na samym początku przygotować budyń. Mleko wlać do rondelka. Połowę szklanki zimnego mleka odlać i rozrobić w nim proszek budyniowy oraz cukier (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Ugotowany budyń ostudzić i schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę

Ugotować
Blok czekoladowo bakaliowy 301

Ciasta na niedzielę , tym razem niezwykła. Nie będzie ciasta, ale raczej deser… jak za dawnych lat. Dziękuję Bożence za zaproszenie i przypomnienie tego smakołyku. W mojej wersji… blok czekoladowo bakaliowy.     Składniki: - 170g masła - niepełna szklanka cukru - 4 łyżki ciemnego kakao - ½ szklanki wody - ekstrakt waniliowy - aromat rumowy - 250g mleka w proszku - 110g herbatników Petit Beurre - 100g białej czekolady - 125g(...)suszone banany, płatki kokosowe) Do rondelka przekładamy masło, cukier, wodę, kakao i aromaty. Podgrzewając rozpuszczamy, aż powstanie gładka masa. Odstawiamy do przestudzenia. Do większej miski dodajemy pozostałe składniki – mleko w proszku, pokruszone herbatniki (nie za drobno, wystaczy na ćwiartki), pokrojoną w kostkę czekoladę i bakalie. Całość dokładnie mieszamy. Wlewamy przestudzoną masę (nie może być za ciepła, bo rozpuści się dodana

mojewypiekiinietylko
Mleczne bułeczki 115

/NestlePolskaNHW , www.nestle.pl Składniki (3 bułeczki/muffinki): 6 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku (najlepiej firmy Mlekovita bo ma w 100g mniej węglowodanów) 1 jajko 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia mak do posypania opcjonalnie aromat maślany Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz maku mieszamy) gotowe ciasto przekładamy do silikonowych papilotek na muffinki (lub jeśli mamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Śliwkowo-budyniowa poezja 154

Słodkie a zarazem delikatne ciasto do popołudniowej kawy. Dla mnie poezją jest mus śliwkowy z smakiem pomarańczowej galaretki. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Coś pysznego. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olejek pomarańczowy Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy (na 3/4 litra) 50 g margaryny Masa śliwkowa(...)jednolitą masę, wsypujemy galaretki pomarańczowe i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do delikatnego stężenia. 3.        Budyń mieszamy z 200 ml mleka. Resztę gotujemy z cukrem. Gdy zaczyna się gotować wlewamy pozostałą część mleka z budyniem. Studzimy. Margarynę rozcieramy i dodajemy po łyżce budyniu. 4.        Wyłożony biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego. Następnie

VioletoweKucharzenie
Muffinki z kawałkami czekolady i rodzynkami. 180

szklanka cukru pudru - niepełna, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 90g roztopionego masła, 2 jajka, 16g cukru waniliowego, szklanka mleka (250ml), 2. Ponadto: 60g rodzynek, 50g czekolady pokrojonej w drobną kostkę,  50g roztopionej czekolady do polania muffinek, cukier puder do posypania muffinek. Przygotowanie: Czekoladę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce. Gdyby ciasto było zbyt gęste

W kuchni u Moniki
Murzynek 173

Dziś pochwalę się wypiekiem swojej teściowej. Oglądając te wszystkie, piękne przepisy świąteczne na ciasta korzenne, pierniki i orzechowce, napaliłam się bardzo na to, by też coś w świątecznym klimacie upichcić. Tymczasem przyjechałam do teściowej, a tu już czekał na mnie przepyszny, wilgotny murzynek w starym stylu. Poprosiłam zatem o przepis, cyknęłam kilka fotek i jest. Przepis jest stary jak świat(...)szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szkl. cukru 6 jajek 5 łyżeczek kakao Masło, cukier, mleko i kakao zagotować i stale mieszając gotować przez 10 minut. Z tego odlać 3/4 szklanki i zostawić na polewę. Do przestudzonej masy dodać żółtka, mąkę, ewentualnie 1 opakowanie rodzynek, na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Proste ciasto kawowe, bez jajek i bez mleka 240

Szybkie i proste kawowe ciacho bez mleka i bez jajek! Przepis: / na blaszkę ok. 20cm - 1,5 kubka mąki tortowej - 3/4 kubka cukru - 1 łyżka cukru wanilinowego  - szczypta soli - 3 łyżki kawy sypanej  - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 kubka oleju - 1 łyżka octu winnego (ale może być też balsamiczny lub jabłkowy) - 1 kubek zimnej przegotowanej wody(...)Gellwe) - zmielone migdały (posypka na polewę, dowolna) - masło (do nasmarowania blaszki) Wszystkie suche składniki zmieszać, dodać składniki płynne, wymieszać łyżką do ich połączenia. Blaszkę wysmarować masełkiem, wlać masę na ciasto. Piec w 180C, przez ok. 40 minut, badać patyczkiem czy gotowe/suche. Po upieczeniu ostudzić, rozprowadzić polewę i posypać zmielonymi migdałami

upichcona
Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami / Pear and date gingerbread cake 184

ciasto: 250 g daktyli bez pestek, drobno posiekanych 300 ml mleka 100 g masła, plus do natłuszczenia 140 g konfitury pomarańczowej 140 g brązowego cukru 3 duże gruszki, obrane i pokrojone w duże kawałki 175 g mąki Lubella 50 g orzechów włoskich, odłóż kilka do dekoracji i resztę posiekaj 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)małym rondelku umieść daktyle, mleko, masło, konfiturę pomarańczową i brązowy cukier. Podgrzewaj na średnim ogniu aż masło i cukier się rozpuszczą, po czym odstaw na 1 godzinę do ostygnięcia. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 23 cm. W średniej misce wymieszaj mąkę, orzechy, sodę, proszek do pieczenia, imbir

karmelowy
Szarlotka przekładana z orzechami 316

coś rewelacyjnego :) Ciasto marzenie-zawsze wychodzi,pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Mowa  tu o szarlotce przekładanej z orzechami. Ciasto jest wspaniałe w smaku, kwaskowość warstw jabłek idealnie komponuje się ze słodyczą warstwy orzechowej. Ciasto zawsze wychodzi i gwarantuję Wam,że będziecie zachwyceni. Przepis podaję na dużą blachę,bo nie ma sensu piec tego ciasta w małej ;) SKŁADNIKI *przepis(...)łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki śmietany kwaśnej 18% -200g zimnego masła lub margaryny MASA JABŁKOWA -1,5-2 kg jabłek -2 galaretki cytrynowe po 75g sztuka MASA ORZECHOWA -200g orzechów włoskich posiekanych  -3 łyżki cukru -3 łyżki miodu -3 łyżki mleka -80g masła  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Imbirowe ciasto z gruszkami 166

kubkiem gorącego mleka lub kakao. Składniki: ( keksówka 12x30 cm ) 250 g mąki tortowej 130 g cukru trzcinowego 120 ml oleju 3 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 3 gruszki sok z cytryny Wykonanie: Gruszki obrać i pokroi w niedużą kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia(...)imbirem i cukrem. Jajka zmiksować z oleje - tylko do połączenia składników. Nie ubijać. Do składników mokrych wsypać składniki suche - wymieszać. Na koniec do ciasta dodać kawałki gruszek - delikatnie przemieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach C przez 55-60 minut. Upieczone ciasto od razu wyjąć z formy, zdjąć papier i pozostawić na kratce

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania