ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:27/264)

Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami 156

Ugotować budyń wg wskazówek z opakowania na soku z marchewki.Masa śmietankowa:Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z wystudzoną galaretką.Ciasto finał:Zaraz po przyrządzeniu masę budyniową wylać na wystudzony biszkopt. Na ostudzonej masie ułożyć delicje. Wystudzoną  masę śmietankową wyłożyć na delicje. Udekorować wiórkami kokosowymi.Ciasto z sokiem z marchewki i z delicjami

Bon Appetit Małgorzaty
Wiosenna tęcza 215

blaszki. Piec w tem. 160-170 C, ok. 35-40 minut. Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe bez cukru cukier puder do smaku 25 dag masła Z mleka i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem, dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Masę podzielić na 2 części. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2-3 łyżki cukru kryształu 1 galaretka zielona(...)cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor. Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.  Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
MIODOWNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ, KAJMAKIEM I ORZECHAMI W KARMELU 196

się tak czasami zastanwiam co takie ciasto ma współnego z miodownikiem? Nie wiem... Prwadziwe ciasto miodownik, swój zapach, smak i wyjątkowy aromat zawdzięcza właśnie dodatkowi miodu, ciasto wtedy ma też określoną kruchość, jak i typowe brązowe zabarwienie, oczywiście można miód zastąpić cukrem, tylko błagam nie nazywajmy takie ciasta miodownikiem ale może cukrownikiem? ;-))) hehehe Ciasto jest dość proste w przygotowaniu(...)wymaga około godziny pracy w kuchni, jest trochę zabawy z pieczeniem blatów ciasta, ale się opłaca. Smak ciasta jest też wyjątkowy poprzez użycie powideł śliwkowych, wybierzcie te najlepszej jakości, mocno kwaskowate. Ciasto idealnie się przechowuje w lodówce. PRZEPIS NA MIODOWNIKA ciasto na trzy blaty: - 570 g mąki krupczatki - 50 g cukru pudru - 180 ml miodu prawdziwego - 2 jajka - 1 łyżeczka

SMYKWKUCHNI
Przekładane ciasto piernikowe z powidłami i orzechami 237

długi jesienny wieczór zapraszam na pyszne ciasto korzenne z kremem budyniowym, powidłami i orzechami włoskimi. Ciasto ucieszy podniebienie niejednego smakosza. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Ciasto miodowe: 500g mąki, 200g masła, 2 jajka, 2 łyżki miodu płynnego, 1 łyżka przyprawy korzennej, 5 łyżek cukru kryształu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, Biszkopt ciemny: 2 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 3 łyżki oleju(...)przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję budyń. Ucieram. 4. Na jedno z ciast piernikowych wykładam połowę masy budyniowej. Wyrównuję. Układam biszkopt ciemny. Wykładam pozostałą masę, wyrównuję. Na masie układam drugie ciasto piernikowe. Wierzch ciasta smaruję powidłami śliwkowymi i posypuję posiekanymi orzechami włoskimi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Marysieńka z nutą kawy 711

roku na Święta robiłam to ciasto. Dodałam do niego trochę kawy Gwatemala Antigua ze sklepu tommycafe.pl , żeby było bardziej aromatyczne. Ciasto pyszne, wilgotne z masą budyniową. Nie jest bardzo czasochłonne, ani skomplikowane, a smakuje rewelacyjnie. Polecam Wam go bardzo i miłego dnia życzę, choć pogoda fatalna :-).  Blaszka 28 x 36 cm Składniki ciasto ciemne: 7 jajek L 1 szklanka(...)turach.  Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 30 g masła 30 ml mlek a Wszystko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Przełożenie ciasta: blat ciemny (nasączamy do kawą) - 1/2 masy budyniowej - blat orzechowy - pozostała część masy - nasączony blat ciemny - polewa  Smacznego

kruche babeczki
Cycki Murzynki 3635

wymieszać. Wysmarować tłuszczem blachę o wymiarach 20x40 cm, wylać ciasto, piec około 40 minut w 180 stop. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać mak i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto na blachę o wymiarach 20x40, piec w 170 stop. przez ok.40 minut. Masa budyniowa : Wlać szklankę mleka do garnka, dodać cukier, zagotować(...)misce, dodawać po łyżce masy budyniowej, dokładnie utrzeć. Polewa czekoladowa: Jajko wybić do miski, dodać cukier i kakao, zmiksować. Margarynę przełożyć do rondla, postawić na ogniu do rozpuszczenia. Gorącą margarynę cienkim strumieniem, wlewać do jajka, cały czas miksując do zgęstnienia polewy. Przełożenie ciasta: 1. biszkopt kawowy 2.dżem porzeczkowy 3. ciasto makowo- kokosowe 4. masa budyniowa 5. biszkopty nasączone

Kuchnia Danusi
Do trzech razy 399

CIASTO,skladniki -3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 140 g masła lub margaryny kasi 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Orzechowa warstwa - 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu  Budyniowa masa 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 250 g masła(...)upiec.- -- 3)masa budyniowa- -Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu,dodając cukier i 3 szklanki mleka Ucierając maslo dodawac partiami ostudzony budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 -12 minut.i powtorzyc to z drugą częścia ciasta. Trzecią część ciasta wyłożyć do tej samej formy, nakładając

w mojej kuchni
Snikers 248

wystudzenia. Drugą część ciasta rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wlać na ciasto jeszcze ciepłą masę orzechową. Piec ok. 15 – 20 minut w 200 stopniach. Masa budyniowa: Odlać trochę mleka (około 100 ml) i dokładnie rozrobić w nim mąkę. Resztę mleka zagotować z margaryną, cukrem i cukrem(...)minimum 6-8 godzin, aby zmiękło. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasto i upiec połowę 2. Przygotować masę orzechową 3. Upiec drugą część ciastamasą orzechową 4. Przygotować masę budyniową 5. Wysmarować pierwszy placek masą budyniową i nakryć plackiem z orzechami. Pobierz wersję do druku: Pobierz Snikers Artykuł Snikers pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 482

Dzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)margarynę, dodając partiami budyń aż cały wyrobimy. W razie konieczności masę można dosłodzić.  Pierwszy blat ciasta nasączamy słodką herbatą, na to rozkładamy porcje masy, na to ciasto kokosowe, reszta masy budyniowej, następnie biszkopt czekoladowy i nasączamy go herbatą.  Na schłodzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, posypujemy płatkami migdałów i chłodzimy do całkowitego zastygnięcia.          Uwagi

Kulinarne Fantazje Marioli
3 BIT 167

Troszkę inna wersja 3 bita jakiego znamy. Przepis wynalazłam w magazynie kropka i parę razy go piekłam, domownikom bardzo smakował. Placek składa się z miodowych ciast przełożony krówką oraz budyniową masą z dodatkiem cytrynowych galaretek, oblany polewą czekoladową. Więc jak tu się na niego nie skusić?   Smacznego :) SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki 4 żółt ka kostka margaryny 4 łyżki(...)łyżce budyniu aż do wyczerpania oraz zimne cytrynowe galaretki. Dobrze ucieramy, krem będzie dość gęsty.  SKŁADANIE CIASTA : Na jeden placek wykładamy masę krówkową i przykrywamy drugim, następnie smarujemy kremem budyniowym i przykrywamy trzecim ciastem. WYKONANIE POLEWY : Wszystkie składniki  oprócz żelatyny rozpuszczamy i doprowadzamy do wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (jak nie chce się rozpuścić

Pani na deser
Ajerkoniakowy snikers 146

snikersa postanowiłam nieco zmodyfikować, tzn. do masy budyniowej dodałam ajerkoniak. Ciasto zyskało nowy smak. Czy lepszy? Dla mnie tak!          Składniki na ciasto: 600g mąki pszennej ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 2 żółtka 200g margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu   Składniki na masę orzechową: 125g margaryny 4 łyżki cukru

Jadło i czytadło
Ciasto kruche z budyniem, rabarbarem i malinami 318

Mamy maj, a wraz  z nim przyszedł sezon na rabarbar, to ciasto to wiosenna klasyka, ciasto kruche, słodka masa budyniowa i lekko kwaśny rabarbar w połączeniu z malinami i nutką pomarańczy doskonale się uzupełniają.  Można je piec o dowolnej porze roku ale teraz smakuje najlepiej. Moja ulubiona wersja kruchego ciasta, jego smak przypomina mi moje dzieciństwo choć było(...)czasie odkroić 3/4 ciasta i wylepić wyłożoną papierem pergaminowym formę 42/29 cm resztę mniejszej porcji ciasta włożyć z powrotem do lodówki. Masa:  Budynie waniliowe wymieszać z 1 szklanką mleka, resztę mleka zagotować z dwoma łyżkami cukru, następnie wlać mieszankę z proszkiem budyniowym i cały czas mieszając ugotować budyń.  Lekko ostudzić i jeszcze ciepły wylać na kruchy wylepiony spód

Wanilia i Kardamon
Sernik drezdeński 209

bardzo smaczny.   Składniki: Ciasto kruche: 2 szkl. mąki pszennej 3 żółtka 3/4 szkl. cukru 3/4 kostki margaryny 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 jaja 150 g cukru 1/4 łyżeczki soli skórka otarta z pół cytryny 1 kg twarogu półtłustego(z wiaderka) 1 op.cukru wanilinowego 1,5 opakowania budyniu śmietankowego Masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy(...)mieszamy by się rozpuściła.  Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Schłodzone kruche ciasto równą warstwą wykładamy na wysmarowaną i oprószoną mąką blaszkę.   Masa serowa:  Całe jaja, cukier, cukier wanilinowy i sól miksujemy.  Powoli po łyżce wrzucamy twaróg.  Gdy masa będzie pulchna wsypujemy proszek budyniowy. Masę wylewamy na kruche ciasto. Do zimnego budyniu dodajemy 5 żółtek i miksujemy

Pyszności Słodkości
Olej rzepakowy w dietetycznym TORCIE kakaowym z soczewicy i ryżu :) 124

średnio gładką masę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemu, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik mocno nagrzewamy w 180*, gdzie ciasto będziemy piekli 45 minut. Po wyciągnięciu maksymalnie ostudzić. Masa budyniowa: - 400 ml mleka - 1 torebka budyniu śmietankowego/waniliowego - stewia/słodzik/cukier Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Śmietankowe różyczki do przyozdobienia: - 100 g chudego twarożku(...)świeżych truskawek Połowę truskawek kroimy w talarki u układamy na masie budyniowej, pozostała część posłuży nam do przyozdobienia wierzchu. Kiedy ciasto całkowicie wystygło, przekrajmy go na dwa blaty. Uwaga! Ciasto jest niezwykle delikatne i może się ukruszyć. Podchodzić do tego etapu ostrożnie :D Jeden blat smarujemy masą budyniową, następnie układamy talarki truskawek i przykładamy drugą częścią ciasta. Na wierzchu tworzymy

Zdrowie na języku :P
Torcik śliwkowy z masą mleczno-budyniową 233

mąki 1/3 szkl. cukru 1 jajko 1/2 kostki masła MASA: 25 dag mleka kondensowanego słodzonego 10 dag kwaśnej śmietany 1 torebka budyniu waniliowego 4 jajka około 0,5 kg śliwek Wykonanie: Zimne masło  pokroić na małe kawałki. Z mąki, masła, cukru i 1 jaja - zagnieść szybko ciasto. Ulepić kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć(...)minut do lodówki. Śliwki wypestkować. Mleko skondensowane połączyć ze śmietaną, jajami i proszkiem budyniowym. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, wyłożyć ciastem posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę, średnicy 26cm. Uformować z ciasta rant wysokości 3-4 cm. Na cieście ułożyć śliwki, zalać masą mleczno-budyniową. Piec około 50 minut w 175 stopniach. Smacznego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania