ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:114/475)

Tartaletki z malinami i karmelową czekoladą 132

Kruche ciasteczka, w których orzeźwiający, kwaskowy smak malin jest przełamany słodką czekoladą. Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej 125 masła extra 1 jajko 50g cukru pudru szczypta soli 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: 100g karmelowej czekolady 70ml śmietany 30% 200ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka masła 2 szklanki malin kilka borówek cukier puder do posypania(...)czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut, a następnie wystudzić. 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło, 70 ml śmietany 30%, dokładnie wymieszać i wystudzić. 3. Śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem na sztywno. 4. Do upieczonych tartaletek włożyć po kilka malin, wlać rozpuszczoną

Szalona Kuchnia Eweliny
Proste ciasto czekoladowe z kremem waniliowym z mascarpone i owocami 133

zaskoczył. Ciasto jest bardzo intensywne w smaku, dlatego delikatny krem waniliowy z bitej śmietany i mascarpone pasuje do niego idealnie. Wykończenie stanowią świeże letnie owoce, borówki i maliny. Obejrzyj wideo jak zrobić ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i owocami   Ciasto czekoladowe Składniki: 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 150 g cukru pudru 45 g kakao Wykonanie: Do żółtek dodaj(...)piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30-40 min, do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Masa waniliowa Składniki: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku) Dodatkowo: świeże owoce: maliny, borówki, truskawki, itp. Wykonanie: Naczynie, w którym będziesz ubijać masę oraz końcówki do miksera

Słodki Blog
muffiny z malinami i czekoladą 122

płatki owsiane, posiekaną czekoladę oraz cukier. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko, ojej oraz jajka. Składniki płynne wlewamy do suchych, mieszamy do połączenia się. Na koniec dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy ok. 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Brownie z serową masą kajmakową i malinami 207

szklanki brązowego cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg gęstego twarogu sernikowego 5 jajek 1/2 szklanki białego cukru 400 g masy kajmakowej ewentualnie cukier do smaku 1,5 szklanki malin (mogą być mrożone)  Czekoladę połamać na kawałki, umieścić razem ze śmietanką w porcelanowej miseczce i w garnku do połowy wypełnionym wrzątkiem. Gotować aż czekolada się rozpuści. Wyjąć miskę, dobrze(...)przelać do dużej prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. W osobnej misce twaróg zmiksować z jajkami i masą kajmakową, dosłodzić cukrem. Wykładać po kilka łyżek na ciasto czekoladowe, wrzucając porcjami maliny. Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej i przemieszać delikatnie końcem drewnianej łyżki, by powstały lekkie fale. Piec ok. 60-70 minut

Czerwień i błękit
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #19 Brownie z bitą śmietaną i owocami 441

foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 min w 180 stopniach Dodatkowo : – 500 ml śmietanki kremówki + łyżka cukru pudru – dowolne owoce: u mnie maliny z borówkami Gdy ciasto ostygnie ubijamy śmietankę wraz z cukrem pudrem. Jeżeli chcemy żeby bardziej trzymała ona formę polecam dodać Śmietan-fix, który ją usztywni. Ubitą śmietanę przekładamy na ciasto wykładamy umyte

Relaxtime
Rolada malinowa z bananami 185

różową część tworząc większe keksy. Piec w temp. 150 st. C przez 15 minut. Ciasto wystudzić zdejmując papier do pieczenia,  7. Kremówkę  ubić dodając proszek o smaku malinowym. Jeśli nie macie dostępu do tego proszku możecie dodać odrobinę dżemu lub konfitury z malin.  8. Wystudzony biszkopt nasączyć rozcieńczonym dżemem malinowym, następnie wyłożyć krem równomiernie rozprowadzając, Zostawiamy zapas

vaniliowoczekoladowa
Malinowy Pocałunek 177

ciasto składające się z prostego, puszystego spodu z równie prostą masą jogurtową z dżemem malinowym (w wersji na zimno) z dodatkiem malin i polewy z białej czekolady i posypki w postaci maleńkich kropelek. To proste ciasto może mieć wiele odsłon- w zależności(...)smaku dodanego dżemu i owoców- można także pokusić się o zrobienie na spodzie z podłużnych biszkoptów (tzw. 'kocie języczki') będzie wtedy jeszcze prościej i szybciej! :) Reasumując: ciasto o rozkosznym i delikatnym smaku malin, nie za słodkie, proste w przygotowaniu i idealne na uroczystość kobiecą, gdyż utrzymane jest w uroczej, delikatnie różowej tonacji :))) Spód: * mąka pszenna- 300 g * jajka

Kraina Miodem Płynąca
Muffiny czekoladowe z malinami 210

białego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 320 ml jogurtu greckiego 120 g posiekanej czekolady deserowej świeże maliny Wykonanie: Na około godzinę przed pieczeniem, wyjąć jogurt grecki z lodówki, by ogrzał się do temperatury pokojowej. Składniki suche, czyli: mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i soda, wsypać(...)połączenia składników. Nie miksować, nie ucierać - składniki mają się tylko połączyć. Przygotowanym ciastem napełniać aluminiowe foremki do muffinek, do wysokości 3/4 wysokości. Na wierzchu ułożyć kilka malin, wciskając je nieco w ciasto. Piec w temperaturze 185 stopni C przez 25 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto kakaowe z malinami w kremie 170

serka mascarpone cukier puder wg uznania Poncz: ok. 300 ml naparu mocnej kawy  ewentualnie ok. 100 ml likieru kawowego  + kilka okrągłych biszkoptów  gorzkie kakao  maliny Przygotowanie : Jajka ubić z solą i cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie, stopniowo, dodawać olej i wodę, zmiksować Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajecznej, delikatnie(...)około 30 min. Schłodzić, przekroić na dwie części Pierwszy blat ciasta wyłożyć do formy, nasączyć kawą wymieszaną z likierem, wyłożyć więcej niż połowę masy. Na masie ułożyć maliny, przykryć drugim blatem Wierzch ciasta naponczować, posmarować pozostałą masą, ułożyć na niej naponczowane biszkopty. Wierzch obficie oprószyć kakao. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Inspiracja przepisem   stąd Biszkopt jest

Proste Potrawy
Mazurki z malinami i białą czekoladą 113

miód i podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę *** *** Dokładnie mieszamy, aby czekolada w całości się rozpuściła *** *** Dodajemy maliny, mieszamy. Mus studzimy i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki aby zgęstniał *** *** W międzyczasie pieczemy mazurki: wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem na jednolitą masę *** *** Ciasto rozwałkowujemy partiami na grubość ok 0,5 cm *** *** Z rozwałkowanego ciasta wycinamy owalne(...)wykładamy mus malinowy *** *** Mazurki ozdabiamy wedle upodobań *** *** Po kilku godzinach mus malinowy całkowicie zastygnie *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ   Artykuł Mazurki z malinami i białą czekoladą pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto francuskie z jabłkiem i migdałami 118

zaczyna się zbyt mocno rumienić Muszę przyznać że to nadzienie migdałowe wyszło bardzo pyszne. Już się zastanawiam nad jego kombinacją z innymi owocami. Obstawiam np. moje ulubione maliny Proste i pyszne ciasto z jabłkami Ciasto francuskie z jabłkiem i migdałami Ciasto na weekend Smacznego!!! Justyna PS. Źródło przepisu przepisytradycyjne.pl Artykuł Ciasto francuskie z jabłkiem i migdałami pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Fit tarta bez pieczenia z musem malinowym i białą czekoladą z kokosa 160

nasionami chia, zaś białą czekoladę przygotowałem, topiąc blok kokosowy i aromatyzując go wanilią. Ciasto totalnie wymiata! Wypróbujcie koniecznie! * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm (8 porcji) Spód: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego ¾ szklanki daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Mus malinowy: 350 g malin 3 łyżki nasion chia 2 łyżeczki erytrytolu Biała czekolada: 200 g bloku kokosowego (100% miąższu z kokosa

Food Square
Drożdżowe bułeczki z malinami 150

cukru robimy zaczyn i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, jajko, masło, resztę mleka i wyrabiamy ciasto, pozostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. W międzyczasie gotujemy maliny z nasionami chia, skrobię i cukier tak długo aż maliny się rozpadną i całość będzie miała konsystencję gęstego dżemu, jeżeli maliny nie są zbyt słodkie(...)można je posłodzić do smaku. Wyrośnięte ciasto wykładamy na wysypany mąką blat, rozwałkowujemy delikatnie na kształt prostokąta, na całość nakładamy maliny i zawijamy w roladę. Kroimy w bułeczki szerokości około 3 cm i układamy rozcięciem do dołu na wysmarowanej blaszce w niewielkich ostępach. Odstawiamy na około 15 minut do podrośnięcia. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach, po upieczeniu można

Delusional Trine
Ciasto z malinami i kremem cappuccino 279

Coś dla miłośników kawowych słodkości - pyszne ciasto na biszkopcie kakaowym z delikatnym, piankowym kremem cappuccino i malinową żelką. Wspaniałe połączenie smaków; osobiście uwielbiam duet: kawa + maliny ( ale chyba już gdzieś kiedyś o tym wspominałam :) ). Ciasto musi spędzić całą noc w lodówce - po takim czasie chłodzenia będzie się świetnie kroiło i dzięki temu będzie wyglądało nie tylko pysznie, ale i bardzo(...)formy, odwróciłam ją, by folia znalazła się na górze i położyłam na krem, następnie odkleiłam folię ). Na żelkę wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprószyć kakao i ewentualnie udekorować malinami. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Ciasto ucierane z owocami 123

Ciasto ucierane z owocami, bardzo szybkie, pyszne. Z dodatkiem świeżych owoców, czyli idealne na tę porę roku. Może być podawane z lodami lub na ciepło. Zachęcam do wypróbowania przepisu. 🙂   Składniki na ciasto: 200 g masła szczypta soli 160 g drobnego cukru do wypieków 4 duże(...)jajka 210 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 600 g dowolnych owoców (u mnie czerwone porzeczki, wiśnie i maliny) Zachęcam do odwiedzenia sklepu internetowego w którym możecie zakupić m.in. Ciasto ucierane z owocami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania