Całą rodziną przy jednym stole, zebrani, odświętnie ubrani, grzeczni i kulturalni, zasiedli.Czekają, by podzielić się symbolicznie święconym jadłem. Z masła baranek przygląda się temu wszystkiemu swymi oczkami z ziarenek pieprzu i w zadowoleniu, co niewidzialne dla oka człowieka, macha swym ogonkiem z listka bukszpanu. Dziś wersja laktoowowegetariańska, czyli wegetariańska dla tych, co jedzą jajka.Pomysł zainspirowany zlepkiem różnych innych pomysłów na tę pastę z blogów. Już nawet nie pamiętam, których... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Bardzo smaczny ten "zlepek"Pozdrawiamy serdecznieTapenda
jaja, wszędzie jaja:) na wszystkie możliwe sposoby:) pysznie wyglądają:D
jeszcze takowych nie próbowałam, ale słyszałam, że w smaku są obłędne:)