ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:110/475)

sernik z malinami 156

mniejszą i większą. 2/3 ciasta rozwałkowujemy przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w 180 st. C aż się zrumieni. składniki na masę serową: 1000 g białego sera 100 ml śmietanki kremówki 200 g cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 300 – 400 g malin wykonanie: Ser mielimy(...)cukrem, przesiane mąki oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy do foremki z podpieczonym spodem. Na wierzchu układamy maliny, oprószamy je delikatnie mąką ziemniaczaną i ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 160 st. C, przez ok. 75 min. lub dłużej, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przed

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżówki z Konfiturą Pomarańczową, Malinami i Cynamonem 229

łyżki cukru  2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego 1 łyżka syropu waniliowego ETERNO  Dodatkowo: konfitura pomarańczowa ETERNO 2 garście malin (użyłam mrożonych) 1 łyżka cynamonu mielonego cukier perlisty  Wykonanie: Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam ciepłym mlekiem. Rozmieszałam(...)stało się matowe. Zostawiłam do wyrośnięcia na około 40 minut. Po tym czasie rozwałkowałam ciasto na duży prostokąt, który posmarowałam konfiturą pomarańczową, posypałam cynamonem i wysypałam maliny mrożone, których nie rozmrażałam wcześniej. Ciasto zwinęłam jak struclę, których wyszło dwie, ponacinałam na paski. Odstawiłam je do wyrośnięcia na kilka minut. Na koniec posmarowałam mlekiem i posypałam cukrem perlistym. Piekłam w piekarniku

Blondynka Gotuje
Wykwintny jesienny obiad dla 6-8 osób 265

śliwkami to tradycyjne, domowe ciasto jakie znamy z babcinych zeszytów. Ja uwielbiam wypieki z sezonowymi owocami – sprawdzają się zawsze. Zamiast śliwek można użyć np. moreli, rabarbaru, malin, nektarynek czy jabłek. Ciasto ze śliwkami: 800 g śliwek 1 kostka miękkiego masła (200 g) 2 szklanki mąki tortowej (280-290 g) 1 szklanka cukru pudru 4 duże jajka w temp. pokojowej

Poezja smaku
Ciasto na poniedziałek 213

niedzielę, ale wyszło jak wyszło i jest ciasto na poniedziałek. Myślę, że zaczynać w ten sposób tydzień wcale nie jest źle. Taki słodki akcent ma swoje plusy, szczególnie gdy niektórzy muszą iść do pracy. Niech więc im osłodzi ten pracowity dzień. Zapewne znacie już nie jeden sernik z białą czekoladą i malinami. Ja sama proponowałam takie połączenie już kilka razy(...)dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy posiekana białą czekoladę. Kilka łyżek masy serowej wykładamy na spód z ciastek, następnie układamy maliny, które przykrywamy resztą masy serowej. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 160°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odstawiamy je do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyciągamy je z lodówki około 30 minut wcześniej. Dekorujemy malinami

Przysmaki Karolki
Brownie z malinami 181

pewien deszczowy letni dzień moje dzieci bardzo się nudziły. Chcąc im zorganizować zajęcie zaproponowałam, że upieczemy babeczki. Babeczki ostatecznie zmieniły się w ciasto, a te w brownie. Jako, że w domu posiadaliśmy tylko (albo i aż) maliny to wylądowały one w środku. Efekt przerósł nasze oczekiwania. Upiekliśmy pyszne, mokre w środku borwnie z owocami. Przepis na nasz eksperyment przedstawiamy ponieżej(...)dolewamy krem czekoladowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dorzucamy mielone migdały oraz przesiewamy mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i układamy w nim umyte i osuszone maliny. Brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza na około 35 minut. Wyjmujemy i studzimy. Ciasta nie pieczemy do suchego patyczka, ponieważ czekolada zastygnie dopiero

Kolizje Smaków
Hand pies - ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowymi owocami 262

Pyszne ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowanymi owocami - u nas z czerwonymi porzeczkami, borówkami, malinami i jeżynami! Bardzo kruche i delikatne. Nie za słodkie. Idealne na deser, na drugie śniadanie do szkoły, na wyjazd czy na piknik.  Składniki: 235 g mąki pszennej, 40 g cukru pudru, 170 g zimnego masła, szczypta soli, 1 żółtko z jajka L, 1 łyżeczka(...)łyżki zimnej wody dodatkowo: 1-2 jajka, brązowy cukier, owoce - u nas borówki, czerwona porzeczka, maliny i jeżyny Mąkę, cukier i sól wsypać do miski, wymieszać, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i dokładnie posiekać przy pomocy noża lub siekaczki do ciasta kruchego. Całość musi utworzyć konsystencję kruszonki. Następnie dodać żółtko, ekstrakt waniliowy i zimną wodę - szybko zagnieść ciasto

Plate of Joy
Ciasto czekoladowe bez mąki 145

Ciasto czekoladowe bez mąki dla wszystkich kochających mocno czekoladowe ciasta:) Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, rozpływa się w ustach, to jest raj dla podniebienia. Można serwować z różnymi dodatkami takimi jak: świeże maliny , gałka lodów, bita śmietana, itp. Zachęcam do wypróbowania przepisu, będziecie wracać do niego nie jeden raz:) Składniki 6 jajek 1 szklanka cukru 40 g masła(...)pianę z białek, bardzo delikatnie mieszać.Gotowe ciasto wylać do blaszki, wyrównać i piec w piekarniku 30 minut. Wyjąć lekko przestudzić. Składniki na polewę umieścić w rondelku, podgrzewać na małym ogniu i cały czas mieszać, aż polewa będzie o jednolitej konsystencji. Lekko wystudzić. Następnie polać wierzch ciasta i zatopić w polewie maliny. Odstawić do zastygnięcia. Można podawać z gorącym sosem

gotuj ze mną
Najlepsza tarta malinowo-migdałowa 163

wykorzystać ostatnie zapasy i poczuć w kuchni namiastkę lata.  Delikatny aromat migdałów w połączeniu z kwaskowatym smakiem malin na ciepłym kruchym spodzie sprawia, że tarta znika w mgnieniu oka. Nigdy jeszcze nie przetrwała do następnego dnia...   Tarta malinowo-migdałowa Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 jajo 2 łyżki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego szczypta soli Wszystkie(...)cukrem pudrem na puch, następnie małymi porcjami dodawać zmielone migdały. W ostatniej kolejności do masy dodać całe jajo i likier. Dokładnie zmiksować. Masę migdałową rozsmarować na wystudzonym cieście, na niej wyłożyć świeże maliny (ja tym razem wykorzystałam niesłodzoną domową konfiturę malinową). Wierzch posypać płatkami migdałowymi i zapiekać przez 10 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni

Zapiski Młodej Żony
Krucha czekoladowa tarta z gruszkami 223

recepturę na wegańskie kruche ciasto, które wymaga ciut innego przygotowania, bo olej kokosowy zachowuje się inaczej nic masło. Gruszki można zastąpić innymi owocami, świetnie tu się sprawdzą maliny czy też borówki. Ciasto wbrew pozorom nie jest pracochłonne, ale bardzo efektowne, poza tym rozeszło się w mgnieniu oka, i nasłuchałam się, że jak w końcu zrobię coś dobrego to jak zwykle

greenscarf
Sałatka z malinami i mozarellą 235

organizmu:) Nasze babcie nieustannie przy przeziębieniach dolewały nam soku z malin do herbaty, smakosze alkoholi robią z nich nalewki, są pyszne nawet przetworzone jako konfitury w ciastach, naleśnikach, czy innych deserach.  Maliny mogą zastąpić również słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać

Kuchnia Pełna Pasji
Cytrynowe Ptysie z Kremem i Malinami 175

wiedziałam czego chciałam, czy z kremem czy bez, czy czegoś bardziej suchego cytrynowego. W końcu pomyślałam o ptysiach… Do ciasta cytrynowego im daleko, ale polane lukrem cytrynowym, przełożone kremem śmietankowym cytrynowym w połączeniu z lekko kwaśnymi malinami… To to czego potrzebowałam. Wyszły wspaniałe. Z wyraźną cytrynową nutą, słodkim kremem i orzeźwiającym smakiem malin. Są szybkie w przygotowaniu. Idealne(...)odchodzić od ścianek garnka. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy jajka i mikserem ucieramy do połączenia sie składników. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy za pomocą łyżeczki kupki ciasta, wielkości orzecha włoskiego, w sporych odległościach od siebie, gdyż ptysie rosną. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy przez pierwsze 15 minut bez otwierania piekarnia, gdyż wtedy opadną. Następnie zmniejszamy

Made By Mom And Son
Malinowa pianka 202

Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać,  wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop.  Ciasto przekroić wzdłuż na pół.  Pianka: Mrożone maliny przełożyć do garnka. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wlać do malin, następnie gorące maliny przetrzeć z rozpuszczoną galaretką przez sito, odstawić do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną(...)śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Ubijając dodawać po łyżce galaretki z malinami. Poncz W rondlu zagotować wszystkie składniki, ostudzić. Składanie ciasta : Pierwszą połowę ciasta, naponczować,wyłożyć większą połowę pianki malinowej, przykryć drugą połowa ciasta, naponczować i wyłożyć resztę pianki, włożyć ciasto do lodówki. Do rondla wlać śmietankę, dodać masło i czekoladę, na wolnym ogniu doprowadzić do rozpuszczenia składników

Kuchnia Danusi
Kruche babeczki, tarteletki z owocami i bezą włoską 161

bezą włoską . ciasto : 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 3 żółtka, beza włoska : 150 ml wody, 375 g cukru, 6 białek, owoce: maliny, porzeczki, borówki, jagody Ciasto : w szystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć co najmniej

królestwo garów
Jagodowa chmurka 190

Malinowa chmurka, to ciasto znane i lubiane przez wszystkich. Dzisiaj postanowiłam maliny zamienić na jagody i borówki. Ciasto okazało się strzałem w dziesiątkę, znikające z blaszki w ekspresowym tempie. Podstawą ciasta jest spód, który jest czymś pomiędzy biszkoptem, a ciastem kruchym, następnie beza, bita śmietana oraz jagody z dużą ilością galaretki. To wszystko tworzy idealny połączenie, spróbujcie! Uwaga, ono uzależnia

Receptura smaku
Wegańskie ciasto ze słoika. 162

vege) Dyniowo-bananowe ciasto kukurydziane  pieczone w słoiczku po maśle orzechowym; maliny  Wegańskie wypieki, a ja? 0:1 dla mnie. Choć myślałam, że nic z tego w końcu nie wyjdzie, a ja wyjmę z piekarnika coś niedopieczonego w najlepszym przypadku. A tu szok.. a smak *.* Tak sobie robię powoli te porządki w pokoju, przeglądam, odkładam, uśmiecham się

More food, love and dreams