ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:14/264)

Markos 359

Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Ciasto makowo-kokosowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania stopniowo dodję cukier. Następnie dodaję mak oraz wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na blaszkę i piekę 25 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 100 ml. Pozostałe(...)mleko gotuję z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas ucierając stopniowo dodaję zimny budyń. 4. Jedną część biszkoptu smaruję powidłami śliwkowymi. Przykrywam ciastem makowo- kokosowym. Na ciasto wykładam masę budyniową, wyrównuję i przykrywam drugą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Słodka rewelka . 304

przestygnięcia . Wykonanie masy budyniowej : Połowę mleka wlać go garnka i zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , cukier waniliowy , mąkę i żółtka.Wlać do gotującego leka  , gotować aż zgęstnieje.   Zimny budyń utrzeć   z masłem.  Ciasto kakaowe przeciąć na pół. Blaty ciasta można nasączyć dodatkowo wodą z cytryną i cukrem . Warstwy ciasta : 1. Spód ciasta ciemnego posmarować dżemem(...)czarnej porzeczki lub jagód 2. Masa budyniowa 3. Ciasto jasne  4. Kisiel jagodowy 5. Druga połowa   ciasta kakaowego 6. Cukier puder      Cia sto odstawić na noc do lodówki .   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
tarta z masą budyniową i jagodami 122

schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Następnie ciasto rozwałkowujemy wkładamy do foremki, wykładami nim również brzeg na ok. 3 cm wysokości. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 st. C, aż się zrumieni. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 żółtka 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 40 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej szczypta soli(...)mleka. Wszystko razem mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż połączy się z budyniem. Gotową masę budyniową wykładamy na upieczone ciasto. Na wierzchy układamy owoce. Całość odstawiamy w chłodne miejsce aby masa budyniowa zastygła. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Domowy sok pomidorowy 152

Domowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Kukułeczka 934

Dzisiaj polecam przepis na pyszne przekładne ciasto biszkoptowo- kokosowe przełożone masą budyniową i kremem kukułkowym. Warto w długi jesienny wieczór wypić szklankę gorącej herbaty i zjeść kawałek pysznego ciasta.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 100g mąki, 1,5 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, Poncz: 50 ml mocnej kawy parzonej(...)mieszając budyń gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopnowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram.  4. Na biszkopt ciemny wykładam masę budyniową. Wyrównuję. Na masie układam ciasto kokosowe. Na cieście rozsmarowuję masę kukułkową. Na masie układam biszkopty. 5. Polewa: Masło, cukier, wodę oraz kakao przekładam do garnuszka. Mieszam i gotuję przez 2 minuty. Chwilę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowa Cherry Coke 231

smarujemy cienką warstwą dżemu wisniowego, nakładamy 1/2 masy budyniowej. Na budyń nakładamy kolejną warstwę ciasta, ponownie nasączamy pozostałą Coca-Colą, rozprowadzamy cienką warstwę dżemy i smarujemy pozostałą masą budyniową. Na wierzch ciasta starkowałam na grubych oczkach tarki gorzką czekoladę. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Snikers 161

zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i upiec dwa placki (15-20 minut w temperaturze 180°C), z tym że przed pieczeniem na drugi placek wylać przygotowaną masę orzechową: MASA ORZECHOWA 20 dag orzechów włoskich (można posiekać) 12 dag masła 10 dag cukru 2-3 łyżki miodu Wszystkie składniki rozpuścić i wylać na drugi placek i upiec. MASA BUDYNIOWA Ugotować(...)budyń na 3/4l mleka w 1/2l mleka z 3/4 szklanki cukru. Do ciepłego budyniu wrzucamy kostkę margaryny lub masła i miksujemy. Ciasto przekładamy masą budyniową, placek z orzechami układamy na wierzchu. Ciasto najlepsze jest na drugi a nawet na trzeci dzień po upieczeniu. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Karmelowa Princessa 730

wraz ze śmietanką i cukrem. Do gotującego się mleka (musi zacząć kipieć) wlewamy roztwór mączny. Stale mieszając gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po łyżce ostudzonej masy budyniowej. Miksujemy do uzyskania jednolitego kremu *** *** Na cieście rozsmarowujemy 2/3 masy budyniowej. Na kremie układamy biszkopty, pozostawiając małe odstępy między nimi *** *** W szparach(...)pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę kajmakową *** *** Na to wykładamy resztę kremu budyniowego *** *** Wierzch ciasta obsypujemy posiekanymi wafelkami *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, lub na całą noc *** *** SMACZNEGO *** Przepis pochodzi ze strony ” Z miłości do słodkości”     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym 317

łyżki octu Wkładka serowa: 500g sera białego 5 jajek 150g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 100g margaryny 2 łyżki budyniu waniliowego Masa brzoskwiniowa : 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Masa budyniowa: 500ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: polewa czekoladowa kolorowe perełki PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Białka ubijam na sztywną(...)minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję po łyżce zimnego budyniu. Ucieram. 6. Na ciemny biszkopt wykładam połowę masy budyniowej, wyrównuję. Kładę ciasto serowe. Na cieście serowym rozsmarowuję drugą część masy budyniowej. Na to wykładam gęstą masę brzoskwiniową, wyrównuję. Wierzch przykrywam biszkoptem jasnym. 7. Polewę czekoladową przygotowuję według przepisu na opakowaniu. Gęstą polewę rozsmarowuję na wierzchu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Królewiec 439

budyniowa: 1 budyń waniliowy 0,5 litra mleka śmietanka kremówka gęsta do deserów, najlepiej 36% 2 łyżki cukru pudru śmietan-fix Polewa: 1 łyżka wody 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 3 łyżki masła WYKONANIE: Ciasto miodowe Z podanych składników zagniatamy ciasto  dzielimy na dwie części. Placki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st przez około 15 minut. Ciasto(...)Masa budyniowa Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do wysokiego naczynia dodajemy śmietanę kremówkę i cukier puder. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy  śmietan-fix i miksujemy, aż do uzyskania gęstej masy śmietanowej.  Do ostudzonego budyniu dodajemy masę śmietanowa i miksujemy.  Polewa czekoladowa: Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Gdy masa zacznie

W kuchennym oknie Ewy
ciasto karmelowe z jabłkami 137

niewiele z nich zostaje... *duża blaszka 29*40 cm Składniki: na ciasto: 600 g mąki 120 g masła 200 g cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 1 łyżka sody 1 łyżka octu na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru na masę budyniową: 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru(...)łyżki odłożyć), przykryć ciastem i wyłożyć resztę jabłek. Przykryć ostatnim blatem ciasta i rozsmarować resztę kremu budyniowego. Czekoladę i herbatniki zetrzeć na drobnej tarce i posypać ciasto po wierzchu.  Ciasto nadaje się do krojenia dopiero następnego dnia, kiedy placki zmiękną a masy stężeją. Należy je przechowywać w lodówce, najlepiej w szczelnym pojemniku, aby nie przeszło zapachami z lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto drożdżowe z budyniem 159

zapewnienie ciepłego miejsca do wyrastania. Ciasto drożdżowe nie lubi przeciągów, ale uwielbia ciepłe dłonie, które potrzebne są do jego wyrabiania. Mam nadzieję, że mój przepis na drożdżówkę przypadnie Wam do gustu i polubicie ten rodzaj ciasta. Ciasto jest umiarkowanie słodkie. Ciasto drożdżowe wymaga również wykorzystania dobrej jakości produktów, a podstawą jest mąka. Do ciasta drożdżowego z budyniem użyłam uniwersalnej mąki(...)około 40 minut, aby ciasto podwoiło objętość. Po wyrośnięciu ciasta zagnieść je posypując dłonie pozostałą mąką. Ciasto podczas zagniatania powinno zacząć odklejać się od dłoni i wtedy przełożyć je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut, aby ciasto podrosło. W tym czasie można ugotować budyń. Na wyrośnięte ciasto drożdżowe równomiernie rozłożyć wystudzony

Kuchcik gotuje
Kostka budyniowa bez pieczenia 370

Kostka budyniowa bez pieczenia Przepis napisałam, wysłałam i mamuśka będzie robić ciasto. Chyba z wrażenia, aż ją sprawdzę i zobaczę czy była w stanie dorównać mistrzowi Mój mąż przepada za budyniem czekoladowym. Czasami robię mu budyń na mleku ale tym razem pomyślałam, iż zaskoczę go czymś więcej. Stąd też ciasto. Baza ciasta to herbatniki maślano-kakaowe, które przełożyłam masą(...)formy położyć pierwszą część herbatników, posmarować je połową dżemu, na który wyłożyć połowę masy budyniowej. Na masę wyłożyć kolejną warstwę herbatników, na nią pozostałą część dżemu a na dżem drugą cześć masy. Na masę wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Po wierzchu można całość posypać tartą czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej dwie godziny. Kostka budyniowa bez pieczenia Smacznego

mecooks
Ciasto z bananem 755

wody i wszystko miksujemy. Ciasto wylewamy do foremki wylozonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C pieczemy ok. 40 minut. Gdy ciasto wystygnie , układamy pokrojone w plasterki banany. Masa budyniowa : 1,5 szklanki z 1 lyzka cukru gotujemy w garnku. W 0,5 szklance(...)rozcieńczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i studzimy. Maslo miksujemy z cukrem pudrem , gdy powstanie kremowy puch , stopniowo dodajemy po 1 lyzce zimnego budyniu. Masę budyniowa wykładamy na ciasto kakaowe i banany.  Na wierzch mozna posypać starta czekoladę gorzka. Smacznego

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania