ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:114/475)

Puszyste ciasto z owocami 170

wymieszać do połączenia. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Do formy przełożyć ciasto, wyrównać. Śliwki wypestkować, wyłożyć na ciasto rozcięciami ku górze, większe śliwki pokroić na ćwiartki. Pomiędzy śliwki wysypać maliny. Piec w temperaturze 170*C przez około 40 - 50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić(...)Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. przepis stąd Moje uwagi: do ciasta dałam 120 g cukru, do piany tak jak w przepisie 35 g, ciasto i tak było b.słodkie w oryginalnym przepisie obok śliwek dodano świeże maliny moje owoce uciekły na dno, może należało śliwki pokroić na ćwiartki, ewentualnie spróbować owoce obsypać delikatnie mąką

Proste Potrawy
Ciasto jogurtowe z owocami - zdrowo i bezglutenowo :) 343

przeróżnymi produktami szafce ( swoją drogą zamiast ubywać produktów, ja wciąż nie mam miejsca, aby wcisnąć do środka coś nowego, też tak macie? 😂), Okazało się, że mąki są bezglutenowe, a więc ciasto w efekcie wyszło pozbawione właśnie glutenu. Dalej już mniej wyszukane produkty, coś słodkiego, coś tłustego i proszę bardzo - wyśmienite, pyszne, puszyste, leciutkie ciacho jogurtowe z owocami. Skusisz się? 😊 Składniki(...)maliny Przygotowanie: Tłuszcz rozpuść do postaci płynnej.  Wszystkie składniki (oprócz owoców) przełóż do miski, dodaj rozpuszczony olej i dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki lub użyj miksera.  Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, a na wierzchu ułóż wybrane owoce.  Piecz w lekko nagrzanym na 180*C piekarniku przez 40 minut. W celu upewnienia lepiej sprawdź czy ciasto

Zdrowie na języku :P
Ciasto malinowa księżniczka 172

łyżki cukru pudru Dodatkowo: 200 g masy krówkowej u mnie adwokat 250 g herbatników typu petitki u mnie ciemne Wierzch: 2 galaretki malinowe 500 - 600 g malin świeżych lub mrożonych Maliny: Maliny wcześniej rozmrażamy. Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Teraz stopniowo dodajemy cukier i ubijamy aż się nam rozpuści. 2. Następnie(...)blat ciasta wykładamy połowę masy (musimy to robić dość sprawnie, bo masa szybko zastyga). Na masę układamy ciastka, na ciastka wykładamy masę krówkową (jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta to masy możemy dać 400g), na masę znowu ciasteczka. Na ciasteczka dajemy drugą połowę masy i nakrywamy drugim blatem ciasta.  Jak galaretki zaczną nam tężeć dodajemy do nich maliny, mieszamy

kruche babeczki
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 222

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek nadal na diecie bezmlecznej, to rolada musiała być ze śmietaną kokosową(...)maliny to miły kwaśny dodatek, który kompensuje słodycz. Przepis na biszkopt, bardzo prosty, ale skuteczny. Składniki na jedną roladę o długości około 30 cm i średnicy 10 cm: Składniki na biszkopt: 4 jajka rozmiar L 4 łyżki cukru kryształ 4 łyżki mąki pszennej tortowej Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Mąkę przesiać. Białka oddzielić

moj przepis na
Malinowa chmurka 377

już sama nazwa wskazuje, "Malinowa chmurka" - to delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! :) Na początek kilka ważnych rzeczy: Jeżeli używamy malin mrożonych, wcześniej należy rozmrozić je na durszlaku.  Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny(...)wody przy przyrządzaniu galaretki. Zależało mi, żeby była mniej zbita. Składniki na ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g) 150 g mąki pszennej 100 g masła Galaretka z malinami: 600 g malin (świeżych lub mrożonych) 3 malinowe galaretki (każda

Świat Ciasta
Drożdżówki z owocami 175

przygotowania 12 drożdżówek (dość sporych) potrzebujemy: 1/2 kostki drożdży 2 łyżki cukru (rozczyn) + 3 łyżki do ciasta 1 kubek mleka (rozczyn) + ok 1/2 kubka do ciasta 500 g mąki 4 żółtka maliny, kawałki rabarbaru Z drożdży, cukru, odrobiny mąki i kubka mleka przygotowujemy rozczyn. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 15 minut. W misce umieszczamy przesianą mąkę, dodajemy rozczyn(...)Gotowe ciasto formujemy w kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia – objętość powinna zwiększyć się dwukrotnie. Z ciasta odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki, układamy na blasze wyłożonej papierem . Na wierzchu układamy kawałki rabarbaru i maliny – ja na chwilę umieściłam je w lekko nagrzanym piekarniku do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy w 170-180 stopniach ok 35 minut. Jeżeli

Szybko Tanio Smacznie
Orkiszowe gofry czekoladowo waniliowe z ciasta parzonego z białkami 121

czekolady 70% 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ekstraktu z wanilii 20 g cukru 50 g masła 3 białka szczypta soli SOS MALINOWY 100 g malin 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru Wykonanie CIASTO WANILIOWE Mleko podgrzewamy, do gorącego dodajemy cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli i masło. Gorącą mieszaniną zalewamy mąkę, intensywnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)mieszamy, aż czekolada połączy się z płynem. Jeszcze gorącą mieszaniną zalewamy mąkę, intensywnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z przestudzonym ciastem. SOS MALINOWY W małym rondelku krótko podgrzewamy maliny, cukier i sok z cytryny. Jak cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok, odstawiamy sos do przestygnięcia. Możemy również gofry polać ciepłym sosem. GOFRY Gofrownicę podgrzewamy według

Tajemnice Smaku
Torcik kokosowo-porzeczkowy 207

idealny wypiek na letnie dni , łatwe do przygotowania , doskonale smakuje dzieciom i dorosłym, nadaje się na wszelkie imprezy-do tego kremu pasują wszystkie czerwone owoce lata: maliny, wiśnie, truskawki, czereśnie. Ciasto podane na talerzu z serii  RAJSKI OGRÓD  Bogucice Składniki: Ciasto: 6 białek 15 dag cukru drobnego 5 dag mąki tortowej 5 dag wiórek kokosowych białych 1/2 łyżeczki

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe cupcakes z nadzieniem malinowym i kremem kawowym 204

odstawiamy aby przestygły. Następnie dodajemy żelatynę i mieszamy. Upieczone babeczki studzimy. W wystudzonych babeczkach za pomocą wykrawacza lub np. zakrętki robimy otwór na nadzienie.   Napełniamy otwory malinami. Wydrążoną wcześniej częścią ciasta zakrywamy dziurki. Za pomocą szprycy dekorujemy muffinki kremem

Mania Gotowania
Dla Babci i Dziadka. I drożdżowe, bożonarodzeniowe serce 215

marcepanu dodatkowo: 100 g białej czekolady 2 łyżki liofilizowanych malin 1 łyżka niesolonych pistacji (bez łupinek) złoty pyłek Masło rozpuścić i przestudzić.  Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z cukrem. Dodać mleko, wymieszać. Wbić jajko, wsypać kardamon i sól, połączyć. Wlać przestudzone masło, a na końcu partiami dodawać mąkę. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie(...)minut. Piec w 190 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić. Pistacje posiekać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę. Udekorować ciasto, od razu posypać malinami i pistacjami. Oprószyć złotym pyłkiem. Smacznego! Jeśli nie macie niesolonych pistacji (a wiem, że nie tylko ciężko je dostać, ale też ich cena potrafi przerazić jeszcze bardziej niż

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wegański tort czekoladowo-malinowy 401

Czekolada i maliny – oto słodka klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Proporcja ciasta jest przeznaczona na większą tortownicę o średnicy 24 cm; wtykając świeczki między maliny można z łatwością przekształcić je w okazały tort urodzinowy, którym bez problemu możesz wykarmić większą liczbę gości. Tort prezentuje się bardzo efektownie, przez co może sprawiać wrażenie pracochłonnego, w rzeczywistości jest bardzo prosty(...)niego cukier puder, dodaj olej kokosowy i zamieszaj, Abu uzyskać gładką, lśniącą polewę. Pozostaw ją do przestudzenia.  Ostudzone ciasto i polewę połącz ze sobą: za pomocą szpatułki równomiernie rozprowadź polewę na wierzchu. Na zakończenie czekoladową masę udekoruj świeżymi malinami.  12 porcji (umownie

Roślinna - blog wegański
Malinowa rozkosz 233

ciasto z dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na upalne dni.  To prawdziwa malinowa rozkosz .   Składniki: Biszkopt: 6 jajka 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,6 szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną(...)pianę stopniowo dodając żółtka. Następnie dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao.  Ciasto wylewamy na dużą blachę  i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 1 margaryna Do szklanki mleka dodajemy mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier waniliowy

Pyszności Słodkości
Tiramisu - najlepszy przepis 129

Uwielbiam domowe tiramisu z dodatkiem malin. Jest jeszcze lepsze od oryginalnej wersji. Mój mąż stwierdził nawet, że jest to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie przygotowuję. Spróbujcie sami. ;)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: BLASZKA 24 x 24 cm 500 g mascarpone 4 jajka 0.5 szklanki cukru pudru 400 g podłużnych herbatników ( na 2 warstwy) 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy(...)blaszce wyłożonej papierem ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w kawie; 5. Wyłóż połowę kremu i posyp wierzch dwoma łyżkami kakao; 6. Rozsyp równomiernie maliny i przykryj kolejną warstwą biszkoptów nasączonych w kawie; 7. Rozsmaruj resztę kremu na cieście, wierzch posyp kakao i wstaw całość do lodówki - najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO

Prosty przepis na