ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:683/1282)

Sernik jogurtowy z mango 151

  Panująca za oknem szarość potęguje u mnie tęsknotę za wiosną i latem, dlatego też postanowiłam zrobić iście letnie ciacho w środku zimy. Tak na przekór

Cynamonowe szczęście
Ciasto bez pieczenia z galaretek 939

godzin do lodówki, aby warstwy stężały. Ciasto bez pieczenia z galaretek najlepiej kroi się, gdy spędzi w lodówce 12 godzin. Przed krojeniem wyjąć ciasto z foremki, obracając ją do góry dnem. Zobacz również: torcik z kremem bez pieczenia

Kuchcik gotuje
Tarta cytrynowa z bezą 194

następnie odstawić do lodówki na godzinę. Formę do tarty smarujemy olejem, wystudzone ciasto rozwałkowujemy na omączonym blacie kuchennym i przekładamy do formy, nadmiar ciasta ścinamy ostrym nożem. Czas pieczenia ok. 25 minut w 180 C. Krem cytrynowy: - 4 żółtka - 2 jaja - 4 cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki masła 1. Jajka, żółtka i cukier ubijamy

Apetyczna babeczka
Karpatka z kremem budyniowym 151

Mało zmiksować na puch 10. Do masła stopniowo dodawać wcześniej przygotowany budyń 11. Wystudzić ciasto 12. Przełożyć ciasto masą budyniową 13. Ciasto udekorować cukrem pudrem Poprzedni 1 z 13 Następny   Artykuł Karpatka z kremem budyniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO Z WAFELKOWĄ PRZEKŁADKĄ 167

Długo szukałam idealnego ciasta z użyciem wafelków i orzechów. Bo kto z nas nie lubi wykorzystywać gotowych słodyczy do wypieków? Dokładniej opisując ciasto składa się z biszkoptu kakaowego nasączonego kawą i amaretto, puszystego budyniowego kremu, wafelków, orzechów i aksamitnego kremu śmietanowego. Nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała jednocześnie kilku przepisów, gdyż uwielbiam eksperymentować i modyfikować już popularne przepisy . Ciemny biszkopt

Słodki Zakątek
Bezowy biały "makowiec" 134

upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona niesłodkim kremem mascarpone z makiem i aromatem migdałowym.  Dla przełamania słodyczy podałam owoc pitahaji. Smakuje wybornie. Blat bezowy 4 białka jaj zielononóżki w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny

AZgotuj!
Szybkie ciasto herbatnikowe 202

serii, "za godzinę przyjdę". Jeśli za godzinę, to my uwiniemy się w pól, a resztę czasu wykorzystamy na poprawienie urody 😉 . Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, wystarczy tylko mieć w domu herbatniki. Krem waniliowy wzbogaciłam ajerkoniakiem ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Tarta biszkoptowa z owocami 146

paterze spodem do góry. Krem: kremówkę ubijamy na sztywno. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po lekkim przestudzeniu wlewamy do ubitej kremówki i miksujemy. Krem wykładamy na wystudzony biszkopt, na wierzch wykładamy umyte i osuszone owoce. Ciasto schładzamy minimum 2 godziny. SMACZNEGO! Wersja z malinami: A do pieczenia tart polecam specjalną foremkę dostępną w sklepie Makowski Kredens. Forma posiada ochronną warstwę

Smak mojej kuchni
Tort z ananasem 194

Tort z ananasem zatopionym w kremie z naturalną dekoracją imitującą kwiaty jest puszysty i delikatny w smaku.

Przepisy Kulinarne
Biszkopt z truskawkami 134

Dawno na blogu nie pojawił się wpis na jakieś ciasto. Więc dzisiaj to nadrobię. Przepis ten mam od mojej mamy. U mnie jest to klasyka, która

PatiGotuje
Ciasto z masą bananową z musem czekoladowym 173

Długo zajęło mi przygotowanie tego przepisu. Podchodziłam do niego dość sceptycznie bo nie jestem zwolennikiem bananów w masie. Postanowiłam jednak zaryzykować i powiem Wam szczerze efekt

PatiGotuje
Mazurek chałwowy 173

siebie. Chałwa świetnie pasuje do wszelkich wypieków, choć podejrzewam, że ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Całość oczywiście na maślanym spodzie, smak chałwowego kremu przełamałam dodatkiem dżemu i polewą z gorzkiej czekolady. Z wierzchu posypałam ciasto chrupiącymi migdałami, które wcześniej podprażyłam na suchej patelni, aby wydobyć z nich cudowny zapach i smak. Polecam! Korzystając z okazji, chciałabym złożyć najlepsze wielkanocne

Słodkie inspiracje
brzoskwiniowiec z delicjami 704

gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu a następnie kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy 1/2 cz. kremu, układamy na nim brzoskwinie i wykładamy pozostałą część kremu. Układamy pokrojone brzoskwinie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała

Domowy Smak Jedzenia
Battenberg cake 129

Battenberg cake wcześniej także znany jako „Domino cake” lub „Church Window Cake” to lekki biszkopt migdałowy przełożony dżemem lub kremem w kształcie kostki. Całość pokryta jest masą marcepanową. Oryginalnie po przekrojeniu ciasta powinna być widoczna szachownica, której kolory to różowy i blado żółty. Biszkopty na to ciasto piecze się oddzielnie by uzyskać dwa kolory a następnie kroi się

wysmienity