ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:23/264)

Napoleonka bez pieczenia 323

Proponuję Wam dzisiaj kolejne ciasto bez pieczenia - napoleonkę. Do jej przygotowania potrzebne są krakersy lub herbatniki (ja użyłam krakersów, bo bardzo lubię słono-słodki smak w cieście) oraz masa budyniowa, którą wylewa się na ciastka i wstawia do lodówki by stężała. Nic prostszego. Można ją udekorować świeżymi truskawkami, malinami czy jagodami. Polecam! 1 paczka krakersów lub berbatniki Masa budyniowa(...)wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć krakersy bardzo ściśle. Masa budyniowa: jedną szklankę mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Gdy mleko zagotuje się, wlać zmiksowaną masę i gotować ciągle mieszając, aż wszystko zgęstnieje. Ciepłą masę wylać na krakersy. Przykryć pozostałymi krakersami. Ciasto schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 359

czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja.  Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy(...)masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekrawamy na 3 równe krążki. Masa: Do miski odlać ok. pół szklanki mleka i dodać budynie oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować wraz z cukrami i dodać rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotować do zgęstnienia masy - ostudzić

Słodka Strona
BRZOSKWINIOWY RAJ 168

Masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy  3 szklanki mleka 4 żółtka 5 łyżek cukru  3 łyżki mąki pszennej  kostka masła sok z cytryny W 1 szklance mleka roztrzepać budyń, mąkę,cukier oraz żółtka. 2 szklanki mleka zagotować,dodać roztrzepaną masę i ugotować budyń. Utrzeć kostkę masła,dodawać stopniowo ostygnięty budyń oraz sok z cytryny. Masę podzielić na dwie(...)brzoskwiń - całość podgrzewać na wolnym ogniu,aż galaretki się rozpuszczą. Odstawić do ostygnięcia.  Ponadto: 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczone w 3 szklankach wody herbatniki  Przełożenie ciasta :  Biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - tężejący mus brzoskwiniowy - masa budyniowa - tężejąca galaretka

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto czekoladowe z borówkami 207

razem je nieco urozmaiciłam. Lubię coś zawsze zmieniać i dodawać do przepisów. Tutaj majstrowałam przy kremie, jest budyniowy z borówkami. Borówki nadały ciastu pysznego orzeźwiającego smaku i soczystości. Ciasto jest umiarkowanie słodkie. Ostrzegam, bardzo szybko znika :) Składniki:         Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki(...)równomiernie powciskać w krem umyte i osuszone borówki, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Łatwiej będzie złożyć warstwy ciasta. gdy spód włoży się do formy w której był pieczony i masę budyniową rozsmaruje się tak by dochodziła do brzegów formy. Zapobiegnie to ewentualnemu zsuwaniu się z masy budyniowej, jeszcze nie zastygniętej masy z musu

Kuchcik gotuje
Ciasto ‘Biała Dama’ – kuchnia podkarpacka 703

Sernik pieczony jest osobno. Połączenie delikatnego ciasta biszkoptowego z sernikiem i kremem budyniowym to bardzo udana, delikatna kompozycja smakowa, a ciasto jest lekkie i kremowe. Przepis pochodzi z okolic Kańczugi (powiat przeworski) od pań z KGW Łopuszka Mała, a opublikowało go LGD „Z tradycją w nowoczesność”. Ciasto Biała Dama - kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Składniki ‘Białej Damy(...)momentu zagotowania masy. Całość studzimy (warto jest wierzch budyniu przykryć folią spożywczą, żeby nie powstał kożuch). Miękkie masło ucieramy mikserem i łyżka po łyżce dodajemy do niego wystudzoną masę budyniową. Złożenie ciasta: Na spodzie kładziemy 1 blat ciasta biszkoptowego i wykładamy na niego połowę kremu budyniowego. Na krem wykładamy sernik, a na niego drugą połowę kremu. Wierzch przykrywamy drugim blatem

Trzeci talerz
TRUSKAWKOWY 3 BIT 118

truskawkowa wersja ciasta 3 bit. Budyniowy krem, masa truskawkowa i śmietana a pomiędzy każdą warstwą herbatniki. Idealne ciasto na upalne dni, kiedy to ma się ochotę na coś słodkiego i nie trzeba włączać piekarnika :)  Koniecznie musicie spróbować tego ciasta, bo jest naprawdę smaczne. Składniki na blachę 25 x 30 cm: Krem budyniowy: * 2 budynie waniliowe bez cukru(...)masy budyniowej dodałam jedną łyżeczkę żelatyny namoczonej w 3 łyżkach wody (gdy żelatyna nasiąknie wodą, należy ją podgrzać, by się rozpuściła). Masa truskawkowa: * 700 g świeżych truskawek * 2 galaretki truskawkowe * 200 ml wrzącej wody Wykonanie: Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera na gładką masę, dodać je do tężejącej galaretki, wymieszać. Masa śmietanowa

Zrób to smacznie
Ciasto drożdżowe z jabłkami 106

Ciasto wyłożyć na dno blaszki i poczekać aż ponownie wyrośnie. W tym czasie zrobić masę jabłkową. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cukier i smażyć na wolnym ogniu do odparowania soku. Mleko zagotować i wlać rozrobiony w części mleka budyń. Ugotowany gęsty budyń wymieszać z jabłkami. (zmiksowałam.) Białko ubić i delikatnie wymieszać z masą jabłkowo-budyniową(...)Wyłożyć masę na ciasto. Beza Białko ubić z cukrem i wyłożyć na masę jabłkowo-budyniową. Kruszonka. Wszystkie składniki rozgniatać w palcach tworząc kruszonkę. Posypać całość ciasta. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach C około 30 minut

O kuchni z uczuciem
Karpatka 169

masę budyniową. 2 szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min. Budyń będzie gęsty). Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Przykryć

Moje domowe kucharzenie
Katarzynka 1680

mandarynkowych które rozgrzałam, dodając do nich płaską łyżeczkę żelatyny rozmieszaną w kilku łyżkach gorącej wody. W przepisie jaki dostałam  od p. Agnieszki , masą na przełożenie ciasta nie była śmietana lecz masa budyniowa. Ja zrobiłam śmietanę i muszę napisać, że jest to masa delikatna i trzeba przechowywać ją w chłodzie. Najlepiej smakuje dnia następnego, wtedy katarzynki skruszeją. Jeśli ciasto przeznaczymy(...)ziemniaczanej i 1 łyżkę mąki pszennej, wlać na gotujące mleko- wymieszać i zagotować ponownie. I jeszcze mała poprawka, na pierwszą warstwę ciasta biszkoptowego rozsmarujmy dżem z czarnej porzeczki, a na dżemie układamy ciastka katarzynki, na nich masę budyniową. Na wierzchu jest drugą część biszkoptu. Podczas przedświątecznego rozgardiaszu zaginął mi przepis i dlatego przegapiłam ten istotny fakt :( sorry

Proste Potrawy
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniową pianką 188

Składniki na budyniową piankę: 5 białek ( z jajek wielkości L) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe do ciast i kremów Winiary (2 x 35 g) 1/4 szklanki oleju rzepakowego Pozostałe składniki: 1 puszka brzoskwiń w syropie (po odsączeniu ok. 470 g) cukier puder do dekoracji Żółtka dokładnie utrzeć z dwoma łyżkami cukru na jasną, puszystą masę. Dodać zimne masło(...)Bezowo-budyniową masę przełożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie z puszki dokładnie odsączyć z zalewy na sitku i/lub papierowym ręczniku, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć na ciasto wyłożone bezowo-budyniową masą, a następnie na górę równomiernie zetrzeć na dużych oczkach tarki pozostałą część ciasta schłodzonego w zamrażarce. Ciasto ponownie przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 C (termoobieg

Zasmakuj Kuchni
Metrowiec 380

stopni C. Dwie podłużne blaszki( keksówki ) wykładamy pergaminem w jedną blachę wlewamy jasne ciasto w drugie ciemne ciasto, pieczemy 20-25 minut (do tak zwanego suchego patyczka) Upieczone ciasta studzimy Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki krupczatki 1 kostka masła 1 łyżeczkę soku z cytryny pół startej skórki z cytryny Szklankę mleka zagotować(...)pozostałym mleku mieszamy mąkę i wlewamy do gotującego mleka. Odstawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło na pulchną masę i dodajemy po łyżce ugotowaną masę, na koniec dodajemy sok z cytryny. Ciasto pokroimy jak kromki chleba ok 2 cm grubości, przekładamy na przemian jasne ciasto, masa przykładamy ciemne ciasto masa i tak postępujemy ze wszystkimi kawałkami ciasta. Polewamy polewą czekoladową. Wstawiamy

kgwjanczewo
Kostka orzechowa 161

Co powiecie na taką wariację orzechową na cieście kruchym? Ciasto szykowałam na spotkanie rodzinne, które odbywało się w innym mieście więc musiało spokojnie przetrwać 2,5

Relaxtime
Makowo kokosowe z żurawiną 3188

Ciasto makowo, migdałowo, kokosowe do tego budyniowy krem i dodatek lekko kwaskowatej żurawiny. Moje kubki smakowe oszalały. Ciasto jest pyszne i z pewnością może zagościć na świątecznym stole.   Składniki: Ciasto: 150 g suchego maku 100 g kokosu Kresto 100 g mielonych migdałów Back Mit 80 g cukru 8 białek 4 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem(...)rozmieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej wlać do żurawiny i zagotować. Odłożyć do ostudzenia. Polewa: w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z śmietaną. Letnią polewę rozsmarować na cieście. Warstwy ciasta: ciasto, masa z żurawiny, krem budyniowy, ciasto, polewa. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce by krem stężał. Inspiracją był przepis na makową panienkę stąd z moimi modyfikacjami

Ala piecze i gotuje
Szarlotka bez pieczenia z masą budyniową 112

Szarlotka bez pieczenia z przepyszną masą budyniową i lekko kwaskowym musem jabłkowym na biszkoptach to przepyszny deser na każdą okazję. Ciasto jest lekkie, wręcz rozpływa się w ustach i znika ze stołu w błyskawicznym tempie. [embed]https://youtu.be/YnWUFrxE6R8[/embed] Składniki na szarlotkę bez pieczenia (blaszka o wym 24 x 24cm): Masa jabłkowa: około 2,5 szklanki musu jabłkowego (albo(...)masę budyniową, a na niej układamy biszkopty. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby dobrze stężało. [caption id="attachment_7869" align="aligncenter" width="685"] Szarlotka bez pieczenia[/caption]   Zobacz inne przepisy na ciasta z jabłkami: Szarlotka Sypana Ciasto Bez Pieczenia Z Jabłkami I Bitą Śmietaną Szybkie Ciasto Z Jabłkami I Rodzynkami Szybki Jabłecznik Kokosowy Kruche Ciasto Z Jabłkami

e-PrzepisyKulinarne
Pasja serowo- orzechowa 197

śmietanę. Na końcu do masy serowej dodaję ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszam. Masę wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto piekę około 55 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 200ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam na gotujące się mleko. Mieszam i gotuję(...)pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń. Ucieram. 4. Na jeden blat ciasta orzechowego wykładam połowę masy budyniowej i wyrównuję. Na masie układam sernik, delikatnie zdejmując papier. Na serniku wykładam pozostałą masę i wyrównuję. Na masie układam drugie z ciast orzechowych. Czekoladę gorzką rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą robię na wierzchu ciasta esy floresy. Gotowe ciasto wstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi