ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:15/264)

Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 426

Ciężki chleb. Wy też pracujecie w domu wraz z dziećmi, czy dzieci macie w przedszkolu, czy szkole?    Dla kogo: dla fanów ciast z galaretką dla kochających ciasta z masą budyniową dla szukających przepisu na sezonowe ciasto Składniki na biszkopt: 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki

Mania Wypiekania
Snikers 262

łyżki miodu 2 łyżki cukru Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 3 łyżki cukru 1 kostka margaryny Masa kajmakowa: puszka mleka skondensowanego słodzonego lub  gotowa masa kajmakowa . przyznam ,że  wolę mleko, ponieważ jest mniej słodkie od masy. WYKONANIE:  Mleko skondensowane gotujemy 2-3 godziny w wodzie. Na początek masa orzechowa. W garnuszku rozpuszczamy margarynę miód(...)szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną. Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem. Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego. Wierzch snikersa , to ciasto  z orzechami.  Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężała masa. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto z bananem 203

oleju i wszystko miksujemy. Ciasto wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C pieczemy ok. 40 minut. Gdy ciasto wystygnie , układamy pokrojone w plasterki banany. Masa budyniowa : 1,5 szklanki z 1 łyżką cukru gotujemy w garnku. W 0,5 szklance(...)rozcieńczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i studzimy. Masło miksujemy z cukrem pudrem , gdy powstanie kremowy puch , stopniowo dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu. Masę budyniową wykładamy na ciasto kakaowe i banany.  Na wierzch można posypać starta czekoladę gorzką. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Pychotka (Pani Walewska) 134

opcję z orzechami. Ciasto przełożone jest pysznym domowym kremem budyniowym. Polecam:) Ciasto: 400 g mąki 50 g cukru pudru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 8 białek 150 g posiekanych orzechów włoskich 200 g cukru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Masa: 500 ml mleka 1 op. cukru wanilinowego 4 żółtka

Smaki Na Talerzu
Metrowiec - Najlepszy Przepis 3265

Metrowiec - jedno z popularniejszych ciast goszczących w naszych domach. Ciasto z poniższego przepisu wychodzi delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach, ponadto masa składająca się z

Słodka Strona
Tygrysek 236

wygląda. Polecam Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1 kostka masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki amoniaku Masa makowa: 20 dag sparzonego i zmielonego maku 1-2 łyżki masła 1 jajko 2 łyżki miodu olejek migdałowy bakalie ewentualnie cukier do smaku  Masa budyniowa: 1/2 litra mleka(...)temperaturze 180'C. Upieczone od razu zwijam i odstawiam by ciasto przestygło. Masa budyniowa- Na mleku gotuje budyń, studzę. masło ucieram z cukrem na pianę dodając porcjami zimny budyń. Dla przełamania słodyczy masy dodaję sok z cytryny lub limonki. Gotową masę wykładam na ciasto z pierożkami. Roladę rozwijam delikatnie zdejmując papier, smaruję marmoladą, ponownie zwijam i kroję w plastry. Plastry

Ciasteczkowy Potwór
Delicja orzechowo-kakaowa z galaretkami 167

przyjęło to ciasto, szczególnie córka lubuje się w takich wypiekach. Składniki (blaszka 23x34cm) : Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt orzechowy: 5 jajek 1 i 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)połowa masy budyniowej rzędy biszkoptów kocich języczków (zostawić niewielkie odstępy między rzędami na galaretkę) tężejąca galaretka między biszkopty, kolorystycznie na przemian Posmarować biszkopt orzechowy od spodu pozostałą masą budyniową i ułożyć na cieście masą do dołu. Na wierzch zrobić polewę, posmarować i posypać tartymi orzechami. Ciasto schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje na 2, a nawet 3 dzień. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tarta z truskawkami i masą budyniową 572

posiekane masło. Zagnieśćc gładkie, kruche ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno i brzegi formy na tartę o śr. 25cm. Nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Masa budyniowa: 4 żółtka,  2 szklanki mleka,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  3 łyżki mąki pszennej,  125g masła(...)odstawić, by napęczniała. Do gotującego się mleka wlać rozrobioną masę z żółtek i mąki oraz żelatynę. Ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na ciasto, w masę wetknąć kilka truskawek, resztę rozłożyć na wierzchu. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku, przestudzić. Tężejącą galaretką posmarować truskawki, by nie ściemniały. Schłodzić

Z miłości do słodkości
Proste ciasto ucierane z masą budyniową i owocami 149

bardzo puszystego ciasta ucieranego, konsystencją przypominającego biszkopt genueński i masy śmietanowo-budyniowej, która jest wilgotna i zwarta. Czary dzieją się już w momencie włożenia ciasta do pieca – delikatne, mocno napowietrzone ciasto ucierane ucieka z dna formy i wypływa na wierzch, mieszając się nierównomiernie z waniliową masą i owocami. To ciacho jest proste, pyszne i szybkie, a do jego zrobienia potrzebujecie(...)połączenia.   Gotową masę budyniową od razu wylewamy na ciasto, z wierzchu posypujemy cynamonem lub przyprawą do piernika i wkładamy ciasto na środkowy poziom do rozgrzanego piekarnika.   Pieczemy ciasto przez 60 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy na blat. Zdejmujemy formę dopiero po całkowitym ostygnięciu. Najsmaczniejsze jest przez 1-2 dni po upieczeniu. To ciasto jest wilgotne, nie lubi lodówki

Karo in the Kitchen
Słonecznikowiec 242

Słonecznikowiec to ciasto biszkoptowe przełożone masą budyniową, polane mlekiem skondensowanym (lub masą krówkową) i udekorowane prażonym słonecznikiem. Ciasto łatwe i w miarę szybkie do przygotowania. Rewelacyjne w smaku :) Polecam! P.S. Jeżeli użyjecie mleka skondensowanego to do pokrojenia ciasta będziecie potrzebować bardzo ostrego noża, ponieważ wierzch słonecznikowca będzie dosyć twardy. Składniki na blachę o wymiarach 20 x 40 cm: biszkopt(...)wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec około 25 minut w 180ºC  (aż do zarumienienia ciasta). Upieczony biszkopt ostudzić, a następnie przekroić wzdłuż na dwie części. Spód ciasta nasączyć rozrobionym sokiem cytrynowym. Do zimnego  budyniu dodawać po łyżce miękkiego masła. Cały czas mieszać, na najwyższych obrotach miksera.  Gdy budyń połączy się z masłem to przygotowaną masę budyniową przełożyć

Ugotować
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 806

budyniową. Do jego wykonania użyłam foremki o wymiarach 32/20 cm, ale można też upiec w trochę mniejszej blaszce, wówczas ciasto będzie wyższe.     Składniki na ciasto: 200g mąki pszennej krupczatki 300g mąki pszennej tortowej 150g cukru 250g masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2 średnie jajka 2 łyżki kaszki manny Masa(...)ciasto *** *** Na śliwki wykładamy gorący budyń *** *** Na budyń ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra – dół) i pieczemy przez 60 minut *** *** Po upieczeniu ciasto należy dobrze wystudzić lub schłodzić aby masa budyniowa się nie rozlewała. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY

Blog z Apetytem
Najlepsze ciasto 3 Bit na krakersach 1025

cieście jest kremowa masa budyniowa, lekka bita śmietana, słodki kajmak, a całość przełamuje lekko słony smak kruchych krakersów. Próbowałam robić to ciasto na zwykłych herbatnikach , ale to już nie to samo. Zdecydowanie krakersy pasują tu dużo lepiej. Ciasto 3 Bit po prostu rozpływa się w ustach . Jest słodkie, ale dzięki kontrastowi słodkich mas ze słonością krakersów wszystko doskonale ze sobą

Smaczna Pyza
Ciasto budyniowe z kremem krówkowym 452

Kolejny wypiek z udziałem kruchego ciasta, warstwy biszkoptu i mas: budyniowej i krówkowej, jak sięgam pamięcią w pieczeniu zawsze lubiłam prostotę, bez zbędnych udziwnień, bo z praktyki wiem że takie ciasta są najlepsze. Zachwyca dobrze skomponowanymi smakami, idealny wypiek na zaspokojenie chęci na odrobinę słodyczy.  Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy warstwa krucha zmięknie, jednym słowem gratka dla wielbicieli(...)masło utrzeć na puch dodając w trakcie po łyżce masy krówkowej, na koniec wlać rum, wsypać orzechy, dodać kawę, zmiksować. Poncz: Składniki wymieszać ze sobą. Przełożenie: Ciasto kruche posmarować dżemem cytrynowym, wyłożyć masę budyniową, przykryć biszkoptem, nasączyć ponczem, na wierzch rozsmarować masę krówkową.  Udekorować posypką, wstawić ciasto do lodówki. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto cytrynowe z musem jabłkowym 693

lekkie, orzeźwiające ciasto cytrynowe z herbatnikami. Ciasto ma lekko cytrynowy smak i nie jest zbyt słodkie. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, ½ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, ½ cytryny, Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, ¼ szklanki wody, 2 opakowania galaretki zielonej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego(...)odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na biszkopt. Masa budyniowa : Z mleka odlewam ½ szklanki i mieszam budynie oraz cukier. Pozostałe mleko gotuję. Wymieszaną masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam. Gotuję 3 minuty. Studzę. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń oraz sok z cytryny. Ucieram. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. Na masie budyniowej układam herbatniki. Wierzch ciasta polewam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto "Szachownica" (jak Metrowiec) 379

Szachownica to nic innego jak klasyczny Metrowiec jednak w troszkę innej , ciekawszej formie . Ciasto "Szachownica" jest jeszcze bardziej efektow n e i prościej się j e

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania