Odwrócone ciasto z rabarbarem, różą i malinami

Odwrócone ciasto z rabarbarem, różą i malinami

Odwrócone ciasto z rabarbarem, różą i malinami

Odwrócone ciasto to jeden z najprostszych przepisów na wypiek z owocami. Ciasto wychodzi pyszne, wilgotne a owoce pozostają maksymalnie soczyste. Dziś polecam wersję z rabarbarem, malinami i intensywną nutą pachnącej róży :) 200 g mąki pszennej 60 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody łyżka płatków róży 2 łyżki liofilizowanych malin 130 g maślanki 20 g wody różanej 120 ml oleju rzepakowego 2 jajka dodatkowo: 3 łodygi rabarbaru łyżka cukru trzcinowego 3 łyżki płatków róży 2 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.