ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:854/1309)

Ciasto z sokiem porzeczkowym 327

budyniu wlewamy na spód biszkopta, przykrywamy górnym blatem ciasta i wylewamy pozostałą część budyniu.   Ciasto studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śnieżki ubijamy z 1 szklanką wody. Do ubitej śmietanki wlewamy powoli galaretkę i całość dokładnie mieszamy. Masę nakładamy na budyń i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.   Smacznego

paapilotkaa
Białe Brownie z malinami 142

masłem na średnich obrotach. W innym naczyniu zmiksować jaja z cukrem. Wlewać cienką stróżką do masy maślano - czekoladowej, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wsypać garść suszonych porzeczek (opcjonalnie lub można dodać kilka pokrojonych drobno żurawin, to sprawi, ze ciasteczka mają fajny kwaskowaty smak). Ciasto nakładać do silikonowej formy na muffiny do połowy wysokości. Piec w 170 stopniach

AZgotuj!
Pieczony omlet z ziołowym serkiem 156

sztywno z solą . Żółtka ubij w drugiej misie dodając mleko i mąkę.  Dodawaj do masy z żółtek, mleka i mąki po łyżce piany. Mieszaj na bardzo wolnych obrotach. Wysmaruj papier do pieczenia masłem. Weź dużą blachę i wyłóż ją papierem posmarowanym masłem. Wylej ciasto do formy i równomiernie rozsmaruj. Piecz w 200 stopniach 10-15 minut.  Pozostaw

AZgotuj!
babeczki z bitą śmietaną i truskawkami 120

mocno schłodzona 1 śmietan-fix 1 cukry wanilinowe Świeże truskawki pokrojone na 4 części. PRZYGOTOWANIE ciasto: Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy kilka kropel aromatu i dokładnie miksujemy. Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy. (nie możemy dodać za dużo, ponieważ babeczki rosną i ciężko nam będzie je udekorować :) Pieczemy

The Sweet Damsel
Mousse au Chocolat z Likierem Kokosowym (mus czekoladowy) 210

wmieszane w czekoladę dodaję białka w trzech częściach. Nadal nie przerywam mieszania. W tym momencie masa staje się już luźniejsza. Kiedy mam już wmieszaną ostatnią część białek dodałam po jednej łyżce likieru kokosowego. Łyżka po łyżce. W tym momencie mus powinien mieć konsystencję surowego ciasta na biszkopt, moje biszkopty mają zbliżoną konsystencję. Teraz tak. Jak nie macie czekoladowych foremek macie

Blondynka Gotuje
Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym,różowym kajmakiem i rabarbarem 115

blachę/formę do tart. Piec:  około 30 minut w temperaturze 160 stopni. Ostudzić ciasto po upieczeniu. Czekoladowy krem: 1. Ugotować budyń wedle przepisu na opakowaniu, zastąpić ilość mleka na 380 ml. 2. Budyń ostudzić dodać czubatą łyżkę masła, zmiksować aż na gładką masę 3. Dodać rozpuszczoną w gorącej kąpieli czekoladę, dokładnie zmiksować. Ostudzić Rabarbar: 1. Na patelni ugotować

KreatywnePiny
Sernik z Konfiturą 103

smak klasycznego sernika. Bardzo polecam. Składniki na spód: 250 g ciastek owsianych 100 g masła Ciasta kruszymy w blenderze, zostawiając gdzieniegdzie większe kawałki. Masło rozpuszczamy, wlewamy je do ciasteczek i mieszamy. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki. Wykładamy masę ciasteczkową, ugniatamy i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Składniki na masę serową

Made By Mom And Son
Quiche ze szparagami i kabanosem 135

kawałki długości ½ średnicy formy. W podobnej długości kawałki kroimy kabanosy. Na środku podpieczonego ciasta układamy promieniści szparagi na przemian z kabanosami. W luki miedzy nimi wysypujemy świeży lub mrożony groszek.  Jajka, śmietankę, starty ser, przeciśnięty ząbek czosnku i przyprawy mieszamy tworząc jednolitą masę. Zalewamy nią nadzienie i pieczemy jeszcze 15-20 minut w 180 stopniach

Pyry na Gaz
Czekoladowy sernik 105

powtarzać się jak bardzo uwielbiam sernik, dorzucam do listy „najlepsze ciasta” i ten – czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie

Pink Envelope
Piegowata babka 113

Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę.  Do masy maślanej dodaję mąkę z proszkiem, wymieszam, wsypuję mak i ponownie mieszam. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką bardzo delikatnie. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem i przekładam ciasto.  Piekarnik nagrzewam do 180°C i wstawiam ciasto na około 45 min, do suchego

Ciasteczkowy Potwór
Babeczki marchewkowe 150

pudru 40 orzechów nerkowca Przygotowanie: 1. Połączyć jajka, cukier, olej. Ubijać za pomocą miksera, aż masa będzie gładka oraz puszysta. 2. Dosypać mąkę oraz proszek do pieczenia, sodę, przyprawy, przecier marchewkowy oraz ekstrakt z wanilii i mieszać aż wszystkie składniki się połącza. 3. Nałożyć ciasto do foremek wyłożonych papilotkami. Piec: 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Dekoracja: 1. Almette

KreatywnePiny
Ciastka czekoladowe z płatkami owsianymi i orzechami laskowymi 101

gładką, białą masę. Dodajemy roztopioną czekoladę, jajko i ekstrakt z wanilii i ucieramy na gładką masę. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mąkę i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Na koniec wsypujemy płatki owsiane lub otręby i posiekane orzechy laskowe. Z tak przygotowanego ciasta formujemy dość duże kule, które spłaszczamy na dłoni i przekładamy na blaszkę w sporych odstępach

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowe ciasto bez pieczenia - mus czekoladowy 257

pokruszonych ciastek dodajemy kakao, cukier puder, łączymy z masłem i czekoladą wyrabiając jednolite ciasto. Gdy ciasto jest zbyt gęste i nie chce się dobrze połączyć można dodać odrobinę mleka. Tortownice o średnicy 18-20cm wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Gotową masę ciasteczkową wykładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki aby się schłodziła i zesztywniała

W kuchennej krainie
Muffiny czekoladowe 128

zgęstnieje. Jaja wymieszać z ekstraktem waniliowym oraz kefirem, następnie ciągle mieszając wlewać powoli przestudzoną masę czekoladową. Na koniec mokre składniki połączyć z suchymi*, przełożyć do foremek na muffiny, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut.  * delikatnie mieszamy, w cieście mogą pozostać grudki niewymieszanych składników. Muffiny przed pieczeniem   Po wyjęciu z piekarnika i chwili

Zapiski Młodej Żony
Kremowy Sernik z Musem Borówkowym 131

Bardzo polecam. Składniki na ciasteczkowy spód: 400 g ciastek typu digestive 160 g roztopionego masła Ciasta kruszymy w blenderze lub w dłoniach, zostawiając gdzieniegdzie większe kawałeczki. Masło rozpuszczamy i wlewamy do pokruszonych ciasteczek. Formę prostokątna 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy masę ciasteczkową, wyrównujemy, lekko dociskamy i wkładamy do lodówki na czas przygotowania musu borówkowego i masy

Made By Mom And Son