ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:88/512)

Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 169

Czekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru(...)koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami (mąką, proszkiem do pieczenia i kakao). Formę do wypieku muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać łyżką . Porcja wystarcza do wypieku 12 babeczek. Piec w temperaturze 180ºC około 30 minut. Muffinki wystudzić i przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Następnie dodać śmietanę i miksować do uzyskania puszystej konsystencji. Na wystudzone babeczki wyłożyć krem

Bullio
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 182

Czekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru(...)koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami (mąką, proszkiem do pieczenia i kakao). Formę do wypieku muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać łyżką . Porcja wystarcza do wypieku 12 babeczek. Piec w temperaturze 180ºC około 30 minut. Muffinki wystudzić i przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Następnie dodać śmietanę i miksować do uzyskania puszystej konsystencji. Na wystudzone babeczki wyłożyć krem

Bullio
Pączki z mascarpone w 15 minut 80

się brązowe, znaczy, że olej jest za gorący – trzeba zmniejszyć płomień i chwilę odczekać. Ważne w tym przepisie na pączki z mascarpone w 15 minut: jajka i serek mascarpone powinny mieć temperaturę pokojową – za zimne ciasto, za szybko schłodzi nam olej i pączki nasiąkną tłuszczem; dodajemy tylko płaską łyżeczkę proszku do pieczenia- to w zupełności wystarczy. Jeżeli dodasz(...)dodajemy do ciasta na sam koniec – to sprawi, że ciasto stanie się bardziej plastyczne. Cały alkohol odparuje podczas smażenia , ale sprawi, że ciasto nie będzie chłonąć oleju podczas smażenia; mąkę najlepiej przesiać do ciasta razem z pozostałymi suchymi składnikami wtedy mamy pewność, że wszystko nam się dokładnie i równo połączy; pączki możesz smażyć zaraz po wyrobieniu ciasta, nie muszą

Gotujemywdomu.pl
Czekoladowa tarta z malinami 156

kakaa 1/2 szklanki cukru 150g zimnego masła szczypta pieprzu cayenne szczypta soli 2 łyżki wódki :) 3 tabliczki białej czekolady 200 ml śmietanki kremówki  ok. 130g mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy folią(...)zdejmujemy z ognia. Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę

Pora na pora
Deser z mascarpone, biszkoptami i truskawkami + film 234

Deser z mascarpone, biszkoptami i truskawkami to pyszny, warstwowy przysmak łączący w sobie serek mascarpone, bitą śmietanę, kruche biszkopty oraz lekko kwaskowate truskawki. Wszystkie składniki deseru

Smakowite Dania
Czekoladowa tarta z malinami 212

kakaa 1/2 szklanki cukru 150g zimnego masła szczypta pieprzu cayenne szczypta soli 2 łyżki wódki :) 3 tabliczki białej czekolady 200 ml śmietanki kremówki  ok. 130g mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy folią(...)zdejmujemy z ognia. Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę

Pora na pora
Malibu 327

masę. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 40 minut, lub dłużej. Najważniejsze, by piec do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy, całkowicie ostudzić (można upiec dzień wcześniej). Krem kokosowy:-  1/3 szklanki (ok. 80 ml) śmietany kremówki-  220 g serka mascarpone-  1/3 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)-  1/2 szklanki(...)wiórków kokosowych-  4 łyżki likieru kokosowego np. Malibu Śmietana kremówka i serek mascarpone powinny być schłodzone. Śmietanę kremówkę ubijamy. Dodajemy do niej mascarpone i delikatnie mieszamy. Dodajemy cukier puder, wiórki, likier, mieszamy do połączenia. Ciasto należy przekroić wzdłuż ( oczywiście połamało mi się ;), ale udało mi się je złożyć i pod warstwą czekoladową pęknięcia zniknęły) przekładamy kokosowym kremem. Wierzch dekorujemy

Malinowe Pocałunki
PIJANA ŚLIWKA 54

Ciasto Pijana śliwka to wilgotne i mocno czekoladowe ciasto , którego podstawą jest ciasto czekoladowe, krem czekoladowy z dodatkiem Nutelli i suszone śliwki namoczone w rumie. Pijana śliwka nie jest ciastem dla dzieci, gdyż zarówno śliwki jak i blaty ciasta czekoladowego są intensywnie nasączone ciemnym rumem. Jest to ciasto idealne na urodziny, prezentuje się naprawdę pięknie, zwłaszcza jeśli zdecydujemy się(...)przygotować w okrągłej formie do pieczenia. Jeśli lubisz tego typu ciasta, koniecznie wypróbuj poniższy przepis na ciasto Pijana śliwka . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasto pijana śliwka Składniki na ciasto Pijana śliwka. Ciasto czekoladowe: 16 dkg mąki pszennej 14 dkg cukru kryształu 80 ml oleju słonecznikowego 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dkg ciemnego

MeCooks
Słodkie środy - Ciasto "Kostka cappuccino" 341

łyżka wody gorącej 130 g cukru 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 4 łyżeczki żelatyny do deserów 60 g cappuccino 2-3 łyżki cukru pudru Góra ciasta 250 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 20 g cappuccino   PRZYGOTOWANIE: Ciasto: do miski wkładamy masło i ucieramy(...)wielkości wykładamy papierem do pieczenia, ciasto wylewamy i wstawiamy do piekarnika na 170 stopni na 25-30 minut - ciasto ma być suche przy sprawdzaniu patyczkiem. Ciasto przekrawamy wzdłuż na dwa płaty.   Masa: serek mascarpone zmiksować z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do niej powoli cukier i miksujemy, pomalutku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bezowy wieniec z piernikowym kremem 115

może mieć różne wersje i kształty. Ja tym razem zamiast tradycyjnego kopca zrobiłam wieniec, okrąg wyciskany za pomocą szprycy. Wierzch to krem z mascarpone z piernikami i korzennymi przyprawami. Całości dopełniają świeże owoce. Pyszne, eleganckie ciasto nie tylko na święta ale i karnawał. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
SERNIK JAPOŃSKI (tylko 3 składniki) 128

Serniki bardzo często goszczą na naszych stołach w święta Bożego Narodzenia. Dlatego mam dla Was przepis na mega prosty sernik, na który natknęłam się przeglądając internet

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK JAPOŃSKI (tylko 3 składniki) 136

Serniki bardzo często goszczą na naszych stołach w święta Bożego Narodzenia. Dlatego mam dla Was przepis na mega prosty sernik, na który natknęłam się przeglądając internet

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z kremem pomarańczowym 181

soku pomarańczowego Smaki Victorii 1 budyń waniliowy b/c 1 galaretka pomarańczowa 125 g masła Bita śmietana: 250 ml zimnej kremówki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć na blat zagnieść i uformować kulę. Formę do tart z wyjmowanym dnem wysmarować margaryną. Dno i boki(...)kawałku miękkiego masła i miksować do momentu aż masło się rozpuści i zrobi się jednolity krem. Zimny krem wylać na kruche ciasto i odłożyć w zimne miejsce by krem stężał. Bita śmietana: Zimną kremówkę i mascarpone ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Wyłożyć na krem. Można też zrobić dekorację za pomocą szprycy i udekorować kawałkami pomarańczy

Ala piecze i gotuje
Mascarpone i borówki – duet idealny 86

Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego ale akurat wstąpił w Ciebie leń? I najlepiej gdyby wystarczyło pstryknąć palcami żeby na stole pojawiło się coś zjawiskowego

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania