ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:690/1282)

Puree z dyni do wszystkiego 149

domowe przetwory robi po raz pierwszy. Domowy przecier z dyni zamrażam lub pasteryzuję, a zimą wykorzystuję go do ciast, deserów i jako zamiennik ziemniaków do obiadu. Mus z dyni to także nasz ulubiony dodatek do wielu curry i zup, zwłaszcza zupy krem z dyni z mlekiem kokosowym Przecier dyniowy dla niemowlaka można przed podaniem rozcieńczyć kilkoma łyżkami wody. sprawdzony przepis

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Proste ciasto z konfiturą jagodową 292

Proste ciasto - baza, które można dowolnie wzbogacić, nie tylko dżemami, konfiturami, także świeżymi bądź suszonymi owocami, dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z  esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne

Zasmakuj Kuchni
Domowe oreo z serowym nadzieniem 139

białego zmielonego twarogu (jak na sernik) - 1-2 łyżeczki cukru/ksylitolu Przygotowanie :  Ciastka - wymieszać wszystkie składniki, wyrobić ciasto, włożyć na kilka minut do zamrażarki (łatwiej się rozwałkuje) rozwałkować wyciąć szklanką ciasteczka i piec 10-12 minut w temepraturze 170 stopni  Krem- wymieszać twaróg z serkiem arla i dodać cukier, przekładać nim ciasteczka jak wystygną.  Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Makowiec z wódką, orzechami i rodzynkami 166

powstanie gładka masa. Dodatkowo rodzynki orzeszki ziemne bez soli 1/2 gorzkiej czekolady śmietanka 18% (kilka łyżek) Po wyjęciu z piekarnika ciasto ostudzić i przewrócić na drugą stronę (tak, aby biszkopt znajdował się na spodzie). Mak posmarować przygotowanym kremem, posypać grubo orzeszkami ziemnymi oraz rodzynkami. Całość polać w tzw. "esy - floresy" polewą przygotowaną z rozpuszczonej ze śmietanką gorzkiej czekolady

Kuchenne aromaty
Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym 202

Składniki: Ciasto: – 1 szkl. mąki pszennej razowej – 0,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/4 szkl. ksylitolu (zastąpiłam nim cukier) – 2 jajka – 1,5 łyżki oleju kokosowego – 2/3 szkl. mleka – 1 łyżka miodu Krem: – 125g masła – 125g serka naturalnego Apetina – 2 łyżki

Podwójnaporcja
Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe 332

mąki. Lubię nasmażyć górę naleśników i podjadamy je same z talerza lub część ze zrobionym nadzieniem, część z dżemami czy kremem czekoladowym. Co kto lubi lub na co najdzie kogo ochota. Drukuj Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe Składniki 250 g mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej (wyjdą też ze zwykłą, jednak mniej puszyste

Mieszam w Garnku
Tort "Od Serca" 194

kawowy, na który układamy wiśnie z konfitury. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną czekoladą robimy kleksy na wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić. Po 2 godzinach jest gotowe do podania.  Krem waniliowy: 350 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 350 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z trzech lasek wanilii Krem: Podobnie jak przy

Blondynka Gotuje
Tort bezowy Dacquoise – Dakłas 298

Witam Was wszystkich moi kochani, a w szczególności kobietki – bo dziś jest nasze święto. W związku z tym, mam dla Was wyjątkowy przepis na jedno z najlepszych ciast – tortów, najlepszy jaki możemy sobie wyobrazić. 8 marca moja mama świętuje podwójnie, gdyż dzisiaj są jej imieniny, więc nie mogłam przygotować nic innego! Czy jest coś lepszego od połączenia bezy(...)osobnej misce mieszamy mascarpone i masę kajmakową. Śmietankę ubijamy i dodajemy do masy. Gdy będzie gładka, dodajemy resztę daktyli i orzechów. Przygotowany krem nakładamy na ostudzoną bezę, tak by górna warstwa lekko się zapadła. Górę ciasta dekorujemy ciemnym kakao. Smacznego! Artykuł Tort bezowy Dacquoise – Dakłas pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Ciasto orzechowo - jabłkowe 7087

cukier.  Do gotującego się mleka wlewamy roztwór z mąk i mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje. Budyń studzimy a następnie miksujemy z miękkim masłem na krem, stopniowo dodając do masła budyń. Składanie ciasta   Biszkopt orzechowy / połowa masy budyniowej / ciasto jabłkowe / druga połowa masy budyniowej / biszkopt orzechowy / polewa Smacznego

Słodkości i nie tylko
Muffiny kokosowe z kremem i posypką 141

Przepyszne, mięciutkie muffiny z dodatkiem mnóstwa wiórków kokosowych. Przyozdobione aksamitnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Obsypane kolorowymi cukierkami. Idealne jako prezent na wyjątkowe okazje :) Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/4 mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka śmietany(...)szklanki oleju 2  jajka Suche składniki wymieszać w jednej misce, Mokre zmiksować w innej. Połączyć zawartość misek i wymieszać delikatnie ciasto. Rozłożyć równomiernie pomiędzy foremki silikonowe lub papierowe. Piec 30-40 minut w 175*C.  Krem: 500 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru  Schłodzone składniki zmiksować razem na sztywny krem. Udekorować wystudzone babeczki

Chocolate Muffin Blog
Piernikowy tort z powidłem i cynamonową śmietanką. 179

podania jedzenia jak i do dekoracji świątecznego stołu :) Potrzebujemy: Na ciasto: 50 dag mąki tortowej 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka masła lub margaryny ( najlepiej masła ) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 przyprawa do piernika 1 szklanka miodu prawdziwego ( miód koniecznie prawdziwy ) Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku(...)studzimy. Blaty piernikowe: Pozostałe części ciasta wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną ( każdą część ciasta osobno ) wykładamy do tortownicy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone blaty dokładnie studzimy. 3. Krem i przekładanie: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, powinna być płynna i letnia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy

Izabelawkuchni
Ciasto w wydmuszce 155

mające wspólnego z polskimi tradycjami - był szwedzki stół, na którym oczywiście główną rolę odgrywały jajka na twardo, a na deser krem cytrynowy (pyszny, kiedyś podam Wam przepis). A później wszyscy z niedowierzaniem oglądali ciasto w jajkach... Widziałam takie cuda już w zeszłym roku, a może nawet wcześniej. Ogromnie mi się podobały, ale jednak troszkę mnie ich przygotowanie przerażało... Tym razem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Włoskie rogaliki Cornetti 104

choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można  również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym. Składniki na 12 rogalików: 300 g włoskiej mąki typu 0 150 g mleka 3 g suchych drożdży 40 g cukru

wyzwania kuchenne
Lekki torcik kawowy 162

pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę o średnicy 24 cm. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa blaty. 2. Krem kawowy: Żelatynę rozpuszczam we wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem. Dodaję cukier

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkopt z truskawkami inaczej 488

lodówki na około godzinę. Wyjąć z lodówki i nasączyć drugi blat.3. Warstwa śmietankowa: Ciasteczka Oreo oczyścić z kremu i pokruszyć używając wałka lub robota kuchennego. Śmietanę ubić na sztywno (można dodać śmietan-fix) i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Wyłożyć na ciasto. Przykryć ostatnim blatem i go nasączyć. 4. Na wierzch ułożyć umyte i pokrojone truskawki. Zalać tężejącą galaretką.Smacznego Post

UgotujmyTo.pl