Wegańskie czekoladowo-kawowe ciasto z owocami, Puck - Hel

Wegańskie czekoladowo-kawowe ciasto z owocami, Puck - Hel

Wegańskie czekoladowo-kawowe ciasto z owocami, Puck - Hel

To ciasto jest przepyszne i robi wrażenie na gościach (bez jajek, mleka, sera, a takie dobre?!?!?!). Koniecznie trzeba je wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Będzie się lepiej kroiło i smakowało. Warstwy: - biszkopt - słodko-kwaśny dżem (u mnie konfitura śliwkowa, mogą być też dżemy np.: wiśniowy, porzeczkowy, pomarańczowy) - krem - biszkopt - kwaśny dżem - krem - polewa z gorzkiej czekolady (lub 1-2 łyżki oleju kokosowego + 1 łyżka kakao + 1-2 łyżki mleka roślinnego + odrobina cukru, energicz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, krem, kokosowe, czekolada, kasza, ciasto, ciekawe przepisy, kasza jaglana, wegańskie, ciasto kokosowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto wiśniowe, ciasta z masa, biała czekolada, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto z kaszy jaglanej, owoce morza, ser biały, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto 3 bit, ciasto 3 bit bez pieczenia

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.