Miodownik z kremem mascarpone

Miodownik z kremem mascarpone

Miodownik z kremem mascarpone

     Miodownik to drugie ciasto po pierniku, które kojarzy mi się z Gwiazdką. W oryginale krem robiony jest na bazie kaszy, ja jednak postanowiłam odmienić trochę skład dodając delikatniejszą masę z mascarpone. Wyszło pysznie i bardziej lekko!Biszkopt miodowy:100 g masła1/3 szklanki miodu1/2 szklanki cukru3 jajka1,5 szklanki mąkipół łyżeczki sodyKrem:250 g mascarpone4 łyżki miodu1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich   Masło, miód i cukier rozpuszczamy na wolnym ogniu do momentu uzysk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sama złodycz

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

SamaZłodyczSamaZłodycz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mascarpone, krem, krem mascarpone, orzechy, orzechy włoskie, biszkopt, miód, włoska, ciasto, kasza, do pracy, piernik, jajko, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z orzechami, ciasto z kremem mascarpone, lekkie ciasto, bez pieczenia, pyszne ciasto, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, biszkopt idealny

Inne przepisy z sama złodycz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.