ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:83/512)

WIŚNIOWY SAD Z DELICJAMI – biszkopt z mascarpone, delicjami, wiśniami i galaretką 421

wielbicieli nie należę, ale za to ciasta z ich dodatkiem przyrządzam ogromną przyjemnością. Dziś mam dla Was przepis na pyszny biszkopt pokryty kremem mascarpone, słodkimi wiśniowymi delicjami, wiśniami z syropu i owocową galaretką. Takie ciasto, które na myśl przywodzi lato, za którym wszyscy tak bardzo tęsknimy! Ciasto jest genialne! Koniecznie sróbujcie, bo gwarantuję, że z wielką przyjemnością sięgniecie po dokładkę

Ostra na Słodko
Cake pops 144

zapewnić, że z pewnością zrobicie furorę podczas swojego przyjęcia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery i ciasta oraz inne przepisy na ciasta . Składniki: 450 g suchego ciasta (biszkopt, babka, czekoladowe, ucierane) 100 g Nutelli 150 g serka mascarpone 1 łyżka oleju 200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała) Kolorowe posypki do ozdobienia Słomki lub patyczki do lodów Sposób(...)przygotowania: Na początku musimy pokruszyć ciasto na małe kawałki. Następnie dodajemy do tego również nutellę oraz serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy. Z gotowej masy musimy uformować małe kuleczki. Następnie układamy je na papierze do pieczenia i schładzamy je w zamrażalniku przez około 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy kulki i nadziewamy na patyczki lub słomki. W takiej postaci ponownie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto Przyjemniaczek – efektowny wypiek na każdą okazję 60

skomplikowane i tak naprawdę szybko się robi. Wystarczy upiec biszkopt, wrzucić owoce go garnka i chwilę podgotować, a w międzyczasie ubić śmietanę z mascarpone i kajmakiem. Następnie wszystko poskładać ze sobą i gotowe!   Składniki na ciasto Przyjemniaczek: Biszkopt kakaowy: 5 jajka rozmiar L 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka(...)formę kisielu. Krem kajmakowy: Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywno. Zmniejszamy obroty miksera i do ubitej śmietany dodajemy po łyżce mascarpone i kajmaku. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Złożenie ciasta: Blaty biszkoptu nasączamy likierem. Spodni blat wkładamy z powrotem do blaszki i nakładamy na niego gorącą frużelinę. Na niej układamy okrągłe biszkopty i odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Tort bezowy ze śliwkami 250

śliwki puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać zmiksować blenderem przyprawiając cynamonem (ilość wg gustu). Wystudzić i połączyć z alkoholem. Odlać 1/4 szklanki sosu śliwkowego. Zimną kremówkę i serek mascarpone włożyć do misy miksera. Ubić na sztywno i delikatnie wmieszać mus śliwkowy. Dodając go stopniową do ubitej kremówki. Włożyć krem do rękawa cukierniczego. Blaty bezowe ostrożnie odkleić od papieru. Położyć(...)jeszcze chrupiące. Na drugi dzień wszystko mięknie, ale smakuje równie dobrze :) Przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , orzechy włoskie , śliwki

https:KKuchniaMniam
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 349

Ciasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też użyć twarogu i również będzie przepyszne. Ach ta czekooolada... a raczej trzy! Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że taki serniczek nie raz pojawi się w Waszym domu! (Keksówka o wymiarach około(...)wody 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 100g czekolady białej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: około 10 herbatników Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie połączyć z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Masę podzielić na 3 części. Czekolady osobno roztopić w kąpieli wodnej

Di gotuje
Tartaletki z pitają (smoczym owocem) 160

owoc w smaku nie zachwyca, ale łącząc go z innymi składnikami uzyskamy oryginalny i niepowtarzalny smak. Pitaję zmiksowałam z serkiem mascarpone i limonką, dzięki czemu powstał wyjątkowo pyszny krem, którym wypełniłam tartaletki. Polecam Składniki (na około 11 tartaletek):Kruche ciasto:1 szklanka mąki2 żółtka120 g masła2 łyżki cukru pudruszczypta soliKrem:450 g serka mascarponesok z 1 limonki4 łyżki cukru pudru1(...)Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po schłodzeniu rozwałkowujemy, wylepiamy foremki i nakłuwamy spód widelcem i ponownie wstawiamy do lodówki na około 15 minut. Pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 175-180°C.Krem:Pitaję myjemy i przekrawamy na pół. Z jednej połówki wydrążamy miąższ, rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki. Dodajemy serek mascarpone

Oryginalny smak
Tarta z truskawkami i kremem cytrynowym 318

false MicrosoftInternetExplorer4 Kruchy spód: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Krem z serka mascarpone i bitej śmietany: 250 gram sera mascarpone  (schłodzonego) 4   łyżki cukru pudru 1 łyżeczka glukozy sok z 1 cytryny 300 ml śmietanki kremowej 30% (schłodzonej) Dodatkowo: truskawki (może być  nawet 1/2 kg) - ja miałam(...)minuty. Dodajemy cukier puder i glukozę i ubijamy na najwyższych obrotach do uzyskania właściwej konsystencji. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy, aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy sok z cytryny Ina niskich obrotach chwilkę ubijamy. Krem wykładamy na ciasto i wyrównujemy. Na wierzchu układamy truskawki (w całości lub pokrojone). Posypujemy orzechami. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 121

smaku. Uwierzcie mi na słowo, że nikt nie oprze się takiemu połączeniu! Polecam, a tym bardziej, że ciasto jest dość spore oraz proste w przygotowaniu i z pewnością każdemu się uda. (Tortownica o średnicy 22-24 cm) Masa: 500g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30-36% 200g czekolady mlecznej/gorzkiej (u mnie mleczna i odrobina gorzkiej) 50g cukru pudru Wierzch(...)Jeśli śmietanka nie chce idealnie zesztywnieć to nie ma problemu, ponieważ jeśli będzie lekko płynna - można i taką połączyć z serkiem mascarpone , a następnie z czekoladą. Masa również będzie stabilna oraz idealnie trzymająca formę.       Ciasto dodatkowo udekorowałam nadzieniami cukierniczymi Lauretta . Bardzo lubię z nimi pracować, a jak widać poniżej moja córka podjadać. Są naprawdę świetne

Di gotuje
Rodzynkowiec 1102

prezentujące się ciasto, więc warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie. I od razu dodam, że nie jestem wielką fanką ani rodzynek, ani czystej wódki, za to w poniższym cieście żaden z tych składników mi nie przeszkadzał, a wręcz bardzo smakował.Przepis w niezmienionych proporcjach można wykorzystać w formie o wymiarach 20x20cm.RodzynkowiecSkładniki:biszkopt5 jajek100g mąki pszennej20g (około 2 łyżek(...)sztywnej śmietanki dodawać partiami mascarpone, ubijać aż masa zgęstnieje- gotową masę schłodzićPONCZ- w zależności od tego, ile wódki pozostanie po odsączeniu rodzynek, przygotować napar kawowy z taką ilością wody, żeby razem z alkoholem otrzymać 100ml płynu- mój napar powstał z 50ml wody, gdyż po odsączeniu owoców pozostało 50ml wódki- napar kawowy ostudzić, połączyć z wódkąPRZEŁOŻENIE CIASTA- na dnie formy ułożyć

Smakołyki Bereniki
Brownie z kremem mascarpone i karmelizowanymi morelami 162

mowa, wyglądem przypomina zakalca. No nic nie poradzimy, taki jego urok. Nie próbujmy jednak zmieniać tego i dodawać proszku do pieczenia, bo wyjdzie nam wtedy najzwyklejsze ucierane, suche ciasto, a tego przecież nie chcemy.  Brownie jest ciężkie, zbite, wilgotne i smakuje wybornie. Najlepsze jest połączenie kilku smaków- gorzkie brownie, słodki krem i kwaśne owoce, ale tych dziś u mnie(...)pieczenia, przelewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Wystudzić. 50ml śmietanki deliaktnie podgrzać i rozpuścić w niej posiekaną drobno czekoladę. Polać po wierzchu ciasta. Schłodzić. Śmietankę ubić z śmietanfixem oraz mascarpone. Za pomocą szprycy z ozdobną końcówką uformować rozetki na brzegu wystudzonego ciasta. Ozdobić karmelizowanymi owocami. Podawać w niedługim odstępie czasu po przygotowaniu

Kuchnia w czekoladzie
Zdrowe śniadania – 3 przepisy na dobry dzień 74

zostać małe grudki). Dodajemy jajka, śmietankę, cukier oraz mąkę. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość klarowanego masła. Wykładamy łyżką porcję ciasta serowego. Smażymy z obu stron, na średnim ogniu. Odkładamy na ręcznik papierowy. Placuszki podajemy razem z kremem z mascarpone i odrobiny cukru lub z owocami, posypane płatkami migdałowymi. Całość dopełni szklanka soku pomarańczowego Tymbark. 3. Dwukolorowe naleśniki budyniowe Naleśniki(...)gładkiej konsystencji. Jedną chochelkę ciasta odlewamy do niewielkiego naczynia. Dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy rózgą kuchenną. Odstawiamy na 30 minut. Na rozgrzaną, suchą patelnię za pomocą łyżki wylewamy porcje ciasta kakaowego – mogą to być kropeczki czy esy-floresy. Kiedy ciasto się „zetnie”, wylewamy porcję ciasta jasnego, rozprowadzając je po całej powierzchni patelni. Wszystkie naleśniki smażymy beztłuszczowo. Mascarpone przekładamy do miseczki. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Michałek 1285

łyżeczki kawy rozpuszczalnej (rozpuszczonej w 1 łyżce wrzątku) Masa śmietanowa: -250 ml śmietanki 30% -250 g serka mascarpone -2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: -słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (lub konfitury wiśniowej) -50 g gorzkiej czekolady -100 g orzechów laskowych Przygotowanie --> Ciasto: --> Wodę, kakao, cukier i olej umieścić w garnuszku, wymieszać i zagotować (cukier musi się rozpuścić). Mieszankę odstawić do wystudzenia(...)rozpuszczoną kawę, mieszamy. Cukierki tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy. --> Masa śmietanowa: --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny krem (nie za długo, by krem się nie zwarzył). --> Wykonanie: --> Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa blaty. Pierwszy blat układamy w formie, wierzch ciasta smarujemy dżemem. Wykładamy masę z Michałków, rozsmarowujemy

Marta Gotuje
Porzeczanki drożdżowe z mascarpone . 203

mnie najbardziej aromatyczne i uniwersalne. Oczywiście mowa o porzeczkach . Już troszkę ich przetworzyłam na pyszny dżem , a z pozostałej garstki powstałe te oto drożdżowe bułeczki. Ciasto z dodatkiem tłustego serka mascarpone jest miękkie i bardzo puszyste. Składniki : 3,5 szklanki mąki  0,5 szklanki cukru + 1 łyżka 50 g świeżych drożdży 150 ml mleka 2 op cukru waniliowego(...)serka mascarpone (pół małego opakowania) 3 jajka ok 50 dkg czarnych porzeczek 8 łyżek cukru Wykonanie : Mleko lekko podgrzać , dodac do niego pokruszone drożdże , łyżkę cukru i łyżkę mąki. Pozostawic do wyrośnięcia . Do miski wsypać pozostałą mąkę , wlać zaczyn drożdżowy i wymieszać. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym , wlać do mąki , dołożyć serek i wyrabiać haczykami miksera

Malinowa Kawiarenka
deser z kiwi i mascarpone 187

składniki: 400 g owoców kiwi 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanych świeżych listków melisy 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30 % 1

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania