ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:328/1309)

Naleśniki z pieczarkami i cebulką 99

gazowana 1,5 szkl · jajka 3 szt · sól pieczarki – 40 dag cebula – 30 dag ser żółty – 10 dag sól pieprz olej   Normal 0 21 Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jeśli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Odstawiamy na 10 minut. Cebule i pieczarki obrać, oczyścić, pokroić i udusić na oleju. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Smażymy

Camilla w kuchni
Naleśniki z parówkami i pieczarkami 177

szkl · jajka 3 szt · sól Parówki- 8 szt Cebula – 3 szt Pieczarki –30 dag Olej- 30 dag Pieprz Sól    Normal 0 21 Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jesli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Odstawiamy na 10 minut. Cebule i pieczarki obrać, oczyścić, pokroić i udusić na oleju. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.   Smażymy

Camilla w kuchni
KARPATKA 872

Szklankę wody zagotować z dodatkiem masła.Do wrzącej wody wsypać mąkę i dokładnie wymieszać,najlepiej użyć miksera.Gotować na małym ogniu przez minutę,ciągle miksując, aż z masy utworzy się lśniąca kula. Ciasto wystudzić. Do wystudzonego ciasta , wbić kolejno 5 jajek, i utrzeć mikserem. Dodać – ciągle miksując- proszek do pieczenia. Małą blaszkę wysmarować masłem i posypać mąką.  Połowę ciasta

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą 164

lekko przestygnie wylewamy na nie jeszcze ciepły budyń. Na nim układamy truskawki. Białka ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż do uzyskania gładkiej i lśniącej masy. Bezę wykładamy na truskawki. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i zapiekamy tak długo, aż beza stanie się złocista (około 20 minut). Ciasto studzimy w formie

My simple kitchen
Skubaniec 116

ciasto zapewne wszystkim dobrze znane, a przeze mnie lubiane, szczególnie ze względu na jego "suchość" połączoną jedynie z owocem bądź dżemem, tworzącym nadzienie. Nigdy nie przepadałam za ciastami obficie wysmarowanymi wszelakimi słodkimi masami, mogę śmiało powiedzieć, że należę do tych u których w gustach przeważają suche baby, makowce, czy serniki, uciekam od ucieranych kremów czy śmietan. Skubaniec jest jednym

Kuchenne aromaty
Ciasto z kokosem + film 134

wylepiamy nim posmarowaną tłuszczem formę do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier. Ubite białka łączymy z wiórkami kokosowymi i delikatnie mieszamy. Masę kokosową nakładamy na wierzch ciasta i delikatnie rozprowadzamy . Ciasto pieczemy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Po upieczeniu ciasto ozdabiamy gotową polewą czekoladową

Smakowite Dania
Sernik na kruchym spodzie 7517

cukier -2 szkl masło roślinne w kostce -1 i 1/2 kost. cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: CIASTO: Z podanych składników przygotować kruche ciasto,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę. MASA SEROWA Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać. Na ciasto wyłożyć mase serową, włożyć ciasto do piekarnika

Kuchnia Danusi
Tarteletki z serem, kajmakiem i orzechami 193

większości cukierni kupisz gotowe. Do masy sernikowej nie użyłam cukru - raz dlatego, że serek homogenizowany jest wystarczająco słodki, dwa - na masie i tak jest obłędnie słodki kajmak. Całość nie jest przesłodzona i fajnie się komponuje. Kruche ciasto, sernikowe wypełnienie, kajmak i orzechy... ;) Zobacz również inne przepisy na ----> tarteletki Tarteletki z serem, kajmakiem i orzechami - jak zrobić? Składniki: (z podanych(...)miski, dodać cukier, cukier waniliowy, jajko oraz poszatkowane na mniejsze kawałki masło. Całość energicznie wymieszać ręką lub siekaczem. Kiedy masa będzie zwarta, uformować z niej kulę, zwinąć w folię spożywczą i na min. godzinę włożyć do lodówki.  Kiedy ciasto się schłodzi, rozwałkować je (niezbyt cienko) na oprószonej mąką stolnicy, wycinać krążki nieco większe od średnicy foremek. Foremki wykładać wykrojonym

Moje Qulinaria
Torcik truskawkowy z kaszy manny z galaretką 357

jeszcze truskawki , dlatego też postanowiłam dogodzić ostatnim przepisem z ich dodatkiem!Delikatny biszkopt przykryty lekką masą z kaszy manny …. z dodatkiem soczystych truskawek i bananów zatopionych z truskawkowej galaretce – czyż nie cieknie ślinka na samą myśl?!Ciasto robi się naprawdę szybko …. a jeśli chcemy całkowicie uniknąć pieczenia biszkopt możemy zastąpić pokruszonymi herbatnikami lub biszkoptami.SKŁADNIKI:CIASTO :- mąka(...)pudrem dodając powoli przestudzoną kaszę.Wbijamy jajko i miksujemy do całkowitego połączenia składników.CAŁOŚĆ:Gotową masę wykładamy na upieczony biszkopt.Układamy umyte i pokrojone owoce i wkładamy do lodówki.Galaretkę rozpuszczamy w ok. 350 ml wody i odstawiamy do stężenia.Lekko tężejącą zalewamy schłodzone ciasto i odstawiamy do całkowitego stężenia ( najlepiej na kilka godzin

Ostra na Słodko
Podwójnie czekoladowe ciasteczka z wiśniami 159

szczyptą soli mąkę. Na koniec dodać wypestkowane, przekrojone na pół wiśnie i ponownie delikatnie wymieszać, starając się, aby wiśnie pozostały w miarę możliwości, nieuszkodzone.  Ciasto będzie miało lekko płynną konsystencję. Tak przygotowaną masę przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia z zimnego ciasta uformować niewielkie ciasteczka. Najwygodniej zrobić to za pomocą dwóch łyżeczek do herbaty - jedną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto makowe z nutą cytrynową (makowa panienka). 157

pianę i dodajemy powoli cukier. Miksujemy do chwili, aż masa stanie się gęsta, a cukier rozpuści się. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy. Mak łączymy z kokosem oraz migdałami, dodajemy do piany jajecznej i wszystko delikatnie mieszamy. Dwie foremki o wymiarach 22x32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)drugim ciastem. Przygotowujemy polewę. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy do niej krem i skórkę cytrynową. Następnie wszystko mieszamy i wylewamy na wierzch ciasta. Dociskamy i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła (co najmniej 3-4 godziny). Smacznego

Symfonia smakowa
Ciasto 3 bit 519

fixów bo tutejsza śmietana (double cream) ubita nie opada i trzyma się kilka dni. Zapraszam więc na rozkosznie słodkie ciasto 3 bit:)!Ciasto 3 bit – składniki:3 op. herbatników petit beurre (po 250 g)2 puszki masy krówkowej (po 397 g)3 budynie waniliowe(każdy na 500 ml mleka)1 litr mleka600 ml śmietany kremówki100 g czekolady gorzkiej1. Formę(...)wyłożyć warstwą herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę krówkową i przykryć drugą warstwą herbatników.2. Ugotować budynie zgodnie z instrukcją używając 1litr mleka (a nie z 1,5 litra) aby budyń był bardziej gęsty i gorący budyń wylać na herbatniki. Gorący budyń przykryć kolejną warstwą herbatników, zostawić do ostygnięcia i wstawić na noc do lodówki.3. Następnego dnia ubić śmietanę

UgotujmyTo.pl
Słodkie środy - Drożdżowe ślimaki z truskawkami 125

oprószenia   PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypujemy mękę dodajemy cukier, jajko, sól, zalewamy gorącą woda (nie wrzątkiem) delikatnie mieszamy, dodajemy pokruszone drożdże i wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy. Lepimy kule smarujemy olejem. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrabiamy i rozwałkowujemy na wielki placek o grubości około 1cm. Ciasto smarujemy dżemem zostawiając

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
81.Leśne dary pod puchatym, zapieczonym mchem: czyli tarta z grzybami! 228

kolejno: podduszone grzyby, bakłażana z cebulą i czosnkiem, szynkę szwarcwaldzką oraz pokruszony ser capreggio. Wszystkie składniki na "pierzynkę" dokładnie mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku. Płynną masę wylewamy na wyłożone na cieście francuskim składniki i całą powierzchnie posypujemy startym parmezanem lub innym twardym serem. Tartę pieczemy ok.35 min. ( w zależności od rodzaju piekarnika). Jeżeli mamy możliwość 5 minut przed

Symfonia Smaków
Sernik z borówkami 162

ostatecznie uzyskać jednolite ciasto. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i wyklejmy dno ciastem. Ciasto jest miękkie i daje się bardzo dobrze rozprowadzić. Tak przygotowany spód sernika nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Umyte borówki wkładamy na patelnie z 20 g masła i cukrem waniliowym. Podgrzewamy przez(...)cukier mają się  rozpuścić. Ser ubijamy mikserem z jajkami, mąką ziemniaczaną, cukrem i śmietaną. Na końcu dokładamy do masy przygotowane owoce. Delikatnie mieszamy. Przygotowaną masę serowa nakładamy na podpieczony spód ciasta i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 100°C. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, ale pozostawiamy w nim sernik na jeszcze 15 minut. Ciasto podajemy schłodzone

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania