ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:81/512)

Tarta Niebo z borówkami i bezą / Heaven Tart with Blueberries and Meringue 117

być zimne, jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione w kulę ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować (ok.4 mm, najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru do pieczenia lub folii) i przełożyć do formy na tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania(...)piekę bez obciążenia w sumie 15-20 minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble i ciasto nie wyrastało - w tym przypadku można bardzo delikatnie przebić bąble widelcem).   Przygotować krem: śmietankę ubić na sztywno z wanilią, dodać mascarpone i stopniowo rozpuszczoną, lekko ostudzoną czekoladę (powinna być płynna i najlepiej wmieszać ją łyżką lub szpatułką

Lekcje w kuchni
Tort Red Velvet Cake z kremem z mascarpone i białej czekolady oraz nektarynkami i jagodami (pierwsze święto bloga!) 128

pewien problem z lukrem plastycznym, bo pierwszy raz z niego korzystałam, ale efekt końcowy jest raczej zadowalający ;) TORT RED VELVET CAKE Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY ORAZ NEKTARYNKAMI I JAGODAMI Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 3 łyżki kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka soli - 2 jajka - 1 szklanka oleju rzepakowego - 4 łyżki(...)garstka jagód Przygotowanie kremu: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i nieco studzimy. Następnie mieszamy ją z mascarpone. Śmietanę ubijamy i dodajemy do czekolady oraz mascarpone.  Nakładamy średniej grubości warstwę kremu na jeden z krążków ciasta. Na tym lokujemy pokrojone w plasterki nektarynki. Po owocach - kolejna warstwa kremu. Następnie kładziemy drugi krążek ciasta i cały tort, z zewnątrz

Życie zamknięte w smaku
Ciastka truskawkowa chmurka 201

Ciastka truskawkowa chmurka- Ostatnio naszło mnie na coś słodkiego ale nie było jajek i wpadłam na pomysł ciastek kruchych z kremem mascarpone i truskawkami Ciastka truskawkowa chmurka Składniki – ciasto: 1,5 szklanki mąki 5 łyżek kremówki ew. 2 łyżki wody 125 g masła odrobina soli cukier puder (2–3 łyżki, o ile ma być na słodko) Masa(...)czasie wyjmuje ciasto z lodówki. Do formy wkładam papiloty z ciasta formuje nie duże kółka i wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika. Piekę ok. 15 minut z obciążeniem, czyli fasolkami, a potem 5 minut bez. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy, aż się połączy, ale bardzo krótko

Gotowanie-uk
Tort czekoladowo - malinowy 108

mikserem), możemy to zrobić za pomocą rózgi kuchennej. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st. C przez 1 h do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie ścinamy górkę powstałą podczas pieczenia, którą kruszymy i przyda ona nam się do dekoracji. Pozostałe ciasto dzielimy na 3 części. Frużelina: Maliny zasypujemy cukrem(...)kąpieli wodnej i dodajemy do frużeliny, należy energicznie mieszać aby nie powstały grudki. Frużelinę wstawiamy do lodówki, aby zgęstniała. Następnie mascarpone i frużelinę przekładamy do miski i miksujemy do połączenia.  Na paterze układamy pierwszy blat ciasta, smarujemy 1/3 kremu, następnie powtarzamy czynność i układamy ostatni blat czekoladowy. Wierzch oraz boki tortu smarujemy kremem.  Boki oblepiamy pokruszonym ciastem

kulinarne odsłony pati
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 264

zróbcie tylko ciasto – jego kawałek świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone – tu już trochę pogrzeszymy, bo oprócz białka, serek zawiera sporo tłuszczu – 13 g w 100 g Wykonanie CIASTO Pomidory oczyść z części przy ogonkach(...)Masę podziel na 2 części. Ciasto po wystudzeniu przekrój na pół. Połowę masy rozsmaruj na połowie ciasta, przykryj je ciastem, lekko dociśnij i rozsmaruj pozostałą masę. Całość oprósz kakao. Składniki KREM 100 g serka śmietankowego typu Philadelhia 250 g mascarpone 50 g cukru pudru   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco

Eat me! Fit me!
NALEŚNIKI Z SYROPEM KLONOWYM I SERKIEM MASCARPONE 164

serkiem mascarpone były przepyszne! Po prostu rozpływały się w ustach;-) Polecam gorąco! Zapraszam również na naleśniki: w syropie pomarańczowym kokosowe naleśniki z mango ze szpinakiem Składniki: serek mascarpone syrop klonowy śmietana/jogurt Ciasto: 2 jajka mleko (na oko) mąka  (na oko) szczypta soli olej Jajka rozmieszałam w misce.  Dodałam mąkę,mleko,szczyptę soli i olej. Ilość zależy od tego(...)naleśników chcemy usmażyć. Ciasto powinno mieć lejącą konsystencję. Smażyłam na teflonowej patelni, cienkie placki. Usmażone naleśniki polałam syropem klonowym. Odrobiną jogurtu i nałożyłam serek mascarpone. Smacznego

potrawyregionalne
Rolada snickers 103

snickers Czekoladowo-orzechowe ciasto z karmelem i kremem śmietankowym, które po prostu rozpływa się w ustach. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Bardzo efektowna i przepyszna rolada, z pewnością wywrze efekt wow na wszystkich gościach. Polecam!       Składniki: Ciasto: 6 jajek 150g cukru szczypta soli 50ml oleju 110g mąki 25g kakao Krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 300ml śmietanki kremówki(...)jednolite ciasto *** *** Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę z wyposażenia piekarnika *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy przez około 12 minut – do suchego patyczka *** *** Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i od razu przekładamy na czystą ściereczkę, tak aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie odrywamy papier od ciepłego ciasta *** *** Ciasto rolujemy

Blog z Apetytem
Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy 297

Ciasto migdałowe: 10 białek 200 g drobnego cukru 250 g mielonych migdałów 2-3 krople olejku migdałowego Ciasto kakaowe: 3 jajka 120 g drobnego cukru 20-25 g ciemnego, gorzkiego kakao Krem: 500 ml kremówki 20 g cukru pudru 250 g mascarpone likier amaretto Polewa: 50 g masła 100 g czekolady gorzkiej, deserowej lub mlecznej Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki(...)upieczone i wystudzone zaczynamy przygotowywać masę: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodajemy mascarpone oraz likier amaretto, miksujemy do połączenia. Na paterze układamy blat orzechowy. Wykładamy 1/3 masy, przykrywamy blatem migdałowym, nakładamy 1/3 masy. Przykrywamy ciastem kakaowym. Rozprowadzamy niewielką ilość dżemu. Boki tortu wykańczamy resztą kremu. Obsypujemy mielonymi orzechami. Wierzch ciasta ozdabiamy polewą czekoladową (masło

Smaki Na Talerzu
Tort kawowy z kajmakiem 75

Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam tylko do połączenia składników, ciasto nie musi być gładkie. Dno tortownicy (średnica 18 cm) wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto do tortownicy. Piekę ok 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Nasączenie: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ¼ szklanki gorącej wody ¾ szklanki letniej wody Kawę(...)uzyskania kremu. Krem kajmakowy: 3 łyżki kajmaku (użyłam takiego ) 2 łyżki mascarpone 200 ml śmietanki 30% Śmietankę ubijam, dodaję do niej kajmak i mascarpone i delikatnie miksuję na małych obrotach do połączenia się składników. Dodatkowo – 220 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Teraz przystępuję do złożenia tortu. Ciasto kroję na trzy równe blaty. Nasączam pierwszy blat 1/3 kawy, wykładam

Słodki sentyment
WIŚNIOWY SAD Z DELICJAMI – biszkopt z mascarpone, delicjami, wiśniami i galaretką 451

wielbicieli nie należę, ale za to ciasta z ich dodatkiem przyrządzam ogromną przyjemnością. Dziś mam dla Was przepis na pyszny biszkopt pokryty kremem mascarpone, słodkimi wiśniowymi delicjami, wiśniami z syropu i owocową galaretką. Takie ciasto, które na myśl przywodzi lato, za którym wszyscy tak bardzo tęsknimy! Ciasto jest genialne! Koniecznie sróbujcie, bo gwarantuję, że z wielką przyjemnością sięgniecie po dokładkę

Ostra na Słodko
Cake pops 155

zapewnić, że z pewnością zrobicie furorę podczas swojego przyjęcia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery i ciasta oraz inne przepisy na ciasta . Składniki: 450 g suchego ciasta (biszkopt, babka, czekoladowe, ucierane) 100 g Nutelli 150 g serka mascarpone 1 łyżka oleju 200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała) Kolorowe posypki do ozdobienia Słomki lub patyczki do lodów Sposób(...)przygotowania: Na początku musimy pokruszyć ciasto na małe kawałki. Następnie dodajemy do tego również nutellę oraz serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy. Z gotowej masy musimy uformować małe kuleczki. Następnie układamy je na papierze do pieczenia i schładzamy je w zamrażalniku przez około 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy kulki i nadziewamy na patyczki lub słomki. W takiej postaci ponownie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto Przyjemniaczek – efektowny wypiek na każdą okazję 77

skomplikowane i tak naprawdę szybko się robi. Wystarczy upiec biszkopt, wrzucić owoce go garnka i chwilę podgotować, a w międzyczasie ubić śmietanę z mascarpone i kajmakiem. Następnie wszystko poskładać ze sobą i gotowe!   Składniki na ciasto Przyjemniaczek: Biszkopt kakaowy: 5 jajka rozmiar L 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka(...)formę kisielu. Krem kajmakowy: Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywno. Zmniejszamy obroty miksera i do ubitej śmietany dodajemy po łyżce mascarpone i kajmaku. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Złożenie ciasta: Blaty biszkoptu nasączamy likierem. Spodni blat wkładamy z powrotem do blaszki i nakładamy na niego gorącą frużelinę. Na niej układamy okrągłe biszkopty i odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Tort bezowy ze śliwkami 284

śliwki puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać zmiksować blenderem przyprawiając cynamonem (ilość wg gustu). Wystudzić i połączyć z alkoholem. Odlać 1/4 szklanki sosu śliwkowego. Zimną kremówkę i serek mascarpone włożyć do misy miksera. Ubić na sztywno i delikatnie wmieszać mus śliwkowy. Dodając go stopniową do ubitej kremówki. Włożyć krem do rękawa cukierniczego. Blaty bezowe ostrożnie odkleić od papieru. Położyć(...)jeszcze chrupiące. Na drugi dzień wszystko mięknie, ale smakuje równie dobrze :) Przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , orzechy włoskie , śliwki

https:KKuchniaMniam
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 367

Ciasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też użyć twarogu i również będzie przepyszne. Ach ta czekooolada... a raczej trzy! Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że taki serniczek nie raz pojawi się w Waszym domu! (Keksówka o wymiarach około(...)wody 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 100g czekolady białej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: około 10 herbatników Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie połączyć z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Masę podzielić na 3 części. Czekolady osobno roztopić w kąpieli wodnej

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania