ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:17/264)

Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 3610

Proste i bardzo intensywne w smaku ciasto w którym masa budyniowa świetnie łączy się z kruchym spodem, owocami i cudownie przyrumienioną kruszonką :) Zapraszam! Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem Składniki: -ciasto: 450g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  250g margaryny 1 jajko 2 żółtka łyżka śmietany -dodatkowo: bułka tarta do posypania 4 brzoskwinie (mogą

Tagebuch po polsku
Rolada z masą budyniowo-truskawkową 119

Jednym z ulubionych ciast mojej córki jest rolada z pianką . W końcu namówiła mnie żebym ponownie upiekła taką roladkę. Jednak tym razem zmodyfikowałam ją a raczej jej środek. Zamiast masy jogurtowej zrobiłam masę budyniową na bazie musu truskawkowego. Nie jest trudna do zrobienia a znika w mgnieniu oka :) Składniki:    ciasto czerwone:     20g mąki(...)gotującego się mleka z musem truskawkowym. Zagotować i odstawić do wystudzenia. Gdy budyń będzie wystudzony dodawać po łyżce masła  i miksować. Roladę delikatnie rozwinąć ze ściereczki. Masę budyniową równomiernie rozłożyć na ciasto po stronie gdzie nie ma wzoru. Na szerszym brzegu ułożyć wzdłuż paski galaretki. Roladę delikatnie zwinąć i schłodzić w lodówce

Amatorka kuchenna
Ciasto królewiec 680

oraz jajko, składniki wymieszać, zagnieść gładkie ciasto - ciasto podzielić na dwie równe części, zafoliować i krótko schłodzić - schłodzone ciasto rozwałkować na dwa takiej samej wielkości placki, pierwszy placek przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180 stopniach przez 12-15 minut do lekkiego zezłocenia - nie należy piec placków zbyt długo, gdyż ciasto miodowe może za bardzo stwardnieć - upieczony(...)cukier - masa białkowa powinna być bardzo sztywna - do piany dodawać po jednym żółtku, po każdym ubijając masę - mąki przesiać do osobnej miski, po jednej łyżce dodawać do masy jajecznej, bardzo delikatnie mieszać szpatułką, zagarniając masę od spodu, aby nie zaburzyć struktury ubitych białek - masę przełożyć od razu do formy, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około

Smakołyki Bereniki
Tort migdałowy 172

wstawić do nagrzanego piekarnika.piec w temperaturze 180 stopni, ok. 35-40 min.przed wyjęciem z piekarnikiem sprawdzić patyczkiem czy upieczone.Po wyjęciu zostawić ciasto w formie do lekkiego przestudzenia, a następnie wyjąć z formy i wystudzić.Zimne ciasto przekroić w poziomie 2 razy, aby otrzymać 3 blaty.masa śmietanowo-migdałowaŻelatynę namoczyć ok. 1 godzinę wcześniej.Śmietanę wlać do rondelka, zagotować, zestawić, wsypać cukier(...)Stężałą śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach, ok. 5 min. dodać płatki migdałowe i wymieszać.Ułożyć pierwszy blat ciasta, nasączyć amaretto, wyłożyć 1/2 masy, rozsmarować, przykryć drugim blatem, delikatnie docisnąć, nasączyć, wyłożyć resztę kremu, rozsmarować, nasączyć ostatni blat, ułożyć na masie i delikatnie docisnąć.Wstawić do lodówki do schłodzenia.krem budyniowyBudyń i mąki rozrobić w 1/2 szklanki mleka. resztę mleka

Mix smaku
3bit, ciasto bez pieczenia 748

razem. Do ciasta, które przygotowałam do pysznej masy budyniowej, którą przełożone jest ciasto użyłam mąki pszennej od Młyny Stoisław , który posiada   naprawdę bogatą ofertę . Ciasto jest proste w przygotowaniu i gdyby nie czas chłodzenia , to byłoby jednym z najszybszych ciast jakie do tej pory robiłam. Kremowe, przełożone masą krówkową oraz budyniową i herbatnikami a dla przełamania słodkości   dodałam(...)czarnej porzeczki a nim wyłożyć przygotowaną wcześniej masę budyniową. I znów kolejna warstwa herbatników. Ostatnią warstwą, na samej górze jest ubita śmietana z łyżką cukru pudru z dodatkiem śmietan-fixu.  Do dekoracji ciasta posypać potartą gorzką czekoladą.  Ciasto przed podaniem schłodzić najlepiej przez całą noc wtedy masy będą bardziej zwarte a herbatniki dadzą łatwo się pokroić

W garach u Gosi
Warstwowa pyszotka z ciasteczkami Brześć 157

pyszne warstwowe ciasto z kakaowym biszkoptem, masą budyniową, herbatnikami i kremem kawowo- tiramisu. Ciasto łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ostatnio mam przyjemność testowania wyśmienitych ciasteczek firmy Brześć których użyłam do dekoracji ciasta. Was zapraszam na ich stronę internetową, znajdziecie tam szeroki asortyment wyśmienitych słodkości. http://brzesc.pl/pl/oferta/ciasteczka/maszynowe .    Składniki na ciasto ciemne : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki(...)masę budyniową 3. na budyniu układamy warstwę herbatników jasnych 4. na herbatniki wykładamy masę krówkową  5. masę krówkową przykrywamy herbatnikami jasnymi 6. na herbatniki wykładamy połowę masy kawowo-tiramisu 7. następnie wykładamy warstwę herbatników kakaowych 8. rękaw cukierniczy z gwieździstą końcówką napełniamy resztą kremu i na herbatnikach robimy rozetki 9. wierzch oprószmy wiórkami lub czekoladą 10. Ciasto odstawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Puszysta Hrabina 202

kakao, olej. Dokładnie wszystko miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy na przemian jasne ciasto następnie ciasto ciemne delikatnie mieszamy widelcem. Pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku w 180 C.Upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia.  Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu, studzimy, ucieramy z masłem na puszystą masę, pod koniec ucierania dodajemy kawę cappuccino. Galaretki rozpuszczamy(...)litra przegotowanej wodzie odstawiamy do stężenia. Ciasto przekrawamy na dwie części, wykładamy na spód ciasta połowę masy budyniowej, na nią biszkopty nasączone w kawie. Następnie resztę masy, zalewamy tężące galaretki, przykrywamy drugą połowę ciasta. Dekorujemy cukrem pudrem schładzamy w lodówce ok 4-5 godzin. Smacznego

kgwjanczewo
Fit sernik na jogurcie 107

gwałtowną zmianę temp powinien nie opaść zbyt radykalnie. [caption id="attachment_8081" align="aligncenter" width="1024"] Fit sernik na jogurcie[/caption]   Zobacz inne przepisy na lekkie ciasta: Ciasto Z Masą Budyniową I Musem Truskawkowym Bez Mąki – Dietetyczne Ciasto (192 Kcal) Lekki Sernik Z Chia Na Bananowym Spodzie Jagielnik Na Zimno Z Truskawkami Sernik Na Zimno Z Melonem (210 Kcal

e-PrzepisyKulinarne
CIASTO ANANASOWO-KOKOSOWE 163

5x23,5cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę bezowo-kokosową, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C. Pieczemy ok.30 minut na termoobiegu.  Upieczone ciasto kokosowe odstawiamy do wystudzenia. Masa ananasowo-budyniowa: - 4 żółtka - puszka ananasów - budyń śmietankowy, bez cukru - 250g masła - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka mąki (u mnie orkiszowa typ450) Ananasy odsączamy z zalewy. Na soku(...)kroimy w małą kostkę i dodajemy do masy budyniowej z masłem. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt (ja wcześniej okroiłam boki biszkoptu i podłożyłam papier do pieczenia), wyrównujemy. Masę budyniową przykrywamy ciastem kokosowym, tzn. zsuwamy delikatnie ciasto kokosowe (ja tak kombinowałam, że swoje złamałam, na szczęście w efekcie końcowym nie było to zauważalne). Dodatkowo: - 20g kremówki - 25g czekolady Kremówkę zagotować

Smaczne Zdrowe
Kilimandżaro 262

minut w 180 st. C Masa jabłkowa 1 i 1/2 kg jabłek 2 dowolne galaretki (u mnie pomarańczowe) 1 łyżka masła Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dusimy na maśle przez ok 10 minut, dodajemy galaretki i podgrzewamy jeszcze chwilę, by się rozpuściły. Masę jabłkową odstawiamy do ostudzenia. Masa budyniowa 1/2 litra mleka,  2 żółtka(...)mleko zagotowujemy z cukrem, do gotującego wlewamy mieszaninę mąki i gotujemy chwilę do zgęstnienia. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce masy budyniowej. Złożenie ciasta: Biszkopt rozkrajemy na pół, na połowie rozsmarowujemy ostudzone jabłka, gdy zgęstnieją pokrywamy je równomiernie masą budyniową i przykrywamy drugą częścią biszkopt. Wierzch można polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 135

dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Wyrobić w miarę szybko ciasto , podzielić je na dwie równe części i wstawić do zamrażalnika na 1 - 2 godziny. Masa budyniowa: Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Kruche ciasto z brzoskwinią: Jedną część ciasta wyjąć z zamrażalnika

Różne smaki w kuchni
Tarta ze śliwkami w budyniu 595

Masa budyniowa: - 1 budyń waniliowy bez cukru - 330ml śmietanki 12% - 170ml mleka 3% - 4 duże łyżki cukru (najlepiej ciemnego) - kilka kropel olejku waniliowego - łyżka masła - 1 żółtko 5 dużych śliwek Sposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy żeby masło się nie rozpuściło, zawijamy ciasto w folię spożywczą i wkładami do lodówki na pół godziny. Formę na ciasto smarujemy masłem(...)minut, studzimy. W tym czasie robimy masę budyniową, śmietankę, mleko, cukier i budyń mieszamy, doprowadzamy do zagotowania na wolnym ogniu cały czas mieszając, odstawiamy, dodajemy masło, mieszamy dokładnie, odstawiamy do ostygnięcia, do chłodnej masy dodajemy żółtko i olejek waniliowy i mieszamy aż będzie gładka masa, wylewamy na spód ciasta, wykładamy pokrojone wcześniej śliwki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Wypieki Rene
Jesienne ciasto z gruszkami- najlepsze! 272

korzennym aromatem z dodatkiem gruszek i kremu budyniowego zwieńczone polewą czekoladową z rodzynkami. Idealne ciasto na październik. Dzięki przyprawie korzennej smak gruszki jest jeszcze bardziej uwypuklony w cieście, a dodatek rodzynek sułtańskich zatopionych w polewie nie tylko dodaje uroku ciastu ale też dostarcza dużej ilości słodyczy ;-) Zapraszam   Składniki na ciasto:   400 g margaryny 6 jajek 4 łyżeczki(...)rozpuszczamy. W kubeczku mieszamy 2 budynie z pozostałą ilością mleka, Wymieszane wlewamy do gotującego się mleka ciągle mieszając aż masa stanie się gęsta.   Na całkowicie wystudzone ciasto wylewamy masę budyniową. Układamy rodzynki sułtańskie całe jedno opakowanie. Polewamy polewą czekoladową.     Polewę czekoladową można uzyskać na trzy sposoby:   - kupić gotową w sklepie ;-) - rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej

SMYKWKUCHNI
Ciasto rabarbarowe z pianką 117

czas 1,5 minuty wyjąć ciasto z naczynia i zagnieść w jednolitą masę. Reszta jak wyżej. 2. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i podpiec ciasto przez 20 minut. 3. Przygotowanie masy budyniowej – odcedzić ananasy, rabarbar umyć i pokroić w małe kawałki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać proszek budyniowy, śmietanę, mąkę ziemniaczaną. wszystko dokładnie(...)masa budyniowa do naczynia miksującego dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy, wymieszać obroty 6, czas 30 sekund dodać resztę składników oprócz owoców, wymieszać obroty 6, czas 30 sekund dodać owoce i wymieszać już kopystką reszta jak wyżej 4. Podpieczone ciasto wysmarować roztrzepanym białkiem, użyć białka przeznaczonego na piankę. Oczywiście tylko tyle żeby posmarować dno ciasta. Wylać masę budyniowo-owocową

Kuchnia Pokoleń
Mazurek królewski 107

Mazurek królewski to mój ulubiony mazurek świąteczny, pomimo że moja rodzinka najbardziej lubi orzechowy Cały jego urok ukrywa się w dwóch kruchych ciastach, fenomenalnej masie budyniowej i puszystym biszkopcie. Ja go uwielbiam <3 Jeśli się skusicie gwarantuję, że Wam zasmakuje. Mazurek królewski Składniki: Ciasto kruche: 150 g margaryny (zimnej) 300 g mąki 1 całe jajko 1 żółtko(...)cukru wanilinowego 4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 500 ml mleka 150 g cukru 2 łyżki mąki tortowej kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 250 g margaryna Dodatkowo: czekolada lub czekoladowa posypka do dekoracji Wymiary formy 30 cm x 25 cm Najpierw zagniatamy kruche ciasto. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej jajko, żółtko, proszek do pieczenia, cukier i miód

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania