ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:327/1309)

Ciasto "Czekoladowa Coca-cola " 344

mnie 22 x24 cm )  wyłożonej papierem do pieczenia , pieczemy ok 50 min w 180'C Ciasto wystudzić . Krem : Herbatniki i orzechy zmielić w blenderze na drobny proszek. Zalać coca-colą . wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem  , dodawać po łyżce masy herbatnikowo - orzechowej . Galaretka : Zagotować pół szklanki coca-coli(...)wsypać do niej żelatynę , mieszać aż do rozpuszczenia. Wlać pozostałe dwie szklanki coca-coli i odstawić aż galaretka zacznie tężeć. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Pierwszy blat włożyć do formy , nasączyć połową ponczu. Wyłożyć  przygotowaną masą. Przykryć drugim blatem , znów nasączyć. Posmarować cienką warstwą marmolady ( u mnie malinowa) Wylać lekko już tężejącą galaretkę.  Gotowe ciasto schłodzić

Malinowa Kawiarenka
FALE DUNAJU 114

kakao + 2 łyżki mleka. W oddzielnej misce ubić sztywną pianę z białek i podzielić na pół dodać do jasnej i ciemnej masy delikatnie wymieszać.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (lub wysmarować tłuszczem). Na spód wylewamy jasne ciasto, następnie ciasto ciemne. Na wierzchu układamy wiśnie. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut Krem Jajka miksować z cukrem i cukrem(...)przelać do innego naczynia aby cokolwiek przestygła. W oddzielnym naczyniu zmiksować masło aż zrobi się puszyste, cały czas miksując masło dodawać po łyżce masę jajeczną, miksować do czasu połączenia się wszystkich składników. Powstały krem wyłożyć na ciasto i dowolnie udekorować rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Orzechowe Oko słonia 1350

rozłożyć, na niego nałożyć porcję masy, zostawiając ok. 4 łyżki do posmarowania wierzchu. Na mniej więcej 1/3 szerokości placka ułożyć wzdłuż całe banany a następnie złożyć ciasto na pół. Wierzch posmarować pozostałą masą i posypać orzechami. Wstawić na jakiś czas do lodówki. Smacznego

Złote przepisy
Sernik z jeżynami i kokosową bezą 184

pewno rodzina i znajomi docenią ten wypiek.   Sernik z jeżynami i kokosową pianką Składniki na małą blaszkę; Kruche ciasto 1/2 kostki masła 1 i 1/3 szklanki mąki 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg sera dwukrotnie zielonego pół kostki masła 1/2 szklanki cukru (można dodać mniej) budyń śmietankowy 2 jajka 2 szklanki jeżyn Pianka kokosowa(...)wkładamy do lodówki. Ucieramy masło z cukrem. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy proszek budyniowy. Miksujemy powoli dodając po łyżce sera. Gdy masa serowa będzie gładka wylewamy ją do blaszki wyłożonej ciastem. Na ser wykładamy owoce. Ubijamy pianę z białek, gdy będzie sztywna i lśniąca dodajemy po łyżce cukru. Gdy cukier dobrze się rozpuści dodajemy po łyżce

sierotka maRysia w kuchni
Zakręcona babka budyniowa z migdałami 210

waszych mam. Wszystkiego najlepszego życzę wszystkim Mamom!  drobny upominek możecie znaleźć tutaj  Składniki: ciasto 50 g drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki  200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka tarta do formy masa budyniowa  2 budynie o smaku śmietankowym 3 szklanki mleka jeżeli budyń nie jest słodzony(...)następnie ściągnij z kuchenki cały czas mieszają. Masę budyniową odstaw do ostygnięcia.    Formę do baby posmaruj masłem i oprósz bułką tartą Ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na owalny placek, posmaruj masą budyniową i posyp rodzinkami i migdałami, zwiń w roladę, roladkę potnij na kawałki ok 3 cm i układaj nierównomiernie w formie, czynność powtórz

Niezły Młynek
Tort zwijany ( rolada) 155

Białka ubijam  na sztywną pianę dodając porcjami po dwie łyżki cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dodaję delikatnie do masy jajecznej. Na końcu wlewam ocet. Ciasto przelewam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 30 minut. Wyjmuję, kroję na dwa szerokie pasy i jeden(...)końcu dodaję do masy sok z  cytryny. Tak samo przygotowuję drugą masę, na końcu dodając cukier waniliowy. Obie masy odstawiam do lodówki.  Zwinięty biszkopt rozwijam, smaruję cienką warstwą dżemu, a na to kładę warstwę kremu cytrynowego. Układam pasy ciasta jeden przy drugim , smaruję najpierw dżemem, potem kremem. Wszystko po kolei zwijam jak roladę, ustawiam w pionie i odstawiam

Ciasteczkowy Potwór
Spód na pizzę 88

Spód na pizzę Perfekcyjny spód na pizzę. Pizza przygotowana z poniższego ciasta będzie miękka, lekko chrupiąca i aromatyczna. Przepis zaczerpnęłam ze strony http://kotlet.tv/male-pizze-serowe . Składniki: 2,5 szklanki (250 ml) mąki pszennej 1 szklanka przestudzonej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki oleju 1 opakowanie suszonych drożdży (7g)* zioła prowansalskie(...)cukier, zioła prowansalskie i wszystko ze sobą wymieszać. 2. Następnie do suchych składników dodać wodę i olej. Za pomocą łyżki lekko wymieszać. 3. Przygotowaną masę przesypać na czysty blat i za pomocą dłoni należy wyrobić ciasto (co najmniej 10 minut) tj. tak długo je wyrabiamy, aż masa będzie gładka i puszysta. 4. Przygotowaną masę z powrotem wrzucić do miski

Ugotować
Kruche babeczki z budyniem i owocami 135

budyniu waniliowego owoce sezonowe: truskawki, maliny, wiśnie, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, brzoskwinie, borówki 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Pozostawiamy w lodówce na około godzinę. 2. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Krajanka cytrynowo-pomarańczowa 158

blachę do pieczenia o wymiarach 23x39 cm, nasmarować ją tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Ciasto: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie (dalej ucierając) stopniowo dodawać mąkę. Gdy ciasto będzie jednolite, wylepić nim spód blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 15-20 min. na złoty kolor. 3. Nadzienie: W misce ubić jajka

Domowa Cookierenka Agi
Sernik na zimno z truskawkową galaretką 142

strumieniem wlewając żelatynę. Delikatnie mieszając, od razu połączyć masę śmietanową z masą serową. WYKOŃCZENIE SERNIKA - Połowę masy serowej wyłożyć na przygotowany wcześniej spód, na środku ciasta ułożyć truskawkową galaretkę. Na galaretkę wyłożyć pozostałą masę serową. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Kruche babeczki na słono (z farszem mięsno-serowym) 504

cebule 500g mielonego mięsa500g pieczarek 1/2 puszki kukurydzy200g żółtego sera1/2 pęczka zielonej pietruszki2-3 łyżki majonezusól, pieprz, papryka słodka, papryka ostraKruche babeczki:1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Schłodzić w lodówce około 30 minut. 2. Ciasto wałkować niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawać koła trochę większe od średnicy foremki. 3. Ciastem

Szefowa kuchni
Czekoladowo-orzechowe brownie z... kaszy jaglanej! 359

białko, miód, kakao oraz cynamon i kardamon i zmiksować lub zblendować- ja całość zmiksowałam gdyż lubię kaszę jaglaną w takiej wersji, ale jeśli wolicie, żeby ciasto tworzyło gładki, jednolity mus to polecam blenderDo masy wrzucić posiekane orzechy włoskie i dokładnie wymieszaćCiasto przełożyć do silikonowej foremki i posypać płatkami migdałowymiPiec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°CPrzed wyjęciem(...)świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. Każdy chyba doskonale zna to nieprzyjemne uczucie przejedzenia, a ze świąt przecież można korzystać jedząc lekko i zdrowo! Warto więc zastąpić chociażby "ciężkie" ciasta z toną kremu, czymś delikatnym i smacznym, ale z karpia proszę nie rezygnować pod żadnym pozorem! ;)Zapraszam:http://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog

peanutbuttermonster
Placek z jabłkami 211

dżemu ( oryginalne morelowy, ja dałam dyniowy)   Wykonanie: Tortownicę 24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (w oryginale 160). Ciasto utrzeć z cukrem i cynamonem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku nie przerywają ucierania. Do utartej masy przesiać mąkę z proszkiem i wlać mleko. Wymieszać ciasto. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej formy. Jabłka

Sto kolorów kuchni
Mini tarty serowe z kurkami podane z piwem marcowe 165

łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka suszonego lubczyku, 1 łyżka jasnego sosu sojowego, masa: 250 g tłustego serka kanapkowo - sałatkowego , 2 jajka, 2 łyżki kopiaste posiekanego świeżego koperku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: masło do wysmarowania formy, ok. 24 szt. kaparów, świeży koperek. Przygotowanie: Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, jajko. Całość siekamy nożem do połączenia się(...)Masa: Do głębokiej miski wbijamy jajka, dodajemy mniejsze kawałki sera, pieprz, koperek  i miksujemy na najwyższych obrotach (za pomocą robota), do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Masę serowo - jajeczną przelewamy na upieczone ciasto, dodajemy na wierzch kurki, po kilka ziarenek kapary i pieczemy ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Smacznego

Moniki Smakołyki
Tarta malinowa z kremem patissiere 222

waniliowegoSposób przygotowaniaNa stolnice wysypujemy mąkę, dodajemy pokrojone ma male kawałki masło.Do małej miseczki wbijamy żółtka, dodajemy cukier i ubijamy tworząc kogiel mogiel. Do mąki dolewamy masę jajeczną i ugniatamy. Następnie wkładamy ciasto na 30 minut do lodówki.Ciasto rozwałkowujemy i rozkładamy w tortownicy lub w formie do tarty. Wkładamy do piekarnika na 15 minut na 180`C. Bądź(...)średnim ogniu ciągle mieszając i uważając by nie przywarła. Gotujemy do momentu, aż masa zgęstnieje i zdejmujemy z palnika. Wierzch przykrywamy folią spożywczą, aby na wierzchu nie zrobił się kożuch i pozostawiamy do ostygnięcia - np w misce z zimną wodąNa gotowe kruche ciasto nakładamy cienką warstwę dżemu porzeczkowego, następnie wyciskamy krem patissiere na którym układamy świeże maliny. Całość posypujemy

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania