ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:108/475)

UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 200

życzenie mojej kochanej Mamci. Pyszne, dwusmakowe ciacho ucierane z lekkim, śmietankowym kremem i kwaskowatymi malinami jest świetnym pomysłem na każdą porę roku. Z popołudniową kawką stworzą duet, któremu nikt się nie oprze. Polecam! SKŁADNIKI: ( 25×25 ) Do mierzenia używam szklanki o pojemności 250 ml CIASTO: * jajko – 6 szt * cukier – 3/4 szkl * mleko – 150 ml * olej(...)mąka ziemniaczana – 1 łyżka * cukier – 3/4 szkl * maslo – 200 g * budyń śmietankowy – 2 czubate lyżki ( 40 g ) DODATKOWO: * maliny ( mogą być mrożone ) – ok. 250 g * biała czekolada – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Jajka ucieramy cukrem na puch. Dodajemy ole oraz mleko. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy, dzielimy na 2 części. Połowę

Ostra na Słodko
Czekoladowa tarta z malinami / Chocolate Rasberry Tart 91

mąki, 160 g zimnego masła, 90 g cukru pudru, 2 żółtka wierzch tarty: maliny, 240 g czekolady (u mnie po połowie mlecznej i gorzkiej) 150 g śmietany kremówki 2 łyżki masła Mąkę posiekać z cukrem i masłem, dodać żółtka i całość zagnieść (jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione ciasto owinąć w folię i włożyć(...)minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble i ciasto nie wyrastało - w tym przypadku można bardzo delikatnie przebić bąble widelcem). Czekoladę rozpuścić ze śmietanką i masłem, wylać na upieczony spód. Na lekko wystudzony krem nałożyć owoce (nie należy kłaść malin na gorący krem, ponieważ mogą puścić sok). Schłodzić kilka godzin w lodówce. Facebook Instagram Twitter

Lekcje w kuchni
Krucha tarta malinowa z bezą 127

dzięki żelatynie lub agarowi nadajemy formę galaretki, a w połączeniu z bezą ma cudowny smak. Wszystko idealnie się komponuje - tarta z malinami sprawdzi się na niedzielny deser ale też nie jedną uroczystość. Składniki:  kruche ciasto:  300 gram mąki pszennej  100 gram cukru  1 duże opakowanie cukru waniliowego  1 jajko  200 gram zimnego masła(...)formę.  Formę wstawiamy do lodówki na około 30 minut.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Schłodzone ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy  do nagrzanego piekarnika na około 15 - 20 minut.  W czasie kiedy tarta będzie nam stygła, maliny w syropie odsączamy. Syrop podgrzewamy to temperatury ok. 80-90 stopni, dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia.  Zostawiamy

Życie zaczyna się w kuchni
Najprostsze ciasto ze śliwkami. 193

Hmmmm jak to się stało ,że ponad miesiąc mnie tu nie było ???????/  a wiem ... miałam mały remont mojego warsztatu cukierniczego  :) ( czytaj kuchni )... , który wciąz

Malinowa Kawiarenka
Fit ciasto na kruchym spodzie z serem i owocami 105

idealne na weekend, ale też na każdą imprezę. Inspracja pochodzi z bloga Mała Cukierenka ( link ). Pozmieniałam nieco składniki, użyłam mąki orkiszowej oraz pełnoziarnistej, a zamiast cukru ksylitolu. Ciasto zrobiłam z dodatkiem mrożonych malin oraz porzeczek, ale sprawdzą się też inne owoce np. borówki lub wiśnie, zarówno świeże jak i mrożone. Ser doskonale uzupełnia smak ciasta i przez(...)250g chudego twarogu 6 łyżek ksylitolu 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g owoców (u mnie maliny i porzeczki) Kruszonka: 4 łyżki ksylitolu 60g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 110g mąki pełnoziarnistej 50g płatków migdałowych Wykonanie: Ciasto: Do miski przełożyć obie mąki, dodać ksylitol, krótko wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce

Healthy food explorer
Tarta śmietankowa mocno kremowa z owocami 97

serka kremowego śmietankowego topionego, 2 opakowania w bloczku, ponadto: sok z ½ cytryny, 1 łyżeczka cukru, świeże listki mięty. owoce: wiśnie, czarna porzeczka, marakuja, owoce leśne: maliny, jeżyny, jagody, Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z solą, cukrem pudrem, dodajemy pokrojone masło. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy na ciasto.  W razie potrzeby dodajemy łyżkę zimnej wody lub mąki, wszystko zależy od wielkości(...)Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. Nakłuwamy i przekładamy do lodówki na ok. 1 godz., do schłodzenia. Piekarnik nastawiamy na 210°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 15 - 20 min. Masa: W czasie pieczenia ciasta przygotowujemy masę. Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem, jajkiem, budyniem i serkiem śmietankowym. Masa powinna być idealnie gładka, kremowa. Masę przekładamy na kruche ciasto, można

Moniki Smakołyki
Letnie mini tarty z malinami 186

ostatnim czasie, to podziele sie przepisem na pyszne czekoladowe tarty. To moj imieninowy wypiek, szybki, prosty i pyszny. Taka mala namiasta lata. Zapraszam :-) Mini tarty czekoladowe z malinami skladniki na 4 tarty ciasto: 1 jajko 150g maki 90g masla szczypta soli 1 lyzka cukru wykonanie: Wszystkie skladniki ciasta zagniatamy, formujemy kule i owinieta w folie spozywcza odkladamy do lodowki(...)zalewamy nia polamana na kawalki czekolade. Mieszamy do czasu gdy czekolada sie rozpusci. Dodajemy nutelle i zoltko. Dokladnie mieszamy. Gdy ciasto jest juz prawie upieczone wycigamy je z piekarnika, sciagamy z foremek papier z grochem i na srodku nakladamy maliny wymieszane z cukrem pudrem. Calosc pokrywamy masa czekoladowa. Zmniejszamy temperature w piekarniku do 175°C i wkladamy do niego gotowe

Przysmaki Karolki
Ptasie mleczko z malinami + film 172

Torcik jest prosty w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować smakowo poprzez użycie różnokolorowych galaretek oraz ulubionych owoców.   składniki na tortownicę 23 cm 12 okrągłych biszkoptów 300 g malin 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa 1 galaretka truskawkowa 400 g mleka zagęszczonego niesłodzonego przepis Na dnie tortownicy wyłożonej folią aluminiową układamy biszkopty. Galaretkę agrestową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając(...)zagęszczone, miksujemy je do momentu aż podwoi swoją objętość, dodajemy lekko stężałą ale jeszcze lejącą się galaretkę i całość dokładnie łączymy a następnie przekładamy na pierwszą warstwę ciasta. Na wierzchu torcika układamy maliny i całość ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowane ptasie mleczko dekorujemy miętą i podajemy.   Artykuł Ptasie mleczko z malinami + film pochodzi z serwisu

Smakowite Dania
Tarta z mascarpone borówkami i malinami 111

KREM: 250 ml śmietany kremówki 30% 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru borówki, maliny 1. Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy szczyptę soli oraz masło i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, 3 łyżki wody i ugniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 30minut. 2. Stolnicę przesypujemy mąką i wałkujemy ciasto na kształt formy(...)Wkładamy do lodówki na 30 minut. 5. Ostygnięte ciasto smarujemy kremem i przekładamy owoce. Całość posypujemy cukrem pudrem. Gotowe … Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie ciasta. Artykuł Tarta z mascarpone borówkami i malinami pochodzi z serwisu

karolgotuje
Ciasto ze śliwkami 137

Dzisiejsze ciasto ze śliwkami to klasyczne ciasto ucierane, które świetnie nada się jako baza pod placek z dowolnymi owocami – jest na tyle gęste, że bez trudu utrzyma sporą warstwę truskawek, malin czy jabłek. Moja wersja ze śliwkami wyszła na tyle dobrze, że myślę, że będzie częstym gościem podczas zbliżającej się jesieni. Owoce możecie posypać dowolną kruszonką, ja zdecydowałam się

Ciastkozercy
Ciasto ze śliwkami 202

Dzisiejsze ciasto ze śliwkami to klasyczne ciasto ucierane, które świetnie nada się jako baza pod placek z dowolnymi owocami – jest na tyle gęste, że bez trudu utrzyma sporą warstwę truskawek, malin czy jabłek. Moja wersja ze śliwkami wyszła na tyle dobrze, że myślę, że będzie częstym gościem podczas zbliżającej się jesieni. Owoce możecie posypać dowolną kruszonką, ja zdecydowałam się

Ciastkozercy
Tartaletki z budyniem i owocami 618

śmietankowego bez cukru 375ml mleka 2 łyżki cukru 30g masła dekoracja 80g jagód 180g malin masło do wysmarowania foremek mąka do podsypania Wykonanie: - mąkę przesiać, dodać cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto - ciasto schłodzić 30 minut w lodówce - foremki do tartaletek o średnicy 9cm wysmarować masłem (można(...)ułożyć na kilku ustawionych obok siebie foremkach, palcem lekko wyłożyć ciastem foremki, przycisnąć u góry, by brzegi foremek odcięły nadmiar ciasta - skrawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki - ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia - upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami - z mleka

Smakołyki Bereniki
Skazana na sukces, czyli tarta malinowo-czekoladowa wg Michela Roux 159

Tarta, czekolada, maliny to musiało się udać. A skoro skoro autorem przepisu jest mistrz ciast Michael Roux to był to wypiek skazany na sukces. Ciasto: 125 g mąki tortowej 50 g masła pokrojonego w kostkę 50 g cukru pudru, przesianego przez sitko szczypta soli 1 jajko o temperaturze pokojowej W mące zrobić dołek,  dodać masło, sól i cukier puder(...)piec 20 minut (fałszywy wypiek). Wyjąć papier i fasolę, obniżyć temperaturę do 180 C i piec ok. 5 minut.  Odłożyć ok 20 malin. Resztę przekroić na pół wymieszać delikatnie z miętą i ułożyć na wystudzonym cieście.  W rondlu zagotować śmietanę, zdjąć z ognia, dodać czekoladę i glukozę i ubić na gładką masę. Dodawać masło, cały czas ubijając. Zalać

Humanistka w kuchni
Proste ciasto z truskawkami na oleju 260

chcesz nic skomplikowanego, to ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu. Ciasto idealnie nadaje się też do zabrania na piknik. W przepisie truskawki można zastąpić też malinami lub śliwkami. Proste ciasto z […] Artykuł Proste ciasto z truskawkami na oleju pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Ciasto czekoladowe z malinami, borówkami i kremem 242

Dzień dobry :-) Dzisiaj zostawiam Was na kilka dni z pysznym ciastem z kremem czekoladowym, malinami i borówkami i kremem śmietanowym, na to starta gorzka czekolada. Przepis syn wypatrzył na blogu  I love bake . Jest naprawdę pyszne, polecam Wam go bardzo. Przepis trochę zmodyfikowałam pod siebie. Ja jadę na kilka dni naładować baterie, a Wam życzę miłego dnia :-) Blaszka 23x33(...)masy, miksując delikatnie.  3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Studzimy. Składniki krem: 700 ml śmietanki 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady 70% 1,5 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanki gorącej (nie wrzącej wody) owoce (maliny, borówki około 500 g) Dodatkowo: starta gorzka czekolada do dekoracji

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania