ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:113/475)

Tort malinowy 191

waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Jak zrobić tort malinowy? Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej(...)blaty. Kładziemy pierwszy z nich na paterze lub talerzu i nasączamy musem malinowym omijając brzegi ciasta. Na górę nakładamy krem, dla wygody można przełożyć go sobie do worka cukierniczego. Rozsmarowujemy krem przy pomocy noża lub szpatułki. Na krem nakładamy połówki malin, zostawiając wolne brzegi – dzięki temu łatwiej będzie skleić poszczególne warstwy, a sok z malin nie będzie wyciekał

Ciastkozercy
Tort czekoladowy z mascarpone i malinami 237

Moooocno czekoladowy tort z masą na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z dodatkiem malin. Łatwy do przygotowania a efekt jest pyszny, polecam! :) Składniki na tortownicę o śr. 28 cm: (Inspiracja: :" Ulubione przepisy ") Ciasto czekoladowe:  150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 200 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)połową szklanki herbaty. Na pierwszy blat wyłożyć 1/3 kremu, na nim poukładać maliny (część zostawić do dekoracji), następnie kolejną 1/3 kremu. Przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch i boki posmarować resztą kremu. Na wierzchu poukładać pozostałe maliny i oprószyć startą na tarce o dużych oczkach mleczną czekoladą. Schładzać minimum 3 godziny przed podaniem

Simply Food
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE, Z MALINAMI 295

ciasta. Rozkruszyłam ciasto na kruszonkę do miski i tak schłodziłam w lodówce, przygotowałam go błyskawicznie. Wydłużyłam tylko trochę czas pieczenia, ze względu na dodanie zamrożonych malin. Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.33x23cm . Składniki kruchego ciasta: - 400g mąki orkiszowej typ750  (pszennej trochę mniej) - 250g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 80g ksylitolu (lub cukru) - 2 duże żółtka (białka zostawiamy(...)cukru) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - 250g miękkiego masła - 2 białka pozostawione od kruchego ciasta - 60g mąki ziemniaczanej (lub 1,5 paczki proszku budyniowego) - ok.200-300g mrożonych lub świeżych malin Dodatkowo: - mielony ksylitol lub cukier puder do posypania W misie miksera utrzeć miękkie masło z dodatkiem ksylitolu, ksylitolu z wanilią i ekstraktem waniliowym

Smaczne Zdrowe
Bezowa rolada serowo-malinowa 187

malin. Składniki : Beza 4 białka szczypta soli łyżeczka soku z cytryny, octu jabłkowego lub winnego 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 220 g cukru Nadzienie 250 g malin na masę + maliny do nadzienia w całości 250 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 1,5 łyżeczki agaru 3-4 łyżki miodu Przygotować dużą blachę i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik(...)odczekać 10 minut. Wyjąć bezę na kratkę i znowu odczekać 10 minut. Na bezie ułożyć czystą ściereczkę (większą od bezy), odwrócić ciasto i oderwać delikatnie papier do pieczenia. Bezę zwinąć w ściereczkę. Odstawić na przynajmniej 3 godziny. Maliny zmiksować na gładką masę. Pulpę malinową podgrzać na palniku o średniej mocy. Gdy pulpa zacznie bulgotać, dodać agar i zmniejszyć moc palnika

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Tropikana bez pieczenia / No Bake Tropicana Cake 111

Ciasto Tropikana bez pieczenia  Ciasto Tropikana to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia z galaretką, ananasem z puszki i budyniem na herbatnikach . Ten łatwy przepis to świetny wybór dla początkujących, zawsze się udaje i zawsze dobrze smakuje. Zobaczcie, jak przygotować pyszne ciasto bez włączania piekarnika na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Tropikana z galaretką(...)masła stopniowo. Nasze ciasto na zimno wieńczymy galaretką z ananasem z puszki (świeży nie stężeje w galaretce, chyba, że przelejemy go wrzątkiem). Polecam przygotować galaretki z użyciem gorącego soku ananasowego zamiast wody - wtedy nasze ciasto będzie naprawdę owocowe. Jeśli nie przepadacie za ananasem, możecie zamiast niego wykorzystać inne owoce. Z  kremem kokosowym dobrze skomponują się maliny lub brzoskwinie - nasze

Lekcje w kuchni
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1077

Dziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez konieczności

My Culinary Art
Bułeczki drożdżowe z czarnymi malinami 148

Lato w pełni więc i owoców całe mnóstwo. U nas w ogrodzie resztka czarnych malin (tak dokładnie – nie jeżyn tylko malin ) więc aby się nie zmarnowały postanowiliśmy zrobić pyszne mięciutkie drożdżowe bułeczki Składniki na ciasto: - 300 g mąki pszennej - 60 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią - 125 g serka mascarpone - 25 g masła - 1 jajko - szczypta(...)przykrywamy mokrą ściereczką i zostawiamy na następne 15 minut. Potem każdą taką kulkę rozgniatamy dłonią na placuszek (nie za cienko żeby podczas wyrastania ciasto nie rozeszło się i żeby nie zrobiły się dziury), na który nakładamy maliny (ok łyżeczki/dwóch), posypujemy cukrem (tak nie więcej niż pół łyżeczki), dokładnie zlepiamy i formujemy okrągłe bułeczki (zlepienia dobrze zawinąć pod spód

Kuchenne Wariacje
Malinowa chmurka 261

niedzielne południe polecam przepis na pyszne ciasto Malinowa chmurka. Ciasto jest połączeniem biszkoptu, masy malinowej, masy śmietanowej oraz chrupiącej bezy z płatkami migdałowymi. Kwaśność malin doskonale przełamuje słodycz bezy i dzięki temu ciasto jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 100g cukru, 3 łyżki oleju, 100g mąki, ½ łyżki octu, 1 łyżeczka proszku(...)sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 24cmx 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Masa malinowa: Maliny lekko rozgniatam widelcem. Przekładam do garnka i wlewam wodę. Doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
sernik z malinami 130

mniejszą i większą. 2/3 ciasta rozwałkowujemy przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w 180 st. C aż się zrumieni. składniki na masę serową: 1000 g białego sera 100 ml śmietanki kremówki 200 g cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 300 – 400 g malin wykonanie: Ser mielimy(...)cukrem, przesiane mąki oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy do foremki z podpieczonym spodem. Na wierzchu układamy maliny, oprószamy je delikatnie mąką ziemniaczaną i ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 160 st. C, przez ok. 75 min. lub dłużej, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przed

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżówki z Konfiturą Pomarańczową, Malinami i Cynamonem 196

łyżki cukru  2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego 1 łyżka syropu waniliowego ETERNO  Dodatkowo: konfitura pomarańczowa ETERNO 2 garście malin (użyłam mrożonych) 1 łyżka cynamonu mielonego cukier perlisty  Wykonanie: Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam ciepłym mlekiem. Rozmieszałam(...)stało się matowe. Zostawiłam do wyrośnięcia na około 40 minut. Po tym czasie rozwałkowałam ciasto na duży prostokąt, który posmarowałam konfiturą pomarańczową, posypałam cynamonem i wysypałam maliny mrożone, których nie rozmrażałam wcześniej. Ciasto zwinęłam jak struclę, których wyszło dwie, ponacinałam na paski. Odstawiłam je do wyrośnięcia na kilka minut. Na koniec posmarowałam mlekiem i posypałam cukrem perlistym. Piekłam w piekarniku

Blondynka Gotuje
Wykwintny jesienny obiad dla 6-8 osób 214

śliwkami to tradycyjne, domowe ciasto jakie znamy z babcinych zeszytów. Ja uwielbiam wypieki z sezonowymi owocami – sprawdzają się zawsze. Zamiast śliwek można użyć np. moreli, rabarbaru, malin, nektarynek czy jabłek. Ciasto ze śliwkami: 800 g śliwek 1 kostka miękkiego masła (200 g) 2 szklanki mąki tortowej (280-290 g) 1 szklanka cukru pudru 4 duże jajka w temp. pokojowej

Poezja smaku
Ciasto na poniedziałek 185

niedzielę, ale wyszło jak wyszło i jest ciasto na poniedziałek. Myślę, że zaczynać w ten sposób tydzień wcale nie jest źle. Taki słodki akcent ma swoje plusy, szczególnie gdy niektórzy muszą iść do pracy. Niech więc im osłodzi ten pracowity dzień. Zapewne znacie już nie jeden sernik z białą czekoladą i malinami. Ja sama proponowałam takie połączenie już kilka razy(...)dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy posiekana białą czekoladę. Kilka łyżek masy serowej wykładamy na spód z ciastek, następnie układamy maliny, które przykrywamy resztą masy serowej. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 160°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odstawiamy je do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyciągamy je z lodówki około 30 minut wcześniej. Dekorujemy malinami

Przysmaki Karolki
Tarta z malinami 242

Kruche ciasto z serkiem mascarpone i pysznymi malinami. Coś tak łatwego do przygotowania nie może się nie udać. W dodatku, gdy nie masz zbyt wiele czasu (bo goście pukają już do drzwi), to możesz czas przygotowania takiej tarty skrócić do 20 minut, co jest wielką zaletą tego przepisu. Ja do ciasta dodałam wanilie, ale możesz użyć kakao, cynamon, gałkę muszkatołową(...)dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do foremki i dociśnij palcami do brzegów. Piecz 15min.Gdy ciasto jest w piekarniku dokładnie wymieszaj ser z jajkiem, a jeżeli chcesz skrócić czas przygotowania tarty dodaj tylko żółtko.Wyciągnij tartę z piekarnika i rozsmaruj ser. Jeżeli wybierasz krótszy czas przygotowania wystarczy ułożyć maliny, wstawić tartę do lodówki i gotowe. Jeżeli -tak jak ja - wolisz z zapiekanym

Keto Przepisy
Brownie z malinami 147

pewien deszczowy letni dzień moje dzieci bardzo się nudziły. Chcąc im zorganizować zajęcie zaproponowałam, że upieczemy babeczki. Babeczki ostatecznie zmieniły się w ciasto, a te w brownie. Jako, że w domu posiadaliśmy tylko (albo i aż) maliny to wylądowały one w środku. Efekt przerósł nasze oczekiwania. Upiekliśmy pyszne, mokre w środku borwnie z owocami. Przepis na nasz eksperyment przedstawiamy ponieżej(...)dolewamy krem czekoladowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dorzucamy mielone migdały oraz przesiewamy mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i układamy w nim umyte i osuszone maliny. Brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni Celsjusza na około 35 minut. Wyjmujemy i studzimy. Ciasta nie pieczemy do suchego patyczka, ponieważ czekolada zastygnie dopiero

Kolizje Smaków
Hand pies - ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowymi owocami 224

Pyszne ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowanymi owocami - u nas z czerwonymi porzeczkami, borówkami, malinami i jeżynami! Bardzo kruche i delikatne. Nie za słodkie. Idealne na deser, na drugie śniadanie do szkoły, na wyjazd czy na piknik.  Składniki: 235 g mąki pszennej, 40 g cukru pudru, 170 g zimnego masła, szczypta soli, 1 żółtko z jajka L, 1 łyżeczka(...)łyżki zimnej wody dodatkowo: 1-2 jajka, brązowy cukier, owoce - u nas borówki, czerwona porzeczka, maliny i jeżyny Mąkę, cukier i sól wsypać do miski, wymieszać, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i dokładnie posiekać przy pomocy noża lub siekaczki do ciasta kruchego. Całość musi utworzyć konsystencję kruszonki. Następnie dodać żółtko, ekstrakt waniliowy i zimną wodę - szybko zagnieść ciasto

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania