ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:90/512)

Mini torciki z ciasta francuskiego z kremem i owocami. 215

TORCIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KREMEM I OWOCAMI.           Składniki 10 sztuk: 550 g gotowego ciasta francuskiego (2 opakowania) 250 g śmietany kremówki 30%  1 opakowanie bitej śmietany w proszku lub śnieżki 250 g serka mascarpone 150 g borówek amerykańskich 150 g malin           Sposób przyrządzania(...)minut. Po czym wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać bitą śmietanę w proszku i porcjami serek mascarpone. Borówki amerykańskie oczyścić, umyć i osuszyć, maliny tylko oczyścić z zanieczyszczeń. Na połowie kawałków ciasta wyłożyć krem (najlepiej za pomocą szprycy) i ułożyć owoce. Mini torciki przykryć wierzchami i posypać cukrem pudrem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Szybkie ciasteczka z mascarpone 167

mascarpone Szybkie ciasteczka z mascarpone przepis na 20 ciasteczek: 350 g mąki pszennej 250 g mascarpone 2 jajka opakowanie cukru waniliowego 70 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Sposób wykonania: Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Następnie do suchych składników dodaj jajka oraz mascarpone. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto(...)czasie wyjmij ciasto z piekarnika, podziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinaj ciasteczka o dowolnych kształcie. Następnie układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Smacznego Artykuł Szybkie ciasteczka z mascarpone pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Torcik tiramisu na bazie serka mascarpone i bitej śmietany (bez jajek) 225

Dostałam ostatnio świetny przepis na biszkoptowy spód do tortów! Postanowiłam zrobić jedno z moich ulubionych ciast...torcik tiramisu (na kremie mascarpone i bitej śmietany). PYCHAAA :-) Polecam serdecznie! Idealny tort na urodziny :-) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto czekoladowe z profiterolkami 80

Ciasto czekoladowe z profiterolkami Jest to zdecydowanie ciasto z efektem WOW! Pięknie prezentuje się na stole i jeszcze lepiej smakuje. Naprawdę warte polecenia.     Składniki: Ciasto parzone na profiterolki: 125ml wody (pół szklanki) 40g masła pół szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli Krem do profiterolków: 100g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżki cukru pudru Ciasto czekoladowe: 115g(...)miksujemy ciasto i dodajemy kolejno po jednym jajku – w odstępach, po każdym jajku miksując do połączenia się składników *** *** Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką (lub do mocnego woreczka ze ściętym rogiem). Blachę do pieczenia smarujemy delikatnie olejem i wykładamy papierem do pieczenia. Na blachę wyciskamy okrągłe profiterolki (pojedynczą warstwę ciasta) w odstępach od siebie bo ciasto urośnie podczas

Blog z Apetytem
pocałunek cygana 449

chcę dziś pokazać to kolejna wariacja na temat znanego w mojej rodzinie od dawna i bardzo lubianego mazurka cygańskiego . Tym razem pyszne i wilgotne ciasto makowe przełożyłam galaretką ze śliwkami i kremem na bazie serka mascarpone. I jest mega-obłędnie-pyszne! Wygląda niebanalnie i roboty przy nim nie bardzo dużo, warto więc zachować ten przepis:) składniki: ciasto: 300 g gotowej(...)mielonej kawy 1 łyżeczka sody szczypta soli krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżka soku z cytryny warstwa śliwkowa: ok 500 g śliwek galaretka wiśniowa polewa: 1 jajko 100 g masła 3 łyżeczki cukru 3 łyżki kakao Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym

6niebo
Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 154

ciasta wymaga nieco cierpliwości, bo krem brzoskwiniowy długo twardnieje, a dopiero jak będzie odpowiednio gęsty, to można wylać na nim tężejącą galaretkę. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 120 g cukru trzcinowego lub zwykłego 120 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki wody Na krem i galaretkę: 1 duża puszka brzoskwiń 250 g serka mascarpone(...)rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Krem: Brzoskwinie ułożyć na sitku żeby były dobrze odsączone (1-2 połówki można odłożyć i drobno pokroić do galaretki), po czym zblendować je ma rzadki mus. Do miski włożyć masło w temperaturze pokojowej i ubić z cukrem pudrem na puszysty krem. Następnie dodać mascarpone i wlać mus brzoskwiniowy, wszystko razem

Passions hobbies life
Ptysie orkiszowe (bez masła) z musem śliwkowym 178

kremem adwokatowym . Mus śliwkowy to już mój własny pomysł - bardzo prosty i jakże pyszny! Jestem bardzo z niego dumna i wiem, że wykorzystam go jeszcze nie raz do przekładania ciast i tortów. SKŁADNIKI: (ok 30-40 szt) Ptysie: (jak wspomniałam wyżej można je zrobić rówież z przepisu standardowego ) 50 g oleju kokosowego (u mnie od SKWORCU)* 250 ml wody(...)dzielenie galaretki czy mascarpone, które występuje na ogół właśnie w opakowaniach po 250 g - mus jest przepyszny i nadaje się do przekładania wszelkich ciast, więc lepiej wykorzystać go do innego wypieku - jeśli śmietanka i mascarpone nie były na skraju terminu ważności to mus spokojnie może stać w lodówce nawet kilka dni). Inspiracja (ciasto ptysiowe): Zdrowo i na temat

Kto ugości moich gości?
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 114

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM MASCARPONE I GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ 489

Lubicie ciastka WZ ? Ja bardzo! Dziś mam dla Was przepis inspirowany własnie tymi słodkimi wypiekami! Delikatne, czekoladowe ciasto pokryte lekkim jak chmurka i puszystym kremem mascarpone i galaretką tworzy fantastyczną, słodką całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ciacho idealne do kawki, na rodzinne przyjęcia i imprezy. Zróbcie, a nie pożałujecie! Daję słowo! SKŁADNIKI: CZEKOLADOWY BISZKOPT: * jajka(...)czasie wrzucamy o podłogę, studzimy i kroimy na 2 blaty. KREM MASCARPONE: Serek i śmietankę wkładamy do miski, miksujemy na gęsty, dobrze ubity krem, Ok. 13 wykładamy na biszkopt, wyrównujemy a następnie układamy pokrojoną w kostkę galaretkę. Przykrywamy pozostałym kremem, wyrównujemy, przykrywamy drugim blatem ciasta, dociskamy i wkładamy do lodówki. Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
MALINOWA CHMURKA 138

szklanki wrzątku 600g świeżych lub mrożonych malin Składniki na krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 500ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Kruchy spód:  Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder oraz żółtka zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę (ok. 20x30cm) i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu(...)malinami. Całość wyłożyć na kruche ciasto, schłodzić w lodówce do całkowitego zastygnięcie.  Wykonanie kremu:  Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Ciasto wyjąć z lodówki, na warstwę galaretki wyłożyć krem śmietankowy. Na wierzch wyłożyć  bezę. Chłodzić kilka godzin w lodowce

Słodki Zakątek
Orkiszowa tarta z kremem i figami 89

orkiszowej 130 g masła szczypta soli 2 żółtka 50 g cukru pudru Krem: 200 g kremówki 30% 250 g mascarpone 4  łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 winogronowa przezroczysta galaretka winogrona 1-2 figi   Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki.   Na lekko podsypanym mąką(...)wałkujemy ciasto na kształt koła o średnicy nieco większej niż forma. Przenosimy je na formę i wyklejamy także jej boki na wysokość ok. 2 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Ciasto powinno się upiec na lekko brązowy kolor. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimną kremówkę i mascarpone ubijamy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto marchewkowe z kremem chałwowym 300

chałwą. Taki zestaw przekonał mnie, że najprostsze połączenia są najlepsze! Ciasto marchewkowe: 3 duże marchewki szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki klarowanego masła 6 jajek łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu pół łyżeczki soli Krem chałwowy: 250 g chałwy waniliowej 150 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone      Jajka ucieramy z cukrem do uzyskania gładkiej konsystencji(...)Chałwę kruszymy na drobne kawałeczki i podgrzewamy ze śmietanką na wolnym ogniu. Mieszamy do momentu gdy pozbędziemy się grudek, a krem nabierze gładkości. Przestudzoną masę ubijamy z mascarpone i przekładamy na wierzch ciasta, wyrównujemy. Całość chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny. Omnomnujemy :) Fantastyczny teledysk :) Muzyka jeszcze bardziej, budzi dobre wspomnienia

sama złodycz