ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:27/264)

Fale Dunaju 116

kogo: dla fanów masy budyniowej dla mających ochotę na ciasto z owocami dla lubiących słodką, czekoladową polewę Składniki na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 150g cukru 150ml oleju 150ml mleka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 350g pokrojonych na kosteczkę jabłek (lub innych owoców, np. wiśni, śliwek) Wykonanie ciasta: Białka oddzielić od żółtek(...)cytryny, miksując. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Ciasto z masą wstawić do lodówki do wychłodzenia i stężenia. Składniki na polewę: 200g gorzkiej czekolady (lub 100g gorzkiej + 100g mlecznej) 80g masła/margaryny Wykonanie polewy: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem/margaryną  - tak by była gładka. Następnie wylać na masę budyniową (masa musi być już wystudzona). Zamiast czekolady

Mania Wypiekania
Ciasto serowe z wiśniami, wanilią i budyniem 251

łyżki * mąka- 500 g * proszek do pieczenia- 2 łyżeczki * sól- szczypta * wiśnie- około 700 g Masa budyniowa: * budyń śmietankowy- 2 opakowania* * mleko- 700 ml * wanilia- pół laski  * cukier trzcinowy- 5 łyżek (jeżeli budyń jest z dodatkiem cukru, to pominąć) Dodatkowo: * kakao- do oprószenia Ciasto serowe: Ser odsączyć, lekko wycisnąć i zmielić 2-3 x (aż będzie gładki). Ser przełożyć(...)blacie rozwałkować w prostokąt i ułożyć na blaszce oraz zawinąć na bokach- około 1 cm. Wiśnie ułożyć na cieście. Spód piec tylko od dołu 40 min.  Masa budyniowa: W międzyczasie- kiedy ciasto piecze się w piekarniku- ugotować budyń na mleku, dodać ziarenka wanilii i wymieszać. 10 minut przed końcem pieczenia wylać budyń na ciasto i wtedy piec góra-dół

Kraina Miodem Płynąca
Cytrynowa tarta z jabłkami i śmietankowo - waniliowym sosem budyniowym 186

uniesie. W międzyczasie jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Przygotowujemy również budyniowy sos śmietankowo - waniliowy: Cukier, cukier z wanilią, żółtka i kremówkę miksujemy 2 minuty. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę miksujemy. Gotowe. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika. Na cieście równomiernie rozsypujemy bułkę tartą i rozkładamy jabłka. Na masę wylewamy sos budyniowy. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy

Smak mojego domu
GÓRA LODOWA 207

Masa z mleka w proszku: Masło z wodą i cukrem zagotować pozostawić  do przestygnięcia. Do chłodnej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Masę dzielimy na dwie części, do jednej części dodajemy kakao, a do drugiej dwie łyżki mleka w proszku. Masa będzie dość płynna, ale trzeba szybko oblewać nią wierzch, bo szybko tężeje. Na pierwszy blat ciasta wykładamy(...)budyniowej i przykrywamy drugim blatem biszkopta i wykładamy pozostałą masę budyniową. Przekrojone   na pół biszkopciki, nasączamy delikatnie kawą i układamy na masie budyniowej.   Masy z mleka w proszku na przemian wlewamy łyżką między biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało

RAROSSA
Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami 150

Ugotować budyń wg wskazówek z opakowania na soku z marchewki.Masa śmietankowa:Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z wystudzoną galaretką.Ciasto finał:Zaraz po przyrządzeniu masę budyniową wylać na wystudzony biszkopt. Na ostudzonej masie ułożyć delicje. Wystudzoną  masę śmietankową wyłożyć na delicje. Udekorować wiórkami kokosowymi.Ciasto z sokiem z marchewki i z delicjami

Bon Appetit Małgorzaty
Wiosenna tęcza 207

blaszki. Piec w tem. 160-170 C, ok. 35-40 minut. Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe bez cukru cukier puder do smaku 25 dag masła Z mleka i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem, dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Masę podzielić na 2 części. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2-3 łyżki cukru kryształu 1 galaretka zielona(...)cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor. Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.  Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
MIODOWNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ, KAJMAKIEM I ORZECHAMI W KARMELU 185

się tak czasami zastanwiam co takie ciasto ma współnego z miodownikiem? Nie wiem... Prwadziwe ciasto miodownik, swój zapach, smak i wyjątkowy aromat zawdzięcza właśnie dodatkowi miodu, ciasto wtedy ma też określoną kruchość, jak i typowe brązowe zabarwienie, oczywiście można miód zastąpić cukrem, tylko błagam nie nazywajmy takie ciasta miodownikiem ale może cukrownikiem? ;-))) hehehe Ciasto jest dość proste w przygotowaniu(...)wymaga około godziny pracy w kuchni, jest trochę zabawy z pieczeniem blatów ciasta, ale się opłaca. Smak ciasta jest też wyjątkowy poprzez użycie powideł śliwkowych, wybierzcie te najlepszej jakości, mocno kwaskowate. Ciasto idealnie się przechowuje w lodówce. PRZEPIS NA MIODOWNIKA ciasto na trzy blaty: - 570 g mąki krupczatki - 50 g cukru pudru - 180 ml miodu prawdziwego - 2 jajka - 1 łyżeczka

SMYKWKUCHNI
Przekładane ciasto piernikowe z powidłami i orzechami 227

długi jesienny wieczór zapraszam na pyszne ciasto korzenne z kremem budyniowym, powidłami i orzechami włoskimi. Ciasto ucieszy podniebienie niejednego smakosza. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Ciasto miodowe: 500g mąki, 200g masła, 2 jajka, 2 łyżki miodu płynnego, 1 łyżka przyprawy korzennej, 5 łyżek cukru kryształu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, Biszkopt ciemny: 2 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 3 łyżki oleju(...)przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję budyń. Ucieram. 4. Na jedno z ciast piernikowych wykładam połowę masy budyniowej. Wyrównuję. Układam biszkopt ciemny. Wykładam pozostałą masę, wyrównuję. Na masie układam drugie ciasto piernikowe. Wierzch ciasta smaruję powidłami śliwkowymi i posypuję posiekanymi orzechami włoskimi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Marysieńka z nutą kawy 703

roku na Święta robiłam to ciasto. Dodałam do niego trochę kawy Gwatemala Antigua ze sklepu tommycafe.pl , żeby było bardziej aromatyczne. Ciasto pyszne, wilgotne z masą budyniową. Nie jest bardzo czasochłonne, ani skomplikowane, a smakuje rewelacyjnie. Polecam Wam go bardzo i miłego dnia życzę, choć pogoda fatalna :-).  Blaszka 28 x 36 cm Składniki ciasto ciemne: 7 jajek L 1 szklanka(...)turach.  Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 30 g masła 30 ml mlek a Wszystko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Przełożenie ciasta: blat ciemny (nasączamy do kawą) - 1/2 masy budyniowej - blat orzechowy - pozostała część masy - nasączony blat ciemny - polewa  Smacznego

kruche babeczki
Cycki Murzynki 3623

wymieszać. Wysmarować tłuszczem blachę o wymiarach 20x40 cm, wylać ciasto, piec około 40 minut w 180 stop. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać mak i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto na blachę o wymiarach 20x40, piec w 170 stop. przez ok.40 minut. Masa budyniowa : Wlać szklankę mleka do garnka, dodać cukier, zagotować(...)misce, dodawać po łyżce masy budyniowej, dokładnie utrzeć. Polewa czekoladowa: Jajko wybić do miski, dodać cukier i kakao, zmiksować. Margarynę przełożyć do rondla, postawić na ogniu do rozpuszczenia. Gorącą margarynę cienkim strumieniem, wlewać do jajka, cały czas miksując do zgęstnienia polewy. Przełożenie ciasta: 1. biszkopt kawowy 2.dżem porzeczkowy 3. ciasto makowo- kokosowe 4. masa budyniowa 5. biszkopty nasączone

Kuchnia Danusi
Do trzech razy 394

CIASTO,skladniki -3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 140 g masła lub margaryny kasi 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Orzechowa warstwa - 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu  Budyniowa masa 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 250 g masła(...)upiec.- -- 3)masa budyniowa- -Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu,dodając cukier i 3 szklanki mleka Ucierając maslo dodawac partiami ostudzony budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 -12 minut.i powtorzyc to z drugą częścia ciasta. Trzecią część ciasta wyłożyć do tej samej formy, nakładając

w mojej kuchni
Snikers 238

wystudzenia. Drugą część ciasta rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wlać na ciasto jeszcze ciepłą masę orzechową. Piec ok. 15 – 20 minut w 200 stopniach. Masa budyniowa: Odlać trochę mleka (około 100 ml) i dokładnie rozrobić w nim mąkę. Resztę mleka zagotować z margaryną, cukrem i cukrem(...)minimum 6-8 godzin, aby zmiękło. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasto i upiec połowę 2. Przygotować masę orzechową 3. Upiec drugą część ciastamasą orzechową 4. Przygotować masę budyniową 5. Wysmarować pierwszy placek masą budyniową i nakryć plackiem z orzechami. Pobierz wersję do druku: Pobierz Snikers Artykuł Snikers pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 471

Dzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)margarynę, dodając partiami budyń aż cały wyrobimy. W razie konieczności masę można dosłodzić.  Pierwszy blat ciasta nasączamy słodką herbatą, na to rozkładamy porcje masy, na to ciasto kokosowe, reszta masy budyniowej, następnie biszkopt czekoladowy i nasączamy go herbatą.  Na schłodzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, posypujemy płatkami migdałów i chłodzimy do całkowitego zastygnięcia.          Uwagi

Kulinarne Fantazje Marioli
3 BIT 159

Troszkę inna wersja 3 bita jakiego znamy. Przepis wynalazłam w magazynie kropka i parę razy go piekłam, domownikom bardzo smakował. Placek składa się z miodowych ciast przełożony krówką oraz budyniową masą z dodatkiem cytrynowych galaretek, oblany polewą czekoladową. Więc jak tu się na niego nie skusić?   Smacznego :) SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki 4 żółt ka kostka margaryny 4 łyżki(...)łyżce budyniu aż do wyczerpania oraz zimne cytrynowe galaretki. Dobrze ucieramy, krem będzie dość gęsty.  SKŁADANIE CIASTA : Na jeden placek wykładamy masę krówkową i przykrywamy drugim, następnie smarujemy kremem budyniowym i przykrywamy trzecim ciastem. WYKONANIE POLEWY : Wszystkie składniki  oprócz żelatyny rozpuszczamy i doprowadzamy do wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (jak nie chce się rozpuścić

Pani na deser
Ajerkoniakowy snikers 139

snikersa postanowiłam nieco zmodyfikować, tzn. do masy budyniowej dodałam ajerkoniak. Ciasto zyskało nowy smak. Czy lepszy? Dla mnie tak!          Składniki na ciasto: 600g mąki pszennej ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 2 żółtka 200g margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu   Składniki na masę orzechową: 125g margaryny 4 łyżki cukru

Jadło i czytadło