ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:113/475)

Tort malinowy z paloną białą czekoladą 373

śmietany kremówki (30%) 500 g mascarpone 300 g białej czekolady 2 czubate łyżki dżemu malinowego 2 płaskie łyżki żelatyny 300 g malin (mogą być mrożone) świeże kwiaty lub maliny do dekoracji'; document.write(" "); Biszkopt malinowy (rzucany, bez proszku): Piekarnik nagrzewamy do 160ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Dno tortownicy o śr. 24 cm wykładamy papierem (boków niczym nie wykładamy(...)miksując dodajemy po jednym żółtku. Mąkę i malinowy proszek budyniowy należy wymieszać, koniecznie przesiać przez sito i bardzo powoli, stopniowo, dodawać partiami mieszając szpatułką lub na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i razem z formą upuszczamy na podłogę

Poezja smaku
Kruche z malinami 345

żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego   Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewamy , dodajemy zimną margarynę , proszek do pieczenia i żółtka . Nożem siekamy wszystkie składniki , po czym w miarę szybko zlepiamy w kulę. Dzielimy na 2 części : jedna ma być większa(...)cukier puder i proszek budyniowy.  Na koniec dolewamy olej. Należy dobrze wymieszać. Dodatkowo:  koszyczek malin Na przestudzony kruchy spód , wylewamy piankę , układamy na niej maliny i trzemy pozostałą część ciasta . Całość pieczemy następne 40 - 45  minut w temp. 180 C. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 153

ugotowania pięknego pod względem koloru kompotu, upiekłam z nimi ciasto drożdżowe. Dodałam delikatnej ricotty i drożdżówka zniknęła w jedno popołudnie! Składniki 250 g mąki pszennej 60 g masła 100 ml ciepłego mleka 50 g cukru 20 g świeżych drożdży 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii wierzch garść czerwonych porzeczek, malin, jeżyn kilka łyżeczek sera ricotta cukier puder do posypania(...)wykładamy ricottę oraz mrożone owoce letnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Zmniejszamy temp do 180 C i pieczemy ciasto przez ok. 1h. Smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Zwierciadło malinowe.(bez pieczenia) 141

albo trzeciej klasie gimnazjum kiedy do kiosków wchodził magazyn kulinarny do którego dodatkiem był spieniacz do mleka. Ciasto technicznie jest średnio wymagające. Tak naprawdę najważniejszy jest pierwszy etap przygotowywania masy malinowej, bo to od niej zależy lekkość i puszystość całego deseru. Na maliny(...)czekam zawsze z olbrzymim wytęsknieniem. Zimą wykorzystuję zamrożone zapasy, a w tym roku przygotowałam również pure malinowe zamknięte w słoikach oraz maliny w syropie. Zapewne na dniach podzielę się z wami przepisami na te przetwory. Wracając do ciasta to masa jest puszysta lekka jak obłoczek przypomina najlepszy mus tyle że o wyraźnym smaku malin. Całość dopełnia galaretka malinowa i bynajmniej

vaniliowoczekoladowa
Malinowa chmurka 1527

prezentuje no i kto nie lubi bitej śmietanki z mascarpone ,bezy,malinowych galaretek  i chrupiących migdałków......mniam polecam gorąco.....(w wersji z wiśniami zamiast malin -nazywa się Zemsta teściowej) Składniki: Składniki na ciasto: 100 gram masła 150 gram mąki pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na galaretkę(...)popękana.  Wystudzić. Maliny mrożone wcześniej rozmrozić na durszlaku.  3 malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Śmietanę  umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) ,jak zacznie gęstnieć dosypujemy cukier i dodajemy

Swojskie jedzonko
Ciasto z kremem straciatella i truskawkami 471

kupiłam takie pyszne truskawki, że musiałam z nimi coś upiec. Jest to późna odmiana truskawek ale są lepsze w smaku jak nie które  wczesne odmiany czerwcowe. Ciasto napączowałam 100% sokiem z malin Polska Aronia . Przez co nadałam lekkiej kwaskowej nuty. Sok jest bez dodatku cukru ale bardzo aromatyczny. Ciasto było pyszne. Ciasto podane na talerzyku z kolekcji Ibiza Porcelana(...)jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ale-raj sól szczypta  Do napączowania: 100 ml soku z malin 100% Polska Aronia Warstwa z galaretką: 2 galaretki truskawkowe 900 ml wody 400 g świeżych truskawek Krem straciatella 500 ml kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 1/3 szkl wody 3 łyżeczki

Ala piecze i gotuje
Ciasto widelcem mieszane z owocami 106

proste w przygotowaniu ciasto widelcem mieszane z jogurtem, czyli idealny pomysł na szybki deser z owocami. To ciasto spod widelca możesz przygotować na wiele sposobów. Składniki są bardzo proste do zapamiętania, ponieważ do ich odmierzenia użyjesz klasycznej szklanki. Jeśli lubisz łatwe w wykonaniu, miękkie i niedrogie ciasta bez masła, koniecznie zobacz ten przepis! Ciasto z owocami mieszane widelcem czy też(...)wymieszasz w jednej misce przy pomocy kuchennego sztućca. Na nic nie musisz czekać! Od razu wstawiasz do piekarnika. Prosto, smacznie i ekonomicznie. Koniecznie wypróbuj! Przepis na ciasto widelcem mieszane z jagodami i malinami możesz również przygotować z kefirem lub maślanką. Zobacz też inne nasze przepisy proste domowe ciasta, jak ciasto Prince Polo bez pieczenia , a także lekkie ciasto jogurtowe . Sprawdź

Kuchnia Na Wypasie
Babki ponczowe 170

KLIK. Wprowadziłam jednak trochę zmian. Zamiast rodzynek wykorzystałam czereśnie namoczone w winie, a zamiast margaryny dodałam masło. Zrezygnowałam z kremu cytrynowego, natomiast wykorzystałam wanilię, świeże maliny i miętę. Babeczki jeszcze przed nasączaniem wyszły przepyszne. Ciasto drożdżowe pięknie pachnące i delikatne. Poncz z wytrawnym winem dodał im charakteru, a maliny i mięta przyjemnego orzeźwienia. Babki nasączone ponczem dłużej zachowują swieżość, ciasto(...)pomarańczy 50 g czereśni bez pestek namocznych w winie poncz: 300 ml wody 200 g cukru trzcinowego 300 ml białego wina wytrawnego dodatkowo: 4 łyżki dżemu morelowego lub brzoskiwiniowego maliny mięta Do miski przesiewamy mąke i robimy w niej zagłębienie. Drożdże ucieramy z cukrem i wlewamy do mąki, wraz z ciepłym mlekiem. Delikatnie mieszamy i przykrywamy na 15 minut. Masło

Mienta blog
Galette orzechowe z owocami 176

Było letnie sobotnie popołudnie. Rano wybraliśmy się wszyscy na nasze miejskie targowisko, nakupiliśmy pomidorów malinówek, ogórków gruntowych, jabłek, śliwek, trochę malin i jeżyn. Obiad zjedzony, dzieci się bawią, mąż operuje pilotem. A ja zabieram się za wyczekane ciasto ze śliwkami.  Wyczekane, bo galette chodzi za mną od zeszłego roku... Od kiedy poznałam taką formę ciasta kruchego, od czasu(...)tartej bułki 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka miodu ok. 14 śliwek węgierek  kilka sztuk malin i jeżyn (niekoniecznie) mleko - do posmarowania przed pieczeniem  brązowy cukier do posypania Przygotowanie: W robocie kuchennym zagniatamy ciasto z podanych składników. Można również tradycyjnie przesiać mąkę na stolnicę, zrobić wgłębienie w środku, dodać posiekane zimne masło, zmielone orzechy

bistro mama
Grysikowiec z galaretką i owocami (bez pieczenia) 289

niej ciasto.  Grysikowiec to przepyszne i lekkie ciasto, doskonałe na upalny letni dzień. Jest niesamowicie proste w wykonaniu, poradzi sobie z nim nawet początkująca gospodyni. I możecie być pewni, że zawsze się uda a goście będą zachwyceni ;) Możecie dodać do niego swoje ulubione owoce. Ja użyłam brzoskwinię, borówki i maliny. Pyszny! :))) Masa grysikowa: 1 l mleka 200 g masła(...)szkl cukru łyżka cukru waniliowego 1 szkl grysiku 2 galaretki malinowe brzoskwinia 1 szkl borówki amerykańskiej 1 szkl malin ok 100 g herbatników Galaretki rozpuścić w 2 szkl gorącej wody, ostudzić. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć warstwę herbatników. 2/3 mleka zagotować z masłem i cukrami. Resztę zimnego mleka wymieszać z kaszką manną (dzięki temu nie zrobią się grudki

Smakołyki Asi
TARTALETKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM I MALINAMI 260

szklanki mąki pszennej * 1 jajko * 100 g masła * 1 łyżka cukru * szczypta soli * krem czekoladowy do nadzienia * maliny do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki (poza kremem i malinami) zagnieść na jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość około 5 mm. Szklanką wycinać koła. Foremki do tartaletek wylepić wyciętymi szklanką kołami. Foremki z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około

Zrób to smacznie
Malinowa pianka 114

Składniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki

Qchnia po prostu
Kruche babeczki z maślanym kremem i malinami 272

głowy przyszły mi kruche babeczki z maślanym kremem i duuużą ilością świeżych, słodkich malin:) Wszystko doskonale się ze sobą łączy:) Babeczki idealnie sprawdzą się podczas imprezy dla dzieci, ale na pewno też umilą nam letnie popołudnie. Możecie oczywiście użyć dowolnych owoców.  Kruche ciasto:    300 g mąki krupczatki,  100g margaryny,  100g cukru pudru,  2 łyżki(...)odrobiną bułki tartej. Następnie dno oraz boki foremek wylepić ciastem. Dno nakłuć widelcem. Piec około 15-20 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem maślany:  3 żółtka,  czubata szklanka cukru,  szklanka mleka,  150g margaryny,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  laska wanilii,  350 g świeżych malin. Żółtka utrzeć z 1/4 szklanki mleka oraz cukrem i mąką

Z miłości do słodkości
Delikatny torcik malinowy 87

push({}); Drukuj Delikatny torcik malinowy Składniki Składniki na ciasto: 130 g mąki pszennej 40 g kakao 120 g drobnego cukru pół szklanki maślanki pół szklanki świeżo zaparzonej kawy 1 duże jajko 60 ml oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki na mus malinowy: 800 g malin 500 ml śmietanki kremówki(...)piekarnika nagrzanego do 180 C. i pieczemy około 35 minut. Studzimy. Wystudzone ciasto wyrównujemy na wierzchu i kroimy na dwie części. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy żeby napęczniała. Podgrzewamy chwilę w mikrofali lub zalewamy gorącą wodą 1/3 szklanki i mieszamy, aż się rozpuści. Maliny wrzucamy do garnka, dodajemy sok, cukier i zagotowujemy. Przecieramy przez sitko. Dodajemy żelatynę

To co lubię - gotuję i polecam
Jogurtowe ciasto z jabłkami i malinami 163

swoim "repertuarze" przepis na ciasto, które jest szybkie i niezawodne. Dla mnie takim ciastem jest jogurtowe , które w zależności od dodatków za każdym razem zmienia smak, ale jeszcze nigdy nam się nie znudziło i zawsze znika do ostatniego okruszka.  Tym razem cytrynowa wersja z jabłkami, malinami i makowymi piegami:) Składniki: 280g mąki 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia(...)krótko i niezbyt dokładnie. Jabłka obrać, przepołowić, wydrążyć gniazdo nasienne, każdą połówkę pokroić w ósemki. Tortownice 24cm (lub formę 22x33cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, w ciasto włożyć kawałki jabłek i maliny. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 minut w temp. 170stC (termoobieg) do suchego patyczka. Studzić najpierw w formie, a następnie przenieść na kratkę. Przed podaniem ciasto

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania