Składniki: (blaszka o wym. 27 cm. x 22 cm.) 200 g. gorzkiej czekolady 200 g. masła lub margaryny 150 g. cukru 150 g. mąki pszennej 3 jajka 1/4 łyżeczki soli Na maliny: 300 g. malin 2 łyżki cukru 2 łyżki zimnej wody 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Maliny wymieszaj w garnuszku z cukrem, postaw na mały ogień i podgrzewaj, aż puszczą dużo soku i całkowicie się rozpadną. Zdejmij je z ognia i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pesteczek. Ponownie przelej do garnka i podgrzej. Gdy przecier malinowy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...