ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:6/264)

Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 175

ciężka. Stąd efekt taki jak na zdjęciach Koniec końców ciasto gościom smakowało, zresztą mi również, ale męczy mnie do dzisiaj dlaczego to masło mi się zważyła. A może znacie jakiś sposób żeby uratować taką masę? Składniki na blaszkę 20×20 cm (podaję składniki według oryginalnego przepisu czyli z masą budyniową, a nie tak jak u mnie bitą śmietaną): Ciasto(...)składniki wrzucamy do garnka i podgrzewamy, do momentu, aż się rozpuszczą i dokładnie połączą. Nie gotujemy. Zdejmujemy z gazu i gdy polewa zacznie delikatnie tężeć przelewamy ją na masę budyniową. Ciasto przechowujemy w lodówce. Z ciasta wykroiłam 12 porcji. Jedna to 370 kcal Fale Dunaju – wersja nieudana Dwukolorowe ciasto ucierane z wiśniami Fale wyszły „jako tako” Smacznego

Relaxtime
Pyszny sernik z czekoladową masą budyniową 130

budyniową Sernik to smaczne ciasto znane w kuchni od dawnych czasów. Już nasze babcie często piekły przepyszne serniki po wiedeńsku. Prócz tradycyjnych serników, których głównym składnikiem jest zmielony ser z kostki, obecnie nie brakuje przepisów na bardziej innowacyjne, bardzo ciekawe ciasta. Można tutaj wymienić smaczne serniki z kokosem czy brzoskwiniami. Coraz częściej nowoczesne panie domu przyrządzają aromatyczny sernik z masą(...)Tradycyjne ciasto kruche zostało w tym wydaniu wzbogacone masą budyniową, która znajduje się pomiędzy warstwą sera, a kruchym ciastem. Sernik z budyniem czekoladowym po upieczeniu jest bardzo lekki oraz nie za słodki. Wszystkie warstwy dobrze się z sobą komponują, dzięki czemu zajada nim wielu smakoszy ciast sernikowych. Sernik z masą budyniową ma piękny śmietankowy zapach oraz ciekawy wygląd. To aromatyczne

sierotka maRysia w kuchni
Czekoladowe ciasto z budyniem i brzoskwiniami 154

zrobić kilka zdjęć dla Was!!!. Ciasto piekłam w kwadratowej formie o średnicy 24x24 cm. Ciasto czekoladowe: - 8 tabliczek czekolady, ok.4-5 dag - 3/4 szklanki oleju - 3 jajka - 3 łyżki kakao naturalnego - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 1 budyń waniliowy - 500 ml śmietanki kremówki - 500 ml mleka - 3 łyżki cukru pudru(...)dodajemy ją do gorącego budyniu, mieszamy do zupełnego połączenia. 2. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Śmietankę łączymy z zimną masą budyniową, mieszamy . Składanie ciasta: Blat ciasta, brzoskwinie, masa budyniowa i na wierzch ścieramy odkrojoną część ciasta czekoladowego. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin przed krojeniem

Apetyczna babeczka
Karpatka 386

drugą połowę ciasta. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Masa śmietanowa : Żelatynę rozpuścić

kuchcikownia
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 401

Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszystą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita. Układanie - na pierwszy placek piernikowy wyłożyć pół masy, przykryć plackiem ptysiowym, posmarować resztą masy, przykryć(...)Ciasto wyłożyć do tortownicy o wymiarach 23 x 36 cm posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Ciasto jest bardzo gęste najlepiej rozprowadzić je delikatnie palcami. Na wierzch posmarować masą kokosową. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C na złoty kolor. Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Black-White-Red 372

przerwie wracam do Was z nowymi siłami! Warszawa piękne miasto, jednak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :) Dzisiaj przepis na proste ciasto składające się z czekoladowego ciasta, masy budyniowej i musu z malin. Jestem pewna, że każdy sobie z nim poradzi. Serdecznie polecam!     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm) Ciasto czekoladowe: 1/2 szkl mleka(...)blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C przez około 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.     Masa budyniowa: 450 ml mleka zagotować, w pozostałym mleku rozpuścić budyń, cukry oraz mąki. Mieszankę wlać do gotującego się mleka i energicznie mieszając gotować

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta budyniowa ze śliwkami 146

Deser który powstał na prośbę moich dzieci które kochają budyń, zresztą kto go nie lubi J Idealnie kruche ciasto, masa budyniowa ze śmietanką i jajkami i lekko kwaśne śliwki  które doskonale przełamują słodycz całego ciasta. Pachnie i smakuje wspaniale.  Do kawy lub na podwieczorek. Powiem szczerze jedna z lepszych moich tart. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki(...)węgierek Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. ¾ ciasta wylepiamy okrągłą formę do tarty o średnicy 28 cm spód i boki-resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika, a formę z ciastem do lodówki. Masa; Z mleka, cukru i z proszku budyniowego

Wanilia i Kardamon
Ciasto Biały Lion 135

Jedno z lepszych ciast jakie ostatnio robiłam. Jest przepyszne! Pięknie wygląda, jest łatwe do zrobienia. Było hitem naszej sylwestrowej imprezy ;) Puszysty, miękki biszkopt z białą czekoladą, masa kajmakowa z ryżem preparowanym i krem budyniowy, całość udekorowana solonymi orzeszkami. Niebo w buzi, bardzo polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)preparowanym (masę kajmakową można lekko podgrzać, łatwiej będzie wymieszać go z ryżem preparowanym i wyłożyć masę na ciasto). Wykonanie - Biszkopt przekroić na pół. Na cieście rozsmarować masę kajmakową. Na nią wyłożyć 2/3 masy budyniowej. Przykryć drugim blatem i rozsmarować na nim pozostałą masę budyniową. Ciasto wstawić na około 3-4 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać posiekanymi orzeszkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto jabłkowo-serowe 163

cukrem ugotować budyń,do gorącego wsypać cytrynową galaretkę wymieszać-gotować chwilę na wolnym ogniu,zestawić z palnika.Masę serową utrzeć z cynamonem i cukrem waniliowym,połączyć z ciepłą masą budyniową ,ciasto nasączyć ponczem i wylać masę serową, wygładzić łyżką, zostawić do całkowitego wystygnięcia. 4. Masa jabłkowa: Jabłka obrać ze skórek,pokroić na talarki, skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały

Wanilia i Kardamon
Ciasto Snickers 125

agrestowa 1 szt, masa budyniowa: mleko 500 ml, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 4 łyżki, masło  20 dag, orzechowy krokant: orzechy włoskie 20 dag, miód 2 łyżki, masło 10 dag, cukier 10 dag, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną, następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.  Gotowe ciasto dzielimy na 3 części(...)grubych oczkach, przekładamy do rondelka i smażymy aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia i wykładamy na pierwszy blat miodowy. Warstwę jabłkową przykrywamy drugą warstwą ciasta. Masa  budyniowa: 1 szklankę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, gdy mleko zacznie się gotować to dodajemy mleko

kulinarne odsłony pati
Arbuzowiec - ciasto 540

smarować. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Masa budyniowa  1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe z cukrem 200 g masła Budynie wymieszać ze szklanką mleka, a resztę mleka zagotować. Wlać rozmieszane budynie i mieszając(...)łyżka kakao Śmietanę mocno podgrzać, zdjąć z palnika i dodać kakao oraz pokruszoną czekoladę. Wszystko dokładnie wymieszać do momentu aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta 1 blat ciasta 1/2 masy budyniowej masa arbuzowa 1/2 masy budyniowej blat ciasta polewa arbuzowiec

O kuchni z uczuciem
Ciasto Zefiryna z kruszonką 111

kroimy na połówki, wydrążamy gniazda. Masa budyniowa: 3 budynie czekoladowe bez cukru 3 szklanki mleka 7 łyżek cukru Z podanych składników gotujemy gęsty budyń. Nie studzimy całkowicie, a jeszcze ciepły wykładamy na ciasto. WYKONANIE: ½ ciasta kruchego ( boki brytfanki także wykładamy ciastem)   jabłka+  marmolada w środek każdej połówki jabłka   ciepła masa budyniowa   ½ ciasta kruchego starta na tarce

Domowe ciasta
Tarta czekoladowa z truskawkami 527

MASA BUDYNIOWA 400ml mleka 200g jogurtu greckiego 50g gorzkiej czekolady 40g cukru 1 opakowanie budyniu czekoladowego (bez cukru) 300g truskawek Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być z lodówki - mąkę przesiać z cukrem pudrem i kakao, składniki suche dokładnie ze sobą wymieszać - dodać posiekane na mniejsze kawałki zimne masło, szczyptę soli oraz żółtko, zagnieść ciasto - jeśli ciasto trudno zlepić(...)łyżki zimnej wody - ciasto zafoliować, schłodzić - schłodzonym ciastem wylepić dno i boki formy do tarty (można też rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia i przełożyć do formy, papierem do góry) - ja zostawiam boki z ciasta nieco wyżej niż brzeg formy, żeby podczas pieczenia ciasto delikatnie opadając, nie obniżyło za bardzo brzegu tarty - ciasto nakłuć widelcem i ponownie schłodzić - piekarnik rozgrzać

Smakołyki Bereniki
Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową 1665

włoskich i nieziemskiej budyniowej masie. Całość idealnie się ze sobą komponuje tworząc niezwykły wypiek, którym nie powstydzi się żadna Pani (ani Pan) domu. Polecam. Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową - Składniki: Biszkopt:: 3 duże jajka (lub 4 średnie) 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 1,5 łyżki kakao 2,5 łyżki mąki pszennej płaska łyżeczka proszku(...)masła Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 80 ml śmietanki kremówki 30% łyżeczka alkoholu (np. wódki, rumu) Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Biszkopt: Mąki, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy. Białka ubijamy na sztywno na wysokich obrotach miksera. Następnie stopniowo wsypujemy

Słodka Strona
Ciasto miodowe- słodkie weekendowe szaleństwo! 348

Ciasto, które wymaga większego zaangażowania od autora niż np w przypadku  biszkoptu całorocznego o którym pisałam tutaj . Warto poświęcić ten czas na przygotowanie :) Zapraszam! Ciasto miodowe z masą budyniową. Składniki: ciasto: 500g mąki pszennej 250g margaryny 1/2 szklanki cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki sody(...)łyżki płynnego miodu 2 łyżki wody masa budyniowa: 550ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 żółtko 2 kopiate łyżki mąki pszennej 250g masła dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej  300g orzechów włoskich Przygotowanie: Puszkę z masą korówkową włożyć do gotującej się wody, aby zmiękła. Składniki na ciasto wymieszać. Dokładnie wyrobić ciasto.  Podzielić na dwa blaty

Tagebuch po polsku