Kruche babeczki, tarteletki z owocami i bezą włoską

Kruche babeczki, tarteletki z owocami i bezą włoską

Kruche babeczki, tarteletki z owocami i bezą włoską

Kruche babeczki, tarteletki z owocami i bezą włoską . ciasto : 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 3 żółtka, beza włoska : 150 ml wody, 375 g cukru, 6 białek, owoce: maliny, porzeczki, borówki, jagody Ciasto : w szystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć co najmniej na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, wycinać koła minimalnie większe od średnicy foremek. Foremki wysmarowane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.