ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:103/475)

Tarta owocowa z masą budyniową 694

etnia tarta z sezonowymi owocami. Tutaj słodkie maliny i delikatne w smaku borówki amerykańskie. Przepis na ciasto kruche jeszcze nie raz wykorzystam bo było bardzo smaczne, kruche i maślane (w smaku przypominało dobre herbatniki). Tarta owocowa z masą budyniową PRZEPIS (na formę do tarty 24 cm) Temperatura : 180ºC | C zas pieczenia: 30-40 min var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel

coolinarnastrefa.blogspot.com
Brownie z owocami leśnymi 179

się w uspokajającą zieleń i zatop zęby z bezkresnej czekoladowości ciasta i owocowości dodatków...najlepiej z gałką waniliowych lodów ^^ Niech będzie pysznie i wakacyjnie w poniedziałek! :) Brownie z owocami leśnymi Potrzebujesz: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100g masła 4 jajka 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru garść truskawek garść malin garść borówki amerykańskiej Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę i masło roztop

Kuchnia w Słońcu Skąpana
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 177

Sernik to chyba jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce. Z racji tego, próbowałyśmy już całe mnóstwo sernikowych wariacji, ale zwykle coś było z nim nie tak - a to, za bardzo zbity (taki... babciny), a to za bardzo puszysty (coś bardziej jak budyniowa pianka z odrobiną sera). Za nasze serca chwycił dopiero sernik z brzoskwiniami - poezja (przepis niebawem). I tak, zauroczona(...)zmienia ilość), - 2 budynie malinowe, - cukier wanilinowy, - mleko w proszku - do zagęszczenia i nadania kremowego smaku, - pół śmietany 30% - Maliny 1 litr, - można dodać odrobinę jeżyn, - trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania") Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj! WYKONANIE: 1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch. Stopniowo dodajemy ser, cały czas

Wypisz Wymaluj
Jagodowa subtelność na spodzie z otrębami...Chwila zapomnienia ;-) 191

delikatnie, dodaj ziarenka wanilii i rozpuszczone galaretki. Wszytko bardzo dokładnie wymieszaj. Wylej na spód. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Wierzch: - bita śmietana roślinna - maliny -cukier puder Ciasto zachwyci smakiem i wyglądem. Powiem Wam kochani, że je się go oczami ;-))))! Polecam Wam serdecznie! Życzę Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu z marką KUPIEC

SMYKWKUCHNI
CIASTO PIANKOWO - MALINOWE 144

jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 3 jajka Dodatkowo: 500 g mrożonych malin Przygotowanie: Masa jogurtowa - jajka z cukrem waniliowym ubić na kogla mogla. Następnie dodać jogurt - zmiksować. Na koniec dodać 2 opakowania budyni waniliowych - zmiksować. Odstawić.  Ciasto kakaowe - polewa: w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wodę i kakao. Wymieszać. Całość podgrzewać na małym ogniu(...)pieczenia, zaś boki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno tortownicy wyłożyć 1/2 masy kakaowej, następnie wylać masę jogurtową na którą wyłożyć maliny. Na koniec na maliny wyłożyć punktowo pozostałe ciasto kakaowe. Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: używając owoców mrożonych nie rozmrażamy ich zamiast owoców mrożonych możemy użyć świeżych owoców var pfHeaderImgUrl

Ciastka - domowe słodkości
Jogurtowiec z malinami i borówkami 657

Ciasto bardzo sezonowe. Zrobiłam go według receptury Doroty. Bardzo nam przypadło do gustu i z pewnością jeszcze do niego wrócę.   Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 3 żółtka 125 g masła 4 pełne łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowa(...)litr jogurtu naturalnego (odradzam grecki) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 białka 1 szklanka borówek leśnych 1/2 szklanki malin 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Składniki na spód łączymy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarach 20x35cm. Powierzchnię wyrównujemy, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez ok 20 minut w 180 st. C. Studzimy. 2. Białka ubijamy

Kuchnia domowa Ani
Ciasto czekoladowe z malinami, jeżynami i sosem karmelowym 136

odwiedzenia strony oraz POLSKIE MŁYNY na Facebooku . Składniki: 1 opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny 2 jajka 75 g margaryny 3 łyżki wody dodatkowo: foremka na ciasto, która została dołączona do zestawu maliny i jeżyny świeże lub mrożone 150 gram cukierków karmelowych 50 ml śmietanki 30 % Przygotowanie: Do miski wsypujemy całą zawartość opakowania, dodajemy jajka, wodę i miękką margarynę. Całość dokładnie(...)łączymy za pomocą miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach. Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny.  Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut. Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną. Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz

Życie zaczyna się w kuchni
Tort malinowy 142

tort malinowy wzięłam z tego przepisu. Wyszedł wspaniały. Co prawda nie upiekłam go w kształcie serca, tylko w zwykłej tortownicy i podwoiłam ilość składników. Ciasto nie jest przesłodzone, jest czekoladowe, bita śmietana połączona z malinami dodaje całości lekkiego kwasku. Pycha! Tortownica średnica 23cm. Blaty na ciasto warto upiec dzień wcześniej. Wszystkie skladniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Potrzebujemy(...)umieszczamy wszystkie składniki i podgrzewamy, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i połączy z resztą składników. Ostateczny wnik to konsystencja sosu czekoladowego. Dekoracja: Maliny lub świeże kwiaty... Bierzemy patere (lub duży talerz). Kładziemy pierwszy blat ciasta, na niego wykładamy masę malinową, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem i lekko dociskamy. Całość oblewamy sosem czekoladowym. Dekorujemy. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sernik z malinami 167

masę serową. Dodatkowo:  300-400 g malin 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej wiórki kokosowe (opcjonalnie) cukier puder Maliny wyłożyć na masę serową. Posypać je przez sitko mąką ziemniaczaną a następnie wiórkami kokosowymi. Na górę zetrzeć pozostałą ilość ciasta. Piec przez 50 minut w 180 stopniach. Ostudzić, posypać cukrem pudrem. Inspiracja

Moja Galeria Smaku
Absolutnie czarne ciasto czekoladowe 71

Ciasto smakuje jak najlepsze brownie ( takie troszkę przepieczone ). Bazowałam na przepisie na murzynka, zapożyczonym od Małej Cukierenki. Krem na bazie kakao, nutelli i budyniu,  ma kremową, aksamitnie gładką konsystencję  i pięknie lśni pod czeko - kruszonką. Pomysł na planowany tort zatem nabrał kształtów,  natomiast moje ciasto nie wymaga żadnych udoskonaleń. Deserowy smak czekolady uzupełniłam nutą maliny -  herbatniki(...)wierzch. Ściętą górną część ciasta kruszymy drobno lub ścieramy na tarce  i posypujemy grubą warstwą powierzchnię ciasta. Ja wyłożyłam dodatkowo chrupiące kuleczki  - orzechy laskowe w czekoladzie i malinowej cukrowej skorupce. Gotowe ciasto wkładamy na kilka godzon do lodówki. Wrażenia smakowe są fantastyczne - miękkie, niewiarygodnie czekoladowe ciasto,  aksamitna gęsta masa, plus miękkie, malinami słodzone herbatniki. Tak więc, polecam

Kronika Piekarnika
malinowy raj 183

się nimi podzielić, zacznę od mojego malinowego specjału. Uwielbiam robić ciasto z świeżych owoców, takich prosto z krzaczka. Tym razem moją ofiara padły maliny. Tego z ogrodzie u nas pod dostatkiem więc wykorzystałam je do ciasta z galaretką, wyszło pyszne:) Składniki: biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru masa: ser ricotta 200 ml śmietany(...)sztywno, pod koniec ubijania dodajemy fix do śmietany i cukier. Ubitą  śmietanę łączymy z serkiem i układamy na biszkopcie. Na masę układamy maliny i zalewamy je galaretkami przyrządzoną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2 godzin i możemy podawać je do stołu. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta z malinami i kremem z białej czekolady 101

formę do tart z wyciąganym dnem wybór był dość prosty. Tarta z malinami i kremem z białej czekolady wbrew oczekiwaniom nie przytłacza słodyczą. Lekko kwaśne maliny idealnie współgrają z czekoladowym kremem. Osoby nielubiące kruchego ciasta lub nie posiadające piekarnika, jako spód mogą wykorzystać pokruszone herbatniki i roztopione masło (ewentualnie można do nich dodać trochę roztopniej gorzkiej czekolady ) W każdej(...)serka mascarpone dwie tabliczki białej czekolady (u mnie każda po 80 g) Dodatkowo: 300-400 g świeżych malin cukier puder do oprószenia Na początku przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko, kakao i cukier puder. Zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z niego kulkę, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy lub wyklejamy nim formę

PatiGotuje
Rogaliki z budyniem i malinami 133

Blueberry Corner by "jagodzianka" Rogaliki z budyniem i malinami to deser wpisujący się do letniego jadłospisu. Bardzo lubię wypieki z drożdżowego ciasta, a te … Przeczytaj cały artykuł Post Rogaliki z budyniem i malinami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Tort truflowy z malinami 201

okazała się hitem, uwielbiam robić prezenty, szczególnie, gdy okazują się bardziej niż trafione :) Wracając do tortu - jest cudowny. Delikatny, lekki, na bazie białej czekolady, z lekko kwaśnymi malinami, które doskonale przełamują słodycz ciasta. Udekorowany wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałowymi i kokosowymi pralinkami. Polecam :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 150 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić(...)się rozpuszczą, do gładkości. Wystudzić. Włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Kolejnego dnia, schłodzoną masę truflową ubić na gęsto. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, wyłożyć 1/3 masy truflowej, na niej rozłożyć połowę malin. Przykryć drugim krążkiem, rozłożyć połowę z pozostałej masy i resztę malin, lekko dociskając owoce. Przykryć trzecim blatem. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Udekorować

Domowa cukiernia Ewy