ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:96/475)

Sernik z kratką na kruchym spodzie z pudrem z liofilizowanych malin (bez jajek) 158

Pyszny i prosty sernik w sam raz na weekend. Wykwintności i specyficznego charakteru nadaje mu puder z liofilizowanych malin, który dodałam do kruchego ciasta, masy serowej oraz posypałam nim sernik. Być może jest to monotematyczne, jednak kolor ciasta tak bardzo uwiódł moje serce, iż nie mogłam się oprzeć. Całość dzięki takiemu zabiegowi uzyskała piękny, lawendowy kolor. Podobny puder można zrobić(...)dwoma porcjami liofilizowanych różowych owoców lub kwiatów np. malin lub hibiskusa. Do tego przepisu wykorzystuję 4 łyżki cukru pudru i 8 łyżek liofilizowanych malin, dokładnie miksuję w młynku do kawy i przesiewam przez sitko. Używam do ciasta. Wszystkie składniki ciasta kruchego dokładnie zagniatam, 3/4 ciasta kruchego wałkuję i wykładam na spód tortownicy. Podpiekam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Mango Papaja
Malinowa zapiekanka z czerstwych bułek 171

gotować - ma być tylko ciepły. Bułki połamać  - zalać ciepłym mlekiem. Dodać 2 żółtka, rodzynki, śmietanę - wymieszać. Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jeśli nie używanie w swojej kuchni produktów sojowych, napój czekoladowy zastąpcie mlekiem. Smacznego

kolorowotorcikowo
CIASTO CHAŁWOWY BANANOWIEC 166

nasączony ponczem na bazie soku pomarańczowego, przełożony masą serową o smaku bananów i chałwy waniliowej. Całość komponuje się wspaniale, więc tylko się zajadać ! :D Składniki tortownica 15-16 cm: Ciasto tortownica 15-16 cm: 3 jaja 1/2 szkl. cukru brązowego 1 szczypta soli 1 cukier waniliowy 1/2 szkl. mąki  1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju 3 płaskie łyżki(...)Poncz: sok wyciśnięty z 1/2 pomarańcza 2 łyżki wody 1 łyżeczka cukru Dekoracja: 200 ml. śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 gram białej czekolady 1/2 banana maliny Metoda: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier brązowy i waniliowy dalej ubijając.  Kiedy masa zgęstnieje dodać żółtka, śmietanę i olej

Kuchnia Paulettes
CHMURKA malinowa 337

śmietany  kremówki 63 łyżeczek żelatyny 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru Galaretka: 1 kubek malin mrożonych lub świeżych 1 galaretka malinowa Beza: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko ucieramy, zagniatamy w kulkę, owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na około 60 minut Prostokątną formę smarujemy(...)minut pozostałą pianę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i zapiekamy Śmietanę ubijamy, żelatynę namaczamy, pomalutku dolewamy do śmietany galaretkę przyrządzamy z połowy opisanej na opakowaniu wody, maliny blendujemy, dodajemy do  galaretki Ciasto rozkrawamy na dwie równe części, na jedną wykładamy część bitej śmietany, wylewamy tężejąca galaretkę  i przykrywamy drugim plackiem, wykładamy pozostałą śmietanę i przykrywamy

Luźna Kuchnia
Ciasto Balladyna 124

sztywna i lśniąca. Następnie dodać po jednym żółtku, a na koniec przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 st. C przez 30 min, do suchego patyczka. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty.  Śmietankę ubić na sztywną pianę wraz z śnieżką w proszku. Ubitą śmietanę delikatnie(...)posmarować kajmakiem. Następnie ponownie ułożyć herbatniki i wyłożyć pozostałą masę serową. Na cieście ułożyć drugi blat biszkoptowy. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Gdy zaczną tężeć to dodać maliny, wymieszać i wylać na ciasto zabezpieczone rantem. Ciasto wstawić do lodówki.  Przepis ze strony:  https://ilovebake.pl

kulinarne odsłony pati
Drożdżówki z malinami 172

podsypywania) 40g erytrytolu 55g masła jajko 50g malin (mogą być mrożone) Przygotowanie: Do małej miseczki wlej ciepłe mleko, dodaj drożdże i łyżkę mąki. Odstaw na 15 minut, aby drożdże lekko się spieniły. Do większej miski wsyp mąkę, słodzik, rozpuszczone masło i jajko. Na koniec dodaj zaczyn z drożdży i wyrób ciasto. Następnie(...)odstaw ciasto do wyrośnięcia na około 1,5h. Po tym czasie wyrośnięte ciasto wyłóż na blat i rozciągnij delikatnie rękoma na prostokąt. W razie potrzeby podsypuj mąką. Na cieście wyłóż równomiernie maliny i zwiń w rulon. Rulon potnij nożem na 6 równych części i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw blaszkę na 30 minut w jakieś ciepłe miejsce

Moja Micha
Owocowa pianka na biszkopcie 220

Kolejne proste i pyszne ciasto z użyciem sezonowych owoców. Ja akurat miałam pod rąką maliny, borówki, brzoskwinie i śliwki. Owoce można sobie dowolnie dobierać podobnie jak i smaki galaretki. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka ok 500-600 ml śmietanki 30 % 2 galaretki, u mnie(...)agrestowe ok 400 g owoców, u mnie maliny śliwki brzoskwinie na wierzch 2 galaretki, u mnie truskawkowe 400 g borówek amerykańskich Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno i odstawić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubite białka. Masę przełożyć do blaszki 25x35 wyłożonej papierem

Monia miesza i gotuje
Czekoladowo-orzechowe ciasto z kaszy jaglanej 227

ciasto zostało w domu. Czasami niestety tak bywa. Dziecko dostało coś w zamian. A tymczasem w domu cudownie pachnie czekoladą i cynamonem. Takie czekoladowe ciasta to nasze ulubione, a gdy jeszcze lądują w nim maliny, truskawki czy pomarańcze to już w ogóle pełnia szczęścia. Dzisiejsza wersja z malinami. Do tego znów przepis eksperyment. Ładnie pachnie i wygląda zachęcająco. Test smaku(...)kakao i mleczko kokosowe. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy resztę składników poza malinami i miksujemy. Przekładamy masę do foremki, u mnie keksówka, na wierzchu układamy maliny i widelcem wpychamy je do ciasta. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut

Przysmaki Karolki
Drożdżowy chlebek z pomidorami i rozmarynem 113

kilka dni temu piekłam ciasto drożdżowe z malinami w „fałdki” natchnęło mnie i postanowiłam te fałdki czymś bardzie wytrawnym wypełnić, a że teraz z kolei muszę ogarniać pomidory to wyszło coś na kształt chlebka, który w smaku lekko pod pizzę podchodzi tyle, że bez sera. Składniki (to mój sprawdzony przepis na wegańskie ciasto drożdżowe z mniejsza ilością cukru

greenscarf
Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową 112

pyszne ciasto urodzinowe! Zapraszam , spróbujcie sami! Print Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Proste ciasto na bazie biszkoptu z lekkim musem z jeżyn lub malin Course Desery Cuisine Polska Keyword biszkopt, jeżyny, maliny, śmietana Prep Time 40 minutes Cook Time 30 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt(...)papier. Dno fory, w której piekł się biszkopt wyłożyć folią spożywczą, włożyć jedną część biszkoptu. Druga część szczelnie zawinąć w folię spożywczą i zamrozić, będzie na następne ciasto. Przygotowanie musu Jeżyny lub maliny albo jagody przetrzeć przez sito, żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (30-40 ml wystarczy) odstawić. Schłodzoną śmietanę przelać do wysokiego naczynia, ubijać na najwyższych obrotach

SprawdzonaKuchnia.pl
BISZKOPT Z MALINAMI – 3 SKŁADNIKI! 393

targach pojawiły się już świeże maliny, truskawki i borówki, więc grzechem byłoby ich nie spróbować! Może nie są one jeszcze tak wspaniałe jak w sezonie, ale do ciast i koktajli nadają się idealnie! Do popołudniowej kawki na zachciankę przygotowałam najszybsze i chyba najłatwiejsze ciacho na świecie – biszkopt z malinami. Potrzebne tylko 4 składniki, 2 minuty mieszania i pół godziny

Ostra na Słodko
deser Kardynala 144

odpowiada 2 płatkom żelatyny 40 g (1/3 szkl) cukru pudru 50 ml brandy szczypta soli 300 g świeżych malin gar ść przyrumienionych płatków migdałowych 30ml likieru malinowego Wykonanie Bia łka ubić z odrobiną soli i cukrem na sztywną masę . Ubi ć ciasto tj. ubić jajka z żółtkami i cukrem. Dodać startą skórkę z cytryny. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać(...)żelatynę w ciepłym likierze, aż do rozpuszczenia. Przestudzona wymieszać z ubita śmietaną z sola i cukrem pudrem. Pozostawi ć do zagęszczania w chłodnym miejscu. Na płat ciasta wyłożyć dżem ananasowy ,na to maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta

mojej kuchni
deser Kardynala 162

odpowiada 2 płatkom żelatyny 40 g (1/3 szkl) cukru pudru 50 ml brandy szczypta soli 300 g świeżych malin gar ść przyrumienionych płatków migdałowych 30ml likieru malinowego Wykonanie Bia łka ubić z odrobiną soli i cukrem na sztywną masę . Ubi ć ciasto tj. ubić jajka z żółtkami i cukrem. Dodać startą skórkę z cytryny. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać(...)żelatynę w ciepłym likierze, aż do rozpuszczenia. Przestudzona wymieszać z ubita śmietaną z sola i cukrem pudrem. Pozostawi ć do zagęszczania w chłodnym miejscu. Na płat ciasta wyłożyć dżem ananasowy ,na to maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta

w mojej kuchni
Ucierane ciasto na oleju, z owocami 170

klasycznej tortownicy o 24cm średnicy to 12 uczciwych porcji. Z dużej blachy wyjdzie około 26-30 kawałków. Ciasto kroimy dopiero po wystudzeniu i posypujemy cukrem pudrem.   Do ciasta można użyć malin, jagód, borówek, wiśni, czereśni, agrestu. Wychodzi też z cienkimi plastrami jabłek, gruszek, z ćwiartkami śliwek, z kiwi. Jeśli chcecie wykorzystać truskawki pokrójcie je na ćwiartki i nie kładźcie

Karo in the Kitchen
Jabłkowe gofry z ciasta francuskiego 128

gofrownicę Ostatnio zaopatrzyłam się w taką o mocy 1000 W, więc postanowiłam ją wypróbować no i wyszło super – ciasto ładnie wyrosło, przyrumieniło się i było chrupiące. Te gofry to był strzał w dziesiątkę. Masa z serka mascarpone i słodkie maliny doskonale tutaj pasowały i dopełniły całość. Wszystkim było mało i od razu dostałam „zamówienie”, by niebawem znów(...)musiał, bo sama pomyślałam o tym samym Składniki na 8 gofrów: 5 dużych jabłek 1 łyżka masła szczypta cynamonu 2 op. ciasta francuskiego Krem: 2 żółtka (z wcześniej sparzonych jaj) 1 łyżka cukru pudru 250 g mascarpone maliny, borówki amerykańskie, banany lub dowolne drobne owoce do podania Obrane jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, jeśli mają dużo soku, lekko odciskamy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania