cudowny, intensywnie czekoladowy tort Paganini. Orzechowo-bezowe blaty przełożone aksamitnym kremem, udekorowane czekoladowym ganache, czyż może być coś pyszniejszego? Jak dla mnie numer jeden wśród tortów! Trochę pracochłonny, ale wyjątkowe okazje zasługują na odrobinę więcej pracy. Baaardzo polecam! Składniki na tort Paganini: na klasyczną formę z wyposażenia piekarnika CIASTO: 17 białek szczypta soli 17 łyżek cukru 3 łyżki gorzkiego(...)później trzeci, jeśli macie tylko jedną upieczcie ciasta po kolei) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 140-150°C (w zależności od piekarnika) około 35-40 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem. Zimne blaty ostrożnie odklejamy od papieru i przecinamy na pół, w ten sposób otrzymamy 6 równych, prostokątnych blatów. KREM: 17 żółtek 300 g cukru pudru 100 ml przegotowanej, letniej
Rozpustne gotowanienaleśników a podgrzany w kąpieli wodnej zamienia się w płynną polewę na ciasta. Smak: Po otwarciu wieczka czujemy od razu zapach kakao i orzecha laskowego. Po spróbowaniu od razu czuć intensywny smak prażonych orzechów laskowych i ich charakterystyczną goryczkę, która równoważona jest słodkością maltitolu. Krem jest na bazie oleju shea ale nie czuć w nim tłustości co jest dużym plusem
Candy PandasKolejne ciasto z truskawkami w roli głównej. Robię je bardzo często w sezonie - jest tak łatwe, że każdy sobie poradzi.. a smakuje przepysznie ;)
Prosty przepis naPorzeczkowiec – to ciasto, które zrobiłam specjalnie dla mojego Męża, który wręcz ubóstwia wszystko, co zawiera czarną porzeczkę. Ciasto jest pyszne, słodko-kwaskowate z wilgotnymi kakaowymi blatami i śmietankowym kremem. Gorąco polecam wypróbo The post Porzeczkowiec appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki: biszkopt: 4 jajka 80 g słodziku, u mnie erytrytol 80 g mąki pszennej 40 g odżywki białkowej (można pominąć i dać w to miejsce mąkę
czarrna od kuchniPychotka,delikatna,chrupiąca z pysznym kremem i owocami-posmakuje każdemu-znika błyskawicznie ,robię go bardzo często,każdy sobie z nim poradzi -spróbujcie i zaskoczcie swoich gości
Swojskie jedzonkoBomboloni alla crema - włoskie pączki z kremem budyniowym Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) Pączusie z kremem pasticcera (Frittelle alla
La grande e la piccola cuocaCałkiem spontanicznie powstał torcik walentynkowy W środku krem stracciatella i galaretka z wiśniami. Warstwy układane są po skosie, dlatego można wybierać smak, który ma być dominujący
Słodki sentymentInspiracją do zrobienia masy było ciasto, które jadłam kiedyś w cukierni 🙂 Składniki biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku
czarrna od kuchniMakowa Panienka wiśniowa – czyli pyszne przekładane ciasto składające się z dwóch blatów makowo-kokosowo-migdałowych przełożonych pysznym kremem i dżemem wiśniowym! Klasycznie robione z kremem budyniowo-maślanym, ale idąc tropem blogerki z blog The post Makowa Panienka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeżadnych kremów, owoców czy bakalii, takie ot zwyczajne, aczkolwiek bardzo smaczne i proste ciasto czekoladowe. Odpowiednio słodkie, odpowiednio wilgotne i odpowiednio czekoladowe. Za jego 'czekoladowość' odpowiada tylko kakao (nie zawiera tabliczki czekolady), które dodatkowo podkręcone zostało nutą wanilii i szczyptą soli. 3 jajka 170 g mąki tortowej 150 g masła 125 g cukru 125 ml mleka 30 g kakao
Kraina Miodem Płynącaracji tego, że prezentowało się dość wyjściowo, uświetniło kawę z Okazji Dnia Babci. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 350 g mąki 1 jajko 150 g masła 3 łyżki miodu szczypta soli 3/4 szklanki cukru na krem budyniowy: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 150 g masła 4 łyżki cukru na masę malinową
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTa angelsko kryjma1 je tak dobro, że jak rołz2 jōm zrobicie i zjycie3, to zarozki4 bydziecie myśleć, kedy by jōm zajś narychtować5. Robi sie jōm [...] Artykuł
Chop w kuchni