ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:85/512)

Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 402

owoce z kompotu jak i z puszki. Ciasta na zimno mają dwie jak dla mnie zasadnicze wady. Szybko znikają… ale to wiadomo. A drugą wadą jest konieczność przechowywania ich w lodówce, w której wiecznie nie mam miejsca. Ale na sernik na zimno, jakoś je wygospodarowuję Drukuj Sernik na zimno z mascarpone window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Spód(...)lodówce do stężenia całości. Dodatkowe informacje ciasto najlepiej smakuje na kolejny dzień. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-zimno-mascarpone/ BosowKuchni   Artykuł Sernik na zimno z mascarpone i kremówką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśniki z kremowym musem jagodowym 103

Naleśniki z kremowym musem jagodowym Deserowe naleśniczki ze śmietanką, serkiem mascarpone i jagodami. Słodko, kolorowo i przepysznie! Łatwy do przygotowania deser, który z pewnością zasmakuje każdemu. Polecam     Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1/2 szklanki mleka(...)szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) + olej do smażenia Mus jagodowy: 150g śmietanki kremówki 30-36% 150g serka mascarpone 3/4 szklanki jagód 2-3 łyżki cukru + owoce do ozdoby     *** Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy ze sobą, aż powstanie jednolita masa *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta

Blog z Apetytem
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 213

tradycyjne ciasto marchewkowe , marchewkowe brownie (wegańskie), czas na opcję bezglutenową, meeega pyszną. Ciasto jest puszyste, wilgotne i zdrowe, bo słodzone ksylitolem. Rewelacyjnie komponuje się z roślinnym mascarpone - na bazie orzechów nerkowca. Ponadto zaletą ciasta jest łatwość i szybkość jego wykonania, jest tanie i na pewno macie wszystkie składniki pod ręką :) Składniki (na blachę o wym. 23x39 cm): 4-5 jajek(...)owsianej (można zmielić płatki owsiane) pół szklanki mąki kokosowej 1 szklanka ksylitolu 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli   Mascarpone z orzechów nerkowca: 2 szklanki nerkowców (wcześniej namoczonych przez min. godzinę) 2 szklanki mleka roślinnego 6-8 łyżek ksylitolu 2 łyżeczki agaru 4 łyżki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: Do miski wbić

Domowa Cookierenka Agi
CIASTO CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE I MALINAMI 290

ciasto: 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 70% kakao 2 łyżki kakao 5 jajek 200 g cukru trzcinowego masa: 150 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36 % 5 łyżek cukru pudru dodatkowo: świeże owoce p. maliny W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i masło. Do osobnej miski wrzucamy 2 całe  jajka i 3 żółtka. Dodajemy kakao , miksujemy tylko(...)rozgrzanego do 180 stopni C na 35 minut. Kiedy ciasto się upiecze studzimy je na kratce. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietankę, dodajemy porcjami mascarpone i cukier puder. Masę wykładamy na ostudzone ciasto i dekorujemy owocami. Smacznego

KuchcikoweLove
Waniliowy sernik na zimno z serków mascarpone 120

Składniki: 500 g serka mascarpone 330 g śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 1 cukier waniliowy 90 g okrągłych biszkoptów 1 dowolna galaretka

Qchnia po prostu
Kostka a la tiramisu 144

ciasto z kawowym kremem na kakaowym biszkopcie, nasączone kawą i Amaretto. Jeśli lubicie ciasta z kremem i smak tradycyjnego tiramisu, to ta kostka na pewno Wam posmakuje. Kostka a la tiramisu, to ciasto idealne na każdą okazję. Można je przygotować na święta, urodziny, przyjęcie lub po prostu na spotkanie przy kawie. Pamiętajcie, by dobrze nasączyć biszkoptowe blaty i schłodzić ciasto(...)jeśli szukacie przepisów na inne ciasta na święta, to zachęcam do zaglądania do zakładki Ciasta na moim blogu kulinarnym. Przygotowałam dla Was wiele pysznych inspiracji. Znajdziecie tu przepisy na tradycyjny sernik, makowiec, ciasto czekoladowe, ucierane ciasto z makiem, ciasto z krówką i wiele więcej. Krem do kostki a la tiramisu wykonany jest na bazie mascarpone, śmietanki, cappuccino i miodu. Najlepiej

Słodkie okruszki
Tarta ze szparagami i serem 143

dolną) szparaga, bo jest najtwardsza. Najsmaczniejsze, jak to w życiu, są główki i młodsza, cieńsza część łodygi. Masę, którą zalewamy ciasto w tarcie ze szparagami, możemy zrobić jedynie ze śmietany i jajek. Ja miałam zalegający w lodówce ser mascarpone. Postanowiłam użyć go do tarty wraz z cheddarem i serem brie. Dzięki brie, masa ma pazurka, a pozostałe sery wraz(...)soli lodowata woda (opcjonalnie) Masa 500 g szparagów 2 jajka 500 ml śmietany 18% 200 g cheddara 50 g sera brie 250 g mascarpone sól, pieprz, gałka muszkatołowa 3 łyżki płatków migdałowych do posypania Sposób przygotowania Ciasto Ze składników zagniatamy elastyczne ciasto. Jeśli ciasto kiepsko się klei, dodajemy 1-2 łyżki lodowatej wody. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy

Mieszam w Garnku
Tarta z pistacjami w roli głownej 154

szczypta soli Krem: (jeśli robicie dużą tarte to krem zróbcie z podwójnej porcji) 125 g serka mascarpone 125 ml śmietanki 30 % 100 g pistacji 1 całe duże jajko 30 g brązowego cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy chwilę w lodówce. Formę na tarę smarujemy odrobiną masła i obsypujemy mąką. Wykładamy ciastem formę(...)średnim ogniu nieustannie mieszając, bardzo zgęstnieje i zrobi się budyń.  Gotowy budyń pozostawiamy do przestygnięcia.  Za pomocą blendera łączymy budyń z serkiem mascarpone. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzone ciasto. Dekorujemy pistacjami i gorzką czekoladą.     Artykuł Tarta z pistacjami w roli głownej pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Biszkopt z galaretką, pomarańczami i musem czekoladowym 278

pyszny mus z czekolady, aromatyzowany rumem. Czy to może nie smakować? :) Połączenie czekolady i pomarańczy jest tak ponadczasowe, że sprawdzi się idealnie niemal na każdą okazję :) Dodam, że ciasto świetnie będzie smakowało również w wersji wiśniowej i malinowej, można też pokombinować z musem i zrobić go na bazie białej czekolady, a środek wykonać np. na bazie borówek. Możliwości jest(...)sekund miksujemy mascarpone i zaczynamy dodawać do niego stopniowo wystudzoną czekoladę ( ja dawałam po łyżce). Jeśli dodamy do mascarpone całą ciepłą czekoladę naraz masa może się zważyć. Gotową masę wykładamy na stężąła galaretkę i wstawiamy do lodówki na całą noc. Stężałe ciasto dekorujemy ulubionymi owocami ja użyłam miechunki. Smacznego

DefinicjaSmaku
Ciasto czekoladowe z wiśniami 312

czekolady 2,5 dkg masła (bez laktozy) Masa: 350 gr wiśni 330 gr kompotu z wiśni 150 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg mascarpone (bez laktozy) opakowanie galaretki wiśniowej Dodatkowo: okrągła forma do pieczenia Ciasto czekoladowe z wiśniami Przygotowanie. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek po czym ubić je na sztywno z szczyptą soli. Do ubitych białek bardzo wolno dodawać(...)Krem : Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno. Dodać do niej mascarpone i kontynuować ubijanie przez kilka sekund. Następnie małymi partiami dodawać wystudzony ganache czekoladowy. Ubijąc do momentu, w którym krem jest wystarczająco gęsty a składniki są ze sobą dobrze połączone (kilkanaście sekund). Na koniec dodać wiśnie. Wymieszać delikatnie z kremem. Złożenie ciasta: Biszkopt przekroić wzdłuż. Na pierwszy błat wyłożyć połowę kremu

mecooks
Ciasto czekoladowe z wiśniami 456

czekolady 2,5 dkg masła (bez laktozy) Masa: 350 gr wiśni 330 gr kompotu z wiśni 150 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg mascarpone (bez laktozy) opakowanie galaretki wiśniowej Dodatkowo: okrągła forma do pieczenia Ciasto czekoladowe z wiśniami Przygotowanie. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek po czym ubić je na sztywno z szczyptą soli. Do ubitych białek bardzo wolno dodawać(...)Krem : Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno. Dodać do niej mascarpone i kontynuować ubijanie przez kilka sekund. Następnie małymi partiami dodawać wystudzony ganache czekoladowy. Ubijąc do momentu, w którym krem jest wystarczająco gęsty a składniki są ze sobą dobrze połączone (kilkanaście sekund). Na koniec dodać wiśnie. Wymieszać delikatnie z kremem. Złożenie ciasta: Biszkopt przekroić wzdłuż. Na pierwszy błat wyłożyć połowę kremu

mecooks
Ciasto "Leśny mech" 121

próbował to zachęcam :) Składniki na tortownicę o śr. 24 cm: Ciasto: 3 jajka 320 ml cukru  320 ml oleju 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 450 g mrożonego szpinaku (wcześniej rozmrożonego) Krem: ok. 200 ml śmietanki 30 % 4 łyżki cukru pudru  250 g serka mascarpone 1 opakowanie śmietan-fix Dodatkowo: pestki granatu   Rozmrożony szpinak odcisnąć(...)temperaturze 180 stopni C. Upieczone ciasto zupełnie ostudzić.   Śmietankę ubić, aż zacznie sztywnieć. Nie przestając miksować dodać do niej cukier puder, następnie serek mascarpone a na końcu śmietan fix.    Wierzch ciasta odkroić i pokruszyć do miseczki. Na spód wyłożyć krem, przykryć go pokruszonym wierzchem a na górze rozsypać ziarenka granatu. Przed podanie schładzać minimum kilka godzin

Simply Food
Torcik z serkiem mascarpone i malinami 760

przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka (ciasto jest upieczone, gdy drewniany patyczek włożony do niego, po wyciągnięciu będzie suchy). Upieczony biszkopt wystudzić. Przygotować poncz (nasączenie biszkoptu). W szklance wymieszać ze sobą ciepłą wodę, sok z cytryny i cukier puder. Tak przygotowanym ponczem nasączyć biszkopt. Przygotować krem z serka mascarpone i galaretki. 1 opakowanie galaretki wsypać do miseczki, zalać(...)wierzch. Maliny umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na zwartej masie z mascarpone i galaretki. Drugie opakowanie galaretki wsypać do miseczki, zalać 350 ml gorącej, przegotowanej wody (zamiast jak na opakowaniu 500 ml), dokładnie wymieszać i wystudzić. Gdy galaretka zacznie tężeć, należy wylać ją na wierzch ciasta. Ciasto odstawić do lodówki w celu schłodzenia. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Widoczne

Gospodyni Miejska
Tarta z owocami leśnymi, cytrynowym mascarpone i bezikami. 148

serka mascarpone sok z 1 cytryny cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki) dodatkowo maliny jeżyny jagody poziomki lub inne ulubione owoce 2-4 beziki pół tabliczki mlecznej czekolady świeża mięta SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Masło z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Dodać jajko i sól i miksować dalej. Przesiać mąkę i kakao. dalej miksować. Gdy ciasto przybierze jednolitą masę wyciągnąć(...)stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim formę od tarty. Nakłuć ciasto widelcem i włożyć do piekarnika, piec ok 25-30 min. Wystydzić. 3. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Wmiksować do niej serek mascarpone. Dodać sok cytryny i cukier puder.  4. Krem równomiernie rozprowadzić na wystudzonym kruchym spodzie. 5. Na wierzchu ułożyć owoce

DefinicjaSmaku
Tort kajmakowy z krakersami 193

Puszysty biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki z dodatkiem masy krówkowej oraz warstwy pokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania