ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:712/1309)

Tarta z łososiem wędzonym i mozzarellą 87

monotonne kolacje. Sprawdzają się również jako przekąski dla gości na domowych przyjęciach. W tym przepisie podejrzanym u Pascala Brodnickiego, bazą jest ciasto francuskie - gotowe, bo miało być szybko. W środku wędzony łosoś, mozzarella i przecier pomidorowy zanurzone w masie śmietanowo-jajecznej

Milion Smaków
Wiosenna tarta z fetą i sosem jogurtowym 205

dlatego przyrządzając sosy do dań pamiętajcie o tym. Sos na bazie jogurtu będzie o wiele zdrowszy od takiego z majonezem! ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 2 łyżki śmietany 12 % 1/4 łyżeczki soli masa: 150 ml kwaśnej śmietany 12 % 2 jajka 3 łyżki posiekanego […] Artykuł Wiosenna tarta z fetą i sosem jogurtowym pochodzi z serwisu

Mienta blog
delikatny i pyszny sernik z ziemniakami... 144

proszek do pieczenia - szczypta ciasto na spód mikserem wyrobić na drobną kruszonkę, blacha 25x30, wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto wsypać do blaszki, dłonią je przyklepać żółtka, cukier, aromat pomarańczowy w misie robota utrzeć na puszystą masę dzień wcześniej ugotowane ziemniali zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę i wsypać do masy - ucierać z 3 minuty

W Mojej Kuchni Lubię
Chlebek /pita wypiekana na patelni z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym 153

najlepiej świeże Przygotowanie ( w zależności od patelni ok 40 minut) : - Wszystkie składniki na chlebki wymieszać w misce do połączenia w 1 masę - Posypać stół mąką i na nim ugniatać 2 minuty ugniatać dosypując mąki aż do momentu kiedy ciast nie będzie kleić się do rąk - Ciasto włożyć do miski posypanej mąką - Stopić masło, dodać rozduszony czosnek i zioła (bez łodyg

Pora na pora i pomidora
Babka z białej czkolady 182

studzę. Wbijam żółtka i miksuję. Miksując dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy i mieszam delikatnie, za pomocą drewnianej łyżki. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem, posypuję odrobiną mąki, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 45 min. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika, odstawiam ciasto

Ciasteczkowy Potwór
Zebra. Sernik waniliowo - czekoladowy. 152

szklanka cukru - cukier waniliowy - budyń waniliowy - ok 3 łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając. Wbić jajka oraz dodać mąkę i budyń. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać stopioną wcześniej w kąpieli wodnej czekoladę. Do formy wlewać na przemian jasne i ciemne

Szybko Tanio Smacznie
Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu i bez pieczenia 499

łyżkę karobu i 2 łyżki kakao. Przygotowanie: Daktyle namoczyć i zostawić na noc. Na drugi dzień zmielić na gładką i gęstą masę. Przełożyć do miski, dodać kakao (lub kakao i karob), amarantus oraz posiekane orzechy laskowe. Wyrobić. Gdyby ciasto było zbyt gęste można podlać wodą. Na blacie ułożyć arkusz papieru do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Uformować placek. Przykryć drugim arkuszem papieru

Moja Delicja
Komu babeczkę? 170

oliwa do wysmarowania foremek wykonanie: Jajko ubijamy mikserem z cukrem, wanilią, skórką i sokiem z pomarańczy, mlekiem i oliwą. Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko dokładnie łączymy. Odlewamy 1/3 ciasta, dodajemy do niego kakao i 1 łyżkę mleka.  Wysmarowane oliwą foremki napełniamy ciastem. Najpierw białawym, potem ciemnym. Za pomocą widelca

Przysmaki Karolki
Muffinki bananowe z czekoladą 147

zmiksować blenderem (kto go nie posiada można również widelcem banany rozgnieść), następnie dodać je do masła, wbić jajka. Wymieszać na jednolitą masę, dodać ją do suchych składników. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, formy na muffiny zapełniać jedną łyżką ciasta, dać kostkę czekolady i przykryć ciastem, wypełniając 3/4 foremki. Piec ok 20 minut

pink envelope
Babeczki z Kremem z Białej Czekolady (z Kwiatuszkami) 194

się oprzeć. Wielbiciele białej czekolady z pewnością pokochają ten krem, który jest prosty w przygotowaniu, a mimo to bardzo smaczny.  Masę warto zacząć przygotowywać dzień wcześniej. Babeczki z Kremem z Białej Czekolady - S kładniki (ok. 12 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy

Słodka Strona
Faworki (chrusty), Róże Karnawałowe 228

dużej miski wbić całe jajka oraz żółtka, dodać cukier i nasiona z 1/4 laski wanilii. Utrzeć wszystko do białości. Do puszystej masy dodać śmietanę, masło, sól, ocet i spirytus, Dokładnie wymieszać i stopniowo dosypywać mąkę, powinno mieć konsystencje ciasta makaronowego. Wyrobione ciasto powinno być gładkie, lśniące i zwarte.Ciasto rozwałkowywać składać wielokrotnie je składając i ponownie wyrabiając (co najmniej 15min

Konrad Gotuje
Kruche rogaliki z jagodami 97

całe jajka ok. 1 szklanki jagód 1 żółtko + 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: 1. Masło dokładnie utrzeć z cukrem na jednolita masę. Dodać jajka i dokładnie połączyć. 2. Stopniowo dodawać przesianą przez sito mąkę. Całość zagnieść. 3. Gotowe ciasto podzielić na kulki wielkości pięści. Rozwałkować w sposób taki aby zmieścił się talerz śniadaniowy. 4. Na rozwałkowanej części ciasta ułożyć śniadaniowy

A Ty Smakuj Mnie
Pierogi ruskie 173

smaku. Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli, Dodać  ciepłą wodę i  dokładnie  zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, podsypując mąką ( grubość 2- 3 mm) i wykrawać kółka szklanką. Na każde kółko nakładać gotową masę i zlepić ze sobą. Przygotować lekko osoloną wrzącą wodę. Wrzucać pierogi dopiero kiedy zagotuje się woda. Gotować od chwili wypłynięcia

Na słodko lub wytrawnie
CLAFOUTIS Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ 78

powstanie jasnożółta masa. Domieszać mąkę i sól. Ostrożnie połączyć całość z mlekiem, śmietanką i ekstraktem waniliowym, aż powstanie lekka, puszysta masa. Zalać nią owoce. Formę wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni, aż ciasto zetnie się i nabierze złocistobrązowego koloru. Smakuje zarówno na ciepło jak i po przestudzeniu

Kuchnia w opałach