ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:409/767)

Puszyste placuszki serowe 336

twarogu (lub sera) dodajemy jajka, olej, cukier, sól, mleko i miksujemy do połączenia się składników. Do składników mokrych przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 10 minut. Robimy to po to, aby mąka napęczniała i placuszki wychodziły wysokie i ładnej formy. Po spędzonym czasie w lodówce ciasto powinno stabilnie trzymać się na łyżce

Kuchnia Łukasza
Pierniczki duchy Halloween 139

Pierniczki o zapachu cynamonu i goździków, stylizowane lukrem na duszki z okazji zbliżających się zabaw na Halloween. Ciastka bez proszku do pieczenia i bez mleka (ale jak kto może lub woli to zamiast margaryny używa zwykłego masła). Pierniki można dość długo przechowywać dzięki temu, że zaraz po upieczeniu robią się twarde.Wraz z upływem czasu miękną więc najlepiej schować(...)masła 2 łyżki miodu łyżeczka sody oczyszczonej pół łyżeczki przypraw w proszku: cynamon, goździki, pieprz do ozdobienia: jajko, lukier (cukier+sok z cytryny),  Mąkę należy przesiać do miski, dodać cukier, sodę i przyprawy. Wymieszać i dodawać mokre składniki: płynny miód, masło i jajko. Wyrabiamy szybciutko ciasto. Jeśli zajmie nam to zbyt dużo czasu i ciasto zrobi się byt ciepłe

prawdziwe jedzenie
5 minutowe ciasta z kubka 157

się skąd ‚urodził się’ pomysł szybkich ciast z kubeczka. To, co najbardziej mnie cieszy to fakt, że główną ideą przyświecającą autorce jest powrót do podstaw i co za tym idzie wyeliminowanie zbędnych dodatków. Większość wypieków zawiera ilość składników, które można policzyć na palcach jednej ręki. Podstawą są: mąka, mleko, cukier, tłuszcz i proszek do pieczenia. Jeżeli postanowicie zagłębić się(...)czemu musimy używać akurat takiego a nie innego mleka. Autorka zamieszcza też ważne informacje o tym, jakiego kubka powinniśmy użyć oraz jaką mocą piec w mikrofalówce. Aby uniknąć różnego rodzaju problemów podczas pieczenia szybkich ciastek radzę rozdział ten przeczytać! Proste przepisy Na „pierwszy ogień” idą różnego rodzaju ciasta czekoladowe. To coś, co lubię najbardziej. I to ciasta, które

Mr. Taste
Babeczki kakaowe z likierem czekoladowym i kremem toffi. 176

mąkę, proszek, sodę,kakao, wiórki czekoladowe. W drugiej misce utrzeć żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, likierem czekoladowym i masłem na puszysty krem. Białka ubić na sztywną pianę.Do składników mokrych dodać składniki suche i wymieszać mikserem. Do papilotek nakładać po kopiastej łyżce ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni około 25/30 minut do suchego patyczka. Do wysokiego naczynia wlać mleko

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki pysznie czekoladowe 106

głowy by wsunąć sobie taką tabliczkę ale nie jest tak pięknie, że owa słodycz mnie nie kusi. Moim  zastosowanie tabliczek czekolady są oczywiście ciasta. Uwielbiam łączyć płynną ich słodycz z mlekiem, mąką, jajkami, wychodzą z tego same grzechu warte słodkie pyszności. Stwierdzenie, że  jestem czekocholiczką jest tu jak najbardziej trafione. Dziś muffiny absolutnie zjawiskowo pyszne. Polecam.Zapraszam... skala smaku(...)naprawdę nie pożałuje. Przepis Nigelli Lawson Składniki na 12 muffinek: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 175 g cukru pudru 150 g posiekanej czekolady ja dałam pół białej i połowę mlecznej 250 ml mleka 90 ml oleju 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche

Kubki smaku
Babka z nutellą i orzechami laskowymi 148

drugim naczyniu mieszamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.  Dodajemy orzechy i  mleko. Miksujemy szybko, do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając resztę cukru(50 g). Delikatnie łączymy z przygotowaną wcześniej masą. Masę przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy z kominkiem o średnicy 24 cm. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Mia Cucina Sofieta
Tiramisu cupcakes 161

ciasto, w środku mascarpone z kawą i amaretto, a na wierzchu czapa bitej śmietany z serkiem mascarpone... Pięknie brzmi prawda? Jestem pewna, że wszystkim posmakuje, a szczególnie zwolennikom kawy i lekkiej puszystej śmietanki:) Składniki na 24 sztuki: 330 g mąki pszennej; 20 g proszku do pieczenia; 310 g cukru kryształu; 20 g mazeiny; 1,5 łyżeczki kawy instant w proszku(...)proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać masło pokrojone w kostkę i dobrze razem wymieszać mikserem. W drugiej misce wymieszać białka, mleko (lub śmietankę), ekstrakt waniliowy i kawę rozpuszczoną w bardzo małej ilości wody (2-3 łyżki). Wymieszane składniki wlać do miski z sypkimi składnikami i lekko wymieszać wszystko razem (około 2 minuty). Formę do pieczenia muffin wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem

In my kitchen
Kaszubski chleb na podmłodzie - październikowa piekarnia 265

zakwasowcom, ale ten też bardzo polecam. Ma również tę zaletę że robi się go szybko i bez kłopotu. To chyba najlepszy chleb na drożdżach jaki upiekłam. Smacznego!uwaga:  ciasto na chleb wyrabiałam w robocie.16 października przypada Światowy Dzień Chleba (World Bread Day 2014). To juz 9-ta edycja, ale pierwsza w której biorę udział(...)ładniki (na chleb a 800 g):cała podmłoda250 g mąki pszennej typu 55050 g letniej wody8 g soli30 g mleka w proszku15 g roztopionego smalcumąka ziemniaczana do podsypywania koszykaPrzygotowanie chleba:Do dużej miski przesiej mąkę pszenną. Dodaj mleko w proszku, całą podmłodę i wodę z rozpuszczoną w niej solą. Dokładnie wszystko wymieszaj do połączenia się składników i wyrabiaj około

Stare Gary
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 280

Frankfurter Kranz to niemiecka specjalność cukiernicza rodem z Franfurtu. Tort składający się z wielu warstw upieczonych z ciasta biszkoptowego lub piaskowego i maślanej masy, ozdobiony krokantem z orzechów laskowych, włoskich lub migdałów. Warstwy kremu mogą być wzbogacone konfiturą, a góra ozdobiona kandyzowanymi wiśniami. Całość bardzo klasyczna, elegancka i subtelna w smaku. Prezentuje się świetnie i tak samo smakuje. Wprowadziłam małe(...)nieco. Zapraszam do przepisu! Składniki na biszkopt: 5 jajek 120 g ksylitolu/cukru 120 g mąki oriszowej jasnej 30 g mączki ziemniaczanej   1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 4-6 łyżek ksylitolu/ cukru 2 łyżki rumu 200 g masła dodatkowo: 1 op. krokantu z orzechów laskowych kandyzowane wiśnie 1 słoiczek kwaśnego dżemu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mini ciasta czekoladowe ze słodką niespodzianką 147

zależności od użytej kokilki – u mnie 8,5 cm) 2 łyżki masła 2 czubate łyżki nutelli 1/4 szklanki cukru 1 jajko M 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 2 czubate łyżeczki dżemu ananas z marakują Stovit bita śmietana i kakao do dekoracji Przygotowanie: W garnuszku rozpuszczamy masło z nutellą, mieszając. Studzimy, dolewamy(...)mleko, mieszamy dokładnie. Następnie wbijamy całe jajko, dokładnie mieszamy. Dodajemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do kokilek (do około 1/2 wysokości). Następnie na masę wykładamy 1 czubatą łyżeczkę dżemu, całość przykrywamy resztą masy (kokilki nie powinny być zapełnione w pełni – najlepiej do około 3/4 wysokości). Tak przygotowane mini ciasta

Słodkie okruszki
Rzeszowiak Siostry Anastazji 199

naprawię swój błąd.  Oczywiście przepis zaczerpnięty z nieograniczonych zasobów Siostry Anastazji i jak zwykle rewelacyjne ciasto Składniki: 25 dag maki pszennej 15 dag masła 10 dag cukru pudru 2 żółtka 3-4 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: 25 dag maku 0,5 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżka masła(...)łyżka miodu olejek migdałowy Masa orzechowa: 35 dag orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka 2 białka Masa serowa: 1/2 kg białego sera 20 dag masła 6 jajek 40 dag cukru pudru 10 dag rodzynek 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej Wykonanie: Ze składników zagnieść kruche ciasto. Mak sparzyć

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka mocno kakaowe z malinami i orzechami nerkowca 110

jajko 2-3 łyżki mleka 180g mąki pszennej 30g kakao (ciemnego, bez cukru; u mnie z eSłoneczko )   1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 szczypta soli Dodatkowo: 25g orzechów nerkowca 10g suszonych malin (mogą być świeże) Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Nadal miksując - połączyć z jajkiem, a następnie z mąką, kakao raz proszkiem do pieczenia. (Można też wszystkie(...)składniki szybko zagnieść - ciastka będą mniej lżejsze.) Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka malin i połówek orzechów. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 17 minut w 170-180 stopniach. Po wyjęciu z piecyka - chwilę odczekać

Di gotuje
Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 181

Ciasto buraczane bardzo wytrawne 3 jajka   ½ szklanki  ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 ml oleju słonecznikowego 1  szklanka puree z gotowanego/pieczonego buraka  około 2 szklanek  mąki pszennej 3 łyżki  gorzkiego kakao 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  Masa daktylowa 250 g daktyli 1 szklanka wody  (lub mleka(...)puree.  Do jednej miski przesiej suche składniki. Do drugiej wbij jajka, dodaj ekstrakt waniliowy, starte buraki  i olej - wymieszaj je. Połącz składniki suche z mokrymi - wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne dosyp odrobinę mąki. W przeciwnym wypadku dodaj odrobinę wody. Trudno określić dokładną ilość mąki, gdyż zawartosć soku w buraczkach  gotowanych  jest inna,  a inna

Gotuj Sam!
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 116

czas temu upieczone ciasto, znalazłam przeglądając pliki w laptopie i postanowiłam szybciutko się nim z Wami podzielić. Jeszcze można kupić węgierki, więc na pewno zdążycie je upiec :) Źródło: tutaj SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej 1 niepełna szklanka drobnego cukru 25 dag masła 4 jajka rozmiar M szczypta soli 1/3 szklanki mleka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki(...)przesiać z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 34x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni (u mnie 155-160 z termo obiegiem). Całe jajka ubić ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas miksując dodać cienką strużką stopione i schłodzone masło. Zmniejszyć obroty, dodać partiami przesianą mąkę, a na samym końcu mleko. Masę przełożyć

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto trociniak 242

wiórki kokosowe :)  Ciasto łatwe do przygotowania i bardzo smaczne :) Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 35/40 cm: biszkopt 4 duże jajka 4 płaskie łyżki mąki pszennej 4 łyżki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego szczypta soli krem budyniowy 3 szklanki zimnego mleka (750 ml) 1 duży(...)opakowanie wiórek kokosowych (100 g) 15 g masła  3 łyżeczki zwykłego cukru Na samym początku przygotować budyń. Mleko wlać do rondelka. Połowę szklanki zimnego mleka odlać i rozrobić w nim proszek budyniowy oraz cukier (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Ugotowany budyń ostudzić i schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę

Ugotować