kokosowego z dodatkiem mascarpone. Całość przełamana kwaskiem cytryny, który rewelacyjnie komponuje się z jagodami. Na górę dodałam odrobinę mascarpone oraz kilka świeżych borówek. Zamiast jagód, możecie użyć malin . Możecie także wykonać ciasto z podwójnej porcji składników, wtedy będzie wyższe . Fit kostka jagodowa 400 ml mleczka kokosowego 5-7 % 150 g mrożonych jagód ((lub malin)) 3 łyżki erytrytolu ((lub innego słodzidła
Przepisy na widelcuPyszne i proste ciasto bez pieczenia.Świetnie komponuje się z brązowymi herbatnikami,ja akurat nie miałam więc dodałam jasne.W smaku jest super,nie jest za słodkie bo maliny były takie kwaskowate :) Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 250g herbatników 400ml śmietanki 30%lub 36% 1 czubata łyżka żelatyny trochę gorącej wody maliny ok.szklanki lub więcej 4 łyżki cukru pudru WYKONANIE Maliny myjemy(...)dodajemy więcej malin :). Do żelatyny jeśli jest jeszcze ciepła dodajemy łyżkę naszej malinowej śmietanki żeby zahartować żelatynę i całość wlewamy do ubitej śmietanki i dokładnie mieszamy.Dzielimy na trzy części. Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,układamy herbatniki i pierwszą część malinowej śmietanki. a na nią znów warstwę herbatników. i tak wykładamy do zakończenia herbatników i masy. Ciasto wkładamy
Mała w garnku mieszaPyszne chrupiące rogaliki z konfiturą z malin. Wykonane na bazie ciasta kruchego drożdżowego, dość proste w przygotowaniu więc możemy do nich wracać często:) Myślę, że w każdym domu króluje jakiś sprawdzony przepis na rogaliki:) Zachęcam do skorzystania a ten będzie jednym z nich:) Składniki 50 g drożdży 1/2-3/4 szklanki mleka 200 g masła 500 g mąki pszennej przesianej 2 jajka(...)szklanki cukru cukier waniliowy Nadzienie konfitura z malin Dodatkowo cukier puder do posypania Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku z dodatkiem 1 łyżki mąki , 1 łyżki cukru i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wraz z drożdżami i pozostałym składnikami włożyć do miski, zagnieść elastyczne ciasto jak na pizzę. Podzielić na porcje, każdą rozwałkować na okrągły placek, podzielić na trójkąty. Na każdym ułożyć
gotuj ze mnąinnych moich przepisów na ciasta – ciasto czekoladowe ze śliwkami – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami PROSTA SZARLOTKA Przygotowanie: 2 h Składniki: – 6-8 jabłek
nietylkopasta.plciemniejszy kolor. Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciasta – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami chlebek bananowy Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 140 g miękkiego
nietylkopasta.plstopni. Umyte morele przekrawamy na pół i pozbywamy się pestek. Wraz z malinami układamy na spodzie formy, wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam formy o średnicy ok. 18 cm). W jednej misce mieszamy składniki płynne, a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą i powstałym ciastem zalewamy owoce. Pieczemy 35-40 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Chwilę(...)studzimy na kratce, po czym zdejmujemy boki formy i przekładamy ciasto na talerz “do góry dnem”. Delikatnie odklejamy papier ze spodem formy do pieczenia. Smacznego :) Artykuł Odwrócone ciasto z morelami i malinami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogprzepis na pyszne UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z SEZONOWYMI OWOCAMI Ciasto jest fajnie delikatnie wilgotne, bardzo aromatyczne i możecie dodać do niego dowolne owoce takie jak: borówki, maliny czy jeżyny. Ucierane ciasto nie zsycha się i długo zachowuje świeżość. PRZEPIS NA MOIM BLOGU TUTAJ
SMYKWKUCHNImąki pszennej 250 ml mleka SKŁADNIKI na farsz do naleśników: 100 g białego sera (twarogu) 120 g serka waniliowego SKŁADNIKI na sos malinowy: 200 g świeżych malin 2 łyżki białego cukru PRZYGOTOWANIE ciasta naleśnikowego: Do miski wbijamy jajko. Dodajemy mąkę, mleko i rozpuszczone masło. Mieszamy wszystkie składniki na jednolitą konsystencję. Odstawiamy na kilka minut. Naleśniki smażymy na patelni posmarowanej odrobiną(...)oliwy. PRZYGOTOWANIE farszu do naleśników: Do miski przekładamy biały ser i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy serek waniliowy i mieszamy na jednolitą masę. Ciasto naleśnikowe smarujemy farszem i zwijamy w rulon. PRZYGOTOWANIE sosu malinowego: Maliny myjemy i przekładamy do rondelka. Zasypujemy cukrem i stawiamy na ogień. Gdy maliny zaczną się podgrzewać rozdrabniamy je. Rozgotowane maliny przecieramy na sicie
kulinarnyJaopakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka drobnych owoców (mogą być świeże lub mrożone, np. mieszanka malin, porzeczek, borówek) do dekoracji cukier puder Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych kwadratów. Każdy brzeg ciasta naciąć (pozostawiając około 1 cm ciasta bez nacięcia w rogach kwadratu) . Na zdjęciach poniżej możecie
UgotowaćPrzepis na bezglutenowe ciasto jogurtowe na bazie mąki ryżowej. Ciasto jest pyszne – miękkie i puszyste. Do ciasto można dodać dowolne owoce: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie pokrojone w kostkę czy ananasa… Składniki na bezglutenowe ciasto jogurtowe: 300g mąki ryżowej (2 szklanki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g cukru (2/3 szklanki) 300g jogurtu naturalnego 2 jajka(...)szklanki) szklanka owoców świeżych lub mrożonych (dałam maliny i jeżyny) Przygotowanie Mąkę ryżową przesiewamy do miski. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier. Następnie dokładamy jogurt naturalny, olej i jajka. Całość dokładnie mieszamy lub miksujemy, aż uzyskamy jednolitą masę. Blaszkę (o wym. 24x24cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Równomiernie je rozprowadzamy po całej powierzchni
e-PrzepisyKulinarnetworzą rozkoszną całość wraz ze słodkimi bezikami i czekoladą rubinową. Polecam na specjalne okazje :) ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru szczypta soli żółtko 2 łyżki jogurtu lub śmietany masa: 3 opakowania mascarpone (po 250 g) 150 g malin (użyłam mrożonych) dodatkowo: 5-6 łyżek konfitury malinowej dobrej jakości świeże maliny czekolada rubinowa (ilość(...)przypadku. Mąkę mieszamy z cukrem i solą. Siekamy z masłem, po czym rozcieramy palcami, tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy żółtko i śmietanę, po czym zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, posypujemy kuleczkami ceramicznymi do obciążania i pieczemy przez około
Mienta blogTARTA Z MALINAMI, SERKIEM MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ Jak każdy, mam swój ulubiony przepis na kruche ciasto do tarty. Wypróbowałam już wiele tart, ale najlepszy to przepis Neli Rubinstein, z książki "Kuchnia Neli". Dlaczego go lubię? - bo to przepis prosty, - nie wymaga "natychmiastowego" zagniatania ciasta - nie wymaga chłodzenia w lodówce, ciasto i tak świetnie się rozwałkowuje i rozkłada w formie(...)mąkę i sól. Zagnieść ciasto i uformować kulę. Można włożyć do lodówki, ale nie trzeba. Dno i boki formy do tarty, o średnicy ok. 24 cm wylepić równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. *W przypadku tarty pieczonej z nadzieniem czas pieczenia jest zależny od wypełnienia, zazwyczaj jest
Calzonella.comGudetama, czyli leniwe i pozbawione energii jajko to postać z krótkometrażowego anime, które zyskuje coraz większą popularność na świecie. Tą uroczą postacią postanowiłam ozdobić tort dla
Oryginalny smakwałeczkiem z ciasta i lekko docisnąć. Gotowe ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Składniki na krem śmietankowy: 250 ml śmietany kremówki 30 – 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: ½ słoiczka konfitury z malin pralinki Rafaello(...)szklanka wiórków kokosowych Sposób wykonania kremu śmietankowego: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie zmiksować. Wystudzone ciasto posmarować konfiturą z malin, na to wyłożyć krem śmietankowy, całość posypać wiórkami kokosowymi i udekorować Rafaello. Gotowego mazurka można przechowywać przez trzy dni w lodówce. Smacznego
Na słodko lub wytrawnieCudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :) Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej
Smakołyki Asijego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich jak:maliny,borówki,jeżyny czy truskawki mrożonych owoców nie rozmrażaj! Potrzebne burżujskie przedmioty:tarka, mikser... Jeśli nie masz - idź się zapożyczyć do współlokatora/sąsiada wzamian za kawałek ciacha Wykonanie kruchego ciasta 1. Do michy wrzuć wszystkie składniki oprócz masła. Wymieszaj je. 2. Dodaj masło (zimne-prosto
U Fiolki